Modelism - RHC Forum: RC Paramotor - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

RC Paramotor cum devine o jucarie model ...

#181 Useril este offline   Costumas 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 18-January 09
  • Interests:Parapanta, aeromodele.

Postat 20 January 2011 - 07:23 PM

Nu mai stiu daca am reactionat la postarea ta initiala, insa acum pot spune ca ideea ta este oarecum patentata.
Asta! este doar un model.
Oricum este aplicabil. Din punctul meu de vedere, este de viitor; un fel de motoplanor... :wacko:

Si acum ca o reactie filosofica (ca sa fiu sincer nu mai stiu citatul exact, scuze): fara vis (imposibil, complicatie) nu exista progres sau viitor, si fara viitor nu exista trecut...

Post scriptum: cateva zile sunt intr-un fel de concediu, asa ca o sa va umplu de mesaje... ha-ha-ha...... macar mesaje daca zbor nu am cum....

Vezi postareapopad, la Jan 20 2011, 07:07 PM, a spus:

Va salut !

cred ca va complicati ! Dar, recunosc e interesant.

Reamintesc ideea expusa in #139, #140.

Atasament PM01.JPGAtasament PM03.JPG
Atasament HPIM2461.JPGAtasament HPIM2462.JPG

Cand nu e vant suficient sau caut o termica, pot folosi optional paramotorul.

Instalatia electrica are un UBEC si un ESC/BEC, astfel ca pot atasa foarte usor motorul cand este cazul.

Felicitari si spor la experimente. Asteptam noi vesti.

Zboruri pline si aterizari line!
"In viata nu sunt lucruri de care trebuie sa te temi, ci sunt lucruri pe care trebuie sa le intelegi." (Pavel Stratan)
0

#182 Useril este offline   vpilic 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 10-November 09
  • Interests:Pasionist de jucari la telecomanda de cand am fost mic. Numai ca atunc nu am avut bani :(( Acum revin in joc am crescut si eu :)) dar copil tot raman....

Postat 20 January 2011 - 07:23 PM

Vezi postareaCostumas, la Jan 20 2011, 06:01 PM, a spus:

Vreau sa "arunc".
Ceva in genul asta, dar pozitia asta sa se realizeze cand sunt cu avionul inversat. La decolare, pe avion, in zona CG-ului sa fac o cusca in care sa stea pilotul cu selat si aripa, iar la inaltimea dorita, sa intorc avionul "cu roatele-n sus" si sa dau drumul la aripa.

Daca e vorba de remorcat, sugerez un experiment de genul asta.

Salut,
Am facut un film cu telefonu.
Arunc or ce

Cred ca pe aceas princip si in cel mai simplu mod pot sa fac si la tine. Cu iste modificar cred ca ar merge.
0

#183 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1826
  • Inregistrat: 05-February 09
  • Interests:Planoare RC din 2016 - prezent
    Paramotoare RC din 2007 - 2014.

Postat 20 January 2011 - 08:33 PM

@costumas: Ideea este veche, la #140 vezi o versiune franceza (la vremea respectiva nu era cu motor electric). Abia astept critici constructive.

Eu am un fix. Anul acesta vreau sa fac cateva zboruri termice, sa vad cum merge si cum ma ajuta SkyAssitant.

Astept si o carte pe tema zborului termic din SUA.

@vpilic: poti sa faci cateva poze cu gondola de la Hirobo (fata, spate, profil) si imi poti da cateva dimensiuni ?

Cred ca gondola mea seamana in punctele esentiale cu cea de la Hirobo. Pe poze o sa desenam cotele respective si facem o comparatie.

Multumesc, anticipat !
Aterizari fericite !

PopaD
0

#184 Useril este offline   Costumas 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 18-January 09
  • Interests:Parapanta, aeromodele.

Postat 20 January 2011 - 08:42 PM

Vezi postareapopad, la Jan 20 2011, 08:33 PM, a spus:

Abia astept critici constructive.

Imi prezint scuzele, deoarece am postat inainte de a reciti #140.
Zboruri pline si aterizari line!
"In viata nu sunt lucruri de care trebuie sa te temi, ci sunt lucruri pe care trebuie sa le intelegi." (Pavel Stratan)
0

#185 Useril este offline   vpilic 

• Incepator
  • PipPip
  • Interests:Pasionist de jucari la telecomanda de cand am fost mic. Numai ca atunc nu am avut bani :(( Acum revin in joc am crescut si eu :)) dar copil tot raman....

Postat 20 January 2011 - 10:08 PM

Vezi postareapopad, la Jan 20 2011, 08:33 PM, a spus:

@costumas: Ideea este veche, la #140 vezi o versiune franceza (la vremea respectiva nu era cu motor electric). Abia astept critici constructive.

Eu am un fix. Anul acesta vreau sa fac cateva zboruri termice, sa vad cum merge si cum ma ajuta SkyAssitant.

Astept si o carte pe tema zborului termic din SUA.

@vpilic: poti sa faci cateva poze cu gondola de la Hirobo (fata, spate, profil) si imi poti da cateva dimensiuni ?

Cred ca gondola mea seamana in punctele esentiale cu cea de la Hirobo. Pe poze o sa desenam cotele respective si facem o comparatie.

Multumesc, anticipat !

Salut jos sunt iste poze cu ce va dimensiun, daca te mai interesaza ce va sunt acia...
Tot caut pe Youtube macar un film cu un zbor normal cu aripa de la HK dar nimic.... :wacko: Mi se pare ca nu e stabila.
Aripa asta zboara sau nu... sper sa primesc maine servoe ca sa testez si eu...
Numai bine...

Fisiere atasate

• Fisier atasat  1.JPG (98.74K)
    Number of downloads: 19
  • Fisier atasat  2.JPG (79.06K)
    Number of downloads: 18
  • Fisier atasat  3.JPG (92.24K)
    Number of downloads: 14
  • Fisier atasat  4.JPG (78.19K)
    Number of downloads: 21

0

#186 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 January 2011 - 10:34 PM

@vpilic:

Multumesc pentru poze si dimensiuni !

Uite aici niste filme cu parasuta de la HK:

Aterizari fericite !

PopaD
0

#187 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 January 2011 - 10:38 PM

Si uite ce frumos planeaza aici cu pilot de 700 de grame (fara motor de data asta)

Aterizari fericite !

PopaD
0

#188 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2011 - 08:42 AM

@vpilic:

Te rog, completeaza si aceste dimensiuni:

Fisier atasat  post_25334_1295553299.jpg (99.41K)
Number of downloads: 13

Si daca poti face o poza in care tii gondola atarnata de suspante sau de bara de comanda, ca sa vedem pozitia gondolei (centru de greutate).

De exemplu, la gondola mea roata din fata sta mai sus cu 2.5 cm (1 inch) daca o tin de bara de prindere a parasutei.

Multumesc !
Aterizari fericite !

PopaD
0

#189 Useril este offline   vpilic 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 January 2011 - 07:26 PM

Vezi postareapopad, la Jan 21 2011, 08:42 AM, a spus:

@vpilic:

Te rog, completeaza si aceste dimensiuni:

Atasament post_253...95553299.jpg

Si daca poti face o poza in care tii gondola atarnata de suspante sau de bara de comanda, ca sa vedem pozitia gondolei (centru de greutate).

De exemplu, la gondola mea roata din fata sta mai sus cu 2.5 cm (1 inch) daca o tin de bara de prindere a parasutei.

Multumesc !

Salut,
La mine e 30 mm

Fisiere atasate

• Fisier atasat  1.JPG (100.93K)
  • Fisier atasat  30mm.JPG (99.87K)
    Number of downloads: 11

0

#190 Useril este offline   vpilic 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 January 2011 - 08:06 PM

Acum cat va zile ma sunat un priaten din Serbia care vrea sa face o gondola pentru mine. Acum cand am fost acasa a vazut cea care am facut eu si sa oferit singur sa mi face gratis una :angry:
El lucraza numai cu prohrom nu stiu cum se spune pe RO dar despre asta e vorba vorba

Am gasit o gondola care mi sa placut pe situ asta Opale-paramodels
El mi a propus sa mi face una din prohrom ca e mult mai rezistent si zice daca arunc si de la 30m nu sa indoe.
Dupa ce am vorbit cu el noi doi am ales tava de 8mm care are 1m=165gr, dupa iste calcule aproximative si a iesit cam maximum 3m de lungime = 500gr cu sudura cu tot.
Material 500 gr maximum !
Servo 100 gr 2buc
Bateria 400 gr 3S la 5000mAh
Motor 130 gr 1100kv
Rest 150 gr Regulator reciver rotile..... Fara atete surubur care am pus pe gondola ma :)
Total: 1300 gr

Nu pre ma pricep in facut scite dar am lot o poza de la Opale si una de la Youtobe si am facut iste calcule.
Toate sunt pe baza ca sa ma cadrez cu elica 12.5 sau 31.75mm plus ce va spatiu. (nic nu stiu daca ciar am nevoie de marime asta)
Acum ce pot sa zic o sa fie gondola de lux cel putin la aspect de zburat o sa depinde de aripa.
El se ocupa si lucraza numai cu prohromu de vreo 10 an. Are scule si poate sa face or ce si cel putin la jumate de pret de la Opal.
Vreu sa ma sfatuesc si cu voi in privinta masurile care am facut si daca am gresit unde va.
In caza daca va interesaza gondola vorbesc cu el sa face si mai multe....
Si ce va poze :

Fisiere atasate

0

#191 Useril este offline   vpilic 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 January 2011 - 08:08 PM

Am uitat sa pun linku unde am lot poza sau o sa va da mai bine sama de marime.
GONDOLA
0

#192 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 21 January 2011 - 08:55 PM

Vezi postareavpilic, la Jan 21 2011, 08:06 PM, a spus:

...prohrom nu stiu cum se spune pe RO ...

Inox. Otel inoxidabil, stainless steel, Edelstahl
Cam greu, dupa parerea mea, desi... hmmm, si cea de la Opale este tot din "Acier traité", adica un otel tratat.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 21 January 2011 - 08:57 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#193 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2011 - 09:00 PM

@vpilic: Multumesc, pentru poze si dimensiuni.

Pare OK gondola propusa de tine. Ea va merge doar cu parapanta de la HK sau cu Spiral 1,2mp de la Opale.

Lungimea barei la Hirobo este de 28 cm, iar la mine de 30 cm (apropiate).

Din cele citite pe forum HK, pentru gondola punctele de prindere au variat intre 18 si 40 cm, deci presupun ca un 20 de cm ar fi ok.

Eu vreau sa testez gondola mea cu ultimele modificari cu parapanta HK si parasuta din Turcia. Cu parasuta din SUA merge super ok (este similara cu cea de la Hirobo, dar are 163 cm x 61cm). Ar fi interesant sa ne spui ce lungime si latime are parasuta de la Hirobo. Din cate stiu eu are 150 cm x 64cm.

Daca merge cu toate ar fi super. In principiu nu as vedea nici o problema, dar sa vedem practic, in zbor cum se comporta.
Nu prea tine vremea cu mine chiar acum :angry:

Apropo de gondola propusa de tine (arata foarte bine), cred ca baza ar trebui sa fie de 40 cm.

Depinde ce pret final va avea. Cea din Franta este 209 Euro echipata cu servo (10Kg) si brate, roti, elemente de prindere. Iar parasuta 269 de Euro.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de popad: 21 January 2011 - 09:03 PM

Aterizari fericite !

PopaD
0

#194 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2011 - 09:23 PM

@vpilic: Multumesc, pentru poze si dimensiuni.

Pare OK gondola propusa de tine. Ea va merge doar cu parapanta de la HK sau cu Spiral 1,2mp de la Opale.

Lungimea barei la Hirobo este de 28 cm, iar la mine de 30 cm (apropiate).

Din cele citite pe forum HK, pentru gondola punctele de prindere au variat intre 18 si 40 cm, deci presupun ca un 20 de cm ar fi ok.

Eu vreau sa testez gondola mea cu ultimele modificari cu parapanta HK si parasuta din Turcia. Cu parasuta din SUA merge super ok (este similara cu cea de la Hirobo, dar are 163 cm x 61cm). Ar fi interesant sa ne spui ce lungime si latime are parasuta de la Hirobo. Din cate stiu eu are 150 cm x 64cm.

Daca merge cu toate ar fi super. In principiu nu as vedea nici o problema, dar sa vedem practic, in zbor cum se comporta.
Nu prea tine vremea cu mine chiar acum :angry:

Apropo de gondola propusa de tine (arata foarte bine), cred ca baza ar trebui sa fie de 40 cm.

Depinde ce pret final va avea. Cea din Franta este 209 Euro echipata cu servo (10Kg) si brate, roti, elemente de prindere. Iar parasuta 269 de Euro.

@renatoa: Multumim !

Am vazut o gondola facuta din teava de PVC si arata super:

Fisier atasat  dscf0058e.jpg (255.03K)
Number of downloads: 7

sau din alte materiale:

Fisier atasat  1001893.jpg (78.74K)
Number of downloads: 5

sau kitul QSBE al lui Troy (Seabreeze parachute)

Fisier atasat  qbsekit1.jpg (67.22K)
Number of downloads: 3Fisier atasat  qbsertfb.jpg (73.21K)
Number of downloads: 6

care ajunge la 85 USD + transport.

P.S. scuze pina am selectat pozele mi-a dat o eroare si n-am mai putut edita postarea.

Aceasta postare a fost editata de popad: 21 January 2011 - 09:27 PM

Aterizari fericite !

PopaD
0

#195 Useril este offline   comnean 

• Jetinson
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 886
  • Inregistrat: 31-December 08
  • Interests:WHAT KIND OF MAN WOULD LIVE WHERE THERE IS NO DARING? I DON'T BELIVE IN TAKING FOOLISH CHANCES, BUT NOTHING CAN BE ACCOMPLISHED WITHOUT ANY CHANCE AT ALL.

Postat 21 January 2011 - 09:27 PM

salut,
Materialul care-l propune Vald este inox si mi se pare foarte greu chiar daca are peretii foarte subtiri.
Gondola din clipul in franceza pare din aluminiu acoperit in camp electrostatic.
Eu asi incerca tot conducta de aluminiu din cele folosite la instalatiile de AC pe auto.
In general cei care au echipamentul de sudura pentru inox trebuie sa aiba si posibilitatea sa sudeze aluminiu.
@renatoa
Otelul inox nu este din categoria otelurilor de tratament ci din categoria otelurilor aliate (Cr, Ni etc.)
Este in foarte general ductil (cel pentru tevi) dar este greu.
Sunt avantaje si dezavantaje.
Daca ar fi sa ma intrebati pe mine l-asi face in structura combinata aluminiu (profile de care gasiti) si placaj de aviatie (nu placaj usor)
In opinia mea si carenajul elicii poate facut in asa fel incat sa creasca eficienta fluxului.
La parapanta originala a lui Vlad carenajul era facut in asa fel incat spatiul dintre elice si suprafata interioara a carenajului sa fie mic asa cum este la un EDH. Iar carenajul era profilat.
Adevarul este ca si solutia originala era diferita , motorul era brushed cu reductor si invartea o elice foarte mare.
Incet Vlade te intorci la parapanta 1:1.
Succes!
MC 24 Graupner ACT 2.4, mpx 3300 PROFI
SERIOUS THINKS THAT CAN FLY + A DREAM UNDERCONSTRUCTION
0

#196 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2011 - 09:38 PM

Apropo de rezistenta la aterizari fortate (vedeti cateva in filmele mele de pe youtube), gondola mea din sarma de otel (coarda de pian) cu diametru de 4 mm, a rezistat super. Nu am avut nici o problema.

Pilotam Sky surfer-ul (clona modificata, de fapt) bine deja, dar trecerea la noua gondola si parasuta mi-a dat ceva bataie de cap. Nu am taiat crash-urile. Am invatat din fiecare cate ceva. Turam prea mult motorul si intram in stal. Oricum gondola nu a patit absolut nimic.
Aterizari fericite !

PopaD
0

#197 Useril este offline   vpilic 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 January 2011 - 09:58 PM

Vezi postarearenatoa, la Jan 21 2011, 08:55 PM, a spus:

Inox. Otel inoxidabil, stainless steel, Edelstahl
Cam greu, dupa parerea mea, desi... hmmm, si cea de la Opale este tot din "Acier trait�", adica un otel tratat.

Da si mie sa parut. Dar am vorbit cu el din nou si a primit astaz tava de 6m lungimea a cantarit si are 1008gr = 168gr/1m
Nu cred ca o sa depasim 3m folosit dar cine stie... Interesu meu e sa fie cat mai usora dar si rezistenta. Sa mi permite de pun si camera pe el.
El o sa apuce de lun, puna atunc trebua sa verific toate dimensiunile unca o data, vine vicendu vremea urata acia in Craiova am timp....

Sincer nu cred ca o sa zbora aripa de la HK, dar cel putin o sa am unca un trofei acasa.... :) El mi se a oferit sa mi face gondola, eu am una facuta de mine dar astept sa scimb servoe care nic astaz nu mi ajunsa...
0

#198 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 January 2011 - 09:49 AM

@vpilic:

Ai facut modificarea pentru AOA la parapanta HK (recomandata de beladog) ?

Reamintesc:

Fisier atasat  AOA_Adj.jpg (117.21K)
Number of downloads: 7Fisier atasat  IMG_7077.jpg (185.9K)
Number of downloads: 6

Atentie, dimensiunile sunt in inch !

Asteptam sa vedem noua gondola.

Aceasta postare a fost editata de popad: 22 January 2011 - 09:53 AM

Aterizari fericite !

PopaD
0

#199 Useril este offline   vpilic 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 January 2011 - 11:58 AM

Vezi postareacomnean, la Jan 21 2011, 09:27 PM, a spus:

salut,
Materialul care-l propune Vald este inox si mi se pare foarte greu chiar daca are peretii foarte subtiri.
Gondola din clipul in franceza pare din aluminiu acoperit in camp electrostatic.
Eu asi incerca tot conducta de aluminiu din cele folosite la instalatiile de AC pe auto.
In general cei care au echipamentul de sudura pentru inox trebuie sa aiba si posibilitatea sa sudeze aluminiu.
@renatoa
Otelul inox nu este din categoria otelurilor de tratament ci din categoria otelurilor aliate (Cr, Ni etc.)
Este in foarte general ductil (cel pentru tevi) dar este greu.
Sunt avantaje si dezavantaje.
Daca ar fi sa ma intrebati pe mine l-asi face in structura combinata aluminiu (profile de care gasiti) si placaj de aviatie (nu placaj usor)
In opinia mea si carenajul elicii poate facut in asa fel incat sa creasca eficienta fluxului.
La parapanta originala a lui Vlad carenajul era facut in asa fel incat spatiul dintre elice si suprafata interioara a carenajului sa fie mic asa cum este la un EDH. Iar carenajul era profilat.
Adevarul este ca si solutia originala era diferita , motorul era brushed cu reductor si invartea o elice foarte mare.
Incet Vlade te intorci la parapanta 1:1.
Succes!

Salut,
Gondola e propusa de un priaten din Serbia care a lot decizia sa il face. Lucraza numai cu prohrom sa pricepe are scule...
DRAGAN JUGA
La greutate sa cadraza, ce e posibil ca o sa are probleme de pus camera pe ea. Cand il termina atunc il tragem concluzie.
Eu pentru aripa de la HK am facut gondola aia cu multe surubur :) Nu am de gand sa ma apuc de alta puna nu testez pe ea.
Acum in legatura de rezistenta nu cred ca e vorba singur si cel mai mare crash am avut atunc cand am vost cu tine.
Daca sunt cu minte si zbor normal sansele sunt foarte mic ca sa repeta situatia care a fost...

Vreu sa am gondola cu aripa buna care poate sa suporte camera de 400-550gr si sa filmez din aer... Zona unde stau in Serbia e foarte frumosa cu 7 lacur si am ce sa filmez. Si cu asta o sa ma opresc... Normal ca zilnic vin ideie cudate cum mi a venit ideia sa fac ce va pentru aruncat.... Dar cam asta e mai departe nu ma duc...

E foarte frumos si interesant sa zbor cu paramotor, pot se zbor pe or ce vremea si or unde. Ai nevoie de 2-3 metri pentru ridicat din mana si de aterizare daca e buna pot sa aterizez or unde... Pacat ca nu am facut filmulet cu zboru prin strada dintre case si cablur. Am riscat mam distrat si sunt super multumit de Hirobo... Cand am vazut aripa HK cu 25$ ! si fi fratele meu mic din US mi am lot 5 bugat... 2 pentru mine si cel alte o sa dau la iste priateni.
In rest am terminat cu colectia de barcute, paramotor am zis sa revindec in viata ca si asa a stat an de zile aruncat acasa......
Puna atunc lucrez la Eagle II cred ca intro luna e gata pentru primu zbor, puna nu ridic Eagle in aer invat sa zbor cu Cesna...

Cine stie posibil sa ma si intorc la parapanta 1:1 a fost foarte frumos si cel putin am avut conditia mult mai buna fi 20 ore sa ma urc pe dalu in Podari :D
0

#200 Useril este offline   vpilic 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 January 2011 - 12:18 PM

Vezi postareapopad, la Jan 21 2011, 09:38 PM, a spus:

Apropo de rezistenta la aterizari fortate (vedeti cateva in filmele mele de pe youtube), gondola mea din sarma de otel (coarda de pian) cu diametru de 4 mm, a rezistat super. Nu am avut nici o problema.

Pilotam Sky surfer-ul (clona modificata, de fapt) bine deja, dar trecerea la noua gondola si parasuta mi-a dat ceva bataie de cap. Nu am taiat crash-urile. Am invatat din fiecare cate ceva. Turam prea mult motorul si intram in stal. Oricum gondola nu a patit absolut nimic.

Salut,

Pot sa mi spui ce greutate are complet ecipata si daca ai incercat sa adaug greuate in plus sa vez cat de mult pot sa pui.
Cu care bateria, motor si elica merg si cat timp te tine bateria?
Gondola ta e simpla cred destul rezistenta si a fi foarte usor de realizat.

Si idea cu pvc e interesanta dar poate pentru alcineva care sa apuce prima dat :) Nu are rost sa fac alta puna nu testez pe mea.
Am reglat dupa filmuletu pe youtobe dar nu am masurat am facut dupa oci si a zburat, probleme a fost ca nu am avut comenz din cauza ca am pus servoe mic cu cuplu de 4,1kg acum am comandat de 13kg :D
0

#201 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 January 2011 - 01:32 PM

Salut !

1040 grame, complet echipata si poate fi incarcata pina la 1420 grame (valabil cu Seabreeze parachute de 1.63mx 0.65m)

Avea 890 grame inainte sa mai pun doua servo, ca sa mearga si cu parapanta HK (aici poti sa incarci pina la 1700 grame, minimul fiind 1300 grame)

Cu parasuta de la Istanbul ar merge min: 1500 max: 1900 grame.

Motorul este Turnigy 2217 (860 KV), elice APC electric 10x5 (254x127), baterie Lipo 3S 3300 mAh 25C.

In configuratia durata maxima este 35 de minute (zbor normal, fara acrobatie, dar cu destule schimbari de directie: atunci trebuie turat un pic motorul).

Planul gondolei este disponibil pe site-ul de la Seabreeze parachute pentru 10$.

Eu va pot ajuta cu dimensiuni, poze, la ce am facut, dar nu pot publica planurile lui Troy.
Aterizari fericite !

PopaD
0

#202 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 January 2011 - 02:43 PM

Adaug si poza promisa, cu dimensiuni (in mm):

Fisier atasat  TROYdim.JPG (58.01K)
Number of downloads: 21

Materiale folosite: bara de alama cu diametru de 8, 6 si 4 mm. Tija de otel (coarda de pian) de diametru 4, 2 si 1.5 mm, placaj aviatic de 4 si 3 mm,

inele de blocare pentru diametru de 3mm (2 bucati), si 3 buc. pentru 4 mm, roti de 55-60 mm.

Imbinarile sunt realizate cu sarma de cupru, si lipite cu cositor cu o lampa cu gaz (miniatura), acoperite apoi cu bison epoxy pentru metale.

Daca sunt intrebari, nelamuriri, astept intrebarile voastre.

Aceasta postare a fost editata de popad: 22 January 2011 - 02:48 PM

Aterizari fericite !

PopaD
0

#203 Useril este offline   vpilic 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 January 2011 - 07:06 PM

Vezi postareapopad, la Jan 22 2011, 01:32 PM, a spus:

Salut !

1040 grame, complet echipata si poate fi incarcata pina la 1420 grame (valabil cu Seabreeze parachute de 1.63mx 0.65m)

Avea 890 grame inainte sa mai pun doua servo, ca sa mearga si cu parapanta HK (aici poti sa incarci pina la 1700 grame, minimul fiind 1300 grame)

Cu parasuta de la Istanbul ar merge min: 1500 max: 1900 grame.

Motorul este Turnigy 2217 (860 KV), elice APC electric 10x5 (254x127), baterie Lipo 3S 3300 mAh 25C.

In configuratia durata maxima este 35 de minute (zbor normal, fara acrobatie, dar cu destule schimbari de directie: atunci trebuie turat un pic motorul).

Planul gondolei este disponibil pe site-ul de la Seabreeze parachute pentru 10$.

Eu va pot ajuta cu dimensiuni, poze, la ce am facut, dar nu pot publica planurile lui Troy.

Baiatu din Serbia e rapid si a facut dupa dimensiunile un model.
La prima vedere a gresit la suport care nu trebua sa vine infata si trebua pe laterale ca se fie reglabil 150 spre sus.
Restu mi se pare ok. Greutate la gondola asa cum e nu o sa depaseste 500gr cu sudura.
Mai terziu sau maine o sa face modificare si o sa trimit mai multe poze din mai multe ungi de vedere.

Or ce svat bine a venit. Mai avem si maine liber si de lun se apuce de facut.

Fisiere atasate

0

#204 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 January 2011 - 08:34 PM

As sugera sa ca prinderea sa fie cam asa:

Fisier atasat  post_25334_1295715939.jpg (34.17K)
Aterizari fericite !

PopaD
0

#205 Useril este offline   vpilic 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 January 2011 - 09:06 PM

Vezi postareapopad, la Jan 22 2011, 08:34 PM, a spus:

As sugera sa ca prinderea sa fie cam asa:

Atasament post_253...95715939.jpg

Dar de ce nu vorbiram sa fie reglabila de la 150mm spre sus.
Zic asta din cauza centru de greutatea ?
0

#206 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 January 2011 - 09:11 PM

Daca distanta dintre ele este de 20 cm, cred ca este ok pentru HK.

Te-ai gandit cum prinzi servomecanismele ?

O idee preluata de pe forum HK (gondola asta zboara bine cu HK (am si ceva dimensiuni daca te intereseaza))

Fisier atasat  _DSC1570_1.jpg (217.3K)
Number of downloads: 15

Aceasta postare a fost editata de popad: 22 January 2011 - 09:23 PM

Aterizari fericite !

PopaD
0

#207 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2011 - 09:30 PM

Deoarece vad ca e liniste, sa va mai spun cate ceva :rolleyes: .

Fisier atasat  wb1.JPG (30.49K)
Number of downloads: 12

Iata o idee veche care mie imi place.

Este vorba de windbag, un fel de paramotor fara suspante.

Gasiti acolo si planuri pdf (ramane de vazut, cum s-ar putea confectiona aripa, sau daca putem folosi un kite, sau o parasuta).

Aceasta postare a fost editata de popad: 23 January 2011 - 09:32 PM

Aterizari fericite !

PopaD
0

#208 Useril este offline   vpilic 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 January 2011 - 02:30 PM

Vezi postareapopad, la Jan 23 2011, 09:30 PM, a spus:

Deoarece vad ca e liniste, sa va mai spun cate ceva :lol: .

Atasament wb1.JPG

Iata o idee veche care mie imi place.

Este vorba de windbag, un fel de paramotor fara suspante.

Gasiti acolo si planuri pdf (ramane de vazut, cum s-ar putea confectiona aripa, sau daca putem folosi un kite, sau o parasuta).

Salut,

Parca nu suntem mult cu paramotor sau e vremea urata pentru teste sau unic sum sunt eu nu a primit piese necesare ca sa trec la urmatoru pas....
Priatenu din Serbia sa apucat de gondola, avem o problema cu greutate la locu de 500gr sa ajunsa la 800gr dupa cum arata jos si pentru elica de 12.5
LINK DE GONDOLA

Ma gandam sa fac cercu pentru elice de 10, atunc sa scade la material ca si proportial restu de gondola.
Am propus ca si cercu sa facem din alt material numai ca el e foarte capos si vrea sa fie facut din prohrom....
Ramane de vazut ce o sa iasa la greutatea.
Eu cred ca si cu elice de 10 e deiauns. Tu ce zic ???

Numai bine...
0

#209 Useril este offline   vpilic 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 January 2011 - 05:00 PM

Si cred ca ultima varianta de gondola. Total 550gr unde sa pastrat marime pentru elice de 12.5.
O sa va trimit poze si cum a iesit in realitatea. (peste cat va zile )

Fisiere atasate

0

#210 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2011 - 07:19 PM

@vpilic:

Super, ultima varianta imi place cum arata.

Bravo !!!
Aterizari fericite !

PopaD
0

Arata acest topic

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9