casper20, la Jan 22 2010, 04:39 PM, a spus:
Care poate sa ma ajute si pe mine cu niste informatii? Azi am incercat sa fac cupola la IAR prin termoformare si nu am reusit nici in apa clocotita nici deasupra aragazului, voi cum executati aceasta operatiune, unde gresesc?
sfatul meu este sa iti faci rost de cateva bucati de pentaprint de grosimi diferite: 0,20 / 0,30 / 0,40 / 0,50 mm
una din proprietatile pentaprintului este aceea ca de poate indoi atat la arece cat si la cald. pt forma cupolei, ar fi indicat pentaprint de 0.3mm. faci o matrita din ipsos, si apoi mulezi usor pentaprintul pe matrita, folosind un feon de putere (din cele care se gasesc la praktiker, metro, bricolage etc). sa ai langa tine in permanenta o carpa umeda. pe masura ce materialul devine maleabil, cu carpail mulezi pe forma dorita. dupa modelare, il scoti de pe matrita, il potrivesti pe model si incepi sa faci ajustarule de rigoare.
ca si ex. la Edgeu-l meu, cupola a venit stramba rau din termoformare. am adus-o la forma "normala" incalzind bine materialul cu acel feon.
o alta varianta ar fi ca in locul feon-ului, sa folosesti un resou din ala vechi, cu nichelina. pui placa la 5-10 cm deasupra pana devine moale, si incepi mularea pe matrita.
cauta pe gogole "pentaprint"
Aceasta postare a fost editata de allen_g30: 22 January 2010 - 05:20 PM
_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________