Katana-46
Postat 23 September 2009 - 08:58 PM
ai dreak de chinezoi, pt europa fac modele de o calitate mai slaba, pt USA, calitate maxima. de ce zic asta? in manual, prima pagina, scrie undeva acolo mic "only for USA and Canada territory"
in fine, sa trecem peste asta si sa revenim la kit. iata specificatiile din manual:
Katana-46 - free style
Wing span:55.1in/1400mm;
Weight:2250-2400g;
Wing area:36sq.dm;
Engine:2cycle 40-46;
Length:52.4in/1330mm;
Radio:4channels 5servos;
Glow&electric RC model;
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
Postat 23 September 2009 - 09:10 PM
IMG_0374.JPG (84.91K)
Number of downloads: 1199
punguta cu hardware, kitul de conversie la electric, ceva decaluri
IMG_0375.JPG (136.16K)
Number of downloads: 1219
si ceva la interior
IMG_0377.JPG (69.28K)
Number of downloads: 1075
ce imi place f mult la acest kit: chinezii s-au gandit la toate. in primul rand iti lasa la ales daca sa pui servourile la interior in fuselaj, sau sa le duci in exterior pe coada. asa ca au dat si sistem pull-pull pt directie (cablu, echie servo dubla, echie directie dubla), dar si tija de metal m2. (personal optez pt pull-pull). apoi, servo acceleratie il poti monta fie pe panoul dreapata al cutiei motor, fie in interior, pe o placa aditionala care trebuie lipita. aici ma mai gandesc, in functie de cum pica CG-ul.
despre folie, ce sa zic, este intinsa bine, monocot de calitate buna.
o sa vedem pe parcurs daca intampin probleme la montaj sau nu.
ca si echipare, voi folosi servo futaba s3003 4 bucati, iar pe acceleratie un servo digital mini. pack 2S 1200mA, ubec 5A. motor OS .46 cu elice 12.25 x 3.75
Aceasta postare a fost editata de allen_g30: 23 September 2009 - 09:14 PM
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
Postat 30 September 2009 - 12:59 AM
in fine, am tras tare de el, sa vad cam ce anume cedeaza si ce nu. primu lucru a fost sa sara unul din suruburile de fixare aripa. inlocuit la fata locului. urmatorul lucru cedat, panoul trenului de aterizare... eh... acasa terminat de reparat.
si acum ceva detalii atat din timpul constructiei, cat si de la reparatie.
asa cum spuneam mai sus, chinezul da 2 variante de montat servourile: la interior in fuselaj, sau sa le duci in exterior pe coada.
am optat ca directia sa fie pull-pull (servo la interior)
pull.JPG (75.08K)
Number of downloads: 897
si profundorul cu servo pe coada:
profundor.JPG (77.1K)
Number of downloads: 856
Postat 30 September 2009 - 01:03 AM
interior_1.JPG (94.22K)
Number of downloads: 218 interior_2.JPG (102.23K)
Number of downloads: 227
Postat 30 September 2009 - 01:08 AM
panoul trenului era dintr-un placaj de 4 mm in 3 straturi. inlocuit dupa rupere cu panou facut din 2 placaje de 3 in 5 straturi, dar si mai usor. pus inca un placaj de 3 mm peste panoul de foc, pt ca panoul original a crapat un pic de la tranta luata cand s-a rupt trenul de aterizare:
panou.JPG (92.43K)
Number of downloads: 354
cum motorul de 7.5 consuma f putin, dupa 10 min de zbor inca mai aveam 2/3 combustibil, am hotarat sa inlocuiesc rezervorul cu unul mai mic:
rezervor.JPG (66.13K)
Number of downloads: 338
Postat 30 September 2009 - 01:15 AM
lateral.JPG (105.16K)
Number of downloads: 322
daca inainte de zbor, modelul avea 2430g, dupa reparatie si modificari are 2.344g. mi-ar fi placut sa ajung la 2200g, dar nu prea mai am ce sa scot sau sa modific. aa, poate sa pun o toba pits in loc de toba clasica, dar nici asa nu castig f mult
si asa arata modelul la final
IMG_0631.JPG (91.21K)
Number of downloads: 374 IMG_0630.JPG (89.24K)
Number of downloads: 376
sper sa tina vremea cu noi si nu in we acesta ci celalalt sa-l scot iar la aer.
Postat 30 September 2009 - 09:54 AM
Design-ul nou e facut cu decal-uri ?
Emil Cioran
Postat 30 September 2009 - 10:00 AM
Postat 30 September 2009 - 09:20 PM
http://www.flight-model.com/product/eprodu...p;productid=235
Postat 01 October 2009 - 08:07 AM
Asteptam si un filmulet. (daca are cine sa -ti faca :rolleyes: :blink: )
Sa-l zbori cu placere
Aceasta postare a fost editata de Horja: 01 October 2009 - 08:08 AM
Postat 16 October 2009 - 09:44 AM
Horja, la Oct 1 2009, 09:07 AM, a spus:
Asteptam si un filmulet. (daca are cine sa -ti faca :D :) )
Sa-l zbori cu placere
nu cred ca mai apuc sa-i fac o filmare, sunt nevoit sa-l dau
Postat 24 October 2009 - 10:19 PM
Allen, poti sa il filmezi cand vrei :rolleyes: De pilotat de asemenea
Horja, Katana va vedea si cerul Berceniului, asa ca fii pe faza :rolleyes:
If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
Postat 27 October 2009 - 09:06 PM
Maverick, la Oct 24 2009, 11:19 PM, a spus:
Allen, poti sa il filmezi cand vrei :lol: De pilotat de asemenea
Horja, Katana va vedea si cerul Berceniului, asa ca fii pe faza :(
Sa inteleg ca ......SA-L STAPANESTI SANATOS :ph34r:?
Daca stiam te zgandaram duminica cand am fost cu Ovidiu
La mine pana pe 15 noe nici o noutate.
Numai bine