Costumas, la Jan 31 2010, 01:33 PM, a spus:
Salutare tuturor!
Joia trecuta am primit acest avion cadou de la sotie :( si azi vreau sa il finalizez. O prima parere: oarecum dezamagit de calitatea finisarii, adica e lucrat cam neglijent. Poate o sa imi schimb parerea dupa prima aterizare (reusita).
Specificatii (extras din manualul de utilizare):
Wingspan: 1300 mm
Length: 993 mm
Weight: 1350 g
CG position: 35 %
Thrust Ratio: 0.8
Max Flying Time: >10 mins
Battery: 11.1 V, 2400 mAh LiPo
ESC: 30 A
Motor: 3715-01c (KV=820 rpm/V) outer runner brushless
Wing Area: 23 dm2
Wing load: 58 g/dm2
Ca RC folosesc un 6ex 2.4GHz.
Astept pareri si idei (constrcutive sau nu).
Aceiasi configuratie o am si eu, adica Cessna 182 500, radiocomanda T-6EX 2,4Ghz. La montaj nu pune probleme deosebite, timpul acordat acestei operatiuni fiind destul de scurt.
Ce pot spune dupa primele iesiri, in care l-am "plimbat" doar, e ca e nevoie de putina rigidizare. Dupa cateva "intalniri" cu iarba/buruienile de pe margine se simte nevoia de ceva adeziv la imbinarea dintre suportul rotilor si fuselaj.
Tot pentru asemenea intalniri am in plan sa "bandajez" bordul de atac al aripilor cu scotch avand insertie din fibra de sticla.
Intradevar, carenele de la roti fac aproape imposibila rularea pe un teren care nu este aproape drept, ba mai mult prin iarba se agata si contribuie la iesirea putin cate putin a suportului de roata din fuselaj.
Problema cu roata directoare am avut-o si eu dar nu de nou, ci dupa impactul cu o bordura mai mare, solutia adoptata fiind schimbarea trenului de aterizare implicand un cost cam mare dupa parerea mea ~30RON. Pe viitor am de gand sa schimb acele roti, care mi se par prea gingase, cu unele de cauciuc apropiate ca si greutate pentru a evita cresterea acesteia.
LED-urile montate pe aripi ar fi fost perfecte daca cel alb de la mijlocul aripii ar fi avut pereche pe aripa corespondenta. Nu simt nevoia transformarii modelului intro orga de lumini zburatoare.
atat deocamdata...
Jetix,
Hitec Aurora9, Turnigy9X+FrSky telemetry, Cessna 500 class, Easy Glider Pro, Diamond 2500, Exposure, Breeze Pro, aripa zburatoare depron/balsa/polystirene, quad/tri/hexa/copter (Naza, MK) and next ...octokopter.