ctc, la Dec 30 2009, 04:41 AM, a spus:
Evident apar si probleme la turnare , dar pe acestea le voi descoperii la urmatoarele operatii de turnare :rolleyes:
a mai aparut o problema , nu stiu cum sa execut carcasa de plastic .
Modelul original este din polietilena joasa densitate dar aceasta este injectata si implica o matrita din otel.
Cred ca singura solutie este din poliuretan A+B.
Trebuie sa cercetez cum se face !
Aici cred ca iti pot da o idee , ia carcasa originala si fa o matrita dupa ea. Stiu ca intrebarea este : Cum ??? Simplu , cunosti tehnologia medicala a stomatologiei de laborator ? iti face un mulaj cu un ( cauciuc special ) , apoi in mulaj toarna "gips"api pune intr-un compozit piesele de gips si da o matrita tare in care apoi se topeste metalul , si uite asa ajungi la piesa identica cu originalul ...din metal . Un tehnician dentar te poate ajuta sigur , la orice piesa vrei sa torni de metal si ca pret ies mai ieftin si calitatea e superioara. Piesa putand fi turnata din ce material vrei tu . Cuptoarele de turnare din stomatologie au niste rezistente de incingere care pot ajunge si la 8000 grade Celsius, deci nu -ti face griji daca poate topi . Insa marimea , aici exista o problema, creuzetele (majoritatea ) ca si capacitate is cum e o eprubeta , diametru de 5-7 cm si lungi de 10 - 15 cm - forma TUB . E ti-am dat o idee , si mai ieftina si fara chinuieli de proiecte sau materiale comandate . Sper ca ai inteles ce am vrut sa-ti explic. Succes in continuare la proiectele tale
App - sunt sigur ca ai facut sasiul camionul dreptunghiular .... adica - cam gresit . La cabina , dinstanta se ingusteaza la capul lonjeroanelor . <_<