Salutare.Sunt si eu foarte interesat de participarea la acest proiect,pentru ca am vrut acum un an sa fac acest proiect dar m-am lovit de lipsa de materiale si de bani.
Din ce m-am documentat pot spune:
1. Gps-ul functioneaza pana pe la 20-24km altitudune.(la 10 km l-am testat eu si indica 900km/h, eram in avion),
2. In cazul in care nu mai putem controla coborarea aripii trebuie sa avem un sitem care sa ne transmita coordonatele gps de la aterizare ca sa putem recupera aripa.
Propun folosirea unui modul GPS cuplat la unul GSM care sa transmita prin sms coordonatele aripii,De asemenea GSM-ul functioneaza pana pe la aprox.5Km din ce am citit pe la altii care au lansat baloane.
De sistemul acesta as putea sa ma ocup eu (GSM+GPS) prin sms
La fel si de monitorizarea acceleratiei folosind un accelerometru, acesta masurand acceleratii de doar pana la 6G din cate tin minte.(ramane de vazut daca il gasesc)
Accelerometrul l-am folosit la diversi roboti autonomi pe care i-am construit pentru concursul Eurobot.
3.Am gasit un program care calculeaza traiectoria destul de exact a unui balon meteorologic in functie de coordonatele de lansare ale balonului,altitudina maxima si de vremea in acea zi.
Am facut o simulare cu lansare din jud teleorman langa localitatea "BOGDANA",rezultatul vazandu-se in poza,din pacate se observa ca "jucaria" iese din tara noastra :)
Programul este pentru un balon care ajunge sus pe la 30.000 metri si se sparge singur, el aterizand cu o parasuta impreuna cu electronica.
Programul se gaseste aici:
Baloon Trajectory
4.Am putea sa facem fara aripa,doar cu un balon si cu o parasuta.cum fac majoritatea.
5.Sugerez sa ne cumparam cel putin 2 daca nu 3 baloane,
6.Partile care trebuie protejate de frig e suficient sa le bagam in polistiren iar ce se inginge tare Tx video si ce mai e pe acolo lasam mai la exterior intr-o decupatura.
Fisiere atasate
-
Clip.jpg (464.83K)
Number of downloads: 380