Postat 18 April 2013 - 09:30 PM
cu acordul constructorului, revigorez topicul asta.
Pentru ca mi-am dorit un alt Guppy, dupa ce am reusit sa ajung la timp la locul tragediei primului meu Guppy, si sa sting la timp focul din lipo (altefel cateva sute de ha de grau copt erau in mare pericol), am luat planorasul (ma rog motoplanorasul) construit de Radu, asa, pentru ca am devenit un puturos.
Primele impresii:
- mana arhitectului se vede, constructia e realizata ok. Fuselajul e clar mai bine realizat decat am reusit eu;
- balamalele din schoci - refacute complet, si eliminate jocurile din comenzi;
- confectionat, pe fuga, o cabina dintr-o sticla de plastic, nereusita, ca de obicei, dar o sa vina si cea originala.
- bowdenurile sunt vechi, si aluneca greu, asa ca tija profundorului a fost schimbata, dar tot nu sunt multumit cum se misca profundorul. Cel mai probabil o sa aiba un Pull - spring. (ca tot imi place sistemul).
- modelul e surprinzator de usor, o sa-l pun pe cantar de curiozitate.
Marea problema a fost o torsiune anormala la semiaripa dreapta, iar rezolvarea a lasat ceva urmari. Strangerea foliei a indreptat aripa, dar s-a strans putin de pe bordul de fuga, si cum nu am folie de aceeasi culoare, a primit doua dungi (pe BF) de culoare albastru, pentru a masca galbenul de dedesupt.
Initial am scufundat aripa in apa, dar constructorul a lucrat foarte bine si a trebuit dezlipita nitel folia ca sa se umezeasca balsa. Apoi cu fierul de folie, pe o masa de sticla am indreptat totul, apoi cam la o ora am relipit folia la loc. Torsiunea a disparut, dar folia e mai scurta cam cu 2mm si a fost nevoie de un adaos. Daca as fi incercat sa zbor asa, m-as fi chinuit.
Acuma aripile sunt pude pe masa din sufragerie, cu greutati pe ele, pentru uscarea totala (asta daca a mai ramas ceva umed pe acolo).
O sa-l vedem maine cum zboara, asta daca vremea va fi ok.
Numai bine, si Multumesc Radu pentru "pasaroi".