Modelism - RHC Forum: paypal ce este si cati cunoastem acest serviciu????? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

paypal ce este si cati cunoastem acest serviciu?????

#31 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 10 February 2010 - 09:12 PM

In ceea ce priveste EBay, acestia au o legatura cu PayPal, cred ca e chiar detinut de marele EBay.
Tranzactiile de pe Ebay platite prin PayPal, beneficiaza de o dubla protectie, atat in ceea ce priveste vanzatorul, cat si cumparatorul.

Aceasta postare a fost editata de Primus: 10 February 2010 - 09:13 PM

0

#32 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 10 February 2010 - 09:18 PM

Vezi postareaipsihi, la Feb 10 2010, 09:11 PM, a spus:

...asta nu merge , banii din paypal intra in contul vanzatorului in momentul in care semnezi de primire a marfii, exceptand tranzactiile intre pers fizice ,unde e la mica intelegere dar si aici banii pot fi retrasi oricand!!!

Cum retragi bani de pe un card golit ?
... cu picioarele pe pamant ...
0

#33 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 February 2010 - 09:20 PM

Vezi postareaPrimus, la Feb 10 2010, 09:12 PM, a spus:

In ceea ce priveste EBay, acestia au o legatura cu PayPal, cred ca e chiar detinut de marele EBay.

"In October 2002, PayPal was acquired by eBay for US$1.5 billion in stock..."
0

#34 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 10 February 2010 - 09:23 PM

Vezi postarearenatoa, la Feb 10 2010, 09:18 PM, a spus:

Cum retragi bani de pe un card golit ?

...nu poti goli un card aflat sub sarcina de plata!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#35 Useril este offline   daniel_hnatec 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 698
  • Inregistrat: 09-August 09

Postat 10 February 2010 - 09:35 PM

Vezi postareaipsihi, la Feb 10 2010, 09:11 PM, a spus:

...asta nu merge , banii din paypal intra in contul vanzatorului in momentul in care semnezi de primire a marfii, exceptand tranzactiile intre pers fizice ,unde e la mica intelegere dar si aici banii pot fi retrasi oricand!!!

deci daca imi vine marfa si constat ca nu este ce trebuie, pot sa nu semnez si astfel nu platesc? Transmit celor de la PayPal problema si este ok sau nu mai am ocazia sa "lucrez" cu ei a doua oara?
Nu lua viata in serios, oricum nu scapi viu din ea

Schumacher Mi4LP
Hobao Hyper Competition ST
Hobao Hyper 7
LRP S8BX team X 2
LRP S8BX
Traxxas Revo => crawler
Hpi Wheely King
Sanwa M11X
0

#36 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 10 February 2010 - 09:37 PM

...cam asa ceva, din stiinta mea nu a raportat nimeni pana acum ca ar fi fost prejudiciat de catre acest serviciu sau a adus dovezi concrete si nu a fost rezolvat !!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#37 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 February 2010 - 09:55 PM

Citeaza

deci daca imi vine marfa si constat ca nu este ce trebuie, pot sa nu semnez si astfel nu platesc? Transmit celor de la PayPal problema si este ok sau nu mai am ocazia sa "lucrez" cu ei a doua oara?

Daca vine marfa, fie semnezi de primire, si ai luat pachetul, si abia apoi poti sa il deschizi si verifici daca totul este ok in interior, fie nu semnezi ( daca de exemplu coletul este deteriorat) si nu primesti nimic, caz in care pachetul se intoarce la vanzator.

Daca pachetul a fost ok, ai semnat de primire sa spunem, si te duci acasa si gasesti in el o piesa sparta/lipsa, sau nu e ce ai comandat. In acest caz e bine sa pastrezi ambalajul original si documentele care l-au insotit. Intri in contul Paypal, la Resolution Center, deschizi un caz, indicand numarul tranzactiei prin care s-a platit, si ii dai un mesaj vanzatorului cu problema ta. Vanzatorul iti va trimite un mesaj la randul lui, si tot asa, pana ajungeti la un numitor comun. Daca cel care deschide cazul considera ca situatia nu se rezolva intr-un mod corect, are dreptul, asa cum spuneam, sa escaladeze cazul la PayPal.

Pesonal am avut cateva dispute, rezolvate cu refund ( primirea banilor inapoi), in niciunul nu a fost cazul sa escaladez.
In cazul unui incident, va sfatuiesc sa le dati imediat un telefon (Luxemburg), sunt mai prompti asa, altfel pe mail iti raspund cam in doua zile.
0

#38 Useril este offline   daniel_hnatec 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 698
  • Inregistrat: 09-August 09

Postat 10 February 2010 - 10:00 PM

Vezi postareaPrimus, la Feb 10 2010, 09:55 PM, a spus:

Daca vine marfa, fie semnezi de primire, si ai luat pachetul, si abia apoi poti sa il deschizi si verifici daca totul este ok in interior, fie nu semnezi ( daca de exemplu coletul este deteriorat) si nu primesti nimic, caz in care pachetul se intoarce la vanzator.

Daca pachetul a fost ok, ai semnat de primire sa spunem, si te duci acasa si gasesti in el o piesa sparta/lipsa, sau nu e ce ai comandat. In acest caz e bine sa pastrezi ambalajul original si documentele care l-au insotit. Intri in contul Paypal, la Resolution Center, deschizi un caz, indicand numarul tranzactiei prin care s-a platit, si ii dai un mesaj vanzatorului cu problema ta. Vanzatorul iti va trimite un mesaj la randul lui, si tot asa, pana ajungeti la un numitor comun. Daca cel care deschide cazul considera ca situatia nu se rezolva intr-un mod corect, are dreptul, asa cum spuneam, sa escaladeze cazul la PayPal.

Pesonal am avut cateva dispute, rezolvate cu refund ( primirea banilor inapoi), in niciunul nu a fost cazul sa escaladez.
In cazul unui incident, va sfatuiesc sa le dati imediat un telefon (Luxemburg), sunt mai prompti asa, altfel pe mail iti raspund cam in doua zile.

Am inteles, deci este un sistem cu un grad de siguranta sporit, imi retrag suspiciunile, in orice caz bun topicul si faptul ca se implica cei care stiu, cu raspunsuri:)
Nu lua viata in serios, oricum nu scapi viu din ea

Schumacher Mi4LP
Hobao Hyper Competition ST
Hobao Hyper 7
LRP S8BX team X 2
LRP S8BX
Traxxas Revo => crawler
Hpi Wheely King
Sanwa M11X
0

#39 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 February 2010 - 10:28 PM

Vezi postareaipsihi, la Feb 10 2010, 09:23 PM, a spus:

...nu poti goli un card aflat sub sarcina de plata!!!

Ha, ce face ?!
Banuiesc cam ce se ascunde sub terminologia asta, dar nu e cazul.
Secventa e urmatoarea:
- am la paypal inregistrat un card care e (aproape) gol
- vand un obiect fictiv, unuia carui vreau sa ii dau tzapa.
- in minutul in care cumparatorul a efectuat plata in celalalt colt al globului, banii mi-au intrat, atentie, in contul paypal, nu pe card !
- cu acesti bani din contul paypal eu pot instant in acelasi minut sa fac alta cumparatura pe ebay, care sa si plece spre mine a doua zi, oricum in timp mult mai scurt decat va avea la dispozitie cel tzapit sa reclame
- sau pot sa ii transfer pe card, care dureaza o zi, sa zicem, si a doua zi sa ii si pap.

Ce poate sa mai imi faca ? care card sub sarcina de plata ?
Banca la care este cardul emis nu are nici cea mai mica relatie cu paypal, care sa ii puna sechestru pe vreo suma, pana cand cumparatorul (tzapitul) sa zica ca a primit si este in regula.

Evident ca e un scenariu fictiv, care va merge numai odata pentru acea adresa de email si card de credit. Dar va merge, cu asa ceva ne-am facut renumele...

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 10 February 2010 - 10:30 PM

0

#40 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 11 February 2010 - 03:22 AM

Vezi postarearenatoa, la Feb 10 2010, 10:28 PM, a spus:

Evident ca e un scenariu fictiv, care va merge numai odata pentru acea adresa de email si card de credit. Dar va merge, cu asa ceva ne-am facut renumele...

Nu inteleg... ce renume ne-am facut?

Paypal are un sistem de verificare si a cumparatorului si a vanzatorului. De la pin-ul la activarea cardului pana la copii dupa buletin/pasaport si o factura de utilitate pentru dovada adresei. Paypal are si POATE sa-ti faca charge chiar si pe un card cu overdrawn protection si in conditiile astea banca te va baga la minus si va percepe comisioanele de OD. Asta daca bineinteles esti implicat in scam-uri online si vanzatorul/cumparatorul este suficient de naiv sa faca afaceri cu un cont neverificat.

Orice vanzator/cumparator stie sa accepte tranzactii de la persoane verificate.

Pentru tranzactii importante, se poate apela la un serviciu de escrow care actioneaza ca un mediator intre cei 2 implicati in tranzactie. Banii sunt depusi intr-un cont al serviciului de escrow (chiar si prin paypal) si sunt eliberati doar cand ambele parti isi dau acordul. Pt mai multe detalii vedeti http://www.escrow.com/

Paypal este util doar in cumparaturi de la mare distanta. In romania un sistem integrat de plata/curierat este momentan mult mai avantajos.

0

#41 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 February 2010 - 08:40 AM

Credeam ca se stie ca pana prin 2006-2007 Romania era pe primul loc in lista fraudatorilor. De exemplu:
http://www.ziare.com/actual/dezvaluiri/12-...internet-202803
Si nu s-au domolit, doar ca presa a gasit subiecte mai interesante. Chiar recent, o luna-doua a fost o spargere, vreo 30 laptopuri, din care jumatate erau date pe eBay in ora urmatoare.

Paypal verifica mult mai putin decat se crede.
Nici mie nici celor care i-am ajutat sa isi faca conturi nu ne-au cerut vreodata un act, decat in momentul cand am vrut sa facem prima vanzare.
Un card poate fi folosit (pentru plata cel putin) imediat dupa ce l-ai adaugat la paypal. Mie mi-a mers. Codul acela de 4 digiti nu activeaza folosirea cardului, ci doar ridica anumite restrictii de sume care pot fi manipulate, parca limita e la 300$.

Banca poate sa te duca pe minus, daca este card de credit, la unul de debit nu are ce face. Dar cel mai important, in cazuri de fraude intentionate se folosesc carduri clonate, nu e nimeni nebun sa se lanseze intre-o lovitura cu un card real, de la care ar putea fi gasit imediat. Cei cu laptopurile de mai sus chiar prostia asta au facut-o, asa i-au prins.

Naivi se gasesc, sunt multi... chiar si eu :rolleyes: am cumparat de la seller cu rating zero.
Fiecare trebuie sa inceapa de la zero, nu? Si eu cand am vandut primul obiect, nu aveam rating bun decat de buyer.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 11 February 2010 - 08:45 AM

0

#42 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 February 2010 - 09:18 AM

codul de 4 cifre este pt a verifica daca utilzatorul contului paypal este si titularul cardului. O masura de siguranta impotriva clonarii cardurilor. In legatura cu imaginea noastra de hackeri renumiti, va spun ca in 2007 cand am inceput sa cumpar online de afara, multe magazine excludeau Romania de pe lista tarilor in care trimit. Un gust amar. Cu un mail si dovada ca esti cine pretinzi, se rezolva, dar ar trebui sa nu fie asa.
0

#43 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 February 2010 - 12:28 PM

atingem un subiect delicat cel cu frauda pe internet si nu vreau sa starnesc din nou o polemica pe tema asta. Dar din cate stiu eu fraudele cele mai mari (si tzepe nu gluma) le-au tras nigerienii, rusii si chinezii. Nigerienii cu faimosul printz mostenitor a jde milioane de $ dornic sa iti dea un procent daca-l ajuti sa mute suma de bani intr-un cont din tara ta, oricare ar fi aia. Pt aia trebuia sa trimiti prin western union 2000$. Personal am fost racolat de o asemenea persoana si am intrat in joc sa vad pana unde duce. Am vorbit chiar la telefon cu printul miliardar care intr-un final a renuntat cand a vazut ca nu am degand sa trimit nici un ban nicaieri :rolleyes:

Asta este una din cele mai usoare metode de fraudare. Vanzarea de "poze". Este un film pe youtube a unei americance care a venit intr-o instanta TV (?) fiind acuzata de vanzarea a 2 poze a 2 telefoane pe ebay...

Era si eu personal sa pic in plasa cu un magazin din taiwan, care cerea exclusiv plata prin western union. Atentie mare! Western union este un serviciu de transfer bani cu titlu de orice inafara de plata! Donatie, returnare datorie etc. Odata primiti banii puteti sa va luati adio de la ei.

Cat despre senzationalul fals practicat de ziarele autohtone, suntem toti familiari. De la minciunele gogonate pana la stiri traduse si adaptate de pe mainstream dar cu conotatii autohtone. Aici am N exemple...

http://netforbeginners.about.com/od/scamsa...10inetscams.htm
http://www.scambuste...ernetscams.html

Nici unu din aceste articole nu includ "hackeri" romani.

De altfel daca te poti lua dupa ziare si relatari, cam tot pamantul ar trebui blocat, nu doar romania...

http://www.google.co...romanian+hacker

http://www.google.co...=russian+hacker

http://www.google.co...=chinese+hacker

http://www.google.co...=italian+hacker

http://www.google.co...american+hacker

http://www.google.co...=bla+bla+hacker

0

#44 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 February 2010 - 12:44 PM

am gasit si eu sursa articolului din ziare.com.

http://www.scams.fli...com/rcscam.html

E exact ce descriam mai sus... plati prin western union, monegram etc, servicii care fac practic imposibila identificarea ulterioara a destinatarului. Actualmente aceste servicii cer buletinul pentru identificarea destinatarului, asa ca daca sunteti implicati in asemenea fraude bagati la dosar foaia de transfer deoarece contine (teoretic) datele reale ale destinatarului. Asta pt a va ajuta la politie eventual...

Cel mai simplu si sigur e sa folositi paypal. :rolleyes:

0

#45 Useril este offline   mmk84 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 49
  • Inregistrat: 08-April 09

Postat 11 February 2010 - 07:39 PM

Vezi postareaCalin, la Feb 11 2010, 12:44 PM, a spus:

am gasit si eu sursa articolului din ziare.com.

http://www.scams.fli...com/rcscam.html

E exact ce descriam mai sus... plati prin western union, monegram etc, servicii care fac practic imposibila identificarea ulterioara a destinatarului. Actualmente aceste servicii cer buletinul pentru identificarea destinatarului, asa ca daca sunteti implicati in asemenea fraude bagati la dosar foaia de transfer deoarece contine (teoretic) datele reale ale destinatarului. Asta pt a va ajuta la politie eventual...

Cel mai simplu si sigur e sa folositi paypal. :blink:

permitetimi sa intervin la problema cu siguranta,eu in momentul cand am facut contul paypal,mi-au cerut si pe mama si pe tata,de la cnp,la adresa si nr de telefon,mai lipsea sa vina si sa bata la usa sa vada daca intradevar sunt eu :D,asa ca sunt sigur ca daca incerci sa pagubesti in vreun mod paypal au ei metodele lor de a scoate banii de la tine.chiar daca tu ai golit acel cont facand o alta achizitie.
0

#46 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 11 February 2010 - 08:08 PM

Au contracte cu firme de recuperare creante, fix ca si creditorii bancari sau privati.
 "Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#47 Useril este offline   Diesel 

• Diesel
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2849
  • Inregistrat: 29-December 05
  • Interests:www.mrtclub.ro

Postat 12 February 2010 - 02:59 AM

Eu cumper prin paypal din 2006 sau 2007, cu succes, de pe ebay, tower (odata, pana cand nu mi-a ajuns marfa), hong kong, italia, germania, amazon, si chiar forum din state rctech.net, adica de la persoane fizice care vand anumite automodele sau piese second sau noi care ma intereseaza.
Nu am avut probleme decat cu tower pana acum. In rest, platesc totul prin paypal, inclusiv transportul prin EMS sa ajunga repede si sa fie cu tracking number coletul, sa il pot verifica.
Pana la urma fiecare face plata si cumpara cum si de unde ii convine.

Aceasta postare a fost editata de Diesel power: 12 February 2010 - 02:59 AM

0

#48 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2022
  • Inregistrat: 06-September 06

Postat 21 March 2010 - 05:54 PM

[quote name='renatoa' date='Feb 10 2010, 09:07 PM' post='368926']
Da, se poate, si chiar daca nu primesti marfa, paypal iti da banii inapoi, nu persoana ! Vorbesc din experienta proprie.
Nu stiu ce se deruleaza in spate intre Paypal si persoana respectiva, daca il intreaba de sanatate, mie ala nu mi-a mai raspuns la email-uri. Am deschis plangere si in 45 zile am avut banii inapoi. Zeus stie bine cazul :D

Eu am avut o pb., cumparasem de pe Ebay un fuselaj de planor,coletul nu a mai sosit niciodata .In limita celor 45 de zile de la efectuarea platii l-am dat pe vanzator in "Claim" ,am trimis cateva e-mail-uri pt.rezolvarea pb.,trecusera si cele 20 de zile de negocieri,vanzatorul nu mai raspundea ,am trecut la ultima faza ,adica "Escalated this dispute"... dar PayPal nu mi-a returnat banii , am si acum mesajul acesta ,la sectiunea personala:
Resolution Center - Claim Details
Transaction Amount: -€88.20 EUR
Transaction Date: Feb 3, 2009

We have completed our investigation of this case. We attempted to process a refund from the seller's account to your account. Unfortunately, the seller's account does not contain the funds necessary to cover this refund. We were able to recover €4.90 EUR. We have taken action against the seller and are working to recover the remainder of your refund. We will contact you when we have more information. No further action is required of you at this time.

Adica ,imediat ce va fi incarcat contul vanzatorului(persoana fizica)..imi vor returna banii.......
Adica niciodata,omul si-a inchis toate adresele de mail care le avea...si e(ra) din Germania!!!

Aceasta postare a fost editata de danny_39: 21 March 2010 - 06:03 PM

Toate aeromdelele sant iubite de Terra,diferenta o face viteza cu care se apropie...sau o face tipul ala cu statia?
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro