Modelism - RHC Forum: flaperon - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

flaperon

#1 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2393
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 05 November 2009 - 02:26 PM

Salutare,
spuneti-mi si mie cum trebuie actionata statia ca sa poata face ca in filmuletul asta?
http://www.youtube.c...h?v=OaeJFJFCEmI
am inteles ca trebuie mixate canalele 1 si 6.In mod 2 cum e RC-ul meu cand misti de stick-ul din dreapta,miscare stg dr se actioneaza eleroanele.Probabil cand activezi mixerul respectiv nu mai ai eleroane si actioneaza ca elevatorul? cum se actioneaza din stick ? stg dr sau sus jos?
Sper sa nu va supere intrebarile mele,dar nu stiu exact ce sa caut.Sistemul meu rc Art tech etc 62,are 5 canale dispo pt avioane dintre care nr 5 e activ printr-un switch.Exista posibilitatea mixarii(4 programe,de tipul master end slave) si are si doua programe presetate (Delta si V tail) dar pt asta trebuie sa stii cum se poate face asta.
Ma puteti ajuta?
PS am citit posturile pe aceasta tema dar nu m-am lamurit.
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#2 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 05 November 2009 - 02:43 PM

Un manual descarcabil exista ?
... cu picioarele pe pamant ...
0

#3 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 05 November 2009 - 03:00 PM

Vezi postareaoachidori, la Nov 5 2009, 02:26 PM, a spus:

Salutare,
spuneti-mi si mie cum trebuie actionata statia ca sa poata face ca in filmuletul asta?
http://www.youtube.c...h?v=OaeJFJFCEmI

La fel ca orice statie, adica dai din manse.
Adevarul e ca e foarte greu sa intelegi, daca nu ai citit manualul statiei, manualul altei statii, sau macar ce inseamna flaperon cautand pe google sau chiar aici pe forum.
Nu te cred cand zici ca ai citit toate subiectele despre aceasta functie, daca inca nu stii ce e si ce face.
 "Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#4 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 05 November 2009 - 03:10 PM

statia e relativ noua, deci prea multe subiecte pertinente nu cred ca avea ce sa citeasca. Si din cate am inteles manualul e sumar.

Cum as face eu daca statia mea n-ar sti flaperon implicit:

- mixarea celor 2 canale intre ele (pentru 2 servouri pe eleron) - trim-ul pe canalul master, un servo reversed.
- mixarea unui canal asignat unui switch [proportional] pe cele 2 canale cu override la mixul de mai sus sau fara override ce doar modificarea center pointurile celor 2 servouri... hardcore stuff...

Pt asta ai nevoie de capabilitati avansate de mix. Ori daca statia nu stie nici elementarul flaperon ma indoiesc ca ai reusi.

Ai putea scana manualul sa-l pui aici? Ne aruncam si noi un ochi.. poate vedem ceva in plus. Personal n-am gasit manualul in format pdf pe internet.

Numai bine,
Calin

0

#5 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2009 - 03:46 PM

Vezi postarearenatoa, la Nov 5 2009, 02:43 PM, a spus:

Un manual descarcabil exista ?

la chinezi nu!!;dar ti-l pot trimite in format pdf asa cum l-am primit eu de la bt .o adresa de mail si se rezolva.
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#6 Useril este offline   yr-zbg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1128
  • Inregistrat: 25-November 08
  • Interests:Aviatia

Postat 05 November 2009 - 04:19 PM

Ba manualul exista pe net si l-am descarcat cu mlt timp in urma.
Am statia acasa si din cate am analizat pana acum pot spune:
1. Nu se poate face flaperon
2. Ch6 nu este un canal independent...deci poate fi actionat doar prin mixarea cu un alt canal.
3. pt. modul avion nu exista un switch de mix...care sa iti permita sa ai mix-ul activat sau nu...ci pur si simplu mix-ul este setat sau nu.

Eu am cititi manualul in paralel cu cel de la Futaba. Desi la prima vedere pare a fi ceva comparabil cu T6X este departe de aceasta.
Va lasa sa va faceti o parere singuri si eventual sa spuneti daca totusi s-ar putea seta flaperon.

Bafta!

ps. pt ca nu pot urca pdf l-am zip-uit.

se pare ca tot nu pot sa il urc...o sa caut sa pun link de unde l-am luat

Aceasta postare a fost editata de yr-zbg: 05 November 2009 - 04:19 PM

Pacat ca Slz nu zboara.
0

#7 Useril este offline   yr-zbg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2009 - 04:22 PM

Postul 7 manualul se afla in 3 pdf-uri...e scanat din bucati de respectivul.

Bafta!
Pacat ca Slz nu zboara.
0

#8 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2009 - 04:26 PM

Ai dreptate, nu se poate face flaperon.
Iar comparatia cu T6 este tot atat de amuzanta ca si parcurgerea manualului.
0

#9 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2009 - 07:52 PM

Vezi postareayr-zbg, la Nov 5 2009, 04:19 PM, a spus:

Ba manualul exista pe net si l-am descarcat cu mlt timp in urma.
Am statia acasa si din cate am analizat pana acum pot spune:
1. Nu se poate face flaperon
2. Ch6 nu este un canal independent...deci poate fi actionat doar prin mixarea cu un alt canal.
3. pt. modul avion nu exista un switch de mix...care sa iti permita sa ai mix-ul activat sau nu...ci pur si simplu mix-ul este setat sau nu.

Eu am cititi manualul in paralel cu cel de la Futaba. Desi la prima vedere pare a fi ceva comparabil cu T6X este departe de aceasta.
Va lasa sa va faceti o parere singuri si eventual sa spuneti daca totusi s-ar putea seta flaperon.

Bafta!

ps. pt ca nu pot urca pdf l-am zip-uit.

se pare ca tot nu pot sa il urc...o sa caut sa pun link de unde l-am luat

asa e.din pacate ai dreptate.ori setezi din prima avionul direct pe mix ca altfel nu poti,ori in mod avion il setezi ca pe unul normal si atat.deci aceasta rc nu poate fi folosita decat pt un avion cu un servo pe carma,unul pe elevator,unul sau 2 pt eleroane,ch1 si ch 6,si pt tren escamotabil.mai mult nu se poate face.Acele mixuri de care spune producatorul sunt practic niste setari ale tipului de avion(v tail sau aripa delta).ATAT.
rc computerizata de care se spune pe site se rezuma doar la sterea servo-urilor,epa,expo si dual rate pt ch1,2 si 4.
asta e cand nu ai bani te limitezi la ce poti sa iti cumperi.data viitoare o sa cercetam mai bine ce inseamna 6 canale.
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#10 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2009 - 12:14 PM

uitati ce zice producatorul despre statia lor:

In order to mix the flaperon with the aileron, you could do as follows:

1. Connect the aileron on both wings to ONE servo; and connect the flaps on both wing to ONE servo;
2. Connect the aileron servo to CH1 and flap servo to CH6 or 5
3. Select the CH1 as the master channel for mixing and the CH6/5 as the slavery channel.

By doing this the mixing function can be reached. Hope this will be useful for you. Anyhow, if you could use 6 servos for the model, the performance will be better
credeti ca merge;"yr zbg" tu care ai statia acasa si ai mai multa experienta decat mine poti sa incerci dc merge si sa imi spui si mie.
multumesc.
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#11 Useril este offline   yr-zbg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2009 - 02:29 PM

Nu nu merge.
Ceea ce zic ei cade pt ca:
1. ei vorbesc de servo pe eleron si servo pe flaps...deci din start e vorba de suprafete de comanda diferite, ceea ce nu se numeste flaperon...ci pur si simplu flaps si eleron...chestii complet separate.
2. prin mixarea ch1 cu ch6/5 cum zic ei obtii o miscare proportionala (cum o setezi tu) a flapsului de fiecare data cand misti eleroanele...ceee ce nu vrei. Ai enevoie de flapt la dec/aterizare...nu la fiecare miscare a eleroanelor. Cun mix-ul este oriactivat ori nu nu ai cum.

Singura modalitate de a face flaps pe aceasta statie (flaps nu flaperon) este ch5. Iar flapsul va avea 2 pozitii ...on sau off. Deci ceva de genul 0 sau 15 grade.
Parerea mea pt. avioane ch6 se poate folosi doar la eleroane ca sa nu folosesti cablu y.

Dar una peste alta...la pretul ei si la componenta kitului...este cea mai accesibila statie cu expo, epa, dr.. etc...
Practic este tot o chinezarie...dar oricum mult peste 100C care era cioaca.
Eu zic ca se preteaza f. bine pt. spume electrice....sau ma rog...eu personal nu as folosi statia asta pe un avion(RTF) mai scump de 5-6mil.

Bafta !
Pacat ca Slz nu zboara.
0

#12 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2009 - 09:48 PM

Vezi postareayr-zbg, la Nov 6 2009, 02:29 PM, a spus:

Nu nu merge.
Ceea ce zic ei cade pt ca:
1. ei vorbesc de servo pe eleron si servo pe flaps...deci din start e vorba de suprafete de comanda diferite, ceea ce nu se numeste flaperon...ci pur si simplu flaps si eleron...chestii complet separate.
2. prin mixarea ch1 cu ch6/5 cum zic ei obtii o miscare proportionala (cum o setezi tu) a flapsului de fiecare data cand misti eleroanele...ceee ce nu vrei. Ai enevoie de flapt la dec/aterizare...nu la fiecare miscare a eleroanelor. Cun mix-ul este oriactivat ori nu nu ai cum.

Singura modalitate de a face flaps pe aceasta statie (flaps nu flaperon) este ch5. Iar flapsul va avea 2 pozitii ...on sau off. Deci ceva de genul 0 sau 15 grade.
Parerea mea pt. avioane ch6 se poate folosi doar la eleroane ca sa nu folosesti cablu y.

Dar una peste alta...la pretul ei si la componenta kitului...este cea mai accesibila statie cu expo, epa, dr.. etc...
Practic este tot o chinezarie...dar oricum mult peste 100C care era cioaca.
Eu zic ca se preteaza f. bine pt. spume electrice....sau ma rog...eu personal nu as folosi statia asta pe un avion(RTF) mai scump de 5-6mil.

Bafta !

asa gandeam si eu dar mai vroiam o parere avizata.asta a fost si gandirea mea cand am luat aceasta statie pt incepatori.dupa ce am luat statia de la un capat la altul ajunsesem si eu la aceasta concluzie.o sa folosesc statia pentru deproane facute de mine pt experienta.
bafta si tie
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#13 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 07 November 2009 - 01:23 PM

Vezi postareaoachidori, la Nov 6 2009, 09:48 PM, a spus:

asa gandeam si eu dar mai vroiam o parere avizata.asta a fost si gandirea mea cand am luat aceasta statie pt incepatori.dupa ce am luat statia de la un capat la altul ajunsesem si eu la aceasta concluzie.o sa folosesc statia pentru deproane facute de mine pt experienta.
bafta si tie

Asa-ti trebuie daca nu te informezi cum trebuie inainte de a achizitiona ceva si singurul criteriu e pretul. Sunt si aici pe forum o gramada de topice despre statii, ca sa nu mai zic ca puteai sa-l intrebi pe gogu'....Nu exista statii pentru incepatori si statii pentru avansati. Aceste dispozitive miraculoase se clasifica in bune, foarte bune si trompete; iar o trompeta, indiferent cum o poreclesti, tot trompeta ramane...
0

#14 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 November 2009 - 02:42 PM

Vezi postarearad_gaby, la Nov 7 2009, 01:23 PM, a spus:

Asa-ti trebuie daca nu te informezi cum trebuie inainte de a achizitiona ceva si singurul criteriu e pretul. Sunt si aici pe forum o gramada de topice despre statii, ca sa nu mai zic ca puteai sa-l intrebi pe gogu'....Nu exista statii pentru incepatori si statii pentru avansati. Aceste dispozitive miraculoase se clasifica in bune, foarte bune si trompete; iar o trompeta, indiferent cum o poreclesti, tot trompeta ramane...

stiam foarte bine ce s-a scris pe forum ;dar aceasta statie era noua si conf celor descrise pe site stia sa faca multe.realitatea din teren era insa alta.practic pt o statie cu 4 canale proportionale;unul switch si unul aparent(merge doar mixat cu canalul 1) isi merita banii.dc vrei sa treci de la avioane simple cu 4 canale la ceva mai complex ai nevoie de o statie pe masura care mai costa ceva bani.singura problema e ca nu are 6 canale cel putin pt avioane,asta e marketing fals,iar mixarea practic nu exista,decat aparenta.
dc tot veni vorba despre rc futaba 10 ff este buna?as avea nevoie pt un f22 care are de toate;flapsuri,eleroane,elevator si rudder dublu plus tren escamotabil.am gasit un kit pe un site si as vrea sa il iau.
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#15 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2652
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 07 November 2009 - 03:15 PM

Vezi postareaoachidori, la Nov 7 2009, 02:42 PM, a spus:

dc tot veni vorba despre rc futaba 10 ff este buna?as avea nevoie pt un f22 care are de toate;flapsuri,eleroane,elevator si rudder dublu plus tren escamotabil.am gasit un kit pe un site si as vrea sa il iau.

Da. Poti sa consideri ca FF10 este buna. (punct) Da cine are sa o foloseasca ? Tu ?

Aceasta postare a fost editata de vlad1: 07 November 2009 - 03:18 PM

0

#16 Useril este offline   yr-zbg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 November 2009 - 06:36 PM

stiam foarte bine ce s-a scris pe forum ;dar aceasta statie era noua si conf celor descrise pe site stia sa faca multe.realitatea din teren era insa alta.practic pt o statie cu 4 canale proportionale;unul switch si unul aparent(merge doar mixat cu canalul 1) isi merita banii.dc vrei sa treci de la avioane simple cu 4 canale la ceva mai complex ai nevoie de o statie pe masura care mai costa ceva bani.singura problema e ca nu are 6 canale cel putin pt avioane,asta e marketing fals,iar mixarea practic nu exista,decat aparenta.

Sefu...vezi ca ai inteles gresit, deci repet mai punctual:
- Ch6 poate fi actionat doar mixat cu alt canal (orice alt canal)
- Mix-ul ori este ori nu este setata...nu ai posibilitatea ca dintr-un switch sa il actionezi in timpul zborului.
- Se pot face mixaje intre orice canale... Practic master poate fi orice canal 1÷5 iar slave orice canal 1÷6.
- Valoarea mixajului este oricare intre -100% si 100%

Deci nu e chiar un ch6 aparent...ci doar un ch6 care nu poate functiona individual. Iar mixu-rile si restul de bazaconii care mai sunt prezentate sunt functionale conform manual cu inca o exceptie. Setarea curbei motor in 5 puncte este activa doar in mod elicopter.

Bafta!

ps. eu am vrut o statie care sa stie expo, pt. a putea zbura edge-ul...iar asta se muleaza perfect pe ceea ce am cautat. faptul ca o sa o folosesc si pe decatholn pt lansare parasutisti (ch5) e cu totul altceva.
Pacat ca Slz nu zboara.
0

#17 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 November 2009 - 06:47 PM

In celalalt topic, despre f22, un coleg cu acealasi istoric si profil ca si dumneata ti-a zis ca e buna, altul, mult mai avansat, ti-a zis ca nu e buna ! Ce o sa faci acum ?!!! Dilema... Nu crezi ca e cazul sa incepi sa inveti sa le judeci singur?
Daca eu vin acum si iti zica ca stiu 2 statii mai ieftine ca ff10, dar de 9 canale si care fac cel putin la fel de multe ca ea, ce o sa zici / faci ?
Eu zic intai sa iti faci lista cu toate comenzile de pe acel f22 si asigura-te ca intelegi bine de ce merg asa si nu altfel, si ca implementare aleasa este cea optima.
Apoi incepi si studiaza la statille care s-ar incadra in target cat de adevarate sunt canalele proclamate, ca nu numai chinezi advertizeaza fals, ci si alti mai cu staif. De asemenea daca ai mixurile necesare pentru nevoile tale.
0

#18 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 November 2009 - 08:54 PM

Vezi postarearenatoa, la Nov 7 2009, 06:47 PM, a spus:

In celalalt topic, despre f22, un coleg cu acealasi istoric si profil ca si dumneata ti-a zis ca e buna, altul, mult mai avansat, ti-a zis ca nu e buna ! Ce o sa faci acum ?!!! Dilema... Nu crezi ca e cazul sa incepi sa inveti sa le judeci singur?
Daca eu vin acum si iti zica ca stiu 2 statii mai ieftine ca ff10, dar de 9 canale si care fac cel putin la fel de multe ca ea, ce o sa zici / faci ?
Eu zic intai sa iti faci lista cu toate comenzile de pe acel f22 si asigura-te ca intelegi bine de ce merg asa si nu altfel, si ca implementare aleasa este cea optima.
Apoi incepi si studiaza la statille care s-ar incadra in target cat de adevarate sunt canalele proclamate, ca nu numai chinezi advertizeaza fals, ci si alti mai cu staif. De asemenea daca ai mixurile necesare pentru nevoile tale.

salut Renato,
intr-adevar dar vom vedea pana atunci.S-ar putea sa imi comand acest kit http://www.fbjets.co...dex.php?Page=15
Eu vroiam sa fac unul de aceleasi dimensiuni.Dar cred ca voi incerca cu asta.Dupa cum vezi pe site trebuie un rc cu minim 8 ch.Deci ca sa zboare kestia asta spune tu de cate canale ai avea nevoie?Cu toate mixurile necesare.Cred ca o varianta ar fi ca dupa ce o sa fie gata avionul sau dc o sa il comand pe asta o sa ma duc acolo unde se intalnesc modelistii in Bucuresti si o sa rog pe cineva care are o radiocomanda performanta sa vedem cum poate fi controlat.
dar pana atunci o sa mai treaca ceva vreme.Asta e .publicitate falsa.se practica peste tot.dc esti firma serioasa nu te pretezi la asta dar cum targetul este tot vanzarea stii bine cum e.
ne auzim.
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#19 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 November 2009 - 10:23 PM

Iar vrei sa cred ce scriu chinezii ? daca alea 8 sunt canale cum ai tu 6 la a ta, probabile ca in final va merge si una de 6ch adevarate <_<
Nu mai cred nimic, vreau sa mi le socotesti, ca Pristanda steagurile.

Vezi postareaoachidori, la Nov 7 2009, 08:54 PM, a spus:

salut Renato,
intr-adevar dar vom vedea pana atunci.S-ar putea sa imi comand acest kit http://www.fbjets.co...dex.php?Page=15
Eu vroiam sa fac unul de aceleasi dimensiuni.Dar cred ca voi incerca cu asta.Dupa cum vezi pe site trebuie un rc cu minim 8 ch.Deci ca sa zboare kestia asta spune tu de cate canale ai avea nevoie?Cu toate mixurile necesare.Cred ca o varianta ar fi ca dupa ce o sa fie gata avionul sau dc o sa il comand pe asta o sa ma duc acolo unde se intalnesc modelistii in Bucuresti si o sa rog pe cineva care are o radiocomanda performanta sa vedem cum poate fi controlat.
dar pana atunci o sa mai treaca ceva vreme.Asta e .publicitate falsa.se practica peste tot.dc esti firma serioasa nu te pretezi la asta dar cum targetul este tot vanzarea stii bine cum e.
ne auzim.

0

#20 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 08 November 2009 - 07:05 PM

Vezi postareaoachidori, la Nov 7 2009, 09:54 PM, a spus:

S-ar putea sa imi comand acest kit http://www.fbjets.co...dex.php?Page=15

Chiar vrei sa zbori asa ceva? Nu ar fi bun ceva mai cuminte? Zic si eu....
0

#21 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 08 November 2009 - 09:10 PM

Vezi postareaoachidori, la Nov 7 2009, 08:54 PM, a spus:

salut Renato,
ne auzim.

Pe site scrie 8 servo, adica doua la directie, doua la eleroane, doua la profundoare si doua la flapsuri. Pe langa astea, din care poti cupla cu cablu Y flapsurile si directia- adica sa necesite 6 canale mai ai nevoie de un canal pt. tren, unul sau doua pt tractiunea vectoriala (nu stiu daca F22 are OTV pe doua directii ca Su-37), un canal sau doua pt. turbina (nici aici nu sunt sigur, nu m-a interesat subiectul). Total canale:9
Problema la FF-10 e ca numai la 8 canale ai trim-uri, epa, expo; canalele 9 si 10 sunt de tip ON/OFF si nu ai la ele decat posibilitate de reverse.
Deci, eu zic sa incepi si tu cu inceputul, adica cu un trainer...
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#22 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 November 2009 - 09:36 PM

Vezi postareaMLGore, la Nov 8 2009, 09:10 PM, a spus:

Pe site scrie 8 servo, adica doua la directie, doua la eleroane, doua la profundoare si doua la flapsuri. Pe langa astea, din care poti cupla cu cablu Y flapsurile si directia- adica sa necesite 6 canale mai ai nevoie de un canal pt. tren, unul sau doua pt tractiunea vectoriala (nu stiu daca F22 are OTV pe doua directii ca Su-37), un canal sau doua pt. turbina (nici aici nu sunt sigur, nu m-a interesat subiectul). Total canale:9
Problema la FF-10 e ca numai la 8 canale ai trim-uri, epa, expo; canalele 9 si 10 sunt de tip ON/OFF si nu ai la ele decat posibilitate de reverse.
Deci, eu zic sa incepi si tu cu inceputul, adica cu un trainer...

inceputul l-am depasit,zic eu.am zburat deja cu un motoplanor cu care autodidact fiind am invatat sa zbor,macar figurile mai simple ca la 3 canale nu poti face mare lucru.apoi m-am apucat de un bb pe care l-am construit reglat si zburat.(din pacate nu pot sa imi si fac poze si sa zbor in acelasi timp).inca nu am terminat f22 -ul varianta simpla adica elevator simplu(nu dublu) si eleroane.mai trebuie sa fac reglajele si sa imi vina acumulatorul si apoi vreau sa zbor si cu asta.iar cu rc cred ca hitec aurora e cea mai buna varianta dupa ce m-am mai uitat pe diverse site-uri.dar pana acolo mai vedem.
multumesc oricum de sfaturi. :D
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#23 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 09 November 2009 - 04:09 AM

Te rog sa ma scuzi pentru ca insist. Diferenta dintre BB si F22-ul pe care vrei sa-l comanzi este mult prea mare...parea mea.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 09 November 2009 - 04:11 AM

0

#24 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 November 2009 - 11:12 AM

Vezi postareadan_mitea, la Nov 9 2009, 04:09 AM, a spus:

Te rog sa ma scuzi pentru ca insist. Diferenta dintre BB si F22-ul pe care vrei sa-l comanzi este mult prea mare...parea mea.

Dan,
sa il comand sau sa il fac din depron dupa aceleasi planuri pt ca este foarte aproape de cum e cel scale,doar ca va avea mai multe controale,asa cum am precizat in topicurile anterioare.Aste e singura diferenta.Nu trebuie sa folosesti din prima tpoate controalele ci progresiv pt a te acomoda cu modelul.Asta nu se va face dintr-o data ci pe parcurs.Si dc mi-a intrat in cap sa fac modelul asta il voi face.
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#25 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 09 November 2009 - 11:52 AM

Vezi postareaoachidori, la Nov 9 2009, 11:12 AM, a spus:

Dan,
sa il comand sau sa il fac din depron dupa aceleasi planuri pt ca este foarte aproape de cum e cel scale,doar ca va avea mai multe controale,asa cum am precizat in topicurile anterioare.Aste e singura diferenta.Nu trebuie sa folosesti din prima tpoate controalele ci progresiv pt a te acomoda cu modelul.Asta nu se va face dintr-o data ci pe parcurs.Si dc mi-a intrat in cap sa fac modelul asta il voi face.

Cred ca nu ai inteles ceva: modelul de la Feibao e un jet adevarat din fibra de sticla, care are nevoie de o turbina adevarata. Ca buget te va duce undeva la 7-8 mii de Euro iar ca durata de viata vreo 10 secunde in mainile tale. Unde o sa-l zbori, ca si asta e o problema?
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#26 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 November 2009 - 08:10 PM

Vezi postareaMLGore, la Nov 9 2009, 11:52 AM, a spus:

Cred ca nu ai inteles ceva: modelul de la Feibao e un jet adevarat din fibra de sticla, care are nevoie de o turbina adevarata. Ca buget te va duce undeva la 7-8 mii de Euro iar ca durata de viata vreo 10 secunde in mainile tale. Unde o sa-l zbori, ca si asta e o problema?

am inteles foarte bine despre ce avion e vorba.intr-adevar e o mare problema unde sa zbori asa ceva,deoarece nu ai in bucuresti nici o pista respectiv un spatiu dedicat pentru asa ceva.cel putin din cunostintele mele.cat despre cele 10 secunde pot pune un pariu cu tine ca voi depasi cele 10 secunde fara nici o problema. :rolleyes:
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#27 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 November 2009 - 08:13 PM

Pune tu turbina, ca rezolv eu locul de zburat...
0

#28 Useril este offline   yr-zbg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 November 2009 - 03:28 PM

Frate va certati pe cele 10secunde respectiv pe locul de zbor...dar totusi investitia e chiar asa...de neglijat?
Sau de fapt va semana cu ceva dar va fi un simplu depron cu elice in fund.
Parerea mea...daca vorbim de un motor de mii de euro...nu il pui pe un depron de 10lei si nici nu il comanzi cu o RC "obisnuita".
Deja daca o componenta este f scumpa calitatea celorlalte trebuie sa fie pe masura. Nu poti vorbi de un depron cu balamale de plastic echipat cu turbina.
La asa motor...asa model (fibra etc..) asa RC (canale fara numar + comenzi dublate, failsafe etc...)

Bafta!

Aceasta postare a fost editata de yr-zbg: 10 November 2009 - 03:33 PM

Pacat ca Slz nu zboara.
0

#29 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 November 2009 - 04:53 PM

Pai exact asta era poanta... :rolleyes: sa ia el turbina, ca e pe jumate facuta treaba.
Si nu ne certam, asta e tachinare intre indragostiti :D de hobby, nu va ganditi la prostii...
0

#30 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 November 2009 - 11:33 PM

si dc tot era vorba de flaperon in acest topic ce sa inteleg din acest site http://www.f22fighter.com/parts.htm
ca avionul foloseste flapsurile la aterizare si decolare cum am vazut prin filmulete pe youtube si in zbor pt manevrabilitate se transforma in flaperoane???
dc pun si leading edge flap astea le pot mixa sa fie controlate la pachet cu flapsurile?
se folosesc la decolare/aterizare sau in zbor pt reducerea vitezei?
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto: