Modelism - RHC Forum: scale F22 Raptor - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »

scale F22 Raptor proiect F22

#91 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 09 December 2009 - 04:54 PM

Exista la cel real?
Daca nu exista si le adaugi tu ca sa fie si mai multe aripioare de fluturat, atunci nu e OK.
Daca exista, si conform titlului vrei "scale", asa sa fie.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#92 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2393
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 09 December 2009 - 05:14 PM

Vezi postareaMLGore, la Dec 4 2009, 09:59 AM, a spus:

OK. Sa o luam pe rand:
Motoare: merg pe un canal cu un cablu Y avand in vedere ca sunt apropiate si diferenta de tractiune ce poate apare e nesemnificativa. CH3
Eleroane: Clar trebuiesc incluse intr-un mix de tip Flaperon precum si intr-unul de tip Butterfly(pt. frane), deci 2ch. CH1 si CH5.
Flapsuri: astea merg pe un canal, cu cablu Y, mixate cu voletii de BA (tot un canal cu cablu Y). De preferat a se folosi servouri digitale programabile (pt reverse si trim). CH6 si CH7
Directie: doua canale clar. Aici merge folosita smecheria cu mixer de V-tail extern pt frana (practic in loc de canalul de profundor din mixer, se infige canalul de frana) CH4 si CH8.
Am mai avea trenul de aterizare, asta merge pe un canal on-off: CH9, cu urmatoarea mentiune: servo digitale programabile pt. tren deoarece CH9 nu stie trim si epa, doar reverse!

Acum mixerele programabile:
Flaperon
Ailvator
Astea doua nu mai au nevoie de descriere, stim ce fac.

Pt Flaps: Master :CH6(flapsuri) Slave: Voleti BA (CH5) cu link off si trim off.
Pt Frane aerodinamice(butterfly mix): 1: Master: CH8 Slave CH1(eleron stanga) cu link off si trim off
2: Master: CH8 slave CH5(eleron dreapta) cu link off si trim off
3: Master: CH8 slave: CH6 (flapsuri) cu link off si trim off
4: S-ar putea sa mearga si fara mix extern de V-tail astfel: Master Ch4(directie stanga) slave Ch8(directie dreapta) cu link off si trim on-ATENTIE: MIX PERMANENT!!
5: Master CH8 Slave Ch4 cu link off si trim off
Atentie: Mixerele 1,2,3,5 se vor seta sa fie active numai la actionarea switch-ului de frana!!!!
Bineinteles directiile de deplasare se vor stabili tot din meniul mix-urilor.

In aceste conditii e suficienta o Futaba t9 de ex, in FM cu receptor in 9 ch. Daca se renunta la tren, merge si varianta in 2,4 Ghz cu modul TM8.

Limitari in varianta propusa: Flapsurile nu se pot folosi ca eleroane si nu se pot trima independent din statie. Voletii de BA deasemenea nu pot fi trimati independent, pot avea EPA si cursa diferita de flapsuri si setabile din telecomanda. Motoarele nu pot fi trimate independent, deci varianta merge doar la EDF-uri electrice, exclus termice sau turbine.
Programul l-am gandit in jurul lui T9 pt. ca p-asta o cunosc, nu stiu daca merge facut pe Graupner, Hitec, JR, etc.

salut,
sper sa nu te superi dar dc nu am rc -ul in mana sa il butonez si din manuale nu inteleg chiar totul,mai bine intreb ca sa fiu sigur ca va fii ok.
ch1 eleron stg
ch2 elevator stg
ch3 cablu y pt ambele motoare;fiind edf si apropiate nu cred ca se va simti diferenta de tractiune intre ele (dc exista)
ch4 directie cablu y pt cele 2 suprafete (2 servo,cred ca e mai buna varianta asta decat un servo si splitarea sa se faca mecanic);am renuntat la frana compusa din directii;
ch5 tren de aterizare
ch6 eleron dr
ch7 elevator dr
ch8 flapsuri cablu y cu 2 servo
ch9 voleti-cablu y cu 2 servo
acum sa o luam pe rand:decolarea pt scurtarea distantei ar trebui sa se faca cu voletii si flapsurile lasate-un mix de tip on /off cu setarea curselor
aterizarea la fel: pt scurtarea distantei precum si reducerea vitezei ar trebui sa se faca cu flapsuri lasate mixate cu elevatorul pt compensare:aici cred ca e exista un mix programabil dar ca sa nu fac confuzii nu il mentionez;dc ar exista un program landing cu anumite setari ar fi ok??
acum dc flapsurile sunt cu cablu y ele se pot misca ca un tot unitar,flaps+eleron (asta e flaperonul) sau flaperonul e mixul la care ai doar 2 suprafete,si la aterizare se lasa in jos,dar putand sa faci miscarea de baza a eleroanelor?
frana aerodinamica sa fie de tipul mentionat:flapsuri in jos eleroane in sus;in cazul in care in zbor aplici o astfel de frana este necesar sa fie compensate cu elevatorul?
in cazul in care vrei sa faci o manevra de tip high alpha:voleti in jos,flapsuri in sus-asta ca sa faca un "S"(asa am vazut explicat pe rc powers) trebuie compensate si din elevator?pt asta mai trebuie un mix de acest gen?
trenul de aterizare simplu-tip on/off
acum la acest tip de avion din cate am vazut cred ca e nevoie datorita apropierii dintre cele 2 suprafete eleron,elevator si un mix :se numeste ailevator??am inteles bine?
tu unde mergi sa zbori ca ar fi mai bine sa ne intalnim live decat sa scriu pe forum,explicarea vizuala are clar o alta relevanta decat cea scrisa.
renato mi-a zis ca ar merge cu t9 sau evo9 sau poate chiar aurora;acum studiez cele 3 manuale sa vad ce pot sa inteleg de acolo.
:rolleyes:
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#93 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 09 December 2009 - 05:52 PM

Vorbim discutii. Fa tu modelul si se rezolva totul practic, mult mai simplu. Anumite chestii le intelegi mult mai bine vazandu-le.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#94 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 December 2009 - 09:39 PM

azi m-am apucat de planuri si la prima vedere, dupa prima marire am ajuns la 121 cm lungime si 88 anvergura,dar maine va mai suferi o scalare dimensiunea ajungand la cca 126 cm anvergura si aproape 180 cm lungime.toata desfasurarea planurilor ocupa jumatate din sufragerie 40 pagini a3.
dupa printare vor mai fi de facut modificarile de care am discutat pana acum si apoi la taiat.dupa ce facem taieturile ne apucam de acoperit cu balsa.
va tin la curent. :)
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#95 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2009 - 10:38 AM

excluzand partea financiara,pt rigidizarea aripii ce recomandati (aripa va avea anvergura de cca 130 cm) bete de pin diametru 4mm sau de carbon acelasi diametru?
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#96 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2009 - 07:31 PM

o poza cu planul aripii latime dupa cum se vede cca 4 formate a3.. :blink: m-am apucat sa desenez voletii ,flapsurile si eleroanele.in curand ma apuc de taiat.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P1070255.JPG

Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#97 Useril este offline   9unuunu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 802
  • Inregistrat: 07-July 08
  • Interests:flying, skydiving,snowboarding,paragliding

Postat 13 December 2009 - 09:40 PM

Vezi postareaoachidori, la Dec 12 2009, 07:31 PM, a spus:

o poza cu planul aripii latime dupa cum se vede cca 4 formate a3.. -_- m-am apucat sa desenez voletii ,flapsurile si eleroanele.in curand ma apuc de taiat.

uau deabea acum vad cat de mare e, cica parkjet :wacko:
io zic sa folosesti tije sau tevi de carbon nu stiu cat de bine rezista betele de pin
FLYING IS AN ART
0

#98 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2009 - 01:21 PM

salutare,
cateva intrebari la care m-am blocat si nici nu am gasit raspuns pe forum,sau nu stiu eu cum sa caut. Alegerea servo-urilor in fct de ce se face?de marimea suprafetei ce trebuie miscata,suprafata,greutate? Am vazut ca se dau niste caracteristici pe site-urile de modelism :viteza si cuplu. Intreb deoarece la acest proiect nu vreau sa pun niste sevo sudimensionate si/sau de proasta calitate,asa ca mai intai trebuie sa aflu cum ar trebui alese ele.
O alta intrebare este data de alegerea edf-urilor si a motoarelor pt ele.Am gasit un tutorial despre alegerea motoarelor electrice si a elicilor aferente dar nu se refereau si la edf.Deci cum ar trebui sa fac? Probabil se va pleca de la greutate si probabil incarcarea alara. Din cate am vazut eu exista mai multe tipuri de 55mm,64 mm ,70 si 90 mm.Astea sunt dimensiunile standard.La noi am gasit de 55,64 si 90.Greutatea totala estimativ vorbind a avionului,cred ca va fii sub 2kg. Am vazut niste motoare la bt despre care se spune ca ar avea tractiune 2000 g,asta pt o elice de 5x5.Pentru edf nu stiu.
Asa ca cei care au mai utilizat astfel de motoare rog sa ma indrume si pe mine.
multumesc.
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#99 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2009 - 01:39 PM

Pentru servo-uri:

http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...st&p=344466

pentru EDF:
http://www.s4a.ch/ef...t/fancalc_e.htm
MotoCalc de asemenea are 26 de EDF-uri in baza de date, poate o fi unul pe aproape.
0

#100 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2009 - 03:07 PM

Vezi postarearenatoa, la Dec 15 2009, 01:39 PM, a spus:

Pentru servo-uri:

http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...st&p=344466

pentru EDF:
http://www.s4a.ch/ef...t/fancalc_e.htm
MotoCalc de asemenea are 26 de EDF-uri in baza de date, poate o fi unul pe aproape.

Renato,cel pt edf e relativ ok,pt ca mie mi-ar trebui ca in fct de greutatea finala a modelului sa stiu ce tipuri de edf(turbina+motor) sa pot monta pe el ca sa poata zbura bine.Ori in acest site nu vad de ex dc am 1000 g ,greutate finala, ar trebui sa am edf care sa duca min 500 g fiecare,asta in cazul in care tractiunea fiecaruia idependent se cumuleaza.Sau dc stiu tractiunea unui edf ,sa zicem 800 g,atunci greutatea finala a modelului sa fie in jur de 1500 g.
In celalalt caz sa zicem pt cele 2 semistabilatoare dc greutatea modelului va fii 2 kg,echia 1 cm,vom avea 1 kg pe fiecare. Deci ar trebui sa am minim un servo ca asta: http://www.s......a....2p.html.Gresesc?
Olivian.
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#101 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 15 December 2009 - 03:36 PM

Dar nu te poti inspira dupa modelele sa zicem de la BananaHobby ?
Vezi ce dimensiuni au, ce greutati au, si citesti echiparea lor recomandata de producator : atat motorizare, esc, pack cat si servouri !
Eventual completezi informatia cu ceva Review-uri de pe forumurile din afara unde sunt mai multi care au asa ceva ! La noi gasesti mai greu ! A luat cineva unul dar nu spun ca iar se va interpreta ca reclama mascata - asa ca mai bine pune mana si fa referate ! - glumeam cu referatele cu reclama nu !

P.S.

Nu este foarte stiintific dar sigur e mai usor !

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 15 December 2009 - 03:38 PM

Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#102 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2009 - 04:12 PM

Nu poti completa toate casutele la care ai date si apoi sa incerci diverse EDF-uri din lista lor si sa vezi ce rezulta?
Tractiune... ce e aia ? Am mai spus ca nu gasesc de nici o utilitate ca se da acest factor pe diverse site-uri, si am rugat sa ma lamureasca si me mine cineva ce fac cu o tractiune data. E clar ca pentru un planor ea inseamna ceva si pentru un 3D altceva...

Referitor la servo-uri, eu ti-am dat un link care trebuia sa te duca la un calculator care face aceste calcule fara sa ia in considerare greutatea avionului, pentru ca nu are de ce. Vad ca ai dat in altele... dar e bine ca ai scris, cu ocazia asta mai descoperim niste erori de "proiectare" Deci, la un avion de 2m si care zici ca il scoti de numai 2kg..., dumneata ai echia suprafetei de comanda de 1cm ?!!! M-as mira sa raspunda la vre-o comanda cu asemenea cursa... Cat este suprafata de comanda, de curiozitate?
Si evident ca nu SG90 sunt servo-urile pentru un asemenea avion...

Vezi postareaoachidori, la Dec 15 2009, 03:07 PM, a spus:

0

#103 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2009 - 04:44 PM

Vezi postarearenatoa, la Dec 15 2009, 04:12 PM, a spus:

Nu poti completa toate casutele la care ai date si apoi sa incerci diverse EDF-uri din lista lor si sa vezi ce rezulta?
Tractiune... ce e aia ? Am mai spus ca nu gasesc de nici o utilitate ca se da acest factor pe diverse site-uri, si am rugat sa ma lamureasca si me mine cineva ce fac cu o tractiune data. E clar ca pentru un planor ea inseamna ceva si pentru un 3D altceva...

Referitor la servo-uri, eu ti-am dat un link care trebuia sa te duca la un calculator care face aceste calcule fara sa ia in considerare greutatea avionului, pentru ca nu are de ce. Vad ca ai dat in altele... dar e bine ca ai scris, cu ocazia asta mai descoperim niste erori de "proiectare" Deci, la un avion de 2m si care zici ca il scoti de numai 2kg..., dumneata ai echia suprafetei de comanda de 1cm ?!!! M-as mira sa raspunda la vre-o comanda cu asemenea cursa... Cat este suprafata de comanda, de curiozitate?
Si evident ca nu SG90 sunt servo-urile pentru un asemenea avion...

am dat doar un exemplu ca sa vad dc am inteles;nu e o eroare de proiectare :blink:
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#104 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2009 - 05:52 PM

Eu acum am vazut la ce model lucrezi ! Sunt exact aceleasi planuri la care lucrez si eu numai ca eu raman la dimensiunea mica cu pusher .
Am gasit intamplator ceva asemanator cu ce vrei tu pe un forum numa ca era cu totul altceva - in primul rand aripa era profilata cu o gramada de intarituri pe interior facute
din baghete si fuselajul era cam tot la fel cu o multime de traverse si lonjeroane unele chiar din balsa - ala a iesit aproape scale . Numai gasesc link-ul acum.
Eu am lipit deja cele doua semiaripi, si desi am pus teava de carbon de 4 mm tot poti sa o curbezi usor. Daca in plan paralel cu elicea sa intarit cu ajutorul tevii de carbon si sta in plan orizontal , in schimb pe lungime este greu de aliniat pentru ca sunt doua tarverse care se unesc undeva pe traseu si depronul are tendinta sa stea curbat ( cu botul in sus sau in jos functie de cum este el curbat din pachet ).

P.S.

Daca crezi ca se poate face dupa planul asta , spor la treaba ! Eu nu ma pricep prea tare si dupa mine insa cred ca este cam greu sa iasa bine doar din depron de 6 mm la marimea asta si cu planul asta .
Am sa caut ce vazusem eu si le pun aici desi poate le stii si tu !
0

#105 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2009 - 06:35 PM

Apropo de ce a scris RD mai sus... intrebarile cu edf-ul si servo-urile, si in general, sunt pentru F22-ul mic sau pentru cel mare ?
0

#106 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2009 - 09:30 PM

Vezi postarearenatoa, la Dec 15 2009, 06:35 PM, a spus:

Apropo de ce a scris RD mai sus... intrebarile cu edf-ul si servo-urile, si in general, sunt pentru F22-ul mic sau pentru cel mare ?

F22-ul mic e gata si zboara f bine doar cu eleroane si stabilator dintr-o bucata, nu independent.
intrebarea era pt cel mare. oricum acel plan este cel de la care plec,deoarece am studiat si alte planuri si ca sa ii raspund si lui RD,aripile vor fi din depron 6X2 lipite intre ele,cu tija de c de 6 mm,plus ca la fiecare bord de atac respectiv de fuga va avea si tije din pin.pt usurarea modelului va avea niste gauri,urmand ca apoi sa fie placat cu balsa. stiu despre ce model zice RD,am toate link-urile ca am tot cautat zilele astea pe rcgrups.atat cele 2 tuneluri de aer pt cele 2 motoare cat si cum se poate face vector-ul.O sa vedeti ca o sa iasa bine. :rolleyes:
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#107 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2009 - 09:46 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Dec 15 2009, 05:52 PM, a spus:

Eu acum am vazut la ce model lucrezi ! Sunt exact aceleasi planuri la care lucrez si eu numai ca eu raman la dimensiunea mica cu pusher .
Am gasit intamplator ceva asemanator cu ce vrei tu pe un forum numa ca era cu totul altceva - in primul rand aripa era profilata cu o gramada de intarituri pe interior facute
din baghete si fuselajul era cam tot la fel cu o multime de traverse si lonjeroane unele chiar din balsa - ala a iesit aproape scale . Numai gasesc link-ul acum.
Eu am lipit deja cele doua semiaripi, si desi am pus teava de carbon de 4 mm tot poti sa o curbezi usor. Daca in plan paralel cu elicea sa intarit cu ajutorul tevii de carbon si sta in plan orizontal , in schimb pe lungime este greu de aliniat pentru ca sunt doua tarverse care se unesc undeva pe traseu si depronul are tendinta sa stea curbat ( cu botul in sus sau in jos functie de cum este el curbat din pachet ).

P.S.

Daca crezi ca se poate face dupa planul asta , spor la treaba ! Eu nu ma pricep prea tare si dupa mine insa cred ca este cam greu sa iasa bine doar din depron de 6 mm la marimea asta si cu planul asta .
Am sa caut ce vazusem eu si le pun aici desi poate le stii si tu !
asta e primul meu home made. http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...25445&st=30
totusi plecand de la acest plan vreau sa il fac si pe cel mare.deja am redesenat voletii,flapsurile si eleroanele.
maine imi va veni paketul de balsa si apoi ma apuc de taiat si voi veni cu primele poze,mai intai de la o suprafata mica,de ex un stabilator si apoi astept pararea voastra despre cum a iesit ,ce am facut bine sau ce nu.
bafta. oricum va fii o combinatie intre asta si ce e aici.
http://www.rcgroups....ad.php?t=805557
sau http://www.parkjets....n-Microfan.html
sau http://www.rbckits.com/shop/index.php?_a=v...p;productId=177
http://www.rcgroups....ad.php?t=997010 si exemple ar mai fi..

Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#108 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 December 2009 - 12:08 PM

salut,
http://www.rcgroups.com/forums/attachment....mp;d=1230310392
in poza asta vad ca folosesc o solutie alba ,cred un fel de kit,pt a face sa fie o forma continua.Stiti ce este?La noi se gaseste asa ceva?
Am mai vazut-o si in alte topicuri dar nu stiu ce este.
Care din aceste materiale este?
Epoxy (with or without microballons)
· Odorless cyanoacrylate (CA) with accelerator
· UHU Creativ for Styrofoam (or UHU POR)
· 3M 77 spray adhesive
· Hot glue gun
· ProBond (or Gorilla Glue)
merci,
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#109 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 December 2009 - 12:45 PM

Daca te uiti in PDF-ul F22 Raptor Construcion Guide in prima parte insira tipurile de adezivi recomandati dupa care spune ce folseste el.
Spune ca personal el foloseste 3M 77 si UHU Creative - ( eu unul nu stiu ce este acel 3M 77 Spray Adhesive - cu UHU POR lucrez si eu la acelasi model - este un fel de prenandez )

P.S.

Eu inclin sa cred ca zonele albite sunt zone slefuite , iar pe masa ce se vede este " pilitura " - " rumegus " de la depronul slefuit.

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 16 December 2009 - 12:48 PM

0

#110 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1345
  • Inregistrat: 20-November 06

Postat 16 December 2009 - 02:27 PM

eu am folosit kit aero usor .am dat o vopsea de control peste suprafetele chituite sau nechituite si nu mi-a placut niciuna.parca mai trebuie ceva inainte de vopsire,ceva pe care sa se aseze vopseaua mai bine.se cunosc toate imperfectiunile,oricat as smirghelui.poate citeste vre-un meserias in ale vopsitului sa ma lumineze si pe mine :D ,ca am ramas dezamagit rau de rezultat.i-mi vine sa nu-l mai vopsesc :D

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: kituire.JPG

Aceasta postare a fost editata de worms: 16 December 2009 - 02:29 PM

0

#111 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 16 December 2009 - 05:36 PM

Foloseste epoxy cu microballons (niste sfere de sticla foarte foarte mici, goale pe dinauntru si foarte usoare...arata ca o pulbere alba)
3M 77 e un spray adeziv de contact. In functie de cum il aplici mai poti sau dezlipi ulterior partile lipite.
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#112 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 December 2009 - 11:21 AM

Vezi postareaMLGore, la Dec 9 2009, 05:52 PM, a spus:

Vorbim discutii. Fa tu modelul si se rezolva totul practic, mult mai simplu. Anumite chestii le intelegi mult mai bine vazandu-le.

poti sa imi recomanzi un sistem rc pana in 2000 ron care poate sa faca ce am doresc eu pt acest model.eventual si un mesaj de unde o pot lua.merci.
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#113 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 17 December 2009 - 02:22 PM

Va rog sa ma scuzati, dar nu pot intelege cum veti controla toate acele acareturi cand modelul va zbura. Ar mai trebui, macar, inca o mana.
Acum serios. Modelele mari, cu multe suprafete de comanda, etc, au doua telecomenzi cu doi operatori. Si zboara mult mai incet ca cel despre care discutam.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 17 December 2009 - 02:27 PM

0

#114 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 December 2009 - 02:24 PM

Cica o sa fie mixate... dai intr-unul, tipa doi :wacko:
0

#115 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 17 December 2009 - 07:31 PM

Si pana nimeresti mixajele...tare mi-e frica de bietul model.
0

#116 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 December 2009 - 12:11 PM

acum ca voi avea un sistem rc performant,si ca m-am apucat de facut proiectul in acad pentru a-l da la cineva sa mi-l taie cu laserul,m-am gandit sa fac aripile detasabile(initial nu ma gandeam asa)dar pt ca m-am gandit la dimensiuni si la usurarea transportului am ajuns la o dilema:fiecare aripa va avea 2 lonjeroane de carbon de 5 mm care vor intra in alte 2 tevi de carbon cu diametrul interior de 5 mm. intrebarea mea este:cum vor fi fixate aripile de fuselaj? suruburi (ca la masini? :lol: ) sau exista alta varianta.Renato mi-a spus ca ar trebui ca legatura sa nu fie rigida,pt ca in cazul unui crash sa se desfaca si nu sa se rupa.Deci la avioanele pem care le detineti cu aripi mari cum sunt prinse?
multumesc,
cat despre toate acareturile nu cred(pana la proba contrarieca va fii o problema asa de mare)in fond in majoritatea zborului nu folosesti decat cele de baza.
dar dc mi-a venit mie damblaua sa il faca asa asta e.practic la decolare o sa fie un switch care sa actioneze flapsuri+voleti,dupa decolare inca unul pt tren,iar apoi doar inca unul pt frana aerodinamica,in rest cele clasice si la aterizare inca unul cu flapsuri ,voleti si stabilatoare pt comensare.
dupa ce ne vom acomoda probabil ca vom experimenta din ce in ce mai multe.
crezi ca e kiar asa de greu?pt un incepator probabil,dar...invatam,practicam,..
cei care merg cu avioanele mari (hotliner) cu flapsuri,...cum fac?
in alta orinde de idei va urez la toti aeromodelistii UN CRACIUN FERICIT SI UN AN NOU PLIN DE ZBORURUI FRUMOASE! :lol:
Olivian Diaconescu
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#117 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2753
  • Inregistrat: 08-March 06
  • Interests:pussy

Postat 24 December 2009 - 06:32 PM

Referitor la modul de prindere al aripilor...e destul de complicat la tine pentru ca din cate am inteles fuselajul e din depron.Ar trebui macar la partea unde ai toata electronica sa faci un box din placaj in asa fel incat si laterelalele cutiei sa fie rigidizate pentru urmatoarea idee care ti`o dau.Sistemul de prindere al aripilor,bagi 2 tevi de carbon cum ai zis si tu iar ca sa le prinzi de fuselaj iei 2 suruburi de plastic pe fiecare parte si le infiletezi de lateralele boxului cu electronica si aripi (daca acolo o sa fie electronica).Spor si Merry X-Mas !
0

#118 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 January 2010 - 01:25 PM

se poate sa pui doar un singur regulator la 2 motoare?asa cum are nenea asta?
dc un motor consuma maxim 30 a ,sa zicem, ar trebui in cazul in care folosesti un singur regulator acesta sa fie de minim 60 a?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: power_meter_006.jpg

Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#119 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 January 2010 - 01:45 PM

Vezi postareashogi, la Dec 24 2009, 06:32 PM, a spus:

Referitor la modul de prindere al aripilor...e destul de complicat la tine pentru ca din cate am inteles fuselajul e din depron.Ar trebui macar la partea unde ai toata electronica sa faci un box din placaj in asa fel incat si laterelalele cutiei sa fie rigidizate pentru urmatoarea idee care ti`o dau.Sistemul de prindere al aripilor,bagi 2 tevi de carbon cum ai zis si tu iar ca sa le prinzi de fuselaj iei 2 suruburi de plastic pe fiecare parte si le infiletezi de lateralele boxului cu electronica si aripi (daca acolo o sa fie electronica).Spor si Merry X-Mas !

fiecare aripa are pe partea de contact cu fuselajul o bagheta de balsa pe toata inaltimea aripii adica 12 mm,iar latimea ei este de 5mm,deci nu cred ca va fi o problema,practic tot perimetrul tuturor suprafetelor este din balsa,doar interiorul va fii din depron.se vede in atasament linia albastra va reprezenta balsa,restul va fi depron.dupa finalizarea asamblarilor vom face si gauri pt reducerea greutatii,iar apoi placarea cu balsa.sper sa iasa bine.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: stab.jpg

Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#120 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 06 January 2010 - 02:42 PM

Vezi postareaoachidori, la Jan 6 2010, 01:25 PM, a spus:

se poate sa pui doar un singur regulator la 2 motoare?asa cum are nenea asta?
dc un motor consuma maxim 30 a ,sa zicem, ar trebui in cazul in care folosesti un singur regulator acesta sa fie de minim 60 a?

La ce faci tu acolo, as pune nu numai doua regulatoare dar si doi acumulatori.
Chestia cu doua motoare pe un regulator s-a mai discutat pe aici, din pacate nu am rabdare sa caut dar concluzia era, daca nu ma insel, ca mai bine, nu.

La partea cu mixaje si modificari "din mers", adica in zbor, poate ar fi bine sa-l faci elementar, cu strictul necesar pe el, fara vopseli si alte detalii si sa-l scoti la aer. Daca merge bine si esti multumit, mergi mai departe (eventual mai multe zboruri ca sa va obisnuiti unul cu altul).
Spor la mesterit in continuare si bafa.

bizu
0

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »