Modelism - RHC Forum: Stau la colt, pe boabe de porumb si coji de nuca... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Stau la colt, pe boabe de porumb si coji de nuca... mam says: cristi...treci la colt...LOL...LOL

#1 Useril este offline   trf 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 10-October 09

Postat 11 October 2009 - 09:05 AM

Stimat membri ai acestui forum...
dupa cum se vede din numarul mare de posturi pe care-l am pana acum, sunt un nou venit, si incepator...am sintetizat din cele citite cateva concluzii si anume cea mai importanta:
- trebuie sa incepi cu un trainer, cel mai potrivit ar fi Easy Star/Easy Cub/ Easy Glider, aceste putand efectua viraje doar din directie, chiar daca le acomodezi cu eleroane.

Acum va rog pe Dvs. sa-mi spuneti care este trainer-ul potrivit pentru zborul cu eleroane, pentru acomodarea cu manevre mai acrobatice... si cum se procedeaza corect cu mansele telecomenzii: eleroanele se pun pe aceeasi mansa cu profundorul, sau directia cu profundorul si eleroanele impreuna cu gaz-ul ??? stiu ca la aceste modele virajul se ia combinat (mixat oare?) atat din eleroane cat si din directie...o deplasare a directiei neavand asupra modelului efectul pe care-l are la cele EASY :blink:

Va multumesc pentru intelegere si sper ca nu sunt foarte impertinent in cele intrebate.
0

#2 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 11 October 2009 - 09:34 AM

- trebuie sa incepi cu un trainer, cel mai potrivit ar fi Easy Star/Easy Cub/ Easy Glider,
Corect, dar mai sunt si altele

aceste putand efectua viraje doar din directie, chiar daca le acomodezi cu eleroane.
Incorect, EG are deja eleroane, si odata ce ai eleroane, ele lucreaza impreuna cu directia

Acum va rog pe Dvs. sa-mi spuneti care este trainer-ul potrivit pentru zborul cu eleroane, pentru acomodarea cu manevre mai acrobatice...
Deci nu vrei motoplanor?

si cum se procedeaza corect cu mansele telecomenzii: eleroanele se pun pe aceeasi mansa cu profundorul, sau directia cu profundorul si eleroanele impreuna cu gaz-ul ???
Depinde de modul in care vrei sa iti formezi mana. Sunt 4 moduri de a combina comenzile pe stick-uri, nu toate telecomenzile permit configurarea in toate cele 4 moduri, unele nici in doua macar.
http://www.rc-airpla...tter-modes.html

stiu ca la aceste modele virajul se ia combinat (mixat oare?) atat din eleroane cat si din directie...
Corect
... cu picioarele pe pamant ...
0

#3 Useril este offline   trf 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 October 2009 - 09:23 PM

Vezi postarearenatoa, la Oct 11 2009, 10:34 AM, a spus:

Acum va rog pe Dvs. sa-mi spuneti care este trainer-ul potrivit pentru zborul cu eleroane, pentru acomodarea cu manevre mai acrobatice...
Deci nu vrei motoplanor?
Nu, as vrea un trainer acrobat...sau cu astfel de valente...spun imediat de ce...

si cum se procedeaza corect cu mansele telecomenzii: eleroanele se pun pe aceeasi mansa cu profundorul, sau directia cu profundorul si eleroanele impreuna cu gaz-ul ???
Depinde de modul in care vrei sa iti formezi mana. Sunt 4 moduri de a combina comenzile pe stick-uri, nu toate telecomenzile permit configurarea in toate cele 4 moduri, unele nici in doua macar.
http://www.rc-airpla...tter-modes.html
o sa citesc in curand si link-ul indicat, multumesc,...dar ma intrebam pentru astfel de avioane - acrobate - pentru a facilita unele manevre

stiu ca la aceste modele virajul se ia combinat (mixat oare?) atat din eleroane cat si din directie...
Corect

deci, din bugetul pe care incerc sa-l cladesc, ar fi cam uramtoarele achizitii, inca nu stiu ordinea:

avion cu tot ce trebuie pentru zbor (electric pentru inceput)
statie - am tot citit si pare ca 2.4 ar cam elimina interferentele gasite in alte benzi
PC - nu am inca unul pentru a instala un simulator, deci va rog nu ma trimiteti la butoane...

la un net cafe, pe un simulator oarecare am reusit din prima sa zbor atat Easy Star cat si ceva motoplanoare de pe-acolo...un easy Star l-am pipait si in carne si oase, l-am zburat...frumos, dar e chiar de inceput...nu-mi permit inca o a 2-a nava achizitionata...:|
in schimb, nici un acrobat din simulator nu l-am putut coordona corect, am vazut ca manevrand directia, avionul nu lua de fapt viraj cum facea easy star-ul...
0

#4 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 October 2009 - 09:54 PM

Nu, as vrea un trainer acrobat...sau cu astfel de valente...spun imediat de ce...
Minimag

statie - am tot citit si pare ca 2.4 ar cam elimina interferentele gasite in alte benzi
Sigur ca da, la tot pasul, nu poti sa ridici un avion de ele...
Azi am fost si 5 in aer, toate in FM si ma mir cum de zburau... cam asa... 35mHz: ch 65, 67, 71, 74, 77, 80 si doua in 40MHz nu stiu canalele

PC - nu am inca unul pentru a instala un simulator, deci va rog nu ma trimiteti la butoane...
Ok, atunci la adunat resturi...

un easy Star l-am pipait si in carne si oase, l-am zburat...frumos, dar e chiar de inceput...
Zau, chiar asa, nascut cu pilotajul in sange, EZ e depasit deja... mai, mai... ai facut looping, zbor pe spate si nu ai avut nici o problema ?

in schimb, nici un acrobat din simulator nu l-am putut coordona corect, am vazut ca manevrand directia, avionul nu lua de fapt viraj
Hopaaa... si la camp cum crezi ca va fi ? Frigarui sau scobitori ?

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 11 October 2009 - 09:56 PM

0

#5 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 11 October 2009 - 10:15 PM

Virajul la avioanele normale se face din eleroane (de pe aripi), prin inclinarea avionului. La avioanele fara eleroane, directia are rolul de a inclina avionul (din cauza unghiului diedru, am mai explicat asta de curand in alt topic).

Renatoa, ce-ai fumat ? <_< zbor pe spate cu easy star, pe simulator ?
0

#6 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 October 2009 - 10:22 PM

Vezi postareaDragos Avramescu, la Oct 11 2009, 11:15 PM, a spus:

Renatoa, ce-ai fumat ? <_< zbor pe spate cu easy star, pe simulator ?

Nu, real ! Char azi asistai la asa ceva.
Si il intrebam pe initiatorul topicului daca a stors din EZ* tot ce se poate in materie de acro ca sa il declare "de inceput"
0

#7 Useril este offline   trf 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 October 2009 - 10:27 PM

Vezi postarearenatoa, la Oct 11 2009, 10:54 PM, a spus:

Minimag
Multumesc...Imi pare mie sau aceste produse (Multiplex) sunt destul de competitive calitate/pret, chiar daca sunt din spuma?...

Sigur ca da, la tot pasul, nu poti sa ridici un avion de ele...
Azi am fost si 5 in aer, toate in FM si ma mir cum de zburau... cam asa... 35mHz: ch 65, 67, 71, 74, 77, 80 si doua in 40MHz nu stiu canalele
Nu vreau sa se inteleaga ca sunt contra ...doar ca o noua tehnologie e deja pe val, dar fiind rookie, accept sfaturi, povete, invataminte

Ok, atunci la adunat resturi...
Asta fac acum, dar se castiga destul de greu pe timp de criza...sper sa prind cuponiada de anul viitor

un easy Star l-am pipait si in carne si oase, l-am zburat...frumos, dar e chiar de inceput...
Zau, chiar asa, nascut cu pilotajul in sange, EZ e depasit deja... mai, mai... ai facut looping, zbor pe spate si nu ai avut nici o problema ?
looping da, altceva nu...decolare si aterizare fara probleme...:D

in schimb, nici un acrobat din simulator nu l-am putut coordona corect, am vazut ca manevrand directia, avionul nu lua de fapt viraj
Hopaaa... si la camp cum crezi ca va fi ? Frigarui sau scobitori ?
Poi aici au aparut intrebarile mele despre mix-uri sau potrivire manse...ca asta nu facea stanga/dreapta doar din directie... <_<

0

#8 Useril este offline   EZ* 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1695
  • Inregistrat: 10-November 04
  • Interests:aero&auto r/c

Postat 14 October 2009 - 02:42 PM

Poti incepe cu un MiniMag, daca spui ca EZ-ul l-ai condus cu bine...La kitul de minimag mai trebuie sa-i activezi eleroanele, asta daca nu sunt gata montate...pentru achizitii gasesti in tara un importator cu preturi bune, magazin al carui nume deriva din hobby-ul rc pe care-l avem cu totii...in rest ar fi bine sa-l motorizezi brushless de la inceput pentru a avea ceva vana in el.
Bafta si un tub cu CA (cyanoacrylat) sa ai la tine...activatorul ti-l ofera atmosfera in aceste zile...:)

Aceasta postare a fost editata de EZ*: 14 October 2009 - 02:43 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro