"Mistral" yaht primul navomodel!!! Constructie de la 0
Postat 05 November 2009 - 10:52 PM
Am cautat cele mai simple planuri si am gasit " Mistral",planuri foarte usoare si extrem de detaliate
Ca material am 2 bucati imense de placaj de fag(luate de la 2 dulapi care erau scosi din uz) si baghete de lem (nu cumparate de la bicolaj ca sunt o avere si nu stiu daca cineva cu un venit mic si-ar permite ),am preferat sa cumpar un ferastrau pendular o scandura si mi-am facut cate baghete am dorit la dimensiunea de care aveam nevoie .de lipit am gasit MOMENT WOOD , este excelent se intareste in 15 min cat sa tina iar daca il lasi 6h se face beton (un fel de aracet dar de caliate mai buna),am luat traforas si niste panze foarte bune de marca germana (calitate !!!,nu mai sunt panzele alea de pe vremuri care se rupeau imediat)
Inceperea santierului :rolleyes:
am taiat coastele ,,am slefuit marginile cat de cat apoi le-am asamblat ...........hmmmmm sa bagam si niste poze nu!!
Cu greu am gasit o poza cu modelul respectiv !!!
Din pacate va trebui sa modific fotografiile se pare ca nu imi ofera foarte mult spatiu!!
Postat 07 November 2009 - 12:09 AM
Postat 14 November 2009 - 11:26 PM
La capitolul hublo-uri am gasit niste saibe la bricolaj ,am taiat dupa forma plexiglass si ramane sa le pun ,nu arata ca cele originale dar decat fara
Am mai lucrat la cabina cat de cat ,trebuie sa le unesc si cam atat deocamdata !!!!
Ma tot gandesc ce fel de elici sa pun,cu 2,3sau4 pale? ii voi pune 2 motoare ,trebuie sa fie de acelasi fel sau unul stanga unul dreapta?
Postat 15 November 2009 - 10:12 AM
Spor la lucru!
Postat 15 November 2009 - 04:23 PM
Am pus si o poza cu hublo-urile ,mi-ar fi placut sa fie mai subtiri ,am incercat sa largesc cu freza din piatra dar nu prea am reusit
Ce am dedus din plan este ca are 2 pale dar cred ca voi merge pe 3
Postat 12 December 2009 - 10:03 PM
As avea si eu nevoie de niste informatii ,am doua motoare cumparate venti 660 ,ma intreb daca consuma mult ,am verificat pe alte forum-uri si din cate am inteles cam prinde viteza ,nu vreau sa isi ia zborul ,daca pun o tensiune mai mica am rotatia mai mica probabil
Aceasta postare a fost editata de ionuth22: 12 December 2009 - 10:06 PM
Postat 17 December 2009 - 10:07 PM
Am si eu o intrebre daca ma poate ajuta cineva:
-Cu ce ma poate ajuta un regulator de tensiune? Daca pun unul mai folosesc doar un servo pt carma?Si cum fac legatura la motoare in paralel sau serie?
Aceasta postare a fost editata de ionuth22: 17 December 2009 - 10:08 PM
Postat 18 December 2009 - 07:42 AM
Citeaza
Ca sa poti obtine viteza variabila, intre stop si maxim-inainte dar si intre stop si maxim-inapoi in caz ca este un regulator cu reverse.
Citeaza
Da.
Citeaza
In paralel. Daca ai face legatura in serie, pe langa faptul ca ar trebui sa pui un acumulator cu tensiunea dubla tensiunii nominale a motoarelor si un regulator prevazut sa mearga la aceasta tensiune, ar fi foarte putin probabil sa ai vitezele celor doua motoare egale.
Daca ai fi avut o statie cu 4 canale si doua regulatoare ai fi putut sa actionezi motoarele independent.
Aceasta postare a fost editata de navigator: 18 December 2009 - 07:42 AM
Postat 18 December 2009 - 09:23 PM
Pentru motoarele care le am de cati amperi trebuie sa fie regulatorul? Acumulatorul de cati amperi trebuie sa fie sa faca fata la amandoua(de fapt cred ca regulatorul trebuie sa fie suficient de puternic sa nu se arda)?
Postat 21 December 2009 - 10:25 PM
bogdan_minitehnicus@yahoo.com
Postat 08 January 2010 - 11:14 PM
Postat 10 January 2010 - 10:46 AM
ionuth22, la Jan 9 2010, 12:19 PM, a spus:
da deci se pare ca ochiometru meu are abatere mare :rolleyes:
Postat 12 January 2010 - 08:41 PM