popad, la 22 September 2013 - 06:58 PM, a spus:
Greutatea paramotorului in ultima varianta, dupa revizie, este 923 grame (apropo, husa cantareste 10 grame).
Ca sa iei curbe pe dreapta sau pe stanga, generezi un balans, apoi o usoara accelerare si nu vei avea probleme. Daca te uiti la filmele mele, vezi ca iau curbele in ambele sensuri fara probleme. Doar avem acelasi model, chiar daca fiecare l-a personalizat cum a crezut de cuviinta.
..................................
Nu am mai avut timp sa intru pe aici...Nici la zbor nu am mai fost de 2-3 sapt (lucru neobisnuit pt. mine...) :blush:
...Ma gandeam ca poate, acel dispozitiv va compensa progresiv cuplul motorului...in asa fel incat paramotorul sa nu mai traga stanga atunci cand accelerezi mai tare...
...Sigur...Se poate compensa din modul de pilotaj...dar ar fi muuult mai fain daca s-ar putea accelera mai tare si paramotorul sa se deplaseze tot inainte...
...Problema asta e mai suparatoare (in cazul meu) atunci cand zbor pe vreme cu un pic de vant si cand trebuie accelerat ceva mai tare pt. a invinge vantul...Paramotorul meu, daca motorul este accelerat mai tare si insist cu virajul dreapta, ezita un timp fara sa ia virajul, apoi se innoada si cade in spirala...Lucru extrem de urat...
Trebuie sa-mi fac calcule in minte, inainte de a face o manevra...Daca vreau sa virez dreapta, reduc acceleratia si abia dupa ce ia virajul accelerez iar.
Iar daca vreau totusi sa accelerez, il las s-o ia spre stanga...urca in spirala...apoi reduc putin acceleratia pana la nivelul la care zboara drept fara sa piarda inaltime si continui pilotajul...
.................................
Am facut probe cu 3 tipuri de elici (APC...GWS...elice SF...) dar diferentele sant aproape insesizabile...Nu s-a schimbat comportamentul paramotorului...Tot asa trage stanga...Ba mai mult...Cu elicea SF (pe motorul meu) eficientza scade mult...Consuma acumulatorul de 2 ori mai repede si nici nu mai prinde viteza...
Cel mai bine s-a comportat cu elice GWS HD (cele portocalii subtiri) 10x6...Cu o astfel de elice zbor 20 min cu un LiPo de 1300 mAh si prinde si ceva viteza. In felul acesta nu trebuie sa accelerez mai mult de 40-50 % pt. un zbor orizontal....Elicile SF cred ca sant mai potrivite pt. motoare lente (max. 850 kv)...Eu am pe paramotor un motor mai mic...2825-1000kv - 900 gr.tract. - 12 Amp. max.Pt. acest motor nu sant indicate elicile SF...Am incercat si testele confirma acest lucru.
Greutatea paramotorului meu este undeva la 700...750 gr...Am incercat sa adaug greutate pe el, montand un LiPo de 2200 mAh (+ 75 gr)...Zborul s-a stabilizat un pic, dar in schimb vine ca ghiuleaua la sol...La aterizari, triciclul este solicitat mult mai mult...Nu-mi place!!!...Si mai mult...Balansul in timpul zborului se amplifica si e mai greu de controlat...
Sper sa reusesc sa prind vreme mai calma in zilele urmatoare si sa ies la zbor...Deja mi-e dor sa ridic in aer o zburatoare!!! :yahoo: :rolleyes: