Modelism - RHC Forum: Statii radio pentru parapante - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Statii radio pentru parapante unde se gasesc ?

#1 Useril este offline   Pegasus 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 05-April 06

Postat 25 January 2010 - 11:02 PM

Cine stie de unde se pot achizitiona statii radio care sa permita comunicarea parapantistilor cu turnul de la aeroport ?
Va dati seama ca nu ma refer la walky/talky obisnuite :D la capitolul asta am deja niste statii Midland care bat 28 km.
0

#2 Useril este offline   abu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 196
  • Inregistrat: 23-September 04

Postat 26 January 2010 - 08:47 AM

Vezi postareaPegasus, la Jan 25 2010, 11:02 PM, a spus:

Cine stie de unde se pot achizitiona statii radio care sa permita comunicarea parapantistilor cu turnul de la aeroport ?
Va dati seama ca nu ma refer la walky/talky obisnuite :) la capitolul asta am deja niste statii Midland care bat 28 km.

Servus,
casa ai folosesti astfel de statii iti trebuie un "certificat general de operator radiotelefonist" ,
pt asta se face curs si de da examen, poate daca te duci pe la Aeroclubul Moldova Iasi,poate mai prinzi vreun curs gratuit,
altfel la Academia de Aviatie sau la Tuzla ,contra cost cca 200 euro+ timpul alocat, dupa care examen la Bucuresti,
pe scurt asta ar fi , altfel nu ai dreptul sa folosesti asa ceva.
Dar mai e ceva ,la ce iti trebuie tie sa vorbesti cu turnul?
daca vrei sa zbori in CTR Iasi cu parapanta nu ai voie , este un altfel de spatiu aerian ,
http://www.azlr.ro/i.../enr/enr6_2.pdf
aici ai o harta cu delimitari,afla mai intai pe unde poti zbura si apoi...
parerea mea!
Albert Malaxa
www.aerial.ro
0723196944
0

#3 Useril este offline   abu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 26 January 2010 - 09:00 AM

A! si de curiozitate ,cine ti-e instructor?
Albert Malaxa
www.aerial.ro
0723196944
0

#4 Useril este offline   Pegasus 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 26 January 2010 - 11:18 AM

In ce priveste CTR-ul, in mod normal nu ai voie sa zbori, dar asta este la latitudinea celor de la turn, iti pot da aprobare cu anumite restrictii : altitudine, ore, zona de zbor, iar in unele zile nu este deloc trafic la aeroport (atunci e cel mai bine pentru ca iti dau aprobare sa zbori fara nici o restrictie). Cand se iese la zbor se face rezervare la Bucuresti la Aeroclubul Romaniei cu o luna inainte, iar in ziua de zbor se suna la acelasi aeroclub si la turnul de la aeroport, dar daca esti ca si noi parapantist licentiat lucrurile astea le stii. Treaba ar fi fost mai simpla cu niste statii de care spuneam, s-ar fi scutit telefoane.

P.S: despre activitatea de zbor a iesenilor, vezi mai multe pe blog; acum avem pentru incepatorii interesati instructor chiar pe Toma Coconea.
0

#5 Useril este offline   abu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 26 January 2010 - 08:53 PM

Servus,
numele meu este Albert Malaxa, sunt instructor de zbor categoria parapanta ,motoparapanta ,motodeltaplan
se pare ca nu ai inteles nimic din mesajul meu,
nu ai voie sa folosesti o astfel de staie radio decat in conditiile pe care ti le-am spus,altfel este penal.
legat de zborul in sptiul aerian de clasa C e mai complicat, este obligatorie legatura bilaterala radio, plan de zbor ,etc
si este de evitat , acordul tacit al turnului sau verbal nu tine loc de abrobare de zbor, in caz de incident/accident tot in sfera penalului
te vei afla intrucat nu ar fi trebuit sa te afli in acel loc
aveti un pilot parapantist la Iasi ,Tedi , sa va explice din experientele lui cu zborul in CTR si consecinte...
Albert Malaxa
www.aerial.ro
0723196944
0

#6 Useril este offline   Pegasus 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 26 January 2010 - 09:47 PM

Salut Albert,

Eu eram interesat de posibilitatile de achizitionare a statiilor, fii linistit ca nu m-am gandit sa le folosesc in mod ilegal. Am sa vad la aeroclubul moldova despre autorizatia radio.
0

#7 Useril este offline   byteworks 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 01-April 06

Postat 27 January 2010 - 08:42 AM

Nu-i ilegal sa zbori in CTR in conditiile pe care le-a expus Albert, radio, planificare, plan de zbor, organele de trafic sunt acolo sa asigure separarea nu sa interzica zborul - daca n-au motive nu o vor face intentionat. A, mai e problema cu transponderul, dar asa cum se fac exceptii la ULM se pot face si la parapante.
Din cate am auzit Tedi era cam cu totul pe langa cu aspectele legale, e alta treaba.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro