nu stiu exact ce culori sa folosesc la vopsirea uneio vedete torpiloare romanesti din al 2 -lea razboi mondial,tip vosper ,mai exact nu stiu cu ce culoare erau vopsite sub linia de plutire si /sau linia de plutire ,mi-ar fi de folos niste foto color va multumesc anticipat
Pagina 1 din 1
ajutor vopsire
Postat 01 December 2009 - 04:50 PM
nebanceaalin, la Dec 1 2009, 02:44 PM, a spus:
nu stiu exact ce culori sa folosesc la vopsirea uneio vedete torpiloare romanesti din al 2 -lea razboi mondial,tip vosper ,mai exact nu stiu cu ce culoare erau vopsite sub linia de plutire si /sau linia de plutire ,mi-ar fi de folos niste foto color va multumesc anticipat
Salut nebanceaalin,
Cu toate ca au avut o durata de serviciu scurta, vedetele torpiloare din clasa VOSPER au fost piturate in mai multe feluri:
1.La sosirea din Anglia- opera vie gri inchis cu linia de plutire alba, opera vie-rosu;
2.Doua nuante de gri, in jumatatea dinspre prova gri inchis, cealalta jumatate gri deschis, linia de plutire nemarcata, opera vie rosu;
3.21.oct.1941- opera vie rosu, corpul gri deschis, linia de plutire nemarcata.
4.1943- VISCOLUL a fost vopsit in alb complet, inclusiv suprastructurile;
5.In ultima parte a serviciului- opera vie rosu, opera moarta gri, similar cu unitatile clasei POWER.
Fotografii color nu am, pot sa-ti spun ca sunt destul de putine si majoritatea provin din albumul asp. Marcel Diaconescu.
O zi buna,
Arata acest topic
Pagina 1 din 1