Ecologia asta este extrem de relativa. Se poarta sa ne etalam ecologici dar nu prea este clar ce si cum. De exemplu panourile solare, biodieselul, modelele electrice, etc. Ne place sa spunem ca sunt surse ecologice. Dar stim cu adevarat cat de poluant a fost procesul tehnologic pentru a avea in fata produsele respective?
Oare o baterie lipo sau cu plumb...in cazul navomodelelor de nadit...incarcate la reteaua de curent unde energia este obtinuta din termocentrale este mai ecologica de cat un motor care arde alcool? Cu exceptia Norvegiei si Quebecului, tari unde energia electrica este in proportie de peste 90% hidro, nici vehiculele electrice nu pot fi privite ca ecologice. Si exemplele pot continua la nesfarsit.
Am auzit discutii precum ca nici energia hidro nu este ecologica. Cica lacurile de acumulare ar strica ecosistemul. Am incercat sa le explic ca se schimba un ecosistem cu un altul. Viata cu viata si i-am invitat sa priveasca ceea ce este in jurul unei termocentrale pe carbuni si sa constate ce traieste acolo...Scuze pentru ca m-am aprins.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 21 January 2010 - 07:36 PM