@ nitrometan
In primul rand, Salut Gabi! nu ne-am mai auzit (vazut) de mult!
Ai dreptate nu prea poti scoate multe din modelul asta, a fost proiectat intr-un anume fel.
Ideea acestui proiect a fost sa imbunatatesc un pic caracteristicile de zbor, asa cum am spus mai la inceputul topicului, la figurile acrobatice cum ar fi vria plata, vria in cutit, blender, cutit, snap...
fara investitii majore (tot ce am folosit aveam deja pe acasa), pentru ca eu consider ca modelul este limitat ca performante.
Citeaza
atunci sa vezi racheta la propriu si figurat!!
Nu-mi doresc o racheta, ci opusul!
Eu zic ca cele "200" de grame in minus vor conta in final, la micsorarea vitezei de stall si va creste acuratetea elementelor acrobatice mentionate mai sus.
@zgr 44
zgr_44, la Feb 18 2010, 01:42 AM, a spus:
Cum ramane cu eleroanele....si ar fi fost frumos sa-i fi pus de la inceput toba pitts
La momentul cand am achizitionat modelul nici macar nu stiam de toba pitts si de avantajele ei, iar despre eleroane, aici chiar nu stiu ce sa fac.
Nu le pot mari suprafata fara sa umblu major la structura aripii, ceea ce inseamna sa defoliez aripa sa scurtez fiecare profil in parte, sa inchid bordul de fuga al profilelor cu balsa, sa construiesc alte eleroane, sa infoliez dinnou aripa.
Toate acestea inseamna investitii in materiale pe care acum nu le am acasa si consider ca nu merita efortul.
O alta varianta ar fi sa refac doar eleroanele la marimea actuala, cu structura din baghete si nervuri infoliate (acum sunt din balsa plin) si as mai castiga niste grame la cantar.
Totusi m-am hotarat sa nu intervin inca la eleroane, sa fac cateva zboruri si sa vad efectele modificarilor de pana acum, apoi in functie de rezultate, sa hotarasc daca merita sa mai investesc sau nu.
Citeaza
La profundor nu te bucura prea tare la cabonul ala, mai bnie lasai prinderile vechi, 9 grame....e praful care e pe el cand il scoti la zbor....la tren ai castigat suficient de mult...si apropo de grame, sa pastrezi o proportionalitate, nu de alta dar, sa nu te vezi nevoit sa i le adaugi la loc cu plumb in bot....ca sa mentii CG.
Pai tocmai ca sa rezolv si proportionalitatea amintita de tine, am facut hobanele respective din carbon deoarece eu am mai adaugat greutate pe coada prin modificarile facute si trebuia sa o mai usurez.
Acum totul e perfect ca centraj (initial aveam ceva plumb pe coada pt centraj).
Oricum, acest proiect este un experiment si o sa continui cu impresiile personale dupa primele zboruri, apoi vedem ce mai facem.
Mor de nerabdare sa se incalzeasca odata afara si sa fac primul zbor!
Multumesc pentru interes!