Camion 1/16 constructie plecand de la tabla de fier si bara de aluminiu
Postat 10 March 2010 - 03:39 PM
ctc, la Mar 10 2010, 03:15 PM, a spus:
setul are cam 10 foi de arc
Felicitari!
Ps: se mai aude ceva de cauciucuri? sunt foarte multi care asteapta.. o foaie de arc, un rezervor,un sasiu nu sunt greu de confectionat dar cauciucuri e ceva mai complicat
ctc, la Mar 10 2010, 03:15 PM, a spus:
setul are cam 10 foi de arc
Felicitari!
Ps: se mai aude ceva de cauciucuri? sunt foarte multi care asteapta.. o foaie de arc, un rezervor,un sasiu nu sunt greu de confectionat dar cauciucuri e ceva mai complicat
Postat 16 March 2010 - 01:08 PM
ionescua, la Mar 15 2010, 07:50 PM, a spus:
de unde as putea cumpara un model tamiya(cap tractor sau un camion) sau piese de scimb.
eu as vrea sa modific un camion bruder. a-ti putea sa ma ajutati si pe mine cu idei si cu piese care nu va mai sunt de folos(daca doriti).
Salut,
ma bucur ca apar noi pasionati de camioanele 1/16 si 1/14. Referitor la achizitia unui camion nou Tamiya , sfatul meu este sa cumperi din Asia , pretul este mai mic , cca 280 euro +transport. Din Germania , orasul Freilassing eu am cumparat , camionul Scania cu 370 euro , iar la Conrad ( Austria si Germania ) pretul este 420 euro.Am sa caut cartea de vizita si am sa public site-ul adresa si tel .
Varianta a doua , de upgrade camion Bruder eu o agreez mai mult . Pot sa va ajut free cu sfaturi si planuri de lucru.
Eu ma straduiesc sa realizez piesele necesare camioanelor Bruder modificate , comune sau cat mai apropiate cu cele de la Tamiya 1/14 , in eventualitatea ca voi utiliza si piese de la ei.
Va astept in vizita , pe toti cei interesati , sa-l vedeti ( in curand sa le vedeti ! ) pe viu.
Referitor la piese de schimb si kit upgrade Bruder, am sa public un anunt la sectiunea vanzari. Eu incerc sa pregatesc aproape tot necesarul mecanic de piese pentru camioane si remorci.
Sunt in urma cu anvelopa si alte cateva subansamble , dearece lucrez la CNC , dar recuperam in curand timpul pierdut.
Sper ca alti colegi de pe forum sa ne ajute si sa ne asigure partea electrica si anume modulul de lumini , sunet ( programabil ) si alti partea de matrite-carcase - fibra de sticla .
Am inceput pregatirea oraselului 1/16 - 1/14 unde vom rula camioanele ( au acces liber toti pasionatii care s-au aratat interesati de acest subiect ), acesta va consta in sosele , poduri , cladiri , santiere cu utilaje . In prima faza va functiona in aer liber , iar in perioada rece va functiona intr-un spatiu acoperit de 800 mp , unde autostrada va avea 100 m lungime , exact cat permite incaperea.Spatiul exista , bunavointa exista , insa este nevoie de multa munca si cheltuiala , pe masura ce fondurile or sa apara si vor fi disponibile.
Postat 20 March 2010 - 11:34 PM
Bik3rutz, la Mar 20 2010, 07:36 PM, a spus:
Salutare tuturor ! , bine ai venit Bik3rutz in " clubul pasionatilor de camioane "!
camionul este cam nebagat in seama in ultimul timp , deoarece lucrez la CNC ; dar incerc sa-i fac o surpriza si anume un rezervor cisterna , lung de 42-45 cm , din inox.In aceasta etapa , am luat un butuc din lemn , pe care l-am strunjit si pe care am sa roluesc tabla.
iata pozele :
Aceasta postare a fost editata de ctc: 20 March 2010 - 11:35 PM
Postat 20 March 2010 - 11:38 PM
astept pana luni poate se mai usuca lemnul si sigur se usuca pentru ca a aparut soarele ! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif
Postat 20 March 2010 - 11:45 PM
Asa cum se observa din poze , setul nou de arcuri va avea un centru bulon ce va tine arcurile fix legate si nu va mai exista posibilitatea alunecarii intre ele.
Postat 20 March 2010 - 11:57 PM
Am modificat din nou puntea spate si deja pot sa atasez tendoane . Mai am de lucru la consola -balansoar ( suport arcuri ) . Iar matrita de cauciucuri am regandit-o , in noua varianta incerc sa fac anvelopa goala la interior si voi folosi cauciuc negru pentru anvelope .( am facut ceva probe si cred ca va merge ).
si alta poza cu arcurile ce au plecat la calit !
Postat 21 March 2010 - 09:24 AM
Postat 21 March 2010 - 03:17 PM
Radu_, la Mar 21 2010, 09:24 AM, a spus:
multumesc Radu pentru informatie ! ultima data cand am asistat la o terosonare in 1983 era un produs pe baza de bitum !
chiar suna bine : " teroson cu cauciuc "
toate bune!
Postat 25 March 2010 - 02:53 PM
pentru cei interesati sa-si construiasca in sistem homemade sau friend's help , piesele necesare realizarii unui camion , am sa va prezint cateva planuri sub forma de poze.Cotele le stabileste fiecare , dupa cum doreste.
primul produs puntea spate cu diferential
Aceasta postare a fost editata de ctc: 25 March 2010 - 03:01 PM
Postat 15 April 2010 - 08:28 PM
astazi au ajuns si anvelopele si vreau sa vi le prezint . Le-am asteptat mult timp dar cred ca merita. Am debavurat cateva si acum postez primele poze.
Sunt realizate din cauciuc natural, sunt pline , iar materialul este de foarte buna calitate.
Postat 15 April 2010 - 08:36 PM