yoyo, la Feb 19 2010, 02:14 PM, a spus:
Salut , Din calculele mele in costul final al unui asemenea camion va fi pe la 700-800 de euro, sunt pe aproape?:rolleyes:
Salut si spor
Salut yoyo ,
imi este teama sa fac un calcul exact , dar departe nu esti !
Cert este ca orice experiment implica multe costuri pentru probe , refacerea modulelor imperfecte ,
modifica mult pretul , lipsa de experienta si deplasarea catre ateliere de specialitate iarasi salta pretul.Dar in cazul unei microproductii sansele de scadere a pretului sub 50% sunt reale si realizabile.Eu unul am sa dau o mana de ajutor tuturor celor care si-au manifestat interesul fata de aceste camioane.Am sa vin in curand cu precizari !
Fiind un hobby nu vreau sa fac un calcul exact si mai ales nu vreau sa tai avantul altor modelisti care ar fi tentati sa incerce.
Cu siguranta , noi ce am incercat sa facem acesti primi pasi , trebuie sa descriem etapele pe care trebuie sa le urmeze si alti modelisti si evident sa -i anuntam pe toti de ce anume sa se fereasca sa nu faca aceleasi greseli ca si noi si bineinteles sa-i ajutam.
Eu cred ca un nucleu de pasionati , pot determina aparitia unui
club de camionagii 1/16 si 1/14 , cu service permanent , utilaje de prelucrare , piese de schimb ,ajutor pentru incepatori, cu o diorama pentru camioane , si cu participarea unor utilajele pentru constructii 1/16 care sa completeze peisajul , cu acces permanent pentru toti pasionati .