Camion 1/16 constructie plecand de la tabla de fier si bara de aluminiu
Postat 12 January 2010 - 08:25 PM
Al3xandru239, la Jan 12 2010, 08:09 PM, a spus:
multumesc pentru aprecieri , cu mici corectii , 30 % pentru tinichigerie , 50% pentru realizari mecanice , mai am pana -mi fac mana.
Dar va asigur 100 % ca -l voi termina , va fi robust si masiv ! ( Sir Vaska ) .
Postat 12 January 2010 - 09:10 PM
ctc, la Jan 12 2010, 08:18 PM, a spus:
janta ce diametru are ?
Dupa cum am mai spus si pe privat cu cateva zile in urma, janta are diametru 47 exteriorul iar canalele au adancimea 1.5mm, latimea totala la janta este de 20mm. Dar pe jentile care le-ai conceput nu o sa mearga Tamiya datorita formei , acolo merge numai cauciuc masiv facut special pentru ele deoarece nu ai facut si canale.
Postat 12 January 2010 - 10:48 PM
M-ar interesa si pe mine sa-mi fac niste anvelope dedicate, pe care nu le gasesc pe piata, dar nu reusesc sa aflu reteta.
Am incercat cu silicon negru utilizat pentru etansari dar nu prea iese rezistent.
Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 12 January 2010 - 10:58 PM
Postat 13 January 2010 - 08:37 AM
Eu am cumparat anul trecut cauciuc siliconic lichid , se prepara component 1 + component 2 .
Aici apare o discutie referitoare la materii prime.
Am gasit o firma in Bucuresti , zona Baneasa care furnizeaza component 1 si 2 care se amesteca in proportie 1 : 5 , produs care se intareste in 2 ore .( asa spune documentatia ).
Varianta a doua , ce am cumparat eu din Brasov este un produs albastru ce se amesteca in proportie de 1 : 1 si cu timp de intarire 24 ore. ( inca nu am facut proba ).
Referitor la matrita in care vei turna aceasta va fi tot din cauciuc siliconic , pe care il vei turna peste anvelopa pe care intentionezi sa o copiezi. Trebuie sa tii cont sa ungi bine matrita cu ulei-vaselina , iar forma de turnare exterioara ce tine matrita ta de cauciuc trebuie sa fie o cutie rigida.
Postat 13 January 2010 - 08:46 AM
mai exact un cauciuc solid care se vulcanizeaza la 180-200 grade, produs mai rigid si incearc sa fac probe cu materialele pe care le are.
Nici aceasta persoana nu a mai facut ce doresc eu !
Nu am documentatie , nu am vazut cum se lucreaza acum incerc sa aflu .
Si mai rau nu am gasit furnizor de astfel de materiale.
Mai toti merg pe rutina si nu incearca sa afle la ce mai poate fi folosit acel material sau tehnologie.
dupa ce aflu mai multe va dau detalii !
Aceasta postare a fost editata de ctc: 13 January 2010 - 08:48 AM
Postat 13 January 2010 - 08:55 AM
( din 2 sau 3 parti componente ) cred ca ar merge bine si din
materiale compozite gen poliuretan sau
rasina care se foloseste impreuna cu fibra de sticla.
avand in vedere ca vom turna la rece cauciucul , formele de turnare nu se deformeaza !
trebuie doar sa ai un model initial pe care sa-l copiezi
Aceasta postare a fost editata de ctc: 13 January 2010 - 08:56 AM
Postat 13 January 2010 - 10:33 AM
ctc, la Jan 13 2010, 08:37 AM, a spus:
Eu am cumparat anul trecut cauciuc siliconic lichid , se prepara component 1 + component 2 .
Aici apare o discutie referitoare la materii prime.
Am gasit o firma in Bucuresti , zona Baneasa care furnizeaza component 1 si 2 care se amesteca in proportie 1 : 5 , produs care se intareste in 2 ore .( asa spune documentatia ).
Varianta a doua , ce am cumparat eu din Brasov este un produs albastru ce se amesteca in proportie de 1 : 1 si cu timp de intarire 24 ore. ( inca nu am facut proba ).
Referitor la matrita in care vei turna aceasta va fi tot din cauciuc siliconic , pe care il vei turna peste anvelopa pe care intentionezi sa o copiezi. Trebuie sa tii cont sa ungi bine matrita cu ulei-vaselina , iar forma de turnare exterioara ce tine matrita ta de cauciuc trebuie sa fie o cutie rigida.
Prima metoda pare foarte usoara dar cauciucul rezultat va fi suficient de rezistent ? Cred ca este necesar un test, mie personal mi se pare ca tot ce este din silicon se comporta ca gelatina , parca nu ar duce nici macar in stare solida.
Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 13 January 2010 - 10:34 AM
Postat 13 January 2010 - 10:36 AM
si mai ales cred ca mai avem si solutii ajutatoare : de ce sa nu adaugam insertii ?
textile
sarma
fasii de cauciuc ( camera auto )
granule plastice
Aceasta postare a fost editata de ctc: 13 January 2010 - 10:45 AM
Postat 13 January 2010 - 10:44 AM
primele motivatii pe care le-am folosit-o ca sa ma apuc de aceste constructii :
sa experimentez noi tehnologii
sa realizez ceea ce nu am si musai sa obtin ce nu am avut acum 30 de ani si neaparat cu bani putini !
ideea de a avea un soi de lego mecanic auto si posibilitatea de a modifica aplicatia existenta. De exemplu azi masina are 4 punti , maine are 3 , iar vara sa rulez cu motor termic si iarna , la interior cu motor electric.
daca se rupe o piesa sa pot si sa am de unde sa o cumpar , azi nu maine !
si voi avea grija sa se schimbe acest lucru , sa avem stocuri permanente de piese
Aceasta postare a fost editata de ctc: 13 January 2010 - 10:46 AM
Postat 13 January 2010 - 10:56 AM
Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 13 January 2010 - 11:00 AM
Postat 13 January 2010 - 11:40 AM
Sir_Vaska, la Jan 13 2010, 10:56 AM, a spus:
s-ar putea sa am o solutie rapida pentru a permite o virare la 90 grade , sa decupez din sasiu in portiunea in care rotile ating sasiul
Postat 13 January 2010 - 02:14 PM
Daca imi permiti, ti-as sugera sa rasfoiesti un pic paginile de aici:
http://www.micromark.com/
Poate ca, deja il cunosti. Oricum are multe lucruri interesante...zic si eu.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 13 January 2010 - 02:17 PM
Postat 13 January 2010 - 03:53 PM
dan_mitea, la Jan 13 2010, 02:14 PM, a spus:
Daca imi permiti, ti-as sugera sa rasfoiesti un pic paginile de aici:
http://www.micromark.com/
Poate ca, deja il cunosti. Oricum are multe lucruri interesante...zic si eu.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
este bine ca v-am starnit interesul , va astept cu comentarii , sugestii si intalniri de lucru !
orice link catre un site educativ si informativ este binevenit !