Modelism - RHC Forum: Lazy Bee - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

Lazy Bee ce pareri aveti?

#61 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1249
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 26 September 2010 - 05:05 AM

Vezi postareajetix, la Sep 11 2010, 02:12 PM, a spus:

Primul zbor s-a vrut duminica trecuta dar in momentul in care am ajuns la locul de zbor s-a starnit un vant puternic si am considerat ca nu sunt conditiile potrivite pentru lansare. Ba mai mult, in timp ce asteptam la sol sa se potoleasca vantul o rafala mai puternica a rasturnat LB pe aripa din stanga rupandu-mi terminatia. Intre timp am efectuat reparatiile necesare si sunt nerabdator sa vina ziua de duminica pentru a-l zbura.
Voi veni si cu imagini iar esecul, daca pot spune asa, de duminica trecuta a fost dublat si de faptul ca uitasem, din graba, camera acasa. Asa ca, chiar daca ar fi fost sa fie lansarea nu as fi putut poasta oarece "dovezi"...:D

Ceva vesti mai ai?Eu am reusit ieri ,in sfarsit, sa scot la camp LB.A fost o incantare sa-l vad zburand.
0

#62 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 26 September 2010 - 07:03 AM

Vezi postareailie F1A, la Sep 26 2010, 05:05 AM, a spus:

Ceva vesti mai ai?Eu am reusit ieri ,in sfarsit, sa scot la camp LB.A fost o incantare sa-l vad zburand.

.....si POZE ? ...ceva ? .....
0

#63 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 September 2010 - 08:57 AM

Reporterul de servici,Dan,a filmat.A zis ca vi si tu,dar na-i ajuns .
0

#64 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 September 2010 - 09:01 AM

Batea vantul cam tare si speram sa-l deolezi tu,avand experienta cu LB-ul tau.
0

#65 Useril este offline   jetix 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 540
  • Inregistrat: 26-July 10
  • Interests:radioamatorismul

Postat 26 September 2010 - 12:54 PM

Vezi postareailie F1A, la Sep 26 2010, 06:05 AM, a spus:

Da, dar nu imbucuratoare. Ieri am iesit sa-i fac un zbor dupa reparatiile suferite, mai ales la motor caruia i-am schimbat axul. Noroc ca inainte de a o lansa i-am facut o proba la motor si alementele de comanda, asa e normal veti zice si sunt de acord cu voi, moment in care m-am trezit ca elicea n-a mai avut rabdare si a luat-o inaintea lui LB. Ce s-a intamplat, odata cu axul motorului s-a indoit si penseta de prindere a elicei. Cum era si normal, am schimbat sistemul de prindere pe ax cu altul dar nu cu penseta ci din ala cu 2 suruburi ingropate cu cap de imbus care se strang pe lateral. Se vede ca este un sistem slab din moment ce am strans suruburile cat s-a putut tot n-a tinut elicea pe ax. Neavand alta solutie m-am intors cu coada intre picioare acasa dar cu promisiunea unui coleg ca astazi imi va aduce imprumut o penseta care se potriveste. Acum cand scriu vantul sufla cam tare (de acum e toamna ...) dar tot voi merge la locul de zbor sa testez terenul, daca se va mai domoli vantul o voi lansa pe LB daca nu va trebui sa mai astept.

Oricum, imagini tot nu aveam de unde sa pun pentru ca in graba iar uitasem camera... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif

Aceasta postare a fost editata de jetix: 26 September 2010 - 12:55 PM

Hitec Aurora9, Turnigy9X+FrSky telemetry, Cessna 500 class, Easy Glider Pro, Diamond 2500, Exposure, Breeze Pro, aripa zburatoare depron/balsa/polystirene, quad/tri/hexa/copter (Naza, MK) and next ...octokopter.
0

#66 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 September 2010 - 01:43 PM

Sistemul cu doua suruburi de prindere pe lateral si inel de cauciuc se numeste Propsaver.Zboara mai pe seara ,de obicei atunci se mai linisteste vantul.Poate acum ai mai multa bafta.Zbor reusit.
0

#67 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 September 2010 - 01:48 PM

Am avut si eu ''placerea'' sa constat de cateva ori faptul ca s-a slabit si era sa pierd elicea in zbor.Trebuiesc verificate toate comenzile si dispozitivele care pot deveni mobile dupa oarece folosire.Numai bine.
0

#68 Useril este offline   Biciclistu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 140
  • Inregistrat: 24-May 10
  • Interests:fotografie, motocross, bjj, chitara clasica, modelism, vinul rosu

Postat 26 September 2010 - 11:01 PM

Vezi postareailie F1A, la Sep 26 2010, 09:57 AM, a spus:

Reporterul de servici,Dan,a filmat.A zis ca vi si tu,dar na-i ajuns .

Scuze de intarziere, cu trebile campului, deh :D

Iata filmul de la zbor. O bijuterie simpla, usoara, ieftin de construit... dar cu caracteristici si atitudine de maaaare avion! Sunetul pe care il veti auzi era de fapt de la vibratia corzilor elastice care tin aripa. Erau prea largi... :D

Sincere felicitari lui Ilie, experienta lui face toti banii din lume http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wub.gif

Aceasta postare a fost editata de Biciclistu: 26 September 2010 - 11:05 PM

CELE MAI URATE AEROMODELE SUNT CELE CARE NU INCAP IN LIFT!
0

#69 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 27 September 2010 - 12:27 AM

Exceptional. Felicitari. Un avion deosebit pilotat de un maestru....ce poate fi mai frumos?
Bafta, multa, multa.
0

#70 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 September 2010 - 06:25 AM

Vezi postareailie F1A, la Sep 26 2010, 09:01 AM, a spus:

Batea vantul cam tare si speram sa-l deolezi tu,avand experienta cu LB-ul tau.

FELICITARI !!! ....si dupa ce am vazut filmuletul cred ca te-ai descurcat foarte bine. Pe mine m-a speriat un pic de vant ( si acum imi pare rau ca n-am venit macar sa va vad ) ceea ce nu s-ar fi intamplat daca Passive-ul ar fi fost al meu ( asa insa ......) si nu al lui Tiberiu.
0

#71 Useril este offline   jetix 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 September 2010 - 08:30 AM

Frumos zbor, sper sa-l vad si pe al meu zburand asa...
Am observat mai spre final ca avea tendinta de a o lua cu botul in jos dupa care se ridica si urma un moment de "suspans", dupa care relua zborul. care era cauza, ai redus tractiunea prea mult sau este o caracteristica acestui model? Intreb pentru ca la prima lansare, daca-i pot spune asa, a avut 2 executii din astea si l-am aterizat iar la aterizare din cauza trenului prea moale s-a izbit putin cu burta de sol si s-a desprins batiul cu motor.
Aseara am iesit cu LB la zbor dar colegii care mi-au promis penseta pentru motor n-au venit, si nici nu erau conditii prielnice de zbor datorita vantului care sufa in rafale...
Si ca in filmele cu prosti... ieri am luat camera dar am uitat receptorul... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/blink.gif

Aceasta postare a fost editata de jetix: 27 September 2010 - 08:35 AM

Hitec Aurora9, Turnigy9X+FrSky telemetry, Cessna 500 class, Easy Glider Pro, Diamond 2500, Exposure, Breeze Pro, aripa zburatoare depron/balsa/polystirene, quad/tri/hexa/copter (Naza, MK) and next ...octokopter.
0

#72 Useril este offline   jetix 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 September 2010 - 08:39 AM

News
Am iesit cu LB ieri. Vreme frumoasa cu soare, vantul abia adia deci numai bun de zbor. Am facut lansarea si zburand frumos doar pentru 20 secunde pentru ca la un moment dat de la 10m am vazut ca se indreapta catre pamant. Am incercat sa corectez din profundor tragand din ce in ce mai mult dar n-a raspuns astfel ca deznodamantul a fost cel prevazut. S-a izbit de pamant cu botul rupandu-se indoua pe linia centrului de greutate, batiul s-a desprins cu tot cu motor indoindu-se axul. N-am reusit sa aflu cauza pentru care nu a mai raspuns la comanda profundorului dar sper sa-l refac sa pot iesi din nou sa-l zbor.
0

#73 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 28 September 2010 - 01:26 PM

Musai sa-l refaci.
Bafta, multa, multa.
0

#74 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 September 2010 - 07:49 PM

Vezi postareadan_mitea, la Sep 28 2010, 02:26 PM, a spus:

Musai sa-l refaci.
Bafta, multa, multa.

Dane,iti multumesc pentru laude,dar acel maestru care trebuie sa le primeasca esti tu.Datorita tie ne bucuram toti de acest model, pentru ca tu la-i descoperit si mai ales la-i construit super[din balsa si nu din polistiren ,ca noi] ,zburandu-l fara greseala.
Ma bucur ca in randul nostru a intrat Dan,se pare ca epidemia aeromodelistica la virusat rau de tot si in mai putin de trei luni a progresat fantastic de mult.Are o indarjire in a construi si a zbura demna de invidiat.Ii urez numai reusite in toate. Este si reporterul nostru de serviciu,fara el nu a-mi fi urmarit nici un zbor al LB al meu si Passivul lui.

Jetix,a fost primul zbor al LB si a trebuit sa fac niste trimari de reglaj in timpul primului zbor, plus ca batea vantul binisor.Cred ca era un pic greu de bot.Dupa reglaje a zburat destul de multumitor. La modelul tau trebuia sa verifici daca nu sau desfacut tijele de comanda,servoul de pe profundor,daca mai funcioneaza. Fa o mica ancheta a ''catastrofei'' aviatice,incercand sa gasesti cauza si asa cum ti-a spus si Dan,reconstruiestel si nu ceda,persevereaza ca Dan si vei avea numai satisfactii. Multa bafta si numai zboruri reusite.
0

#75 Useril este offline   Biciclistu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 140
  • Inregistrat: 24-May 10
  • Interests:fotografie, motocross, bjj, chitara clasica, modelism, vinul rosu

Postat 29 September 2010 - 09:40 AM

In cautarea unui model destinat filmarii aeriene, am descoperit Passivul si un proiectant specializat (Mike as. Power - rcgroups). Insa nici aceasta albinuta lenesa nu ar fi de neglijat mai ales adaptata putin sa ridice si sa transporte 300-500g echipament. Modelul zboara chiar mai lin decat Passivul si probabil si consuma mai putin. In particular, aeromodelul lui Ilie plutea parca tinut cu mana...

@Ilie: Multumesc pt cuvintele de incurajare, mai ales venind din partea ta!!! A crescut pipota in mie citind :rolleyes:
CELE MAI URATE AEROMODELE SUNT CELE CARE NU INCAP IN LIFT!
0

#76 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 September 2010 - 12:44 PM

Vezi postareaBiciclistu, la Sep 29 2010, 10:40 AM, a spus:

In cautarea unui model destinat filmarii aeriene, am descoperit Passivul si un proiectant specializat (Mike as. Power - rcgroups). Insa nici aceasta albinuta lenesa nu ar fi de neglijat mai ales adaptata putin sa ridice si sa transporte 300-500g echipament. Modelul zboara chiar mai lin decat Passivul si probabil si consuma mai putin. In particular, aeromodelul lui Ilie plutea parca tinut cu mana...
:rolleyes:

Subscriu !!! Scalat la 150 cm anvergura LB-ul ar duce cu usurinta ~ 400 gr.
0

#77 Useril este offline   jetix 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 September 2010 - 05:36 PM

Dupa oarece munca de "Sherlok Holmes" am ajuns la concluzia ca esecul s-a datorat desprinderii servo-ului de pe profundor. Ce sa spun, cred ca era lipit insuficient, adica doar o latura a servo-ului. E greu de dat un verdict categoric pentru ca ambele servo-uri erau desprinse si se tineau doar in tijele de comanda. Urmatoarea data le voi pune intarituri pe laterale astfel ca nici daca trece tancul peste LB sa nu le miste. :rolleyes:

@ilie F1A
merci, am retinut sfaturile!
0

#78 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 September 2010 - 06:39 PM

Avand suprafata portanta destul de mare,poate va duce o camera de aproximativ250gr la anvergura de 1,5 -2m.

Jetix ,reconstruiestel mai cu atentie si vei fi tare satisfacut de acest model. Bafta si zboruri reusite.
0

#79 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 October 2010 - 09:03 PM

Jetix,ce vesti mai ai? Ti-ai refacut modelul? Eu am reusit sa construiesc pe langa LB de 1,2m anvergura,cel din clip,o albinuta mai mica de numai 50cm anvergura,care arata demential de simpatica la marimea asta.De abia astept sa fie timp frunos ,ca sa fac un zbor cu ea. Cred ca o sa fie mai spectaculos de cat cu cea mare.Numai de bine sa auzim.
0

#80 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 December 2010 - 09:36 PM

Dane,recitind despre dorinta ta de a construi un model pt. filmari si am vazut ca ai construit un bimotor in acest sens,tot odata la sugestia ta din comentariul de mai sus,ma batea gandul sa construiesc o albinuta cu anvergura de 1,8-2m .Dar,suspans,bimotor.In botul destul de spatios al abinutei in loc de motor ar putea lua locul o camera,care prin greutate ar echilibra cred destul de bine modelul. Numai de bine.
Sarbatori fericite, multa sanatate tuturor modelistilor si celor dragi lor. Numai zboruri reusite.

LA MULTIIIII ANI!
0

#81 Useril este offline   jetix 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 December 2010 - 10:05 AM

Vezi postareailie F1A, la Oct 18 2010, 09:03 PM, a spus:

Jetix,ce vesti mai ai? Ti-ai refacut modelul? Eu am reusit sa construiesc pe langa LB de 1,2m anvergura,cel din clip,o albinuta mai mica de numai 50cm anvergura,care arata demential de simpatica la marimea asta.De abia astept sa fie timp frunos ,ca sa fac un zbor cu ea. Cred ca o sa fie mai spectaculos de cat cu cea mare.Numai de bine sa auzim.

Din pacate am cam lasat-o deoparte pe LB din cauza timpului redus avut la dispozitie dar si antrenat in alte proiecte cum ar fi Ultronul, HAI iar ma nou un model de indoor Morback ca tot veni iarna...
Cu siguranta nu voi renunta la dorinta de a o vedea zburand si pe albinuta dar cred ca va mai dura ceva timp. Ma gandeam sa fac o alta LB pentru ca in urma reparatiilor a castigat in greutate dar chiar si asa nu ar fi o problema, motorul de pe ea fiind suficient de puternic.
Sunt curios cum arata modelul ala de 1,8m la care te gandesti..

Aceasta postare a fost editata de jetix: 09 December 2010 - 10:19 AM

0

#82 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 December 2010 - 07:41 PM

Vezi postareailie F1A, la Dec 8 2010, 09:36 PM, a spus:

Dane,recitind despre dorinta ta de a construi un model pt. filmari si am vazut ca ai construit un bimotor in acest sens,tot odata la sugestia ta din comentariul de mai sus,ma batea gandul sa construiesc o albinuta cu anvergura de 1,8-2m .Dar,suspans,bimotor.In botul destul de spatios al abinutei in loc de motor ar putea lua locul o camera,care prin greutate ar echilibra cred destul de bine modelul. Numai de bine.
Sarbatori fericite, multa sanatate tuturor modelistilor si celor dragi lor. Numai zboruri reusite.

LA MULTIIIII ANI!

....nu are rost sa-l faci cu anvergura de 2 m ( asta judecand si dupa ce am vazut bimotorul lui Dan zburand ) . Crede-ma ca la 150 cm anv. ai suficienta portanta pentru 4-500 de grame ( mai ales bimotor ) . Cu totul nu cred ca ar avea mai mult de 1500-1800 grame . Asa incat .......
0

#83 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 December 2010 - 11:23 PM

Mitea,ce parere ai de un LB bimotor cu anvergura de 1,5-1,8m? Sper sa intre in lift,eu spre deosebire de Dan[Biciclistul] am doua lifturi pe scara ,iar daca nu intra stau totusi la et.3 nu la 7 ca el.
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro