Modelism - RHC Forum: ARIPI PROFI DIN POLISTIREN TAIATE CU CNC - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »

ARIPI PROFI DIN POLISTIREN TAIATE CU CNC ..PRODUCTIE ARIPI PT. AEROMODELE

#1 Useril este offline   ICAR 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 138
  • Inregistrat: 19-November 09

Postat 10 December 2009 - 03:36 PM

Buna
......prezentarea mea este simpla ...tai aripi din polistiren cu utilaj CNC....Sunt constructor cu vechime in aero-navomodelism si de ceva vreme confectionez kituri din polistiren.
Pana in prezent am taiat aripi pt. Cesna( anv. 180cm), Piper Cub(anv 200cm)Vilga 220cm.....Pitts 150cm....Ultimate...150cm si 90cm etc multe planoare, fuselaje ampenaje atc
Am baza de date a peste 2300 profile aripi de la planoare MH 23...SD....AG....HQ.......etc avioane de acrobatie cu prof simetrice Naca 0014-0016 etc profundoare Naca 0008-0009 ...semimachete Cesna, Piper Cub, Vilga etc profile Eppler ..Clark y ..Naca.....
Momentan lucrez la un Antonov AN-2 semimacheta de 140cm anvergura
Materialul polistirenul cu care lucrez NU ESTE cel DIN CONSTRUCTII albastru /roz extrudatul..... este un extrudat alb de inalata calitate adus din Ungaria pt. fuselaje am expandat dur de 30 KG/m patrat
Aripile pot fi "usurate" pe interior sau pline ..pret Imagine atasata: Picture_001.jpgde plecare pe metru liniar cu material cu tot de 30 lei(aripa plina) ......40 lei mai complex(aripa goala)
0

#2 Useril este offline   ICAR 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 December 2009 - 03:41 PM

poze

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Picture_004.jpg

0

#3 Useril este offline   ICAR 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 December 2009 - 03:48 PM

nr dr telefon 0740059825

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCF8386.JPG
  • Imagine atasata: DSCF8372.JPG
  • Imagine atasata: DSCF8435.jpg
  • Imagine atasata: DSCF8411.jpg
  • Imagine atasata: DSCF8885.JPG

0

#4 Useril este offline   corkodel 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 06-July 07

Postat 10 December 2009 - 06:26 PM

Un pret pentru asa ceva? reprezinta o semiaripa dreapta ,semiaripa stanga fiind in oglinda .O seara buna

Un pret pentru asa ceva? reprezinta o semiaripa dreapta ,semiaripa stanga fiind in oglinda .O seara buna

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: aripa_polistiren.JPG

-Orice aeromodel poate fi facut sa functioneze daca iti pierzi cu el destul de mult timp.
0

#5 Useril este offline   ICAR 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 December 2009 - 09:25 PM

.......pot sa-ti tai asa ceva cu extrem de mare precizie(profilul) doar daca aripa este dreptunghiulara........... din pacate am uitat sa specific ca arpile TRAPEZOIDALE le tai manual calitatea este buna dar sincer nu se poate copara cu cea a aparatului.......CNC-ul meu nu are capete independente ca sa-mi taie aripi trapezoidale....
Sa revin la intrebarea ta pot sa o tai manual cu o calitate acceptabila pretul pt. 2m(rotunjit)=70lei cu transport inclus..... de ce aceasta suma? am de facut 3 sabloane cu profilul aripii sau................

- 60lei cu transport inclus taiata pe CNC dar DREPTUNGHIULARA(stiu ca este pt. zbor liber dar poti sa incerci si dreptunghiulara)
cele bune indiferent de decizie si cat mai multa termica
0

#6 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 776
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 11 December 2009 - 10:26 PM

Ce fel de aripa este cea din poza de mai sus ?

Ce anvergura ?

Merci

Vezi postareamotzu, la Dec 11 2009, 10:26 PM, a spus:

Ce fel de aripa este cea din poza de mai sus ? ( aripa zburatoare ...)

Ce anvergura ?

Merci

0

#7 Useril este offline   ICAR 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 12 December 2009 - 08:53 AM

Vezi postareamotzu, la Dec 11 2009, 10:26 PM, a spus:

Ce fel de aripa este cea din poza de mai sus ?

Ce ?

Merci

........cred ca te referi la aripa zburatoare...se numeste Zagi si are anvergura de 120cm
0

#8 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2009 - 02:21 PM

Asa ma gandeam si eu

Arata bine

Presupun ca e taiata manual

Cat ma costa sa tai o replica, te rog ?

Merci
0

#9 Useril este offline   valyman 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 167
  • Inregistrat: 11-October 09

Postat 12 December 2009 - 07:53 PM

Buna !
Inteleg ca imi puteti face fara probleme niste aripi de Piper Cub cu anvergura aripilor de 200 cm sau 180 cat e unul "J3 60" . Deasemenea, ma intereseaza si coada, in caz ca iese suficient de rezistenta ....
Cat ma costa aventura ? si cum se procedeaza ?
Deasemenea , in caz ca aveti planul complet , cat ma costa un decupaj decent ?
Multumesc !
0

#10 Useril este offline   LivexG 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 26-October 08

Postat 12 December 2009 - 10:34 PM

Multumesc ICAR, pentru Kit-ul AN -2!
Imi place calitatea polistirenului cat si a taieturilor...cel putin aripa e bestiala!
Si aripa de 2 metri pentru planor e de calitate ...deja am inceput sa lucrez la ea ...poate o sa postez ceva poze cu rezultatul final!
Mersi pentru promtitudine!
0

#11 Useril este offline   ICAR 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 12 December 2009 - 10:47 PM

Vezi postareamotzu, la Dec 12 2009, 02:21 PM, a spus:

Asa ma gandeam si eu

Arata bine

Presupun ca e taiata manual

Cat ma costa sa tai o replica, te rog ?

Merci

...asa cum ai sesizat aripa este taiata "semi manual" cu sabloane profilate ...pretul aripii cu anv.de 120cm este de 60 lei cu transport inclus.Aripa se livreaza cu negativele ei pt. protectie
Cele bune.
0

#12 Useril este offline   ICAR 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 12 December 2009 - 11:00 PM

Vezi postareavalyman, la Dec 12 2009, 07:53 PM, a spus:

Buna !
Inteleg ca imi puteti face fara probleme niste aripi de Piper Cub cu anvergura aripilor de 200 cm sau 180 cat e unul "J3 60" . Deasemenea, ma intereseaza si coada, in caz ca iese suficient de rezistenta ....
Cat ma costa aventura ? si cum se procedeaza ?
Deasemenea , in caz ca aveti planul complet , cat ma costa un decupaj decent ?
Multumesc !

.....un Piper Cub cu anvergura de 200 cm costa 240 lei ....unul de 180cm costa 225 lei....aripile vor fi livrate impreuna cu negativul pt. protectie la transport.
Intreg modelul este taiat automat CNC.........
Cum se procedeaza........un contact telefonic pt. detalii este suficient iar plata la ramburs.

Cele bune ...
0

#13 Useril este offline   ICAR 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 12 December 2009 - 11:36 PM

Vezi postareaLivexG, la Dec 12 2009, 10:34 PM, a spus:

Imi place calitatea polistirenului cat si a taieturilor...cel putin aripa e bestiala!
Si aripa de 2 metri pentru planor e de calitate ...deja am inceput sa lucrez la ea ...poate o sa postez ceva poze cu rezultatul final!

.....multumesc pt incredere in primul rand....asa cum am povestit si la telefon iti stau la dispozitie cu sfaturi pt. montaj pas cu pas.....nu te grabi cu AN-2 stiu ca l-ai dorit mult dar este un model pretentios cu toate ca l-am simplificat la maxim ....revin cu rugamintea de a folosi .longeroane obligatoriu din teava de carbon de 5mm asa cum este prevazut locasul din aripa nu improviza cu baghete de pin ........atentie fffffoarte mare aripile nu sunt paralele iar ampenajul orizontal este usor inclinat in jos(unghiul de incidenta de -1grad)..............Sfat prietenesc ...termina-ti mai intai planorul la care nu cred ca mai ai asa de mult(cum ti-am zis fuselajul din bat de pescuit de fibra de sticla tine garantat si-l armezi cu fibra de sticla la imbinarea cu polistirenul......) si apoi apuca-te de AN-2..........ne auzim la telefon.(intre h 15,30-20h)
La urmatoarea comanda iti dau bonus o aripa de rezarva.....
cele bune ......si rabdarea fie cu tine ca de pofta de lucru sunt convins ca nu duci lipsa
0

#14 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2009 - 11:41 PM

De acord

Cum facem ?

Ii scoti si torsiunea aripii din taiere , presupun - ce profil are ?

Merci

Aceasta postare a fost editata de motzu: 12 December 2009 - 11:51 PM

0

#15 Useril este offline   ICAR 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 12 December 2009 - 11:52 PM

Vezi postareamotzu, la Dec 12 2009, 11:41 PM, a spus:

De acord

Cum facem ?

Merci

...vad ca esti pe faza.......suna-ma maine de la h 10 incolo si povestim.....
cele bune si o seara fumosa cu aripi zburatoare..... intra pe youtube sa adormi cu ele-n gand (chiar a avut rima)
0

#16 Useril este offline   ICAR 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 13 December 2009 - 01:15 PM

Vezi postareaICAR, la Dec 12 2009, 11:00 PM, a spus:

.....un kit ARF Piper Cub cu anvergura de 200 cm costa 240 lei ....unul de 180cm costa 225 lei....aripile vor fi livrate impreuna cu negativul pt. protectie la transport.
Intreg modelul este taiat automat CNC.........
Aripile costa 30lei/m liniar sau40lei/m liniar(vezi la prima postare detalii)
Cum se procedeaza........un contact telefonic pt. detalii este suficient iar plata la ramburs.

Cele bune ...

0

#17 Useril este offline   zola 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 21-July 07

Postat 13 December 2009 - 02:11 PM

Salut Icar , poti face te rog o lista cu ce planuri de aeromodele ai ...
Ai cnc numai cu fir cald sau si cu freza ?

Oto si crevetii lui..
0

#18 Useril este offline   Ice 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 277
  • Inregistrat: 27-August 08
  • Interests:Trekin,Cross Country.<br />navo/aero modelism

Postat 13 December 2009 - 06:15 PM

Vezi postareazola, la Dec 13 2009, 02:11 PM, a spus:

sunt curios si eu ce planuri de aeromodele ai (mai mult planoare si trainere ma intereseaza)
m-ar interesa si pe mine lista aceea, atunci !

bafta

ice

Aceasta postare a fost editata de Ice: 13 December 2009 - 06:17 PM

N/A

0

#19 Useril este offline   ICAR 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 13 December 2009 - 09:35 PM

Vezi postareazola, la Dec 13 2009, 02:11 PM, a spus:

Salutare Domnul meu......CNC -ul este doar cu fir cald cu 2capete fixe..nu am freza.
Lista cat mai repede cu putinta....... de fapt nici nu stiu daca este nevoie de o lista ........ecuatia este simpla pot taia orice aripa DREPTUNGHIULARA de la 1cm-200cm(dintr-o bucata) cu CNC-ul si FUSELAJUL aferent (este mult mai simplu la fuselaj ...sa zicem... trunchi de piramida, linii frante, linii drepte le taie fara probleme... trunchi de con la boturi pe care le fac separat si cu alt utilaj cu masa rotativa ..un fel de roata olarului apoi vine adaugat prin lipire)....sunt multe de zis ..
Aripile trapezoidale le tai SEMIMANUAL CNC -ul nu le poate taia doar daca ar avea capete idependente...etc
sa revenim la lista ...lista o poate copleta clientul cu modelul preferat de el ..... important este sa-l aibe fie in PDF, JPG, DXF(preferabil)etc. Nu in E -draw..bun sa nu o mai lungesc incerc sa ma fac cat mai bine inteles si este cam greu.....
kituri pe care le-am taiat Piper Cub.,Cesna, Ultimate, Pitts Diamant, Wilga. 3Deuri din depron de 6mm si ultimul An-2 toate aveau aripa DREPTUNGHIULARA si mi-au fost comandate de diversi......lista este deschisa si poate fi completata de clienti spune ce model sau aripa doresti si-ti voi spune sincer daca pot...cam asa sta treaba
cele bune si te astept cu un model...
0

#20 Useril este offline   ICAR 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 13 December 2009 - 09:42 PM

Vezi postareaICAR, la Dec 13 2009, 09:35 PM, a spus:

Salutare Domnul meu......CNC -ul este doar cu fir cald cu 2capete fixe..nu am freza.
Lista cat mai repede cu putinta....... de fapt nici nu stiu daca este nevoie de o lista ........ecuatia este simpla pot taia orice aripa DREPTUNGHIULARA de la 1cm-200cm(dintr-o bucata) cu CNC-ul si FUSELAJUL aferent (este mult mai simplu la fuselaj ...sa zicem... trunchi de piramida, linii frante, linii drepte le taie fara probleme... trunchi de con la boturi pe care le fac separat si cu alt utilaj cu masa rotativa ..un fel de roata olarului apoi vine adaugat prin lipire)....sunt multe de zis ..
Aripile trapezoidale le tai SEMIMANUAL CNC -ul nu le poate taia doar daca ar avea capete idependente...etc
sa revenim la lista ...lista o poate copleta clientul cu modelul preferat de el ..... important este sa-l aibe fie in PDF, JPG, DXF(preferabil)etc. Nu in E -draw..bun sa nu o mai lungesc incerc sa ma fac cat mai bine inteles si este cam greu.....
kituri pe care le-am taiat Piper Cub.,Cesna, Ultimate, Pitts Diamant, Wilga. 3Deuri din depron de 6mm si ultimul An-2 toate aveau aripa DREPTUNGHIULARA si mi-au fost comandate de diversi......lista este deschisa si poate fi completata de clienti spune ce model sau aripa doresti si-ti voi spune sincer daca pot...cam asa sta treaba
cele bune si te astept cu un model...

Am uitat sa scriu despre planoare.....se poate taia orice profil pe o aripa..evident DREPTUNGHIULARA sau cu semimanualul ,calitatea acceptabila, si aripi trapezoidale fiecare profil cu sablonul lui ........vezi pozele
va salut zburatorilor.....
0

#21 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2022
  • Inregistrat: 06-September 06

Postat 14 December 2009 - 11:45 AM

Vezi postareaLivexG, la Dec 12 2009, 10:34 PM, a spus:

Buna Stefane,am niste intrebari:kit-ul de AN-2 ce contine :fuselaj,aripi,profundor,deriva,capota motor,hobanele,elemente marunte de asamblare,tije de actionare,tren de aterizare...?
Contine si cablul de otel pt aripi(cel care face leg intre aripa sup-inf,care vine in "X"),ca sa respectam modelul scale?
Are confectionat si panoul de prindere a motorului,locasul pt electronica(servo-uri,receptor),acumulatori?
Cabina este facuta din PVC transparent...e termoformata?
Te rog,si alte detalii in plus,anverguri,greutate,lungime...daca se poate si niste poze

Si nu in ultimul rand...pretul kitului. :rolleyes:

Cu respect,Dan

Aceasta postare a fost editata de danny_39: 14 December 2009 - 11:46 AM

Toate aeromdelele sant iubite de Terra,diferenta o face viteza cu care se apropie...sau o face tipul ala cu statia?
0

#22 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 14 December 2009 - 01:05 PM

Salut IKAR,

Ai cumva printre planurile tale IAR80 si/sau IAR39?
La IAR80, daca nu ai nimic, pot veni eu cu dxf uri; fuselajul ma astept sa iasa din citeva sectiuni distincte...
La IAR39 nu am decit planul pe hirtie.
La o anvergura de 1400 le visez eu...
Sa-mi dai te rog un semn.

Multumesc,
Bizu

PS. poate nu am fost eu atent, dar nu am vazut se unde esti; nu de alta dar am eu o sensibilitate cu transportul si ma gindesc sa le ridic pers.

Si pentru ca uitasem, m-ar mai interesa IKAR ul din escadrila Dracilor Rosii; nici aici nu am planuri, doar poze dar cred ca le pot face (planurile).

Aceasta postare a fost editata de bizu: 14 December 2009 - 01:10 PM

0

#23 Useril este offline   ICAR 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2009 - 10:37 PM

Vezi postareadanny_39, la Dec 14 2009, 11:45 AM, a spus:

Buna Ikar,am niste intrebari:kit-ul de AN-2 ce contine :,Contine si cablul de otel pt aripi(cel care face leg intre aripa sup-inf,care vine in "X"),ca sa respectam modelul scale?
Are confectionat si panoul de prindere a motorului,locasul pt electronica(servo-uri,receptor),acumulatori?
Cabina este facuta din PVC transparent...e termoformata?
Te rog,si alte detalii in plus,anverguri,greutate,lungime...daca se poate si niste poze

Si nu in ultimul rand...pretul kitului. :unsure:

Cu respect,Dan

Buna prietene ai punctat la fix lucruri care mie mi-au scapat sa le luam in ordine ce contine Kitul de AN-2:

-fuselaj,aripi,profundor,deriva, capota PVC termoformata, hobanele, elemente marunte de asamblare,
cabluri de otel trase in manson de silicon,intinzatori, placi de balsa, placaj aviatic
Kitul nu contine:
- tren de aterizare, electronica de orice fel, elicea si longeroanele de carbon si autocolante decorative
Kitul a fost gandit in asa fel incat fiecare constructor sa-l personalizeze pe gustul si imaginatia lui practic ar trebui sa-i spun semi KIT...

detalii tehnice primare:
Anvergura maxima 135cm
Lungime aprox 94cm
Greutate apox. 620g (cu longeroanele montate) gata de zbor ajunge la 900-1000g
Pretul kitului este de 250lei
poze vezi mai sus dar o sa mai adaug si cu alte lucrari din pacate nu am fost inspirat sa fac poze detaliate dar cu siguranat ca nu voi mai rata
Dacal cumperi iti dau un set de eripi cadou ce zici?????
cele bune zburatorule ca pofta de construit sunt sigur ca ai..ca de zburat stiu ce-ti poate mansa!!! vezi ca Antonovul este lent si de promenada nu prinde 100Km/h cum presupun ca-ti place tie (te-am ghicit dupa avatar......) pe data Aviatoare
0

#24 Useril este offline   ICAR 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2009 - 10:40 PM

Vezi postareabizu, la Dec 14 2009, 01:05 PM, a spus:

Salut IKAR,

Ai cumva printre planurile tale IAR80 si/sau IAR39?
La IAR80, daca nu ai nimic, pot veni eu cu dxf uri; fuselajul ma astept sa iasa din citeva sectiuni distincte...
La IAR39 nu am decit planul pe hirtie.
La o anvergura de 1400 le visez eu...
Sa-mi dai te rog un semn.

Multumesc,
Bizu

PS. poate nu am fost eu atent, dar nu am vazut se unde esti; nu de alta dar am eu o sensibilitate cu transportul si ma gindesc sa le ridic pers.

Si pentru ca uitasem, m-ar mai interesa IKAR ul din escadrila Dracilor Rosii; nici aici nu am planuri, doar poze dar cred ca le pot face (planurile).

..nu dar astept sa postezi planuriele/pozele si sa vedem ce se poate face
cele bune iubitor de istorie veritabila..
0

#25 Useril este offline   ICAR 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2009 - 11:09 PM

Vezi postareaICAR, la Dec 14 2009, 10:37 PM, a spus:

Buna prietene ai punctat la fix lucruri care mie mi-au scapat sa le luam in ordine ce contine Kitul de AN-2:

-fuselaj,aripi,profundor,deriva, capota PVC termoformata, hobanele, elemente marunte de asamblare,
cabluri de otel trase in manson de silicon,intinzatori, placi de balsa, placaj aviatic
Kitul nu contine:
- tren de aterizare, electronica de orice fel, elicea si longeroanele de carbon si autocolante decorative
Kitul a fost gandit in asa fel incat fiecare constructor sa-l personalizeze pe gustul si imaginatia lui practic ar trebui sa-i spun semi KIT...

detalii tehnice primare:
Anvergura maxima 135cm
Lungime aprox 94cm
Greutate apox. 620g (cu longeroanele montate) gata de zbor ajunge la 900-1000g
Pretul kitului este de 250lei
poze vezi mai sus dar o sa mai adaug si cu alte lucrari din pacate nu am fost inspirat sa fac poze detaliate dar cu siguranat ca nu voi mai rata
Daca-l cumperi iti dau un set de aripi cadou ce zici?????
cele bune zburatorule ca pofta de construit sunt sigur ca ai..ca de zburat stiu ce-ti poate mansa!!! vezi ca Antonovul este lent si de promenada nu prinde 100Km/h cum presupun ca-ti place tie (te-am ghicit dupa avatar......) pe data Aviatoare

0

#26 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3622
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 15 December 2009 - 12:16 AM

Si eu as fi interesat de un fuselaj de IAR 80, atasez mai jos un PDF cu planul.

Fisiere atasate

Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#27 Useril este offline   ICAR 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 December 2009 - 01:34 PM

Vezi postareacasper20, la Dec 15 2009, 12:16 AM, a spus:

Si eu as fi interesat de un fuselaj de IAR 80, atasez mai jos un PDF cu planul.

..excelen un om care actioneaza.......nu promit nimic.... dar cu siguranta voi incerca....... la prima vedere pot sa-l fac pe segmente care probabil vor mai necesita mici retusuri...
cele bune
0

#28 Useril este offline   ICAR 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 December 2009 - 01:43 PM

Vezi postareaICAR, la Dec 15 2009, 01:34 PM, a spus:

..excelen un om care actioneaza.......nu promit nimic.... dar cu siguranta voi incerca....... la prima vedere pot sa-l fac pe segmente care probabil vor mai necesita mici retusuri...
cele bune

...pt. a organiza putin lucrurile trebuie spus(scris)....ca un proiect devine interesant pt. mine in momentul in care sunt cel putin 2-3 doritori seriosi....eu am postat pe acest site in ideea de a ma face cunoscut la un nivel mai larg fata de "ograda mea"....sunt prins in mai multe proiecte si nu pot sari de la unul la altul...Momentan trebuie sa finalizez AN-2 pt care am luat mai multe comenzi....de aceea nu vreau sa promit nimic dar in functie de interesul manifestat de voi pot face o lista de prioritati....
cele bune zburatorilor......
0

#29 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 15 December 2009 - 02:13 PM

Salut IKAR,

Uite mai jos citeva poze, din pacate nu foarte de calitate, ale IAR ului 80 facut asa: coaja de polistiren taiat cu fir pe sablon de placaj, 5 sectiuni pentru intregul fuselaj, lipite si intarite cu lonjeron continuu de brad 4x4 si apoi placat cu balsa de 1mm.Pozele sint facute inainte de infoliere, din pacate, mai vechi nu am. Cu IAR39 nu sint foarte hotarit, as incerca sa-l fac clasic desi e munca multa rau. In privinta Ikar ului, voi scana poze si le voi pune aici, poate gasesc si cele 3 vederi schitate. Nu ma grabesc rau cu niciunul. Daca iese ceva prin Mai, e f bine...

Bafta,
Dragos Gherghe

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC00103.JPG
  • Imagine atasata: DSC00105.JPG
  • Imagine atasata: DSC00108.JPG

0

#30 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3622
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 15 December 2009 - 04:48 PM

@bizu poti sa imi dai si mie planurile dupa care construiesti tu IAR-ul 80?
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

Arata acest topic

• 4 Pagini +