Modelism - RHC Forum: VPP variable pitch prop - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

VPP variable pitch prop Shocky 4D

#31 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 776
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 12 February 2010 - 07:06 PM

Ce-i cu uitatelamine asta ca nu am gasit nimic pe gugal ?

Te rog
0

#32 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 12 February 2010 - 08:18 PM

Vezi postareamotzu, la Feb 12 2010, 07:06 PM, a spus:

Ce-i cu uitatelamine asta ca nu am gasit nimic pe gugal ?

Te rog

Uitateaici: http://www.sebart.it/slow.html
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#33 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 776
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 12 February 2010 - 10:48 PM

Ha haa

Imi parea ccunoscut dar nu stiam de unde

Danke schoschon !
0

#34 Useril este offline   Maverick 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 719
  • Inregistrat: 10-October 08

Postat 13 February 2010 - 01:24 AM

Apropo de "Regardez-Moi". It is done!! It is finally done!! Acum am terminat cu el. Poze maine in topicul dedicat lui.

Legat de VPP, poate va intrebati.. nu am stat degeaba nici acolo. Este taiat, lipit, "vopsit".. mai trebuie doar sa pun electronica pe el si sa incep teste/tweaking cu pasul variabil, mixuri si alte nebunii.. Abia astept ;)
Cu putin noroc poate il dau gata weekendul asta. Daca nu.. mai am cel putin o saptamana pana vine vremea buna sa le scot la zbor.

Deocamdata schlafen, ca totusi am mai si muncit saptamana asta..
Both optimists and pessimists contribute to our society. The optimist invented the airplane and the pessimist the parachute. ~Gil Stern

If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
0

#35 Useril este offline   Maverick 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 June 2010 - 12:30 PM

Si daca tot a mai trecut o caruta de ani... si daca tot am cateva zile de concediu (fara plata din pacate), ce mi-am spus eu.. ia hai sa mai mesterim la proiectul minunat. Zis si facut:

- masurat motor
- facut motormount
- creat spatii unde trebuia montat
- montat tot sistemul la locul lui, centrat cu grija
- verificat sistem schimbat incidenta pale la rece, OK
- verificat spatiu liber ramas intre pale si lacasul special decupat in shockie, OK

Pana aici totul bine. Hai sa facem un test adevarat sa vedem cum se comporta. Aveam un feeling asa ca am zis sa si filmez. Urmarea (nerecomandat minorilor, cardiacilor si posesorilor de shockie):

La viteza mica totul merge smooth, la viteza mai mare disaster strikes :)
Deci, in loc sa avansez cu lucrarea, am dat un pic inapoi, dar am mai invatat ceva.. the hard way din pacate.

Aceasta postare a fost editata de Maverick: 09 June 2010 - 12:31 PM

Both optimists and pessimists contribute to our society. The optimist invented the airplane and the pessimist the parachute. ~Gil Stern

0

#36 Useril este offline   9unuunu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 802
  • Inregistrat: 07-July 08
  • Interests:flying, skydiving,snowboarding,paragliding

Postat 09 June 2010 - 10:32 PM

aaa shit....
mai trebuia ranforsat...apropo vezi ca spre sfarsit aveai un deger milimetric in fatza elicei, ma mir ca nu ti l-a segmentat :rolleyes:)
super tare modelul oricum
;)

FLYING IS AN ART
0

#37 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 10 June 2010 - 07:10 AM

nasol...!! si vezi ca fuselaju ala e fleasca, baga carbon in el. Sti tu zig-zaguri dalea (ca la macara) din carbon de 0,8 si se rezolva. Iar la aripi pune hobane de 1. La servouri ai mare grija sa nu pui ceva slabut ca atunci cand dai pas negativ si o iei inapoi risti sa se rupa servo (il da peste cap instant) .

a si inca ceva. Am vazut ca motor mountul e prins cam empiric. Ranforseaza zona cu carbon pentru ca e supusa fortelor +/- ce ii dai tu acolo si efectului de giro de la elice. Mai citeste pe http://www.pauzuolis-rc.com/

Aceasta postare a fost editata de florin100%: 10 June 2010 - 07:13 AM

"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#38 Useril este offline   Maverick 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 June 2010 - 10:16 AM

Nu aveam de gand sa las asa fuselajul, no way, stiu ca trebuie ranforsat. Aveam de gand sa o fac daca iesea bine testul.
El oricum in zona minune, tot locasul elicei si al motorului era blindat cu platbanda de carbon (se vede un pic si in filmulet), deci restul fuselajului care intra in balans nu trebuia sa afecteze in nici un fel zona respectiva, era cat se poate de rigida.

Am uitat sa mentionez, cand i-am dat turatie mai mare pasul era neutru.. inca nu imi dau seama din ce cauza a atins..

Legat de motormount, aceeasi precizare ca si mai sus, daca trecea testul urma sa fie ranforsat.. L-am lasat asa tocmai in caz de doamne fereste sa se desprinda cu usurinta.

9ununu, cu degetul, da, ai dreptate, era cam aproape.. abia ulterior am vazut si eu pe film cat de aproape. Copii, nu faceti asta acasa, ce a facut nenea in film e o prostie care putea sa il coste un deget! :rolleyes:

La treaba cu servo pe negativ chiar nu ma gandisem, dar ai dreptate. Tostusi nu stiu daca ajung la forta necesara sa le intoarca.. pana la urma pe negativ le folosesti doar in hoverul negativ si la eventuale intoarceri.. dar se intampla la viteze mici.. deci (in opinia mea cel putin) nu ar trebui sa fie cine stie ce forta.

Vedem, deocamdata totul este la stadiul de experiment.

0

#39 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 10 June 2010 - 03:12 PM

nu stiu ce sa zic, eu am avut niste futaba 3114 pe un foamy de indoor si la o lumanare mi-a dat si eleroanele si profunorul peste cap. Servoul nu a patit nimic dar mi-a rupt balamalele si echiile la suprafete. Asa ca se poate.

Referitor la hoverul invers, comenzile nu au nici un efect asa ca degeaba o sa dai de ele. Ca sa aiba efect trebuie sa stai in spritzuri negativ/pozitiv ca altfel iti sare din hoverul inversat (vezi filmele lui Donatas cu Arrow)
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro