Modelism - RHC Forum: Idee de afacere - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Idee de afacere s-ar putea realiza venituri decente din hobby ?

#61 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 19 December 2009 - 03:19 PM

Vezi postareajohhnysub, la Dec 19 2009, 07:54 AM, a spus:

ÃŽn parte, exact asta este ÅŸi ideea avuta ”n vedere, ”nsă, pe l”nga producÅ£ia la comandă să se realizeze si producÅ£ie de serie mică.

As mai puncta un pic:
-tot ceea ce am scris s-a referit doar la short kits. Doar piesele decupate laser. Fara lonjeroane, etc. Eventual o capota din fibra de sticla.
-productia la comanda are avantajul stocului 0.
-la kit-uri nu ai nevoie de ambalajul costisitor.
-nu poti concura la pret orientul. Poti concura doar la calitate si asta la kit-uri de lux de sute de euro. Dar trebuie sa apari pe site-urile de renume si calitatea sa fie de exceptie. Trebuie sa aiba acces la tine pasionati din intreaga lume.
-despre seriozitate. Am cumparat un kit de aici din canada. Nu am gasit in cutie nervurile pentru profundor. Am sunat si mi-au venit, moca, intr-un plic. nici macar nu au intrebat daca am cautat bine in cutie. Altcineva povestea ca al lui catel i-a mancat un eleron. A cerut la Great Planes sa cumpere un eleron. I-au trimis moca doua. Cam acesta-i spiritul. In plus, trebuie sa ai pe cineva sa raspunda non stop la telefon. Indiferent de ora sau zi a saptamanii. Sa fie dispus sa discute cu calm si reverenta, ore, pentru indiferent ce fleac.
Exemplu de dorit:
http://www.ziroliplans.com/ziroliplans/aff...te_catalog.html
http://myunclewillie...om/about54.html
printre planurile minunate apare si trimiterea catre o firma de decupat. Pe astfel de site-uri trebuie ajuns.
Seriile sunt utopie...parea mea.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 19 December 2009 - 03:29 PM

0

#62 Useril este offline   Maverick 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 719
  • Inregistrat: 10-October 08

Postat 19 December 2009 - 04:44 PM

Da si nu..

1 si 2
- nu rezolvi nimic cu studiul de piata daca il trimiti magazinelor de specialitate, studiul de piata se face cu enduserii si se foloseste ca unealta pentru a argumenta in fata magazinelor de specialitate ca exista o piata pentru ceea ce produci tu si ei ar putea sa scoata profit din revanzarea celor produse de tine
- calea corecta, daca intradevar vrei sa faci business-ul asta si vrei sa investesti timp si bani este sa mergi din usa de magazin in usa de magazin si sa vorbesti personal cu proprietarii respectivelor magazine. Sunt sigur ca nu te va da nimeni afara pe usa ci va asculta ce ai de zis. Fata in fata se creaza o altfel de relatie interumana si e mai usor sa le captezi atentia. Un mail cu niste intrebari, fie el venit de la o persoana fizica sau de la o firma nou infiintata de care nu stie nimeni are toate sansele sa ajunga in acelasi loc, folderul de "Deleted".
- jumatate din procesul de vanzare o reprezinta relatia interumana, dialogul purtat intre vanzator si cumparator, intelegerea nevoilor si ingrijorarilor si rezolvarea acestora; ceea ce nu poti sa faci pe mail/messenger/etc ci doar fata in fata. Un chestionar pe mail este foarte rece si impersonal si poate fi asociat cu o lampa in ochi si un interogatoriu, ceea ce naste reactia "prea multe intrebari de la un necunoscut care nu are deocamdata ceva concret.. stii ce, nu am timp de porcarii din astea" ZBang, Send to Trash.. caz in care pierdeti amandoi.. tu nu ai aflat nimic, el poate a pierdut o oportunitate de afaceri

3 si 4
- conceptie romaneasca gresita de care s-au saturat majoritatea "am pretul cel mai mic, ii fac praf pe toti"
- conceptie corecta, ce zicea Dan, te porti frumos cu clientul, esti tot timpul la dispozitia lui, faci treaba de calitate.. ai uitat sa ii pui profundorul in pachet, nu cauti sa dai vina pe posta sau whatever, ci iti ceri scuze si ii trimiti doua + un tub de lipici din partea casei. Este mai usor sa revinzi unui client fidel, decat sa gasesti un client nou, nu dai lovitura si fugi ca nu faci afaceri asa..
- vanzatorul trebuie sa fie prietenul de incredere al cumparatorului si sa il ajute sa ia deciziile corecte (vanzare consultativa) si niciodata sa nu incerce sa il pacaleasca (pentru un profundor pierzi un client care ar putea sa iti aduca in viitor profit care sa acopere 7 profundoare)
- pretul este un diferentiator, dar nu intotdeauna decisiv intr-o achizitie, de multe ori un pret mic lucreaza chiar in defavoarea ta. Cu totii ne ferim in supermarket de cele mai ieftine produse pe principiul (de altfel gresit) ca daca e mai scump trebuie sa fie mai bun, daca e ieftin e sigur prost

7
- pretul dupa cum spuneam si mai sus de multe ori iti este impus de business-ul pe care il desfasori si costurile asociate, in asa fel incat sa fii rentabil
- pretul dupa cum vezi este penultimul in lista la care trebuie sa te gandesti in momentul de fata
- vanzarea nu inseamna nunumai pretul cel mai mic, profitul nu se face nunumai din reducerea costurilor la maximum; ambele se fac mai ales din relatia pe care o ai cu cumparatorul (vinzi mai usor cand are incredere in tine, poti sa ai un pret mai mare daca stie ca oferi produse si servicii de calitate si se poate baza pe tine)

Am subliniat prin text ideile de baza care merita retinute.

Din ce inteleg eu tu vrei mai mult navo.. daca produci navo de nadit la un pret si calitate acceptabila ai o piata bunicica asigurata (toti pescarii, care nu sunt putini), dar daca te gandesti la altceva navo, mai bine cultivi patrunjel, cred ca o sa ai o cerere mult mai mare si un profit mult mai bun.
Plus ca daca vrei modelism ar fi bine daca ai lua in considerare si aero (auto si heli mai greu cu productia, parerea mea).

Aceasta postare a fost editata de Maverick: 19 December 2009 - 04:47 PM

Both optimists and pessimists contribute to our society. The optimist invented the airplane and the pessimist the parachute. ~Gil Stern

If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
0

#63 Useril este offline   johhnysub 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 53
  • Inregistrat: 17-October 09
  • Interests:Navomodelism, electronica, robotica, piaÅ£a de capital

Postat 19 December 2009 - 05:07 PM

Vezi postareaMaverick, la Dec 19 2009, 04:44 PM, a spus:

Da si nu..

1 si 2
- nu rezolvi nimic cu studiul de piata daca il trimiti magazinelor de specialitate, studiul de piata se face cu enduserii si se foloseste ca unealta pentru a argumenta in fata magazinelor de specialitate ca exista o piata pentru ceea ce produci tu si ei ar putea sa scoata profit din revanzarea celor produse de tine
- calea corecta, daca intradevar vrei sa faci business-ul asta si vrei sa investesti timp si bani este sa mergi din usa de magazin in usa de magazin si sa vorbesti personal cu proprietarii respectivelor magazine. Sunt sigur ca nu te va da nimeni afara pe usa ci va asculta ce ai de zis. Fata in fata se creaza o altfel de relatie interumana si e mai usor sa le captezi atentia. Un mail cu niste intrebari, fie el venit de la o persoana fizica sau de la o firma nou infiintata de care nu stie nimeni are toate sansele sa ajunga in acelasi loc, folderul de "Deleted".
- jumatate din procesul de vanzare o reprezinta relatia interumana, dialogul purtat intre vanzator si cumparator, intelegerea nevoilor si ingrijorarilor si rezolvarea acestora; ceea ce nu poti sa faci pe mail/messenger/etc ci doar fata in fata. Un chestionar pe mail este foarte rece si impersonal si poate fi asociat cu o lampa in ochi si un interogatoriu, ceea ce naste reactia "prea multe intrebari de la un necunoscut care nu are deocamdata ceva concret.. stii ce, nu am timp de porcarii din astea" ZBang, Send to Trash.. caz in care pierdeti amandoi.. tu nu ai aflat nimic, el poate a pierdut o oportunitate de afaceri

3 si 4
- conceptie romaneasca gresita de care s-au saturat majoritatea "am pretul cel mai mic, ii fac praf pe toti"
- conceptie corecta, ce zicea Dan, te porti frumos cu clientul, esti tot timpul la dispozitia lui, faci treaba de calitate.. ai uitat sa ii pui profundorul in pachet, nu cauti sa dai vina pe posta sau whatever, ci iti ceri scuze si ii trimiti doua + un tub de lipici din partea casei. Este mai usor sa revinzi unui client fidel, decat sa gasesti un client nou, nu dai lovitura si fugi ca nu faci afaceri asa..
- vanzatorul trebuie sa fie prietenul de incredere al cumparatorului si sa il ajute sa ia deciziile corecte (vanzare consultativa) si niciodata sa nu incerce sa il pacaleasca (pentru un profundor pierzi un client care ar putea sa iti aduca in viitor profit care sa acopere 7 profundoare)
- pretul este un diferentiator, dar nu intotdeauna decisiv intr-o achizitie, de multe ori un pret mic lucreaza chiar in defavoarea ta. Cu totii ne ferim in supermarket de cele mai ieftine produse pe principiul (de altfel gresit) ca daca e mai scump trebuie sa fie mai bun, daca e ieftin e sigur prost

7
- pretul dupa cum spuneam si mai sus de multe ori iti este impus de business-ul pe care il desfasori si costurile asociate, in asa fel incat sa fii rentabil
- pretul dupa cum vezi este penultimul in lista la care trebuie sa te gandesti in momentul de fata
- vanzarea nu inseamna nunumai pretul cel mai mic, profitul nu se face nunumai din reducerea costurilor la maximum; ambele se fac mai ales din relatia pe care o ai cu cumparatorul (vinzi mai usor cand are incredere in tine, poti sa ai un pret mai mare daca stie ca oferi produse si servicii de calitate si se poate baza pe tine)

Am subliniat prin text ideile de baza care merita retinute.

Din ce inteleg eu tu vrei mai mult navo.. daca produci navo de nadit la un pret si calitate acceptabila ai o piata bunicica asigurata (toti pescarii, care nu sunt putini), dar daca te gandesti la altceva navo, mai bine cultivi patrunjel, cred ca o sa ai o cerere mult mai mare si un profit mult mai bun.
Plus ca daca vrei modelism ar fi bine daca ai lua in considerare si aero (auto si heli mai greu cu productia, parerea mea).

E clar, te angajăm pe marketing :)
M-am referit la navomodele deoarece este domeniul ce îl cunosc cel mai bine, sub aspectul produselor de pe piaţă. Evident, se poate atinge orice domeniu al navomodelismului în care este nevoie de prelucrare automată pentru obţinerea kitului. Nu m-am limitat la navo, poate nu m-am făcut eu bine înţeles, exemplul cu navomodelul a fost ales pentru că aici aveam informaţiile complete.
Şi da, toate remarcile tale sînt corecte, trebuie ţinut seama de ele.
Este greu sa pierzi, dar mult mai rau este sa nu fi incercat niciodata sa reusesti (Theodore Roosevelt)
...aşa că eu îi tot dau bătaie, poate merge !!!
0

#64 Useril este offline   Maverick 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 December 2009 - 05:43 PM

Vezi postareajohhnysub, la Dec 19 2009, 05:07 PM, a spus:

E clar, te angajăm pe marketing :)

Am fost si in productie.
Am fost si teamleader.
Am facut si marketing.
Am tinut si relatia cu producatorii.
Acum fac vanzari de IT.

Mai am doar un pas (destul de mare) pana la atingerea scopului personal, propria firma si acel pas se cheama managementul corect si profitabil. Planuri am avut si eu multe (desi sunt suficient de mic ca si etate), dar la care am renuntat pentru ca nu imi place sa pierd, iar daca imi asum un risc imi place sa stiu cat de mare este.
Ca sa fii un bun manager trebuie intai sa stii sa fii profitabil si ca sa faci asta trebuie sa stii cum sa (te) vinzi si sa stii exact ce fac toate departamentele enumerate mai sus si cum functioneaza exact mecanismele de business. Aici sunt eu acum, invat management de pe margine, din experienta altora care fac asta in piata reala, nu din carti cu coperti frumoase si concepte utopice.

Dar suntem offtopic ;)
Both optimists and pessimists contribute to our society. The optimist invented the airplane and the pessimist the parachute. ~Gil Stern

0

#65 Useril este offline   johhnysub 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 December 2009 - 09:09 AM

Urmare discuţiilor foarte constructive (în opinia mea) cu privire la topicul supus atenţiei (mai ales cele legate de marketing, prezentate de Maverick), am întocmit un chestionar din 10 întrebări care, dacă va avea vizibilitate, poate va aduce puţină lumină asupra pieţei în discuţie (cam mult spus, totuşi...).
Depinde de numărul respondenţilor la chestionar.

Rog pe această cale moderatorul dacă este posibil să ne ajute să postăm acest chestionar în cît mai multe secţiuni ale forumului, desigur, dacă site-ul permite aşa ceva (mulţumiri anticipate)

Nu cunosc exact care sînt regulile formului sub acest aspect, dar ar putea părea nepotrivită postarea chestionarului, de către mine, în toate secţiunile formului, de accea rog sprijin din partea persoanelor ''cu funcţie'' pe forum.

CHESTIONAR

Chestionarul va fi închis cînd pentru cîteva zile la rînd nu se va mai înregistra niciun răspuns.
Evident, la închiderea chestionarului, toate răspunsurile vor fi publicate în acest topic spre a fi analizate de către orice persoană interesată.

Mulţumim de atenţie !
Este greu sa pierzi, dar mult mai rau este sa nu fi incercat niciodata sa reusesti (Theodore Roosevelt)
0

#66 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 20 December 2009 - 04:24 PM

[quote name='johhnysub' date='Dec 16 2009, 07:41 AM' post='354517']
Buna ziua tuturor,

IDEEA este in sensul de a constitui o societate comerciala in cadrul careia calitatea de asociati (actionari, daca vorbim de un S.A.) sa o aiba chiar membrii acestei comunitati, fiecare in functie de posibilitatile de aport pe care le au.
.

Pana la urma se vrea o asociatie sau firma particulara cu un patron?In ambele cazuri un chestionar trimis pentru studiul de piata la magazinele de specialitate din tara ar fi putut suna pe shleau cam asa: Am (as) vrea sa ne trimiteti niste date statistice referitoare la vanzari si eventual niste informtii specifice referitoare la posibile nishe de profit din aceasta bransa ca am (as vrea) sa infiintam o firma de specialitate sa va facem concurenta.Orice detaliu de vanzare dintr-o firma sa fie ea cat de mica si nesemnificativa constituie un secret profesional care nu poate fi divulgat cu una cu doua.[/font]

[font="Impact"]Nu cred ca este cineva caruia nu i-ar place sa traiasca din activitatea pe care o indrageste cel mai mult.

In cazul de fata ar putea fi lumea ideala.Insa cateodata te saturi si de ce indragesti cel mai mult. :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de Skyspy: 20 December 2009 - 04:30 PM

A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#67 Useril este offline   johhnysub 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 December 2009 - 05:20 PM

Pentru Skyspy - Este posibil să nu fi fost destul de clar. Am în vedere o persoană juridică comercială (iar nu o asociaţie non profit), mai exact o societate comercială organizată ca SRL sau S.A.
Şi da, chestionarul ar putea suna aşa cum spuneţi :rolleyes: :( :(
Sigur am avea multe răspunsuri în acest caz....
Şi da, este o idee ce tinde la realizarea unui ideal într-o lume care nu este ideală. Dar este cel puţin perfecţionabilă.
0

#68 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501

Postat 20 December 2009 - 05:35 PM

Conceptul meu pentru ca o asemenea firma sa functioneze dupa reteta romaneasca poate e de ras dar fiind in ajun de Craciun am sa-l expun sa ne decretim un pic fruntile :rolleyes:

Conceptul:Firma productie artizanale si jucarii.Sistemul de organizare PAF(persoana fizica autorizata).Angajat la negru 2-3 oameni care sant pe ajutor social si se multumesc cu un salariu de 500 de lei.Avantaje: scapi de impozitul forfetar si cel normal platind doar unul pausal.De asemeni de CAS pt. angajati

Locatia: un sat uitat de lume in care autoritatea sa fie reprezentata doar de preotul din sat. :( .O casa obisnuita cu o sura obisnuita pe afara.Pe dinautru finisata ca o haluta industriala.Avantaje:nu necesita aprobari speciale de constructie,reprezentantii de la of. fortei de munca sau de unde or fi care vin in control trebuiesa sa treaca pana ajung la tine de 10 caini ciobanesti vagabonzi din sat.

Productie:fabricarea in serie foarte mica sau la comanda de produse finite sau semifinite.Eventual comecializarea unor produse de nisha din bransa care sa nu aiba concurenta.Presupune:dotarea atelierului cu un minimum de scule indispensabile:strung,freza,masina de gaurit si scule electrice de mana.(nu neaparat CNC avand in vedere seria mica sau unicate)

Studiul de fezabilitate(de fapt ar fi trebuit sa fie la primul punct :( )Studierea pietei de desfacere timp de cativa ani prin mijloace mass-media si vizitarea de targuri de specialitate.

Concluziile mele pentru o firma care sa obtina un venit decent de 700-1500€ pe luna ar fi urmatoarele:
Fara export nici nu mai are rost sa incepi ca te ineci ca tiganul la mal.Indeosebi piata europeana pentru a beneficia de avantajele comertului in UE.Sistemul de promovare la inceput ar fi ebay.Insa cu un cont facut in europa de vest ca sa ai mai multa credibilitate.Si cu conditia de a manipula foarte atent pentru a ramane cu un feed back de 100% pozitiv sau foarte aproape.
Pentru piata romaneasca elaborat un produs adecvat si promovat prin sistemul din usa in usa de magazin.(Functioneaza chiar in perioada de criza,probat personal in anii salbatici din 90 cand am avut pentru un scurt timp o firmulita de productie).
Produsele vandute trebuie sa aiba valoare mare cel putin pentru piata din vest.(un exemplu ar fi produse din rasini armate cu fibra de sticla si carbon,finite sau semifabricate)
A se vedea exemplul firmelor din Cehia care s-au putut impune pe piata chiar daca erau din europa de est.
Produsul vandut trebue sa fie original daca se poate unic pe piata.(ca sa dau un exemplu din aero vezi multitudinea de Spitfire si Messerschmitt BF-109 de pe intreaga piata.)
Ar mai fi multe dar nu-mi vin in minte acum poate pe parcurs o sa mai scriu.
Bafta totusi
Levy
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#69 Useril este offline   johhnysub 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 December 2009 - 07:15 PM

Trebuie să recunosc Skyspy că, în modul în care ai prezentat tu punerea în practică a ideii (corect, de altfel), cred că oricine s-ar lăsa păgubaş. Nu cred că dracul ar fi chiar atît de negru.
Apreciez însă că, anterior unei investiţii în echipamente de producţie trebuie încercată producţia la comandă şi realizarea unor produse cît mai originale, cu costuri minime şi lansarea lor la vînzare (nu neapărat în magazine online ci chiar în cadrul unor comunităţi precum aceasta), spre a se vedea cum merge. Aceasta mai ales că lipseşte studiul de piaţă despre care vorbeşti tu şi de care ar fi atîta nevoie. Dar, cred eu, un asemenea studiu presupune costuri financiare pe care doar o companie ce ar veni cu susţinere financiară puternică pe piaţă ar putea să le suporte.
Deci, încă o opinie împotriva acestei idei.
Eu însă mai am răbdare, poate totuşi cineva ar putea găsi şi partea plină a paharului( o exista oare ???)
0

#70 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 20 December 2009 - 08:18 PM

Partea plina exista:
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...st&p=355216
Dar s-ar parea ca trebuie privit grandios pentru ca si caderea sa fie de sus....De ce ceva modest, dar realizabil, in loc de discutii interminabile despre proiecte irealizabile?
0

#71 Useril este offline   didisor 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 23-February 04

Postat 20 December 2009 - 10:44 PM

Din ce "am invatat eu " de pe acest forum in cativa ani
asa zisii clienti din aceasta comunitate se impart astfel "parere proprie"
dpdv al disponibilitatii ptr afacerea ta.

1 - CONSTRUCTORII cei pasionati de aero,navo,..etc care isi construiesc singuri modelele- CATEGORIE PIERDTA (o parte din ei isi construiesc singuri si scule, cnc-uri...)
2 - PASIONATII de Zbor, Alunecat pe apa, pentru care asta e tot ce conteaza, timpul cat avionul sta in aer, barca are viteza - CATEGORIE CU POTENTIAL
3 - TEORETICIENII, nu ii intereseaza nimic fizic, nu ies pe balta sau camp, dar... de la ei poti invata foarte, foarte multe- CATEGORIE PLINA DE SURPRIZE
4 - GURA CASCA- discuta ,dau impresia ca ii intereseaza, ca se pricep, nu finalizeaza nimic - CATEGORIE NU TE INCURCA CU EI
5 - BOBOCII - ei trebuiesc ajutai sa se incadreze in una din categorii, mai putin pct.4 :) - CATEGORIE DE VIITOR

de aceea sunt atatea pareri pro si contra
dar... merita incercat...
orice esec este un impuls ptr a merge mai departe.

PS: eu te sustin (cu cateva grame de pricepere)
Nu dispera maine o sa fie si mai rau! [B]
0

#72 Useril este offline   gica70 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 49
  • Inregistrat: 02-October 09

Postat 21 December 2009 - 06:48 AM

Vezi postareadidisor, la Dec 20 2009, 10:44 PM, a spus:

Din ce "am invatat eu " de pe acest forum in cativa ani
asa zisii clienti din aceasta comunitate se impart astfel "parere proprie"
dpdv al disponibilitatii ptr afacerea ta.

1 - CONSTRUCTORII cei pasionati de aero,navo,..etc care isi construiesc singuri modelele- CATEGORIE PIERDTA (o parte din ei isi construiesc singuri si scule, cnc-uri...)
2 - PASIONATII de Zbor, Alunecat pe apa, pentru care asta e tot ce conteaza, timpul cat avionul sta in aer, barca are viteza - CATEGORIE CU POTENTIAL
3 - TEORETICIENII, nu ii intereseaza nimic fizic, nu ies pe balta sau camp, dar... de la ei poti invata foarte, foarte multe- CATEGORIE PLINA DE SURPRIZE
4 - GURA CASCA- discuta ,dau impresia ca ii intereseaza, ca se pricep, nu finalizeaza nimic - CATEGORIE NU TE INCURCA CU EI
5 - BOBOCII - ei trebuiesc ajutai sa se incadreze in una din categorii, mai putin pct.4 :) - CATEGORIE DE VIITOR

de aceea sunt atatea pareri pro si contra
dar... merita incercat...
orice esec este un impuls ptr a merge mai departe.

PS: eu te sustin (cu cateva grame de pricepere)

Sunt intru totul de-acord cu tine Didisor! Cred ca ar fi o nisa, printre altele, destul de bogata atata timp cat in Romania sunt multi saraci (hoti?). Sa ma explic; societatea comerciala ar putea produce aeromodele teleghidate cu sisteme de supraveghere video si in infrarosii pentru suprafete mari: lanuri, livezi, pescarii etc. Le-ar putea vinde firmelor de paza sau, de ce nu, societatea sa aiba in activitatile sale si aceasta prestare de servicii. Cred ca ar fi multi doritori de a imbina utilul cu placutul!.
0

#73 Useril este offline   johhnysub 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 December 2009 - 06:52 AM

Vezi postareacostin1980, la Dec 20 2009, 11:55 PM, a spus:

si cum vedem si noi rezultatele chestionarului, eventual chiar in timp real, ca sa nu ne simtim negrii pe plantatia inca necultivata ?

În timp real nu se poate vedea, el trebuie închis şi apoi postez rezultatele.
Am făcut un cont (gratuit) la firma care mi-a pus la dispoziţie infrastructura iar rezultatele chestionarului nu pot fi văzute decît dacă sînt logat în cont. Chiar nu îmi vine să îmi dau datele de logare aici.
Dar, nicio grijă, rezultele se vor publica aici. Pînă acum avem 15 respondenţi.
Dacă ar fi cel puţin 200 am putea sune că studiul este relevant, dacă ar fi 2.000 deja am avea cercetare de piaţă :)
0

#74 Useril este offline   Maverick 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 December 2009 - 10:04 AM

Vezi postareagica70, la Dec 21 2009, 06:48 AM, a spus:

societatea comerciala ar putea produce aeromodele teleghidate cu sisteme de supraveghere video si in infrarosii pentru suprafete mari: lanuri, livezi, pescarii etc. Le-ar putea vinde firmelor de paza sau, de ce nu, societatea sa aiba in activitatile sale si aceasta prestare de servicii. Cred ca ar fi multi doritori de a imbina utilul cu placutul!.

Da, foarte multi, cel mult 2 :)

Scuza-mi pesimismul dar hibele pe care le vad:
- nu a mai facut nimeni, deci nu are un istoric, deci nu are credibilitate
- as vrea sa vad si eu care firma de paza pune telecomanda in mana unui muschea si il pune sa dirijeze poliestirenul peste livada
- supraveghere video, infrarosii, probabil FPV ca nu vad cum altfel, iti dai seama ce costuri are o astfel de solutie? Si daca muschea infige minunatia de sistem de supraveghere intr-un copac din livada s-a dus dracu toata investitia; cred ca iese mai ieftin firma sa angajeze cu aceeasi bani 5 muschea care sa patruleze livada la picior si daca pe ei ii plateste la salariu lunar, cu siguranta model ar trebui sa cumpere macar unul pe saptamana, nu ii dau durata de viata mai mare

Imi plac ideile de afaceri, nu fanteziile..

0

#75 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 21 December 2009 - 10:37 AM

Hai sa facem un sondaj:
Cati din cei de pe forum sunt dispusi sa "investeasca" o suma (exemplu 1000€) in aceasta afacere.
Propun initiatorului acestui topic sa decida o suma minima si sa dezvolte ideea acestui sondaj.
Invata repede si aplica...tot repede!
0

#76 Useril este offline   johhnysub 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 December 2009 - 02:09 PM

Vezi postareaRadu_, la Dec 21 2009, 10:37 AM, a spus:

Hai sa facem un sondaj:
Cati din cei de pe forum sunt dispusi sa "investeasca" o suma (exemplu 1000€) in aceasta afacere.
Propun initiatorului acestui topic sa decida o suma minima si sa dezvolte ideea acestui sondaj.

Dragă Radu, ideea ta este foarte bună însă cred că momentan nu este timpul pentru aşa ceva.
Cred eu că atunci cînd vor fi fost stabilite toate detaliile exacte ale unei asemenea activităţi, abia atunci ar fi momentul să facem un sondaj precum cel propus de către tine.

Pînă atunci însă, o să fie cam greu să îi întreb pe eventualii participanţi la sondaj ''Ce sumă aţi fi fispus să investiţi în afacerea ........... (care afacere, în ce constă, etc.)'', cît timp nu s-a ajuns la un consens cu privire la forma cea mai adecvată de desfăşurare a unei asemenea activităţi.

Pînă în prezent ideile expuse pe acest post au fost cam aşa:

1) în niciun caz afacere comercială (SRL sau S.A.), deoarece sîntem condamnaţi la faliment pentru că:
- avem preţuri de producţie scumpe
- avem taxe ÅŸi impozite mari
- concurenţa ne nenoroceşte
- piaţa din RO e moartă şi ar trebui să intrăm pe export unde nu vom avea loc
- nu avem un studiu de fezabilitate,
- ş.a.m.d., doar citiţi postul cap - coadă

2) Întrucîtva a fost agreată ideea dezvoltării unei asemenea întreprinderi pe următoarele coordonate:
2.A.) Fie lucrări la comandă
2.B.) Fie lucrări serie mică, realizate fără investiţie iniţială în echipamente, etc., prin colaborări cu alte persoane ce deţin asemenea echipamente
2.C) Fie ambele împreună

Personal, încă sînt în faza de teste, nu mă pot pronunţa :blush:
Aştept însă ideile oricărei persoane interesată cîtuşi de puţin de acest topic, fiind sigur că ceva, ceva, mai devreme sau mai tîrziu, tot va ieşi o întreprindere.
0

#77 Useril este offline   johhnysub 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 23 December 2009 - 07:43 PM

Salutare tuturor !

Lipsa de activitate pe post s-a datorat lucrărilor de pregătire a modelelor, cu privire la care ne aflăm într-o fază destul de avansată cu producţia :), să vedem ce iese.

Dar pentru cu eu cred că există ceva persoane interesate de rezultatele chestionarului, redau mai jos rezultatele de pînă acum:
Avem pînă acum 17 respondenţi (VIZITA-ŢI CHESTIONARUL)

Răspunsurile sînt aici: VEDEŢI RĂSPUNSURILE LA CHESTIONAR

Mai fac încă o dată apel la forurile de decizia pentru ajutor de a posta chestionarul ţşi pe ale secţiuni ale site-ului, pentru mai multă vizibilitate. Mulţumesc anticipat !
0

#78 Useril este offline   ovidiugm 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1031
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 23 December 2009 - 08:50 PM

Nu functioneaza link-ul spre raspunsuri (probabil nu merge fara a fi logat).
Masinute de jucarie. Pe bani adevarati.
0

#79 Useril este offline   cnc77hobby 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 202
  • Inregistrat: 18-December 06

Postat 24 December 2009 - 01:00 AM

Vezi postareajohhnysub, la Dec 21 2009, 02:09 PM, a spus:

2) Întrucîtva a fost agreată ideea dezvoltării unei asemenea întreprinderi pe următoarele coordonate:
2.A.) Fie lucrări la comandă
2.B.) Fie lucrări serie mică, realizate fără investiţie iniţială în echipamente, etc., prin colaborări cu alte persoane ce deţin asemenea echipamente
2.C) Fie ambele împreună

Personal, încă sînt în faza de teste, nu mă pot pronunţa :rolleyes:
Aştept însă ideile oricărei persoane interesată cîtuşi de puţin de acest topic, fiind sigur că ceva, ceva, mai devreme sau mai tîrziu, tot va ieşi o întreprindere.

Salutare
Am urmarit cu interes intregul post, si ca atare imi exprim si eu parerea vis a vis de acest subiect.
Din punctul meu de vedere ar trebui incercat in prima faza (asta ca sa evitam investitiile mari), realizarea acestor kit-uri,modele, prin colaborarea celor ce detin mijloace,utilaje si cunostinte necesare realizarii diverselor etape tehnologice necesare confectionarii kit-urilor.
Ideal ar fi sa existe cineva dispus sa investeasca sa zicem intr-un anumit numar de bucati (materiale,manopere) apoi sa se incerce vanzarea lor, prin asta se evita ,odata, multi oameni pe o afacere destul de mica, iar apoi se reduce riscul investitiei.Daca sa zicem se construiesc 20 de kituri cu un cost de 100 euro per kit ,ar insemna 2000 euro (cifrele sunt doar ca si exemplu), ceea ce nu reprezinta o suma de neatins iar la o serie mica de produse se diminueaza si riscul de a ramane cu ele nevandute.
Totodata vreau sa-mi anunt disponibilitatea intr-o forma oarecare de colaborare , pt realizarea prelucrarilor mecanice diverse.
Astept cu nerabdare sa vad cum evolueaza ideea de afacere.

P.S. nu merge chestionarul .
0

#80 Useril este offline   johhnysub 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 24 December 2009 - 07:11 AM

Vezi postareaovidiugm, la Dec 23 2009, 08:50 PM, a spus:

Nu functioneaza link-ul spre raspunsuri (probabil nu merge fara a fi logat).

Da, cred că asta este cauza.
Le voi tipări, le voi scana şi le voi pune aici ca şi fotografii în cursul zilei de azi.
0

#81 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 24 December 2009 - 09:05 AM

Vezi postareajohhnysub, la Dec 24 2009, 07:11 AM, a spus:

Le voi tipări, le voi scana şi le voi pune aici ca şi fotografii ...

Nu e mai simplu sa faci copii ecran ?
Ctrl-Alt-PrintScrn, apoi Paste in Paint, SaveAs... tip fisier JPG
Adica asa...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: exemplu.JPG

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 24 December 2009 - 09:06 AM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#82 Useril este offline   johhnysub 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 24 December 2009 - 10:46 AM

Rezultatele chestionarului la 24.12.2009 - 20 de respondenţi.
Încă o dată rog persoanele de decizie poate puţin ajutor cu postarea chestionarului şi pe alte secţiuni ale site-ului ? MULŢUMESC
Imagine atasata: Rezultate_chestionar_la_24.12.2009.jpg
Imagine atasata: Rezultate_chestionar_la_24.12.20092.jpg
Imagine atasata: Rezultate_chestionar_la_24.12.20093.jpg
0

#83 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 24 December 2009 - 10:54 AM

Rezultatele sub aceasta forma nu au nicio relevanta fara un centralizator si o concluzie, chiar si partiala
Invata repede si aplica...tot repede!
0

#84 Useril este offline   johhnysub 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 24 December 2009 - 11:21 AM

Vezi postareaRadu_, la Dec 24 2009, 10:54 AM, a spus:

Rezultatele sub aceasta forma nu au nicio relevanta fara un centralizator si o concluzie, chiar si partiala

Chestionarul nu a fost închis încă, pentru a putea trage concluzii...
La solicitarea unei persoane ce a postat pe forum, doar am prezentat rezultatele de pînă acum, spre a nu se crede că le ţin numai pentru mine.
De altfel, la acest moment, nici nu văd ce relevanţă ar avea cît timp avem doar 20 de respondenţi....
0

#85 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 24 December 2009 - 11:34 AM

Vezi postareajohhnysub, la Dec 24 2009, 11:21 AM, a spus:

Chestionarul nu a fost închis încă, pentru a putea trage concluzii...
La solicitarea unei persoane ce a postat pe forum, doar am prezentat rezultatele de pînă acum, spre a nu se crede că le ţin numai pentru mine.
De altfel, la acest moment, nici nu văd ce relevanţă ar avea cît timp avem doar 20 de respondenţi....

Pai cam asta e totul, poti sa-l iei de bun. Dubleaza rezultatul si bazeaza-te pe el.
Multa bafta!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#86 Useril este offline   johhnysub 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 24 December 2009 - 12:23 PM

Vezi postareabitex, la Dec 24 2009, 11:34 AM, a spus:

Pai cam asta e totul, poti sa-l iei de bun. Dubleaza rezultatul si bazeaza-te pe el.
Multa bafta!

Mai astept putin, poate cine ÅŸtie...
0

#87 Useril este offline   Maverick 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 04 January 2010 - 04:36 PM

Vezi postareaMaverick, la Dec 18 2009, 06:02 PM, a spus:

Nu vreau sa va suparati pe mine dar cel mai probabil va fi doar un alt topic deschis pe forum si asa va muri.

.. deci? Doctore, mai misca ceva? Notam ora decesului? :rolleyes:

0

#88 Useril este offline   johhnysub 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 04 January 2010 - 07:08 PM

Vezi postareaMaverick, la Jan 4 2010, 04:36 PM, a spus:

.. deci? Doctore, mai misca ceva? Notam ora decesului? :D

La mulţi ani tuturor !
Tare răutăcios eşti Maverick ...
O să reiau topicul cînd atît producţia cît şi magazinul o să fie bine puse în mişcare...
Nu mai mult de 2-3 săptămîni sper, depinde cum ne ajunge materialul de peste mări şi ţări...
Şi, dacă o să crezi atunci măcar un pic în ceea ce încercăm să facem, poate te luăm în echipă, pe marketing, să beneficiem de experienţa ta :rolleyes:

Multă sănătate tuturor, ne auzim cît de curînd !
0

#89 Useril este offline   johhnysub 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 04 January 2010 - 07:10 PM

Dar, ca să nu rămîn dator celor care au răspuns la chestionar, promit că mîiine voi posta rezultatele actualizate (avem 47 de respondenţi).
0

#90 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 04 January 2010 - 07:27 PM

"materialul de peste mări şi ţări..." inseamna materie prima si utilaje, sau kit-uri spre revanzare ?
Eu aveam impresia ca ideea de afacere nu inseamna tot comert...
... cu picioarele pe pamant ...
0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

19 useri citesc topicul
0 membri, 19 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro