Protectie regulator motor Brain storming
Postat 16 November 2009 - 07:23 PM
Postat 18 November 2009 - 07:51 PM
vlad1, la Nov 18 2009, 04:57 PM, a spus:
Scuze ca revin cu mesaj, nu aveam de gand sa fac asta. Si n-o fac cu rautate. Din punctul meu de vedere totul e o frectie la piciorul de lemn, dar nu pot afirma asta oficial, ca in scut timp o sa-l contactez pe charlie sa ma ajute in alta problema.
Cum poti face ce propui tu?
Cum poti prelua si degaja energia disipata de regulator, sa poti proteja ceva? Si ma refer la explicatii pentru end-user. Incerca sa-ti inchipuiesti cati se pot descurca onorabil cu un senzor si un regulator in mana...
PS. Am in geanta mereu cate un "motor controller' cu ASP-HEC-BEC-TP-POR-PCO-Rx-Filter (ceva accesibil ca pret, luat din Nord). Stau si ma intreb unde as putea folosi un astfel de viitor device, ca nu pot demonta radiatorul de pe finali.... (TP-ul fiind exact protectia la temperatura)
Singurul lucru neacoperit a ramas motorul. De aceea am precizat acest aspect. Majoritatea controlerelor nu permit demontarea radiatoarelor de pe finali fara pierderea garantiei.
Nu stiu preturi si nu pot comenta suplimentar. Cine stie sa imperecheze corect controlerul cu motorul nu solicita un astfel de montaj. Cine nu stie si are bani in mod sigur o sa cumpere controler supradimensionat in urma sfaturilor prietenilor si posbil sa aiba noroc in exploatare.
Cine nu stie si NU are bani o sa mearga la risc. Cand o sa aiba bani o se gandeasca serios daca sa cumpere controlerul potrivit sau unu la limita si un device suplimentar pentru protectie. Probabil ca o sa opteze spre alegerea corecta a controlerului. In functie de detaliile din contractul de cumparare, tu ce ai alege?
PS Ca idee totul e Ok si de laudat. Detaliile vor face diferenta intre ceva bun sau ceva rau.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 18 November 2009 - 08:06 PM
Telefon: 0721 385365
Postat 18 November 2009 - 09:52 PM
bitex, la Nov 18 2009, 07:51 PM, a spus:
Cum poti prelua si degaja energia disipata de regulator, sa poti proteja ceva? Si ma refer la explicatii pentru end-user. Incerca sa-ti inchipuiesti cati se pot descurca onorabil cu un senzor si un regulator in mana...
Nu scot energia termica inmagazinata in radiator..pur si simplu opresc fenomenul care adus la acumulare si las radiatorul sa isi faca treaba si sa arunce afara Q inmagazinat. Apoi o iau de la capat si iar las regulatorul in pace sa-si faca treaba pana cand iar se supra incinge...etc.
Ma mai gandesc...trebuie sa scriu softul si sa dau cuiva sa se joace cu el...cel mai probabil celui care mi-a solicitat ceva de genul asta si sa-mi spunacum merge si daca mai trebuie modificat ceva la program...
Postat 19 November 2009 - 10:51 AM
Cum faci electronic am inteles de la inceput, nu la asta ma refeream.
Telefon: 0721 385365
Postat 19 November 2009 - 11:11 AM
Daca nu vrei sa racesti cu apa, unde nu poti disipa, maresti valoarea radiatorului, marind debitul de aer. Solutie IT aplicata cu succes. In locuri inguste, se preia caldura cu linii de cupru, si radiatorul se pune la oarecare distanta (laptop-uri)
O alta solutie, nu stiu daca aplicabila in cazul concret, este folosirea finalilor termoprotejati. Nu ai controlul temperaturii, dar la 125 de grade se decupleaza singuri.
Observatie:
Variatoarele de modelism sunt in comutatie. Adica nu disipa energie. Radiatorul intern este pentru echilibrare termica, nu pentru disipare. Marea majoritate a finalilor (toate SMD-urile) rezista la curenti, dar nu disipa puterea. Daca se incalzeste exagerat, atunci undeva e o problema/defectiune.
Sfat:
Elimina mufele dintre controler si motor. Cositoreste firele, sunt sanse sa nu se mai incalzeasca.
Aceasta postare a fost editata de vlad1: 19 November 2009 - 11:13 AM
Postat 25 November 2009 - 09:36 PM
Arata ca in poza atasata pe care am scris si cateva detalii despre cum se conecteaza.
Imi pare rau ca nu pot sa fac un filmulet asa cum am facut de fiecare data la celelalte device-uri dar este cam complicat de facut un stand.
Se poate proba usor functionarea incalzind cu o bricheta senzorul si masurand cu voltmetrul tensiunea la iesirea senzorului. Adica 0.20V =20 grade sau 0.65V = 65 de grade, etc.
Am pus special si un prag la 30 de grade ca sa se poata verifica cu temperatura manii... tinand senzorul in pumn acesta trebuie sa comute.
Temperatura se seteaza usor cu cei trei jumperi la valorile 30-40-50-60-70-80-90-100 grade Celsius. Sunt convins ca unele temperaturi sunt prea mari dar in varianta asta este OK si putem trece la temperaturi de genul 30 50-55-60-65-70-75-80 de exemplu.
Exista un LED rosu din cele trei care se aprinde cand se depaseste temperatura si unul verde care arata o functionare normala.
Cam asta este pe scurt.
Postat 20 January 2010 - 12:33 AM
Postat 20 January 2010 - 06:59 AM
https://www.youtube....HuEcHGiek&t=14s
Quad S500 cu Naza V2
EasyGlider Pro
Postat 21 January 2010 - 02:12 PM
Dupa ce vezi ca totul merge OK si nu mai intra protectia la pragul pe care l-ai pus...poti miccsora pragul nitel ca sa vezi daca temperatura mai joasa intra protectia.
Te poti juca f mult cu el si poti vedea exact in ce range merge motorul si regulatorul Ok.
In final poti lasa montat pe barca acest regulator in indeea ca se incurca elicea in ceva si tu nu te prinzi dar ii dai blana si atunci din cauza ca motorul sta pe loc si nu merge exista riscul sa se arda ceva motiv pentru care intra protectia in functiune.
Postat 21 January 2010 - 02:21 PM
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 21 January 2010 - 02:22 PM
Postat 21 January 2010 - 06:51 PM
Vazand ca ceva nu este in regula....fiindca poate barcuta e undeva la 100m fata de tine, o aducu la mal si remediezi defectiunea aparuta. M-ar interesa si pe mine un astfel de device. Charlie astept un pret pe privat legat despre asa ceva. Multumesc!
https://www.youtube....HuEcHGiek&t=14s
Quad S500 cu Naza V2
EasyGlider Pro
Postat 23 January 2010 - 10:08 AM
Apoi zice-ti ca vreti sa se aprinda un LED...pai simplul motiv ca se opreste barca si pleaca iar dupa cateva se secunde este indicatie buna. Eu pot sa scriu in soft si sa aprind un LED dar pe ziua...chiar si un LED bright nu stiu daca se vede...ca trebuie sa fie orientat catre tine...ca sa-i vezi fascicolul.
Mia-m adus aminte...pe el...pe device exista un LED mic, SMD, de culoare rosie care se aprinde in momentul in care a intrat protectia in functiune si se stinge cand se revine la normal...dar LED-ul asta nu se vede pe ziua de la 50m :rolleyes: Mai degraba ar trebui activat un bec dinacela ca blitz-ul...sau un LED dinala care merge ca blitz-ul...da un flash foarte puternic...si de scurta durata...nu stie sa stea aprins ca s-ar arde, merge doar in implusuri scurte dar sincer nu mai stiu unde am vazut smekeria asta de LED.
Postat 23 January 2010 - 10:30 AM