stiganas, la 22 April 2011 - 11:32 PM, a spus:
Au tras 2 tembeli de la balcon cu pusti cu aer comprimat si dupa asta au bagat aviz de la politie. Prietenul meu are 2 pusti si un pistol, de placere, pentru tir la tara.
Idiotii au zis ca nu e destul si acum ai voie sa ai maximum 2 astfel de arme neletale, cine avea mai multe trebuia sa le distruga la un armurier. Prietenul meu a alergat o saptamana si acum are si sotia lui permis si una e pe numele ei.
Acum 10 ani intrai in magazin si plecai cu pusca de tir sub brat, era o placere. Acum e un chin. La cat de tampiti sunt cei care ne conduc e suficient un accident intr-un parc si ne vom trezi ca trebuie sa le declaram la politie si vom avea voie sa zburam numai pe aerodromuri special amenajate, etc, etc. Pare absurd dar in Romania orice e posibil. Eventual vor infinta si o agentie cu inspectori care sa ne verifice.
Pe Chtila nu e asa, mai greseste cate unul dar nimeni nu o face cu intentie.
Armele cu aer comprimat din pacate se foloseau foarte mult la braconaj - daca se inlocuieste arcul cu unul mult mai puternic
se obtin viteze foarte mari pentru incarcatura de plumb plus ca unii mai foloseau si alt gen de munitie - niste cilindrii din otel ascutite la un capat si cu fire de bumbac la celalalt pentru stabilizare ( cum este pana de la sagetile de arc ).
Stiu cazuri cand s-au folosit si la impuscarea de caprioare - deci vanat mare - iti imaginezi daca se tragea intr-un om ca efectul era la fel de devastator si faptul ca nu erau inregistrate ducea la imposibilitatea urmaririi lor.
De asemenea folosirea lor ca arma de tir ( pentru care era si conceputa ) nu era permisa decat in poligoane special amenajate
deci chestia ca ma duc si eu la bunica la tara si atarn in gard niste cutii de bere pe post de tinta cade - plumbul putea trece pe langa cutia de bere si lovea vre-o baba curioasa din curtea vecina.
Am avut si eu una spaniola dotata si cu luneta si pot spune ca era foarte periculosa - plumbul trecea prin tabla de la usa unei Dacii ( am testat pe una veche demontata din curiozitate ). Cu luneta de la 70 - 80 m era punct ochit punct lovit daca sprijineai arma pe un suport fix si nu batea vanntul prea tare.
Eu am predat-o la Politia Capitalei desi aveam si permis de port arma - am predat si arma cu gaz care era inregistrata in permis pentru ca daca te ataca un raufacator poti fi sigur ca el are arma cu glont si mai bine ii dai ce vrea si gata.
P.S.
daca vrei distractie si sa faci si miscare ai varianta AirSoft cu replici identice cu cele adevarate ( are fiul meu un Kalasnikov full metal juri ca este adevarat - acum i-am comandat un Colt M4 Riss)
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !