Modelism - RHC Forum: servo - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

servo cum sa fac un servo ?

#1 Useril este offline   mihai2 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 25-June 09
  • Interests:orice tine de tehnica este preferatul meu

Postat 10 November 2009 - 02:49 PM

doresc sa fac un servo cu un motor de parbriz cu tot cu reductie
am nevoie ptr directia la o masina home made
este destul de mare sui un servo normal nu ii face fata

ma intereseaza partea de schema electronica

p.s multumesc anticipat
0

#2 Useril este offline   andriu 

• Membru
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 884
  • Inregistrat: 06-March 07

Postat 10 November 2009 - 03:03 PM

nu stiu daca te ajuta sau nu, dar sa stii ca sunt servouri mari , de 25 kg.
vezi la directie hpi baja.

"That's sooo oshemmm !!!!!"
0

#3 Useril este offline   mihai2 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 November 2009 - 04:13 PM

Vezi postareaandriu, la Nov 10 2009, 03:03 PM, a spus:

nu stiu daca te ajuta sau nu, dar sa stii ca sunt servouri mari , de 25 kg.
vezi la directie hpi baja.

nu vreau ceva scump ptr ca nu imi permit deaceea am optat ptr asa ceva
0

#4 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 10 November 2009 - 06:26 PM

in acest caz daca te pricepi putin la electronica poti modifica electronica de la unul standard ca sa mearga la motorul de stergator. Pentru inceput trebuie sa masori curentul de mers in gol si curentul cu rotorul blocat la motorului ca sa ai idee la ce curenti trebuie sa lucreze montajul modificat. Trebuie sa faci in asa fel ca potentiometru din servo sa fie angrenat de reductorul (melcat ? ) stergatorului astfel determinand pozitia si limitele cursei.

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 10 November 2009 - 06:29 PM

0

#5 Useril este offline   mihai2 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 November 2009 - 06:27 PM

Vezi postareaSir_Vaska, la Nov 10 2009, 06:26 PM, a spus:

in acest caz daca te pricepi putin la electronica poti modifica electronica de la unul standard ca sa mearga la motorul de stergator. Pentru inceput trebuie sa masori curentul de mers in gol si curentul cu rotorul blocat la motorului ca sa ai idee la ce curenti trebuie sa lucreze montajul modificat.

ok am sa masor
si cunostinte am cat de cat in electronica nu sunt chiar praf
0

#6 Useril este offline   luckyluk 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 45
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 January 2010 - 02:58 PM

sunt interesat sa aflu cat mai multe detalii legat de acest subiect si daca se poate sa-mi explice cineva principiul de functionare al unui motor de stergator de parbriz in tandem cu un servo normal.

http://www.fieroaddi....com/servo.html aici se explica cum se realizeaza tot acest angrenaj...poate cineva sa traduca intregul proces mai pe intelesul unui incepator si cu mai putine cunostinte in electronica?

din ce am inteles eu rolul servoului normal este de a stopa rotirea axului motorului de stergator la un anumit punct...
se lipesc doua fire unde este marcat cu galben..se scot cei 2 condensatori marcati cu rosu si se dezlipesc firele de la motor..din cate am obs avem nevoie doar de potentiometru,nu?

acum ce am mai obs din principiul de functionare...semnalul de la receiver nu se mai transmite catre motorasul servoului ci este acum transmis catre H-bridge care transmite mai departe comanda catre motorul de stergator...

axul servoului de la potentiometru este conectat la axul motorului de stergator printr-o tija..astfel incat in momentul in care motorul primeste comanda si se invarte actioneaza si axul servoului...care cand ajunge la cursa maxima potentiometrul transmite comanda care opreste motorul in acest fel limitand cursa axului motor exact ca la servo...

pana acum este corect ceea ce am scris mai sus?nu am nici un fel de cunostinte de electronica...

acum in legatura cu contruirea acestui dispozitiv..am inteles partea in care se modifica servoul normal..am vazut ca trebuie facute mici modificari la motor..inlaturarea placii de circuit si lipirea unor noi fire la suportii periilor,se adauga cate un condensator la fiecare din cei 3 suporti de perii si inca unul intre cei 2 suporti opusi...si se trag firele afara..dar la ce se conecteaza?

in legatura cu H-bridge...am vazut mai multe scheme..dar nu stiu care ar fi mai fiabila....o sa pun cateva aici si poate spuneti ce piese trebuie..cateva lucruri despre el...

astept cu nerabdare orice informatie...

va multumesc anticipat
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro