Modelism - RHC Forum: Ajutor LIPO - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Ajutor LIPO O mai folosesc sau o arunc ?

#1 Useril este offline   neataticu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1428
  • Inregistrat: 25-October 07
  • Interests:Aero - auto - moto - velo - sport
    Multi roto !

Postat 10 December 2009 - 04:24 PM

Buna ziua,

Am si eu o problema la o baterie lipo 3s 2200mAh.... am lipit pe ea o banda de arici pt fixarea in model. Nu imi placea cum statea si m-am apucat sa tai cu un cutter banda de arici foarte usor ca sa nu trec prin baterie, dar se pare ca am trecut cu lama si prin arici si prin invelisul bateriei pt ca mi-a facut scantei pe lama.... nu inteleg unde am facut scurt pentru ca am taiat bateria in partea din spate (unde nu este electronica) si pe latul unei singure celule, nu am trecut cu lama de pe o celula pe alta. M-am speriat si am lasat bateria in pace.... nu s-a umflat si nici nu a iesit fum....deocamdata. Fizic nu se vede taietura si nici nu da semne de deformari mecanice.... ce ma sfatuiti sa fac ? o consum si o neutralizez in apa sarata ? sau pot sa o folosesc in continuare ?

Multumesc !
12CM Records

Freestyle - Armattan Rooster /T-motor f40 pro II - 2400kv motors / Kiss 32A ESC / Kiss V2 FC / Foxeer Pedator / FrSky Taranis x9d+ on TBS Crossfire / TBS Unify Pro V3
DJI Mavic Pro
0

#2 Useril este offline   bogdyys 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 20-October 08

Postat 10 December 2009 - 04:35 PM

Nu merita sa risti cu ea,ori neutralizata si aruncata ori daca te pricepi si merita acumulatorul sa scoti celula respectiva si sa il faci 2S.

P.S
Nu stiu daca sunt eu cel mai in masura sa dau sfaturi.........dar alta cale nu vad :) Oricum asteapta si parerea celor cu mai multa experienta.

Aceasta postare a fost editata de bogdyys: 10 December 2009 - 04:36 PM

FOREVER YOUNG.......
0

#3 Useril este offline   neataticu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    Multi roto !

Postat 10 December 2009 - 04:45 PM

Nici nu se vede unde am taiat-o... nu s-a umflat, nu s-a incalzit... la o privire de ansamblu este impecabila. Nu prea as renunta la ea pentru ca e noua, dar la cate filme am vazut cu lipo mi-e cam frica sa stau langa ea. Nu pot intelege cum s-a produs scanteia. Stiam ca daca sunt perforate, elibereaza fum la contactul cu oxigenul, dar la mine nu s-a intamplat nimic in afara de flama. Nu stiu ce sa fac ...
12CM Records

Freestyle - Armattan Rooster /T-motor f40 pro II - 2400kv motors / Kiss 32A ESC / Kiss V2 FC / Foxeer Pedator / FrSky Taranis x9d+ on TBS Crossfire / TBS Unify Pro V3
DJI Mavic Pro
0

#4 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 10 December 2009 - 04:47 PM

daca are un miros ciudat in zona lipiturii trebuie neutralizata imediat....Poate face scurt in interior si poate sa explodeze (sa ia foc, dar mai violent). Ai mare grija cu astea pentru ca poti sa dai foc la casa foarte usor. Flacara de la LiPo se stinge greu si arde violent
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#5 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3622
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 10 December 2009 - 04:49 PM

Ai masurat celula respectiva sa vezi cati volti are in comparatie cu cele 2 bune, daca are tensiune buna da un ciclu de descarcare incarcare sa vezi cum reactioneaza, dar sa nu o scapi din ochi.
Eu am de 1 an un lipo Multiplex 3S 2500mAh care are o celula perforata dar merge perfect si nu renunt la el pina nu moare.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#6 Useril este offline   bogdyys 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 20-October 08

Postat 10 December 2009 - 04:50 PM

Vezi postareaneataticu, la Dec 10 2009, 04:45 PM, a spus:

Nici nu se vede unde am taiat-o... nu s-a umflat, nu s-a incalzit... la o privire de ansamblu este impecabila. Nu prea as renunta la ea pentru ca e noua, dar la cate filme am vazut cu lipo mi-e cam frica sa stau langa ea. Nu pot intelege cum s-a produs scanteia. Stiam ca daca sunt perforate, elibereaza fum la contactul cu oxigenul, dar la mine nu s-a intamplat nimic in afara de flama. Nu stiu ce sa fac ...

Din moment ce ai avut flama nici nu te mai gandi ca poate nu sa intamplat nimic,asa cum spune si Florin,prea periculoase ca sa risti.

FOREVER YOUNG.......
0

#7 Useril este offline   neataticu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    Multi roto !

Postat 10 December 2009 - 04:57 PM

O sa masor fiecare celula.
Nu inteleg ce am atins la ea de a facut flama. Va atasez o poza ca sa vedeti cum am facut taietura...dupa cum se vede din poza nu am reusit sa tai de tot portiunea de arici si este inca atasata acolo; nu am atins decat o singura celula... de mirosit nu miroase. Am mai vorbit cu un prieten si mi-a zis ca ar fi ok, doar sa o incarc la curenti mai mici si sa fiu cu ochii pe ea.

Fisiere atasate

12CM Records

DJI Mavic Pro
0

#8 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 December 2009 - 05:01 PM

da...s-ar putea sa fi taiat doar folia protectoare albastra. Daca tii neaparat , poti sa dai jos folia albastra dupa acumulator si sa vezi daca e perforata celula. Daca nu ai perforat e ok, daca ai perforat eu zic sa arunci celula. Eu am patit odata asta in casa si mi-a luat foc pe birou cand am pus-o la incarcat. Noroc ca eram prin preajma si am aruncat-o pe geam direct
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#9 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 10 December 2009 - 05:01 PM

Daca nu ai o cutie in care iti tii lipo, si care sa reziste la o eventuala aprindere (din metal, si cu inchidere etansa), eu zic sa nu o depozitezi oricum.
Daca ar fi a mea, as neutraliza-o si as scapa de ea. E destul de riscant.
0

#10 Useril este offline   neataticu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    Multi roto !

Postat 10 December 2009 - 05:23 PM

Vezi postareaflorin100%, la Dec 10 2009, 05:01 PM, a spus:

da...s-ar putea sa fi taiat doar folia protectoare albastra. ...

asta zic si eu... alte simptome nu are bateria.... dar nu stiu de unde a facut flama... cand ai mai desfacut baterii, aveau fire sau cablaje trase din spate bateriei spre electronica ? Am impresia ca doar am facut un scurt pe o celula... ma duc acum afara sa o "dezbrac".

Aceasta postare a fost editata de neataticu: 10 December 2009 - 05:31 PM

12CM Records

DJI Mavic Pro
0

#11 Useril este offline   neataticu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    Multi roto !

Postat 10 December 2009 - 06:04 PM

Am dezbracat bateria.... e cam taiata.
Help ! Cum pot sa scot celula taiata cat mai safe din pack ? Sunt lipite intre ele !

Fisiere atasate

12CM Records

DJI Mavic Pro
0

#12 Useril este offline   neataticu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    Multi roto !

Postat 10 December 2009 - 07:03 PM

M-am decis sa scap de ea. Nu am curajul sa o manipulez asa. Care o vrea sa ii scoata o celula i-o fac cadou. bateria e noua. Nu are decat o incarcare. Nu a apucat sa zboare. Predare personala in Buc. Nu o trimit in tara in starea in care e!

0723243926

Aceasta postare a fost editata de neataticu: 10 December 2009 - 07:05 PM

12CM Records

DJI Mavic Pro
0

#13 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 December 2009 - 07:13 PM

poti cu grija o sa o desfaci...intre celule e o bucata de banda dublu-adeziva. Apuca de un capat al celulei si trage usor de ea, pana se dezlipeste. Apoi decositoresti contactele dupa placa principala si aia e. Atata timp cat nu indoi (prea mult) celula cand o dezlipesti si nu faci scurt in interior nu are ce sa se intample. Eventual ca sa fi sigur, fa toata operatiunea intr-o cutie de metal (ca aia de la bomboane, prajituri etc.) si daca vezi ca incepe sa scoata fum arunci bateria in cutie si pui capacu. Insa Mare grija!

Daca faci cum ti-am zis io mai sus nu are ce sa se intample. Inainte sa te apuci descarca usor bateria ca sa limitezi sansele sa pateasca ceva

Team Aeropower

0

#14 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 20-December 08

Postat 10 December 2009 - 07:20 PM

Eu am facut la fel cu una din ale mele care s-a busit la camp . Am acum un 2S care sta degeaba dar parca as face un 4s din ce ai tu si ce am eu. 30Ron e bine ? (ca sa mi-l rezervi) .
HK500GT ,EZGlider twin ,Mini Tricopter
0

#15 Useril este offline   neataticu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    Multi roto !

Postat 11 December 2009 - 10:00 AM

Am scos celula perforata si am neutralizat-o... restul pack-ului l-am dat.

O zi buna tuturor !

Topic Closed.
12CM Records

DJI Mavic Pro
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro