Modelism - RHC Forum: Masinuta pe baza de apa/hidrogen - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Masinuta pe baza de apa/hidrogen

#31 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 05-November 09

Postat 21 January 2010 - 05:10 PM

Sir_Vaska nu sunt eu moracanos insa au fost si cateva reply-uri "gratuite" :D
Nu inteleg de ce spui ca nu e o solutie pe termen lung..din apa scoti hidrogen care prin ardere tot apa rezulta :D
"Nimic nu se pierde, totul se transforma" :)

Zola multe ar mai trebui...dar buget, materiale si utilaje de unde?? :) Viata de elev :D

Am pusu un ac de siringa si vad ca nu intra flacara prin instalatie, instaltia e etansa, celule e foarte buna, nu am putere destula de o a alimenta :(

Aceasta postare a fost editata de Stefan646: 21 January 2010 - 05:19 PM

0

#32 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 21 January 2010 - 05:16 PM

Daca vorbim de transformare reversibila a energiei atunci discutam de perpetuum mobile, deci nu este posibil.
Ca sa fie posibil un astfel de motor trebuie sa discutam de transformari ireversibile (de ex petrolul ), deci consumand hidrogenul (sau/si oxigenul) in acest fel unde ajungem intr-o perioada mai lunga de timp ?
Exista si o a treia varianta unde hidrogenul poate fi folosit ca o purtatoare intermediara de energie , sursa reala fiind inepuizabilul soare. Dar in acest caz nu este o metoda economica cat timp avem la dispozitie posibilitaea stocarii sub forma de energie electrica.

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 21 January 2010 - 05:19 PM

0

#33 Useril este offline   zola 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 21-July 07

Postat 21 January 2010 - 05:40 PM

Nu iti trage flacara prin instalatie datorita ''balunului'' care iti da un flux de gaz cat de cat constant .
Bugetul despre care vorbesti tu este relativ iti trebuie doar materiale ( tabla suruburi piulite saibe contuctoare si neconductoare de curent , niste fitinguri , si ceva izolant , o cutie mai .. estetica ) si cam atat si ai o celula calumea idea este urmatoare , clula trebuie sa aiba cati mai multi elementi , cat mai apropiati .
Daca nu ai o sursa capabila sa iti dea 12V la un amperaj mai mare , poti folosii acumulatorii cu plumb .
Boilerul il poti face indro bucata de teava mai groasa cu ''capace'' , tevaria la fel poate fi facuta din teava de frana , un motor pe aburi simplu ... iti trebuie asa , o siringa veche (cele de sticla cu piston metalic ) inlocuiesti sticla cu o teava de cupru , biela si manivela poti fi chiar din plastic .... supapele merg facute din supape de bicicleta sau lame de ras etc etc etc etc , iti trebuie doar voita piesele le poti recupera (ca sa fii ECO )
Dar daca tu te ''trezesti'' ca intr-o saptamana vrei sa faci o masina cu celule de hidrogen si sa fie propulsata de puterea aburului ,, fara sa ai un plan si un buget .... nu prea este ...cuser
Oto si crevetii lui..
0

#34 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 21 January 2010 - 07:29 PM

Ecologia asta este extrem de relativa. Se poarta sa ne etalam ecologici dar nu prea este clar ce si cum. De exemplu panourile solare, biodieselul, modelele electrice, etc. Ne place sa spunem ca sunt surse ecologice. Dar stim cu adevarat cat de poluant a fost procesul tehnologic pentru a avea in fata produsele respective?
Oare o baterie lipo sau cu plumb...in cazul navomodelelor de nadit...incarcate la reteaua de curent unde energia este obtinuta din termocentrale este mai ecologica de cat un motor care arde alcool? Cu exceptia Norvegiei si Quebecului, tari unde energia electrica este in proportie de peste 90% hidro, nici vehiculele electrice nu pot fi privite ca ecologice. Si exemplele pot continua la nesfarsit.
Am auzit discutii precum ca nici energia hidro nu este ecologica. Cica lacurile de acumulare ar strica ecosistemul. Am incercat sa le explic ca se schimba un ecosistem cu un altul. Viata cu viata si i-am invitat sa priveasca ceea ce este in jurul unei termocentrale pe carbuni si sa constate ce traieste acolo...Scuze pentru ca m-am aprins.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 21 January 2010 - 07:36 PM

0

#35 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 05-November 09

Postat 21 January 2010 - 08:51 PM

Zola timpul a fost scurt deoarece inca nu reusisem sa fac celula sa mearga deaorece nu aveam acumulator.
Celula mea nu e full inox, e in genul cum ai zis tu: distantiere saibe, etc...si la fiecare electroliza mi se inegreste apa de rugina si oxid, pur si simplu imi mananca fierul din saibe ;)
Multumesc la toti pentru sfaturi!
Bafta all!
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro