Modelism - RHC Forum: Masinuta pe baza de apa/hidrogen - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Masinuta pe baza de apa/hidrogen

#1 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 05-November 09

Postat 19 January 2010 - 09:08 PM

Buna ziua! Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie :unsure:
Sambata asta am un concurs de fizica si vreau sa particip cu o masina ce merge pe apa. Principiul de functionare este in mare cam asa: fac electroliza apei si hidrogenul si oxigenul rezultat vreau sa il stochez intr-un balon care in varf sa aiba un fel de supapa ceva. Cand dau drumul la supapa ma astept ca hidrogenul sa arda cu o flacara continua din cauza presiunii ce o exercita balonul. Dupa asta acea flacara imi v-a incalzi un recipient in care este apa. Apa va fierbe si aburul rezultat va iesi sper eu cu presiune preintr-un orificiu mic, propulsandu-mi masina.
Multa teorie putina practica :lol:
Generatorul de hidrogen este facut, boilerul la fel.
Intrebarea mea este: ce supapa sa folosesc in varful balonului astfel incat sa arda frumos si sa nu imi bubuie balonul. Ca mai inainte am facut un test si am pus flacara direct la furtun si a pocnit de a sarit capacul borcanului :D
0

#2 Useril este offline   ionut76 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1240
  • Inregistrat: 19-November 08
  • Interests:http://www.catia.ro

Postat 19 January 2010 - 10:01 PM

Nu am inteles mai nimic din explicatiile tale :unsure: , dar ai grija cu hidrogenul ala...altfel se va vedea explozia de la 1-2 km departare.
Cursuri si carti CATIA v5 aici
0

#3 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 16-January 08

Postat 20 January 2010 - 12:25 AM

nush ce sanse ai... m-am jucat si io cu ceva de gen e drept ca acu' vre-o 20-25 ani si cam haotic dar rezultatele au fost destul de asemanatoare (explozie), din cate stiu eu oxigen/hidrogen iese gaz detonant... cu mijloace casnice nu stiu cum/daca poti obtine flacara linistita in loc de explozie. nu-i usor da' parerea mea e ca mai degraba ai putea incerca sa faci un fel de pulsoreactor cu hidrogen http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
0

#4 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 January 2010 - 07:30 AM

Vezi postareaGreuceanu, la Jan 20 2010, 12:25 AM, a spus:

nush ce sanse ai... m-am jucat si io cu ceva de gen e drept ca acu' vre-o 20-25 ani si cam haotic dar rezultatele au fost destul de asemanatoare (explozie), din cate stiu eu oxigen/hidrogen iese gaz detonant... cu mijloace casnice nu stiu cum/daca poti obtine flacara linistita in loc de explozie. nu-i usor da' parerea mea e ca mai degraba ai putea incerca sa faci un fel de pulsoreactor cu hidrogen http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif

Pe ce baza pulsatorul?
Am vazut un filmulet pe youtube cu nu care a reusit sa obtina flacara continua prin electroliza.
0

#5 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 20 January 2010 - 12:05 PM

Vezi postareaStefan646, la Jan 19 2010, 09:08 PM, a spus:

Buna ziua! Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie :blush:
Sambata asta am un concurs de fizica si vreau sa particip cu o masina ce merge pe apa. Principiul de functionare este in mare cam asa: fac electroliza apei si hidrogenul si oxigenul rezultat vreau sa il stochez intr-un balon care in varf sa aiba un fel de supapa ceva. Cand dau drumul la supapa ma astept ca hidrogenul sa arda cu o flacara continua din cauza presiunii ce o exercita balonul. Dupa asta acea flacara imi v-a incalzi un recipient in care este apa. Apa va fierbe si aburul rezultat va iesi sper eu cu presiune preintr-un orificiu mic, propulsandu-mi masina.
Multa teorie putina practica :)
Generatorul de hidrogen este facut, boilerul la fel.
Intrebarea mea este: ce supapa sa folosesc in varful balonului astfel incat sa arda frumos si sa nu imi bubuie balonul. Ca mai inainte am facut un test si am pus flacara direct la furtun si a pocnit de a sarit capacul borcanului :D

Nu sunt sigur daca am inteles bine ce vrei sa faci, dar daca cumva te referi la filmele de pe youtube cu "HHO genrator" si cu masina cu hidrogen sa stii ca sunt pacaleli ale unor oameni ce nu au tangente cu tehnica.

Legat de titlu, am vazut odata pe Eurosport o cursa de masini off-road care mergeau si pe apa: aveau niste roti cu crampoane f mari, si profilul erau ca la tubine - crampoanele erau niste pale inclinate de fapt. Cand erau deasupra apei turau rotile si crampoanele astea impingeau apa sub roti. Trebuie sa precizez ca insasi rotile erau ceva gigantic si aerul din camera ajuta si el la flotabilitate. Oricum mergreau putin peste apa <10m cat sa treaca o balta.

alte idei: http://uglyships.wor.../floating-cars/

Orice ai face iti uram succes si asteptam poze.

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 20 January 2010 - 12:08 PM

0

#6 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 January 2010 - 01:25 PM

Chiar ma intrebam daca gasesc filme ca cel de care am pomenit.
Traiasca YouTube:

http://www.youtube.c...h?v=OFYJqfEycmA

sari la minutul 2
...si hop masina pe apa :rolleyes:
0

#7 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 January 2010 - 02:35 PM

Nu e legat de nimic pe baza masinilor cu hidrogen sau a acelor generatoare care scad consumul de combustibil.
Mai explic odata :rolleyes:
Hidrogenul meu rezultat vreau sa il folosesc doar in scopul de a arde cu o temperatura mare. Adica sa inlocuiesc o spirtiera sau o butelie pe gaz.
Temperatura acea mare pe care vreau sa o obtin o voi folosi la fierberea apei dintr-un recipient.
Din urma fierberii apei vreau sa obtin aburi sub presiune care imi va impinge masina iesind printr-un orificiu mic.
Problemele mele sunt:
1) cum fac ca hidrogenul si oxigenul rezultat sa imi arda cu o flacara continua.
2)Cum fac ca eventuala flacara sau explozie sa nu imi ajunga ptrin furtune in instalatie si iarasi sa ma trezesc cu un poc. Ma gandeam la o supapa ceva, in genul celor de la aparatul de sudura pe gaz
3)Nu sunt 100% convins de puterea aburului...eu m-am inspirat din acea jucarie bazata pe o barcuta cu o lumanare pe ea si deasupra lumanarii cu un ou umplut cu apa ce are o gaura mica laterala;apa fierbe si aburii ce ies din ou au o anumita presiune ce impinge barca. Oare voi reusi si eu cu masina?
0

#8 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 January 2010 - 03:42 PM

Daca tot vrei sa o ti pe a ta mai bine faci o masina pe perna de aer. e netul prin de planuri.
De obicei se foloseste un motor electric cu elice sa bagi aer sub fusta.

Nu cred ca poti sa obtii o viteza de fierbere suficient de mare sa iasa ce zici tu.

Succes
0

#9 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 January 2010 - 04:08 PM

Cred ca tocmai am observat motivul confuziei. In titlul topicului am scirs: masina pe apa..am vrut sa ma refer ca merge pe baza de apa, nu ca pluteste pe apa :rolleyes:
Masina puteam sa o fac in multe feluri insa am ales domeniul asta pentru ca vreau sa mearga pe baza de apa in proportie de 100%: hidrogenul din apa si aburul tot din apa. E un proiect pentru un concurs stiintific.
0

#10 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 January 2010 - 04:26 PM

Vezi postareaStefan646, la Jan 20 2010, 04:08 PM, a spus:

..am vrut sa ma refer ca merge pe baza de apa, nu ca pluteste pe apa :rolleyes:...

Sa nu iti sparg fata!
Tu vrei masina cu aburi?
E un subiect cu motoare cu aburi la tehnice.
0

#11 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 January 2010 - 05:05 PM

Acolo sunt motoare cu abur in adevaratul sens al cuvantului..eu vreau doar un recipient ce scoate aburi..propulsie gen racheta..sau daca nu merge atunci pun niste pale pe axul rotilor sa imi impinga jetul de abur palele direct :rolleyes:
0

#12 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 20 January 2010 - 05:49 PM

cred ca un ac de seringa f. subtire legat de balon e suficient pt. ceea ce vrei tu. Ca recomandare, balonul sa fie perfect gol cand il umpli cu H2. Tu, de fapt, ai nevoie de un arzator pt. H2.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#13 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 20 January 2010 - 05:55 PM

Vezi postareaMrSpace, la Jan 20 2010, 04:26 PM, a spus:

Sa nu iti sparg fata!
Tu vrei masina cu aburi?
E un subiect cu motoare cu aburi la tehnice.

Am editat titlul topicului.
flying is my life...
0

#14 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 January 2010 - 06:04 PM

Vezi postareaSILVIU66, la Jan 20 2010, 05:55 PM, a spus:

Am editat titlul topicului.

Multumesc :)

Cred ca treptat treptat voi renunta la ideea cu balonul din 3 motive:
1) se umple greu cu acumulatorul care il am
2) daca e sa folosesc un acumulator de masina sa umplu balonul in prealabil pana in ziua concursului cred ca balonul se va densunfla, hidrogenul iesind prin porii balonului
3) daca imi bubuie ala om sunt :))

Asa ca voi adopta o metoda putin mai simplista: o sa am o flacara micutza pe baza de spirt ceva, si dedesupt direct furtunul cu hidrogen care imi v-a mari flacara pulsatoriu incalzindu-mi miniboilerul. Faza cu acul merge si daca il pun direct la furtunul cu hidrogen? Sa nu arda hidrogenul de pe furtun ca face poc :)

O idee din ce sa fac boilerul?? Cat mai simplu ca timpul este scurt :(

Aceasta postare a fost editata de Stefan646: 20 January 2010 - 06:06 PM

0

#15 Useril este offline   zola 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 21-July 07

Postat 20 January 2010 - 06:54 PM

Man vad ca nu pricepi ..... hidrigenul la presiune atmosferica face poc indiferent de cantitate ! Deci iti v'a stinge lumanarea :)
Inca ceva , daca spui ca tu participi cu ''proiectul '' la un concurs , mai intai te gandesti ce si cum sa faci , si apoi te inscrii , si oricum pe poriect este numele tau , nu Forumul RHC :)
Oto si crevetii lui..
0

#16 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 January 2010 - 07:10 PM

http://www.youtube.c...h?v=-6hKM1I7-co
http://www.youtube.c...h?v=3Yk3PjbzoX4
http://www.youtube.com/watch?v=8U76dBY333c...feature=related
+ multe altele
Eu nu vreau concurs RHC eu vreau doar niste idei in legatura cu supapa+alte maruntaie..dar vad ca degeaba :|
0

#17 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 20 January 2010 - 07:27 PM

Nu am inteles cum vei produce hidrogenul.
0

#18 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 January 2010 - 07:43 PM

Prin banala electroliza a apei.
0

#19 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 January 2010 - 07:58 PM

In acest caz, nu-i mai economic sa utilizezi direct energia electrica intr-un motor electric?
Instalatia ta va avea, global, un randament infim.
0

#20 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 January 2010 - 10:03 PM

Stiu asta.
E vorba de impresionarea juriului si de faptul ca se poate face o masina ce merge 100% pe apa.
Tocmai am verificat faza cu acul de siringa: merge doar daca am un debit constant de hidrogen(un balon) si chiar obtin o flacara continua ce arde puternic.
0

#21 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 21 January 2010 - 02:06 PM

Vezi postareaStefan646, la Jan 20 2010, 10:03 PM, a spus:

.....
E vorba de impresionarea juriului si de faptul ca se poate face o masina ce merge 100% pe apa.
.......

Salut
Am si eu doua nelamuriri:
1. Cum merge 100% pe apa daca consuma mai multa energie electrica din baterie ?
2. Cum arde de fapt hidrogenul si ce rezulta in urma arderii ?
Multumesc.
0

#22 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2010 - 02:25 PM

Hirogenul este combustibilul ideal. Flacara este foarte fierbinte iar in urma arderii rezulta doar apa. In plus se poate obtine din apa consumand doar energie. Deci o centrala nucleara pe malul marii ar face minuni. Singura problema este stocarea. Nu se poate lichefia la presiuni si temperaturi acceptabile. Stocarea sub presiune nu asigura un volum acceptabil de gaz. Ar mai ramane stocarea sub forma de compusi chimici, dar, deja, se cam pierd avantajele.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 21 January 2010 - 02:33 PM

0

#23 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 January 2010 - 03:17 PM

1) utopic vorbind:D Dar si energia electrica se poate obtine de la niste panouri solare ca sa fie totul eco
2) http://www.fileshare.ro/2654333516.18 teoretic ar trebui sa iasa vapori de apa..practic nu stiu..eu nu am vazut nimic :)
0

#24 Useril este offline   icounter 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 259
  • Inregistrat: 07-August 08

Postat 21 January 2010 - 03:51 PM

Eu am vazut ceva de genul asta in germania in Conrad.
Uite am gasit si pe site-ul lor : conrad
Cauta pe site-ul lor : BRENNSTOFFZELLEN AUTO HYDROCAR (nu mere link direct cu produsul .. nu stiu de ce ... asa ca trebuie sa cauti)

Aceasta postare a fost editata de icounter: 21 January 2010 - 03:52 PM

0

#25 Useril este offline   zola 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 21 January 2010 - 03:52 PM

Ca sa poti incalzii un mni bolier iti trebuie o celula pe masura , in plus intensitatea curentului ar trebuii sa fie de cel putin 7-10 A .
Sa spunem ca ai putut face o celula hiper eficienta , si iti incalzeti bolilerul pana la fiebere , hai atunci sa vedem cam ce greutate ar avea ... pai 500g celula + 500 g bilerul , sasiu , baterie etc etc etc deci se apropie de 2 kg usor , iar in cazul asta eliberarea auburul direct in aer o sa aiba zero efect , la fel si intrebatrea lui spre mai stiu eu ce pale sau roti , iti trebuie cilindru :)
Supapa de care pomenseti tu se numeste arestor , care defapt este un mediu poros , care se ''inchide'' in prezenta flacarii cauta pe youtube sau google '' gas arestor'' si o sa te luminezi .
Oto si crevetii lui..
0

#26 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 21 January 2010 - 03:55 PM

Vezi postareaStefan646, la Jan 21 2010, 03:17 PM, a spus:

1) utopic vorbind:D Dar si energia electrica se poate obtine de la niste panouri solare ca sa fie totul eco
2) http://www.fileshare.ro/2654333516.18 teoretic ar trebui sa iasa vapori de apa..practic nu stiu..eu nu am vazut nimic :)

Citeaza

Deci la pct 2 banuiam ca se obrine apa, doar ca nu imi pot inchipui cum se obtine din flacara de aceea ma gandeam ca o fi vorba de o reactie care se manifesta in alt mod.
Cat despre energie, nu inteleg de ce trebuie atatea transformari : lumina/caldura - > electrica - > caldura - > mecanica. Prin ce ar putea impresiona aceste transformari un juriu capabil si avand cunostinte minime de fizica? Sau e pentru a pacali ca deplasarea se obtine din nimic ?
Asa ca o parere , sursa de informare pentru astfel de experimente trebuie sa fie numai fizica si chimia iar youtube trebuie exclus total.

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 21 January 2010 - 04:04 PM

0

#27 Useril este offline   zola 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 21 January 2010 - 04:23 PM

Vaska sa sti ca youtube-ul poate fi informativ :) asta daca lasi aberatile deoparte .
Acum este ''trendul '' asta eco , ce este ''eco'' castiga automat ceva puncte , porblema este sa fie si eficient .
Stefan , eventualul juriu se uita si cat de prezentabil si cat de ''curat'' este poiectul , sper ca nu o sa folosesti prezervativul ala
Oto si crevetii lui..
0

#28 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 January 2010 - 04:31 PM

Topicul se poate inchide proiect finalizat! Multumesc celor care chiar au avut intentia de a da sfaturi si nu de doar a critica.
Concursul nu e de fizica 100%, se prezinta tot felul de proiecte. Credema ideea asta am avuto fara sa ma uit pe nici un youtube :D
Eu zic ca reusesc sa il deplasez daca fac prin impuls locomotia, adica aburul sa se acumuleze si cand ajunge la o anumita presiune sa se elibereze brusc printr-o supapa...ca la oala sub presiune :)

Daca pun un balon obisnuit nu are putere sa il umple :)
0

#29 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2010 - 04:34 PM

topicul il poti inchide tu ca e creat de tine.
In alta ordine de idei era bine de precizat in titlu ca vrei sa se posteze numai ceea ce iti place sa auzi si nu ce e real.
Nimeni nu a postat din rautate ci doar fiecare si-a spus parerea , de care oricum nu esti obligat sa ti cont.
Mult succes !!!

Si o idee gratuita: poti incalzi apa direct de la soare concentrand razele de pe o suprafata mai mare spre un punct mic unde sa determini fierberea (cu lupa ), deci nu mai este nevoie de hidrogen.
Cat despre partea ecologica a proiectelor cu motoare pe baza de hidrogen , am indoieli in ce priveste beneficiul acestora. Daca ne gandim pe termen lung (sute si mii de ani), secam planeta exact de resursele care fac sa existe viata pe pamant.

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 21 January 2010 - 04:40 PM

0

#30 Useril este offline   zola 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 21 January 2010 - 04:37 PM

Tu vrei un vas tampon ele trebuiesc etanse , rigide , capabile sa tina oarece presiune .
Nu se umple pentru ca celula nu are randament , ori ai prea putine elemente , ori voltaj/intensitate prea mica si/sau instalatia nu este etansa , incerca sa pui un aresteor , altfel risti sa iti traga flacara prin instalatie :)
Oto si crevetii lui..
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro