Beam E4 e facut in Korea, nu e o clona de Trex dar este mult inspirat si multe componente sunt interschimbabile (cu SE V2)
Este scump, 350 USD numai kitul fara nimic, este, aparent, facut impecabil si nu mai poti upgrada nimic la el.
Are un grup fidel de utilizatori care zic ca e un fel de Rols Royce al clasei 450. E adevarat a aparut inainte de 450 Pro asa ca nu mai e clar acum care e cel mai tare heli din clasa asta.
Un lucru e sigur Align sunt cei care au gasit deocamdata formula magica intre pret/calitate/marketing. Emblematic pentru abordarea Align este rotostarterul pe care l-au scos anul asta. Este un accesoriu de doi bani, facut de 30 de ani de toata lumea. Au venit cei de la Align cu o scula pe care o putea face oricine de mult timp dar nu au facut-o din lene si toata lumea a cazut, pe drept, pe spate. Este ceea ce trebuie sa fie. Cam asa sunt heli-urile Align - au scos primul Trex in 2004-2005 si restul producatorilor inca se freaca la ochi.
Singurii care au venit de nicaieri si au reusit sa starneasca entuziasm mai mult decat media sunt cei de la MSHeli (italieni) cu Protos.
Revenind la clona mea de 500. Inca nu zboara. Ultima aventura - s-a rupt tailcase-ul. Pur si simplu la sol cand il turam usor incercand sa vad de unde vin niste vibratii.
Din intamplare comandasem unul suplimentar si l-am inlocuit si am incercat din nou sa zbor - nu am reusit pentru ca s-a blocat din nou rulmentul unisens. De la inceput asta a fost prost, trebuie schimbat. In putinele dati cand l-am zburat a fost foarte bland in aer dar a avut tot felul de comportari ciudate la sol pana la desprindere.
Sunt doua fenomene care nu stiu de unde vin - o vibratie la turatii intermediare (care este prezenta si fara pale) si, mai ciudat, o miscare destul de violenta a cozii cuplata cu o variatie de turatie auzibila putin inainte de desprindere. Pana nu schimb rulmentul unisens, nu mai incerc nimic.
Inca odata la clona de 500 plasticul e slab (desii e turnat bine) si unele componente nu sunt compatibile (main shaftul) sau au diferente foarte nici dar sesizabile.
E de vazut cum sunt clonele CNC de 500 si 250.
Stefan
nen77, la Dec 7 2009, 12:16 AM, a spus: