Mic update.
- a trecut ceva timp decand am kiturile astea, sunt foarte mutumit, nu mai am nici un fel de rezerve, sunt bune pur si simplu, nu se tocesc, uzeaza, rulmentii nu se distrug, piesele nu se rup, nu zboara din el. Pana acum am patit-o numai din cauza electronicii.
- Nu mai este un singur kit ieftin, sunt o multime de kituri asemanatoare ceea ce face alegerea mai grea. Variatiile existente sunt:
- Kit ultraieftin fara canopie, fara pale versiunea 1 cu shaft de 3mm.
- Kit ieftin plastic versiunea 2 cu shaft de 4mm (echivalent Trex 450V2)
- Kit V1 cu head de metal, shaft de 3mm
- multe alte kituri cu diverse denumiri care au diverse parti din metal/carbon si sunt clone de Trex 450 V1 si V2 (gen Flasher, CopterX, etc)
- kituri care sunt clone de Trex 450 PRO si Sport, in general sunt mixaje intre PRO si SPORT
- Kituri care aparent sunt clone de Trex dar nu sunt. Au frame diferit sau alte mici inovatii - de astea sa va feriti, nu sunt piese de schimb.
Un om normal isi cumpara ce e mai bun/scump de banii pe care ii are. In cazul asta nu cred ca este o idee buna, kitul cel mai ieftin de 20 USD e foarte bun. Carbonul si metalul arata bine dar nu zboara mai bine.
Frame-ul de aluminiu este foarte bun, usor si rezistent, un frame de carbon la nivelul asta nu aduce nimic in plus.
Un head de metal, CNC e mai frumos dar in cazul unui crash se poate stramba insesizabil si pentru zbor normal nu aduce nimic in plus.
V1 are shaft de 3mm si rumenti simpli in grip. Zboara foarte bine si e foarte simplu de intretinut.
V2 are shaft de 4mm si trust bearings in gripuri. E mai bun dar nu o sa vedeti diferenta in zbor. Este mai pretentios si puteti gresii la asamblare usor.
Diferentele intre diferite variante de Trex sunt explicate aici:
http://en.wikipedia....(RC_helicopter)
Este de preferat un kit de Trex original second ?
Depinde. Daca e o varianta foarte veche, Xl, nu merita deloc, daca e o varianta mai noua, S, SA, SEV2 merita daca pretul e decent. Am observat ca cei care au variante foarte vechi cer foarte multi bani caci acum 4 ani au dat si ei multi bani.
Pale de carbon. Merita cu varf si indesat. Am cumparat pale ieftine din multe surse. Inca nu am nimerit pale carbon proste, asta e uluitor si ma astept sa apara pana la urma un producator ieftin cu pale mizerabile.
La servo in continuare nu stiu care e varianta optima. HXT900 se strica dupa un numar de zboruri - crash garantat. Alte servo ieftine nu am apucat sa testez dar urmatoarele vor fi:
Turnigy 1800A Servo 8g/1.7kg/.10sec (3-PACK) - 8.99 - 3 bucati
http://www.hobbycity....10sec_(3-PACK)