Manolo, omule sa nu faci nici o donatie ca nu ajunge niciunde. Nu e configurat nici un cont. Pagina are 3-4 ani si a ramas asa abandonata.
Nu am mai lucrat la ea. Atunci nici nu stiam sa fac sheme in Eagle :). Dar vroiam sa ajut multimea sa invete usor cum sa lucreze cu AVR. Timpul a trecut, probleme au aparut si ...
Desenam placile in Paintu' din Windows.
C&RDINODINOWOODFAN eu te inteleg ca preferi drivere ca cel de la Pololulu. Dar noi ceilalti, cei care nu avem prea multi banuti cautam solutii mai ieftine si cei pasionati ca hobby.
Regulatorul nu al am la vanzare, l-am facut la rugamintea unui prieten si cand am vazut ce bataie de cap e cu ele, m-am incapatanat sa reusesc si am reusit, dar greu, greu.
La inceput am luat toate schemele de aici de pe forum si din alte parti. Si am mai luat in considerare si sfaturile lui Manolo despre lucrul cu mosfeturile.
L-am sunt pe Marian si l-am rugat sa imi spuna cum procedeaza cu portile mosfeturilor, eram negru ca nu reuseam sa dau de cap la dracoveniile de mosfeturi.
M-am incapatanal sa folosesc push-pull, am vrut sa fie barbar de ieftin, insa dupa mai multe probe mi-am dat seama ca pentru ceva lei in plus, lei nu sute, mai bine folosesc
driver dedicat.
Cum mi-a zis si Charlie la telefon: "Vrei sa ajungi pe luna?! Cu Dacia nu o sa reusesti!" :)
O luna din viata a fost dedicata regulatoarelor.
Problema mea e ca nu imi place sa copiez si mi-am scos peri albi pana am gasit o solutie buna. Cel putin asa cred.
S-au ars cateva scheme inainte sa reusesc :)! Si un pumn de mosfeturi.
Acum am facut alta schema care in aceeasi placa si swich de lumini cu mosfet logic IRL8743 si buzzer de avertizare pentru low battery la 9V, safe start si oprire la pierderea semnalului.
Are aceeasi dimensiune cu cel din video insa e compus din doua placi separate lipite sandwich:
* una de control cu drivere de mosfet, ATtiny24A-SSU, IRLR8743, BUZZER, buton si conectori pentru 2 canale, viteza si lumina
* si una cu mosfeturile si regulator de voltaj 7805AC2T
Cand o sa am timp si nu am acum din pacate o sa adaug si un BEC DE 3A/6V cu MP2307DN ca cel de pe BEC-urile ieftine din comert de 3A/5V.
Cat despre treaba cu AVR. Stau un Bucuresti si daca cineva vrea sa invete imi face placere sa explic (cat imi permite timpul) si daca aveti nevoie de programat ATtiny2313 ca sa
construiti programator pentru USB, va costa o bere Timisoreana de caciula! Si ca sa va lipesc eu programatorul cu piesele voastre, costa 5 Timisoareana. Nu bani!
ATtiny2313 sa alegeti varianta ieftina de 10MHz, merge brici cu oscilator extern de 12MHz ca programator. De atatia ani nu am avut nici o problema.
Pasul urmator este un regulator doar cu mosfeturi de canal N. Mai precis IRF3205. Daca cineva se baga sa lucram la schema eu particip cu designul in Eagle si cu logica programului si scrierea.
Si apropo din video considerati ca functioneaza bine? Butonul de programare dupa ce este apasat ia puctul mort dupa care bucleaza si stabileste minimul si maximul.
Mai simplu nu vad cum se poate.
Manolo uite proiectul meu pe kickstarter daca tot vrei sa ma ajuti, chiar am nevoie:
Linkul meu
Mai am proiecte de pus pe kickstarter, foarte interesante, insa nu si fonduri sa fac PCB-urile la fabrica.