Modelism - RHC Forum: Futaba 7C - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Futaba 7C

#31 Useril este offline   docmarius 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 398
  • Inregistrat: 05-July 08

Postat 12 October 2009 - 07:18 AM

In legatura cu compatibilitatea modulelor...

FASST vine in 2 variante, o varianta pana in 7 canale suportata de modulul TM7 si un mod de 14 canale suportat de TM8 si TM14.
Modulul TM8 are un mic intrerupator pe el, care permite trecerea de la un mod la altul, si deci suporta si variantele 4 si 7 canale.
Receptoarele cu 3 canale merg doar cu statiile auto/navo. Tot aici intra si R604FS. Varianta aero pe 4 canale este R6004FF, care merge in mod 7 canale.

http://2.4gigahertz....-receivers.html

Aceasta postare a fost editata de docmarius: 12 October 2009 - 07:23 AM

West Hobby Team
--------------------
Modele: Robbe Pitts S12, GL-450C, Pelikan X-treme, Ripmax Bossanova 15cc, Raptor 620SE
R/C: Futaba FF9C 35MHz/Jeti Duplex 2.4GHz, ESU ECoS II
0

#32 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 924
  • Inregistrat: 17-May 07

Postat 12 October 2009 - 12:11 PM

Vezi postareaDan Andrei, la Oct 12 2009, 06:14 AM, a spus:

Nimsoc tu ai o statie 7c in 2,4GHz sau tu imi vorbesti de setarile pe care le faci pe o alta statie Futaba(mai performanta) si care crezi ca s-ar potrivi si la 7C?

Se pare ca n-am fost destul de clar, nu?
Am zis ca am statia T7C in 2,4 si v-am descris mai sus si setarile pe care le am eu pe ea, cat si canalele semiprofundoarelor. Mai clar cred ca nu pot sa ma exprim, sorry.

Aceasta postare a fost editata de nimsoc: 12 October 2009 - 12:12 PM

0

#33 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 12 October 2009 - 04:32 PM

Vezi postareaDan Andrei, la Oct 12 2009, 07:20 AM, a spus:

Vezi postareaMLGore, la Oct 11 2009, 10:36 PM, a spus:

Pt. 7c in 2,4ghz, Trimul pt. semiprofundorul 2 functioneaza fara probleme, trebuie setata functia AILVATOR pe on, cu semiprofundorul 2 in canalul 5.
Pt. ff9, daca nu aveti receptor cu opt canale, functia AILVATOR nu poate fi folosita, dar se poate folosi un mix programabil la care trebuie neaparat sa dati TRIM pe ON.

Ai facut aceste setari personal pe 7c 2,4MHz si au functionat sau doar ai auzit ca ar merge?Imi cer scuze ca sunt Toma necredinciosul dar ieri cu Shogi am incercat ff multe variante si nu au mers :rolleyes:

Eu am T9 cu modul TM-7 si folosesc mix ele-gear cu trim on si merge fara probleme (am doua modele cu doua servo pe profundor) iar 7c NATIVA in 2,4 (nu cu modul de RF) are colegul meu de munca, suferinta si modelistica adyc si stiu sigur ca merge (eu am setat un model cu ea), activand functia AILVATOR.

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 12 October 2009 - 04:34 PM

Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#34 Useril este offline   Dan Andrei 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 785
  • Inregistrat: 18-April 09

Postat 12 October 2009 - 05:48 PM

Eu am T9 cu modul TM-7 si folosesc mix ele-gear cu trim on si merge fara probleme (am doua modele cu doua servo pe profundor) iar 7c NATIVA in 2,4 (nu cu modul de RF) are colegul meu de munca, suferinta si modelistica adyc si stiu sigur ca merge (eu am setat un model cu ea), activand functia AILVATOR.
[/quote]
OK daca zici ca ai setat cu mana ta acest mixaj pe T7C2,4MHz si au mers trimate ambele semiprofundoare concomitent din trimul de langa stik(nu din subtrim ca de acolo am reusit si noi)atunci m-am linistit inseamna ca trebuie doar sa mai incercam o data :)
Yak 54 Russian Thunder pwd by 55cc reborn!
Yak 55 EP by Telink
Heli-T-Rex 450 Sport
HK450 pro
0

#35 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 12 October 2009 - 06:09 PM

Io nu cred pana nu vad. Ca stiu de la florin spe la suta ca nu putea si a avut 7C... ce-i drept nu in 2.4... Gore stiu ca are t9.. deci alt soft...

Ady/Gore... ne faceti si noua film.. poze.. cu mixaju din statie si cu filmu cum merge... Daca asta merge asa cum zici tu .. jos palaria.. multi au salavat ceva bani.. pt ca se indreapta catre alte statii mai scumpe tocmai ca nu stie trimul ala ... Dar sa fie cu 7C ...nu cu T9..FF9... sau T10 sau altceva. Ca alea au alt soft..

Iar modulul n-are de a face cu mixu... mixu se face din soft. Eu n-am reusit pe statia aia sa fac mixajul ala. Ce-i drept era soft mai vechi poate asta nou o fi mai destept. Eu tot cred ca n-are din ratiuni comerciale .. pt ca baga in faliment T10/FF9 si viitorul T8... :) Asta si era motivu pentru care inca se cumpara FF9 ... Io n-am folosit mai mult de 7 canale la nimic..teoretic nu as fi avut nevoie de mai mult decat de alt soft.. Si la 7C /T7 nu era..
DT
0

#36 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 October 2009 - 06:20 PM

Vezi postareaZOD, la Oct 12 2009, 07:09 PM, a spus:

Io nu cred pana nu vad. Ca stiu de la florin spe la suta ca nu putea si a avut 7C... ce-i drept nu in 2.4... Gore stiu ca are t9.. deci alt soft...

Ady/Gore... ne faceti si noua film.. poze.. cu mixaju din statie si cu filmu cum merge... Daca asta merge asa cum zici tu .. jos palaria.. multi au salavat ceva bani.. pt ca se indreapta catre alte statii mai scumpe tocmai ca nu stie trimul ala ... Dar sa fie cu 7C ...nu cu T9..FF9... sau T10 sau altceva. Ca alea au alt soft..

Iar modulul n-are de a face cu mixu... mixu se face din soft. Eu n-am reusit pe statia aia sa fac mixajul ala. Ce-i drept era soft mai vechi poate asta nou o fi mai destept. Eu tot cred ca n-are din ratiuni comerciale .. pt ca baga in faliment T10/FF9 si viitorul T8... :) Asta si era motivu pentru care inca se cumpara FF9 ... Io n-am folosit mai mult de 7 canale la nimic..teoretic nu as fi avut nevoie de mai mult decat de alt soft.. Si la 7C /T7 nu era..

La Alba Iulia eu am zburat Katana 120 cu statia 7c a lui Adyc pt ca la a mea nu aveam receptor in 2,4 Ghz. Am setat AILVATOR pe ON si atat, trim-ul a functionat OK, pe ambele semiprofundoare concomitent. Chiar e nevoie de un film?
0

#37 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 12 October 2009 - 06:20 PM

Pe la inceputul topicului s-a precizat clar ca AILVator este numai la modelul in 2.4G, si nu la cele in FM.
Iar cei care au upgradat numai pentru asta... probabil ca nu s-au gandit ca o alta statie mai modesta ar putea avea asa ceva, s-au uitat numai in sus. Si exista !
... cu picioarele pe pamant ...
0

#38 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 October 2009 - 06:33 PM

http://manuals.hobbi...4ghz-manual.pdf Pagina 45
0

#39 Useril este offline   Dan Andrei 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 October 2009 - 07:48 PM

Oricum MLGore este om de incredere eu cel putin il cred iar cand imi v-a sosi statia(sper ca saptamana asta) o sa confirm si eu daca reusesc sa fac mixul sa functioneze .Ieri impreuna cu Shogi am incercat pe statia unui prieten si nu o mai am la indemana acum ca sa mai incerc o data :)
Yak 55 EP by Telink
Heli-T-Rex 450 Sport
HK450 pro
0

#40 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 October 2009 - 07:59 PM

Vezi postareaDan Andrei, la Oct 12 2009, 08:48 PM, a spus:

Oricum MLGore este om de incredere eu cel putin il cred iar cand imi v-a sosi statia(sper ca saptamana asta) o sa confirm si eu daca reusesc sa fac mixul sa functioneze .Ieri impreuna cu Shogi am incercat pe statia unui prieten si nu o mai am la indemana acum ca sa mai incerc o data :)

Citesc si nu-mi vine sa cred! Adica tu ai comandat o 7c si dupa aia ai inceput sa intrebi daca merge trim-ul pe ambele semiprofundoare cand activezi AILVATOR?
0

#41 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 October 2009 - 08:10 PM

Vezi postareaMLGore, la Oct 12 2009, 07:33 PM, a spus:

Now I'm a believer !!!!

Da frate foarte tare... din pacate mi-am comandat JR 9303... la acelasi pret.. din state... Eram in dubii intre asta si DX7 .. si am ales JR :D)

Aceasta postare a fost editata de ZOD: 12 October 2009 - 08:11 PM

DT
0

#42 Useril este offline   Dan Andrei 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 October 2009 - 08:14 PM

Vezi postareaMLGore, la Oct 12 2009, 08:59 PM, a spus:

Citesc si nu-mi vine sa cred! Adica tu ai comandat o 7c si dupa aia ai inceput sa intrebi daca merge trim-ul pe ambele semiprofundoare cand activezi AILVATOR?

Din surse pe care nu le pot cita am aflat inainte sa o comand ca se poate folosii mixul pt 2 semiprofundoare dar ieri pus in fata faptului implinit adica cu statia lui Marian pusa pe Edge-ul lui Bogdan(Shogi) nu am reusit sa facem trimul pe semiprof. sa functioneze intodeauna se trima decat o singura parte.Subtrimul functiona deci se puteau alinia se pute stabili EPA si atat...de aceea am intrat in panica si am apelat la forum in ideea ca cineva care foloseste o asemenea statie(t7Cin2,4MHZ)ma va ajuta sa aflu daca chiar merge mixul si se trimeaza ok si poate ma v-a ajuta si cu ceva indicatii cu pasi pe care trebuie sa-i urmez.Oricum cei de la Futaba fac mare valva pe tema asta in toate prezentarile luiT7C 2,4GHZ afirma ca are mixul AILEVATOR care este special creat pt a venii in ajutorul celor care folosesc doua servo pe profundor si eu totusi cred ca cei de la Futaba sunt oameni seriosi.
Yak 55 EP by Telink
Heli-T-Rex 450 Sport
HK450 pro
0

#43 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2753
  • Inregistrat: 08-March 06
  • Interests:pussy

Postat 12 October 2009 - 08:24 PM

Vezi postareaMLGore, la Oct 12 2009, 08:59 PM, a spus:

Nu...problema era ca mai intai isi luase statia,nu neaparat pentru mixul de profundor si apoi a luat un extra cu 2 servo pe coada.Nu se gandise intial neaparat la mix.
0

#44 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 October 2009 - 09:37 PM

Nu, clar, am senzatia ca-mi bat gura de pomana cu voi cand va zic ca am T7C in 2,4 ghz, are functia ailevator si poti seta profundoare independente care sa mearga pe acelasi trim principal. Nu stiu daca mai tineti minte dar acelasi subiect l-am deschis eu acum 1 an pt. o statie Hitec Eclipse 7 la care aveam probleme cum sa setez trimul pe ambele profundoare in acelasi timp. Au trecut 6 luni pana un membru al forumului mi-a dat MI si mi-a zis cum se face. Si Hitec 7 in 40mhz sau 35 are fct. Ailevator. Nu se stia de asta si probabil nici acum nu se stie. Acum am Futaba T7C in 2,4 si are aceasta fct. Am avut intre timp si Futaba T7CAP in 35Mhz si nu are aceasta fct. Dei doar cea in 2,4 ghz are fct.asta.
0

#45 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 October 2009 - 09:49 PM

Vezi postareanimsoc, la Oct 12 2009, 10:37 PM, a spus:

...Nu stiu daca mai tineti minte dar acelasi subiect l-am deschis eu acum 1 an pt. o statie Hitec Eclipse 7 la care aveam probleme cum sa setez trimul pe ambele profundoare in acelasi timp. Au trecut 6 luni pana un membru al forumului mi-a dat MI si mi-a zis cum se face. Si Hitec 7 in 40mhz sau 35 are fct. Ailevator. Nu se stia de asta si probabil nici acum nu se stie. ...

Si chiar si cea asa zisa entry, Optic 6 are functia asta ! Da, stie si flapsuri differentiale si profundor splitat in 6 canale. Sau flapsuri si crow pentru planoare. Chestii pentru care trebuie sa se plateasca dublu la firmele care stiu sa isi faca reclama, care deh, costa.
Asta e reputatia care au stiut sa si-o cladeasca, ca stiu sa ia banii bineeee...
Nimsoc, te rog pe PM, cateva detalii despre cum se face la Eclipse 7 figura asta.
Banuiesc ca te referi la un Eclipse cu firmware vechi, ca cele noi au in meniu AILV.
0

#46 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3708
  • Inregistrat: 03-February 07
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 12 October 2009 - 09:51 PM

T7C in 2,4 ghz..am si eu si merge mixul pe profundor fara probleme .( cu aceeasi problema m-am confruntat si eu cand am primit yak-54 )...trebuia neaparat mix pe ambele profundoare .( Functioneaza ,fara probleme)...si ma gandesc ca era sa o vand ca fraerul ........ :D
ADOR VITEZA!!!
0

#47 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 October 2009 - 09:52 PM

Vezi postareanimsoc, la Oct 12 2009, 10:37 PM, a spus:

Nu, clar, am senzatia ca-mi bat gura de pomana cu voi cand va zic ca am T7C in 2,4 ghz, are functia ailevator si poti seta profundoare independente care sa mearga pe acelasi trim principal. Nu stiu daca mai tineti minte dar acelasi subiect l-am deschis eu acum 1 an pt. o statie Hitec Eclipse 7 la care aveam probleme cum sa setez trimul pe ambele profundoare in acelasi timp. Au trecut 6 luni pana un membru al forumului mi-a dat MI si mi-a zis cum se face. Si Hitec 7 in 40mhz sau 35 are fct. Ailevator. Nu se stia de asta si probabil nici acum nu se stie. Acum am Futaba T7C in 2,4 si are aceasta fct. Am avut intre timp si Futaba T7CAP in 35Mhz si nu are aceasta fct. Dei doar cea in 2,4 ghz are fct.asta.

Recunosc ca m-am aberat... Io am crezut ca varianta in 2.4 si cu aia in 35/40 au acelasi soft...Abia acu pricep .. Gore si cu tine sustineati ceva ce io vazusem cu ochiu meu ca nu merge.. dar am scapat din vedere ca ar putea fi soft diferit..my bad.
DT
0

#48 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 October 2009 - 10:46 PM

Vezi postarearenatoa, la Oct 12 2009, 09:49 PM, a spus:

Nimsoc, te rog pe PM, cateva detalii despre cum se face la Eclipse 7 figura asta.
Banuiesc ca te referi la un Eclipse cu firmware vechi, ca cele noi au in meniu AILV.

Nu e cazul de PM ca nu fac un secret din asta. In meniu exista functia ailevator pe langa celelalte fct ca flaperon, v-tail, etc. . Restul de setari sunt comune, adica eleroanele pe zero si la profundoare aloci o valoare, de preferat maximum. Nu stiu care sunt eclipse 7 noi , a mea e din 2007, nu stiu daca e noua sau veche.

ZOD, sa stii ca asta e singura diferenta dintre futaba T7 in 35 sau 40 si cea in 2,4ghz , si anume ca asta in 2,4 are aceasta fct. Restul de meniu e fix acelasi, adica sa nu crezi ca softul e cu mult schimbat. Aiurea, daca nu esti atent treci peste asta in viteza si nici n-o citesti.
0

#49 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 October 2009 - 05:44 AM

Vezi postareanimsoc, la Oct 12 2009, 11:46 PM, a spus:

Nu e cazul de PM ca nu fac un secret din asta. In meniu exista functia ailevator pe langa celelalte fct ca flaperon, v-tail, etc. . Restul de setari sunt comune, adica eleroanele pe zero si la profundoare aloci o valoare, de preferat maximum. Nu stiu care sunt eclipse 7 noi , a mea e din 2007, nu stiu daca e noua sau veche.

E mai noua, cu ultimul firmware de prin 2006.
Eram doar curios, nu sunt interesat de acrobatie.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro