Toate bune si frumoase, dar imi solocita sa scriu o declaratie ce de unde il am si la ce il folosesc. De asemenea ma ROAGA sa le dau o mica cantitate sa o analizeze. Zic ok, le dau 2 sticlute cu aprox. 200 ml de carburant, din fiecare bidon, se mentioneaza in declaratie si ne luam la revedere. In declaratie se precizeaza faptul ca "imi lasa in custodie" substantele.
Azi insa, surpriza maxima. Ma suna alt ofiter ca vrea sa ne intalnim, acasa la mine. Zic ca ajung pe la 6:30, zice ok ne vedem.
Respectivul ofiter s-a prezentat cu o lege listata, este vorba despre legea nr. 360 din 2003, revizuita prin 2005. Imi arata articolul 24 indice 1 pe care imi permit sa vi-l citez in continuare: "Producerea, detinerea sau orice operatiune privind circulatia substantelor si preparatelor toxice si foarte toxice fara drept constituie infractiune si se pedepseste conform Codului penal." iar in anexa legii se prevede la lista de materiale toxice la nr 155 "Metanol si solventi pe baza de metanol".
In urma discutiei din aceasta seara ofiterul imi spune ca trebuie sa-mi confiste carburantul. Evident nu i l-am dat, i-am spus ca atata timp cat am factura pe el si am dat bani pe el nu il dau fara contravaloarea acestuia :D
Mi-a mai cerut numele persoanelor care mai au metanol, i-am spus ca sunt probabil sute de persoane in tara care folosesc carburant pentru aeromodelism. Ne-am despartit in termeni amiabili inca, insa mi-a solicitat sa-i prezint un text de lege care ne permite noua, modelistilor sa detinem si sa folosim acest tip de carburant si atunci ma lasa in pace. Mi-a pus in vedere sa nu consum metanolul pana cand nu o sa ne reintalnim. Am fotografiat legea si atasez imaginile pentru cei care doresc sa studieze.
Acum sunt in situatia in care sunt "infractor" conform acestei legi.
Evident ca o sa fac tot ce pot ca sa ma apar insa as dori sa stiu si o parere avizata de la cineva dintre voi (daca exista). M-ar interesa daca exista ceva lege in Romania care sa specifice dpdv modelistic ca putem folosi acest carburant in mod legal. Am gasit pe internet ceva regulamente de concurs de la frmd in care se specifica conditii aspura motoarelor avioanelor care participa in competitii si apare cuvantul metanol in clar la tipul de combustibil folosit.
Cred ca este un subiect de interes comun pentru modelisti. O sa va tin la curent despre evolutia relatiei mele cu Politia din Cluj.
Lege:
...
...
Fisiere atasate
-
DSC01262_mica.jpg (123.05K)
Number of downloads: 5663 -
DSC01263_mica.jpg (122.31K)
Number of downloads: 5351 -
DSC01264_mica.jpg (135.37K)
Number of downloads: 4599 -
DSC01265_mica.jpg (141.17K)