f22 raptor park jet f-22 cu tractiune vectoriala
Postat 27 December 2009 - 02:37 AM
Postat 27 December 2009 - 03:08 AM
anvergura - 665mm
lungimea - 925mm
motorizare - c2826 1800rot/v
greutate -450g complet echipat
acumulator - 1300ma,11,1v
comenzi statie - stabilizator,flaperon,thrust vector
incarcare alara- 10.5 oz/ft2 (asta nu stiu sa transform :mellow: )
Postat 27 December 2009 - 10:08 AM
worms, la Dec 27 2009, 03:08 AM, a spus:
anvergura - 665mm
lungimea - 925mm
motorizare - c2826 1800rot/v
greutate -450g complet echipat
acumulator - 1300ma,11,1v
comenzi statie - stabilizator,flaperon,thrust vector
incarcare alara- 10.5 oz/ft2 (asta nu stiu sa transform :lol: )
Misto Misto.....................de abia astept sa il vad in aer pt ca cred ca voi face si eu un kit....
Cat despre constructie si chituire, e vorba doar de antrenament.......urmatorele vor iesi din ce in ce mai bine.
Postat 27 December 2009 - 05:46 PM
worms, la Dec 27 2009, 03:08 AM, a spus:
...uite un excel ( cu extensia schimbata in txt pt.upload ) care transforma in gr./dm2 :
Fisiere atasate
-
Copy_of_oz_sqft.txt (14K)
Number of downloads: 149
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Postat 27 December 2009 - 05:48 PM
worms, la Dec 27 2009, 02:56 AM, a spus:
.... important este sa zboare bine ...urmatoarele vor fi mult mai bune ( si din proprie experienta, mai usoare ) SUCCES !!!
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Postat 27 December 2009 - 06:50 PM
SerjuRO, la Dec 27 2009, 10:08 AM, a spus:
Cat despre constructie si chituire, e vorba doar de antrenament.......urmatorele vor iesi din ce in ce mai bine.
personal nu inteleg la ce trebuie sa il chituiesti!!??acest model trebuia sa il folosesti doar pt a vedea cum zboara si sa iti faci mana.mai ales ca chitul il ingreuneaza.al meu are 440 g cu un acc 2100 mah care are el singur 186 g asa ca avionul singur are in jur de 250 g...deci??
Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
Postat 27 December 2009 - 08:39 PM
Aceasta postare a fost editata de worms: 27 December 2009 - 08:39 PM
Postat 27 December 2009 - 09:45 PM
offtopic: Se mai gaseste oare in Romania depron de ala adevarat alb? As vrea sa fac un biplan de la fostul 3dbatix. ;)
Postat 20 December 2010 - 10:54 PM
Vopsitul este greoi , prea grei daca vrei o schema cu demarcatii clare intre culori deoarece scotchul de hartie la indepartarea lui se ia cu vopsea cu tot !
Drept pentru care dupa mai multe tentative esuate am decis sa il fac in degrade-uri ( ca un fel de camuflaj ) - nu mai trebuie sa lipesti nimic doar pui un paravan de carton sau pur si simplu din " mana".
Am gresit insa caci desi am luat vopsea acrilica ( spray ) fara sa verific inainte am dat si .... s-a topit avionul ! Am chituit , am lipt hartie de ziar cu aracet, am slefuit putin si am continuat. Intra vopsea multa din pacate si gred ca o sa iasa si cam greu , amane de vazut cand va fi gata.
Intr-un final am revenit la prima idee de schema pentru ca mi s-a parut mai vizibila !
Cam asa arata in etapa asta . Mai am de pus profundorul, motorul cu thrust vector ( o bagheta cu articulatie ) si sa il inchid pe " burta " dupa care vopsire si pe burta.
Sper sa il traga motorul un : HIMAX HC 2808 / 1160 KV si elice in doua variante APC 7X5 sau APC 6X5,5
..
Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 20 December 2010 - 10:56 PM
Postat 21 December 2010 - 11:35 AM
shogi, la Dec 21 2010, 12:06 AM, a spus:
Zboara misto,eu nu l-am facut pe primul cu TV dar are 2 servo pe elevator si face destule figuri asa.Si pt ca mi-a placut cum se comporta i-am comandat lui Sergiu unul mai mare pe care il voi face cu TV,acum ca am vazut ca zboara.
Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
Postat 04 January 2011 - 01:34 PM
REAL DESIGN, la Dec 20 2010, 10:54 PM, a spus:
Vopsitul este greoi , prea grei daca vrei o schema cu demarcatii clare intre culori deoarece scotchul de hartie la indepartarea lui se ia cu vopsea cu tot !
Drept pentru care dupa mai multe tentative esuate am decis sa il fac in degrade-uri ( ca un fel de camuflaj ) - nu mai trebuie sa lipesti nimic doar pui un paravan de carton sau pur si simplu din " mana".
Am gresit insa caci desi am luat vopsea acrilica ( spray ) fara sa verific inainte am dat si .... s-a topit avionul ! Am chituit , am lipt hartie de ziar cu aracet, am slefuit putin si am continuat. Intra vopsea multa din pacate si gred ca o sa iasa si cam greu , amane de vazut cand va fi gata.
Intr-un final am revenit la prima idee de schema pentru ca mi s-a parut mai vizibila !
Cam asa arata in etapa asta . Mai am de pus profundorul, motorul cu thrust vector ( o bagheta cu articulatie ) si sa il inchid pe " burta " dupa care vopsire si pe burta.
Sper sa il traga motorul un : HIMAX HC 2808 / 1160 KV si elice in doua variante APC 7X5 sau APC 6X5,5
..
Azi l-am zburat ! Am folosit elice APC 8x4 dupa ce intai am verificat cam ce tractiune au toate ( l-am pus vertical cu botul pe cantar si am dat blana )
Modelul a iesit foarte greu 640 grame . Fiind depron portocaliu am bagat vopsea la greu in el , un tip de vopsea la atacat pe domnul depron desi era acrilica si am lipt hartie de ziar cu aracet peste zonele stricate. am chituit si am reparat si uite asa putin cate putin sau adunat gramele.
De zburat zboara perfect ! Am beneficiat si de putin vant la lansare si aterizare si asta a ajutat perfect.
Are ceva viteza dar fiind cam greu modelul nu urca pe vertiala decat vre-o 5-6 m probabil din inertie dupa care incepe sa se incline pe o parte.
Thrust vectorul nu l-am testat ( a fost dezactivat ) pentru ca neavand putere mare motorul m-am temut sa nu intre in limita la o intoarcere brusca.
O sa incerc cu o elice 8x6 si sa speram ca mai obinem ceva tractiune.
Parca m-as apuca sa il fac din nou dar SerjuRo nu are decat depron verde cu striatii pe o parte. Eu am gasit Alb si de buna calitate dar ca sa il trimit lui si sa vina inapoi dupa prelucare parca nu se merita - iar ca sa il tai de mana ...... sunt prea multe repere.
P.S.
Trebuia sa il cantaresc inainte sa iau motorul si poate luam alt motor mai puternic !
Cred ca mai bine am sa fac Mig 21 !
Postat 04 January 2011 - 02:22 PM
REAL DESIGN, la Jan 4 2011, 01:34 PM, a spus:
Modelul a iesit foarte greu 640 grame . Fiind depron portocaliu am bagat vopsea la greu in el , un tip de vopsea la atacat pe domnul depron desi era acrilica si am lipt hartie de ziar cu aracet peste zonele stricate. am chituit si am reparat si uite asa putin cate putin sau adunat gramele.
De zburat zboara perfect ! Am beneficiat si de putin vant la lansare si aterizare si asta a ajutat perfect.
Are ceva viteza dar fiind cam greu modelul nu urca pe vertiala decat vre-o 5-6 m probabil din inertie dupa care incepe sa se incline pe o parte.
Thrust vectorul nu l-am testat ( a fost dezactivat ) pentru ca neavand putere mare motorul m-am temut sa nu intre in limita la o intoarcere brusca.
O sa incerc cu o elice 8x6 si sa speram ca mai obinem ceva tractiune.
Parca m-as apuca sa il fac din nou dar SerjuRo nu are decat depron verde cu striatii pe o parte. Eu am gasit Alb si de buna calitate dar ca sa il trimit lui si sa vina inapoi dupa prelucare parca nu se merita - iar ca sa il tai de mana ...... sunt prea multe repere.
P.S.
Trebuia sa il cantaresc inainte sa iau motorul si poate luam alt motor mai puternic !
Cred ca mai bine am sa fac Mig 21 !
Gigi,
cred ca cu elice 8x6 merge mai bine.Si eu l-am zburat pana acum tot cu 8x4,si nu are forta sa urce pe verticala.Tocmai de aceea mi-am comandat si eu un 8x6,poate merge mai bine.E destul de greu,al meu vopsit pe o parte si cu acc de 2100 are doar 550 g.Plus ca eu am aripile dublate cu depron de 3 ca sa acopar tija de carbon.Dar asta e daca vrei sa si arate bine atarna la cantar.
Poate faci un filmulet sa vedem cu zboara.
toate bune
Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
Postat 04 January 2011 - 02:43 PM
Decolarea nu aveam cum sa o filmam dar restu se putea ... fiul meu insa a ramas sa priveasca si a uitat sa mai si filmeze.
Oricum nu cred ca se vedea prea grozav caci era cam incetosat cerul si nu se vedea bine desi l-am zburat tot timpul foarte aproape .... ca sa vedem si noi ceva.
Aterizarea a fost floare la ureche .... a ramas pur si simplu in loc la 20 cm de sol si unde a cazut acolo a ramas fara sa alunece pe zapada caci s-ar fi umplut in zona prizelor de aer de zapada si imi era teama sa nu ajunga la ESC.
Receptorul am fost inspirat si l-am pus in carlinga desi a trebuit sa pun prelungitoare la toate servourile ( alte greme in plus )
Parca m-as baga sa mai fac unul din depron alb caci nu mai ar fi de vopsit decat restul culorilor si ar intra mai puina vopsea si implicit greutate.
Sau ...... sa il rescalam si sa il facem mult mai mare si cu tren de aterizare ......si motorizare pe masura ??!!?
Postat 04 January 2011 - 04:48 PM
Postat 04 January 2011 - 04:56 PM
nicolas, la Jan 4 2011, 04:48 PM, a spus:
Frumos ! .... dar ... nu este acelasi lucru ! Modelul nostru e cu "caroserie" si automat iese mai greu !
Eu pe asta as vrea sa il fac dar nu am planuri :SU 30 MK 1600 mm
Postat 04 January 2011 - 05:41 PM
REAL DESIGN, la Jan 4 2011, 04:56 PM, a spus:
pai asta e acelasi lucru cu su-37 numai ca planurile au fost scalate la 175% sau teoretic ar fi trebuit sa iasa asa ca m-am apucat si eu de el si mi-a iesit de 1300mm anvergura si 190cm lungime 8) .
Postat 04 January 2011 - 05:52 PM
worms, la Jan 4 2011, 05:41 PM, a spus:
Iese la fel ca cel din film , adica ma refer la fuselaj cu forme, volume, duzele de evacuare etc ? Si unde putem gasi planurile ?
Postat 30 May 2011 - 10:08 PM
Am reusit sa imi configurez statia astfel incat la curse mici ale stickului din dreapta sa se miste doar eleroanele,apoi si flapsurile si la final de cursa sa intre in functiune si stabilatoarele.Probabil ca si la tractiune va fi relativ la fel.Cand voi ajunge acolo voi vedea.Atasat cateva poze.Este facut tot din depron de 6 mm,dar dublat pentru rezistenta.La primul F22 am avut probleme cu stabilatoarele deoarece nu rezistau la fortele la care erau supuse.Asa ca cele de acum au fost facute din 2 bucati,2 tije de carbon de 4mm,bord de atac si la incastrare lemn de pin.Acum e beton. :good:
Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
Postat 30 May 2011 - 10:10 PM
Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
Postat 31 May 2011 - 08:31 AM
---------------------------------
Aero: Spacewalker, Zaggy, Ultron, Sonic Low Wing(Termic), HK Bixler, Nemuritoru(Termic)
---------------------------------
Tx: Turnigy 9X
----------------------------------------------
Postat 31 May 2011 - 08:59 AM
R3dD3vil, la 31 May 2011 - 08:31 AM, a spus:
Din punctul meu de vedere cred ca planul lui Steve Shumate e cel mai ok si se apropie ca si aparitie de cel real (asta la nivel de avion din depron).Cel de la rc Powers nu stiu cum arata.
Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
Postat 31 May 2011 - 09:51 AM
R3dD3vil, la 31 May 2011 - 08:31 AM, a spus:
nu stiu cat de convingator este ( aici are deja motor de heli T-Rex 450 ) : F 22 - Depron
Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 31 May 2011 - 09:54 AM
Postat 31 May 2011 - 10:45 AM
REAL DESIGN, la 31 May 2011 - 09:51 AM, a spus:
Stiu filmuletul..nea Gigi da cameramanului ii era frica de voi,ca am vazut ca ati fugit de el sau el de voi..
apropo la avionul tau ai respectat intocmai planurile?Adica ai si TV si directie,exact ca in planuri?
aaaa directie vad ca ai ca parca se vede in film.. :rofl:
L-ai mai zburat?cum iti place?
Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
Postat 31 May 2011 - 10:59 AM
oachidori, la 31 May 2011 - 10:45 AM, a spus:
apropo la avionul tau ai respectat intocmai planurile?Adica ai si TV si directie,exact ca in planuri?
aaaa directie vad ca ai ca parca se vede in film.. :rofl:
L-ai mai zburat?cum iti place?
Filmuletul era pentru colegul nostru R3dD3vil.
Este exact ca in plan ( T.V. doar in plan cu profundorul, are si directiile functionale si eleroane ) .
Nu cred ca se merita si flaps ( se adauga servouri in plus la greutate si nu stiu cat efect ar avea )
De zburat nu l-am mai zburat ca nu imi place, plus ca la ce modele ma asteapta in hangar si ma " cearta " ca stau degeaba ...... - concluzie : o pleasca cu motor - afara de un flip in jurul axei cu T.V activat nu face mare lucru .
Pentru un " jet " dupa mine, ar trebui :
ori sa zboare " glont " ori sa poata face 3D ca un MIG 29 (1:1)
toate astea corelate cu :
1 - ori macar semimacheta sa arate frumos daca este electric
2 - ori Jet cu turbina sa se auda la mare meserie sunetul
Altfel un Telink sau un Park Master poate face mult mai multe si te mai si poti antrena pentru a controla mult mai bine un model intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat .
P.S.
Mai trebuie si o a doua persoana sa il arunce .... naspa ! ( desi cred ca poti sa il arunci si singur dar .... totusi teoria probabilitati te indeamna sa stai calm cu aruncatul de unul singur .
E prea multa munca fata de un ARF ( numa cat e de chituit si slefuit .. daca vrei sa arate cat de cat ).