Traxxas 1/16 Slash/Revo
Postat 28 February 2012 - 07:48 PM
- mi se pare mult prea scurta cursa volanului (telecomanda 27mhz), trebuie miscat milimetric chestie destul de haioasa cind ai prins viteza. Trebuie sa-mi caut statie cu expo?
- suspensiile nu au o pozitie anume de repaus (o pui pe jos, e intr-o pozitie, o apesi, cind revine e in alta pozitie vizibil mai joasa; si in mers ramine inclinata functie de ultima manevra). O solutie mai low-cost de imbunatatit asta exista?
- cam la limita combinatia stock de pinion/spur (26/55) pentru motorul asta, pe ce sa trec, 18/45?
Postat 28 February 2012 - 09:39 PM
FG-Monstertruck
- Zenoah 26ccm engine
- FG supply tuning pipe
- front disc brakes system
Postat 29 February 2012 - 10:41 AM
FG-Monstertruck
- Zenoah 26ccm engine
- FG supply tuning pipe
Postat 29 February 2012 - 01:23 PM
DanB, la 29 February 2012 - 10:46 AM, a spus:
Vine cu sampon sau probabil cu un ulei mediu, adica 30-35 wt, cel putin asa era la toate automodelele 1:10 pe care le-am avut de la Traxxas si arcurile erau tot medii.
1:16-le tau din auzite am inteles ca are arcuri moi si amortizoarele sunt slabute, totusi, fenomenul descris de tine, cum ca, atunci cand masina este pusa pe sol si o ridici cu mana putin suspensia ramane in punctul cel mai sus si daca o apesi nu se ridica in acelesi loc ci mai jos, ei bine, este normal acest lucru, asa a fost la toate masinile pe care le-am avut.
Inca un lucru pentru care nu lucreaza bine suspensia ar putea fi ca uleiul trebuie schimbat, or fi curs amortizoarele si a mai intrat praf.
Aceasta postare a fost editata de lamav4: 29 February 2012 - 01:25 PM
Postat 29 February 2012 - 01:37 PM
Pasta nu am mai auzit-o.Deci pot pune sampon in amortizoarele mele?
-Associated B7 - buggy 2wd electric
-Associated B74.2 - buggy 4wd electric
-Mugen MTC2 - stock/mod touring electric
-Associated SC6.2 - short course 2wd electric
-Losi SCTE 2.0 - short course 4wd electric
-Mugen MBX5T - truggy nitro
-Mugen MBX6 - buggy nitro
-Kyosho MR03 - 1/28 box stock
-GLR racing - 1/28 mod
-Garbage collection - Crawler performance scale
[center]Club
C.S.T.A. Bucuresti
Postat 29 February 2012 - 01:41 PM
-GLR racing - 1/28 mod
[center]Club
C.S.T.A. Bucuresti
Postat 29 February 2012 - 02:24 PM
Masina e noua si nu a curs (inca) uleiul. Aparent e prea usoara ca sa revina amortizoarele singure (daca decuplez unul de pe o punte, celalalt brusc si dintr-o data nu mai someaza). E aiurea, dupa un viraj vin cu ea inclinata in partea cu pricina, dupa frina ramine inclinata in fata samd. Restul suspensiei nu freaca deloc.
Intrebare pentru cei care au trecut de la 27MHz la 2.4GHz, cursa volanului e la fel de scurta si la telecomenzile in 2.4? (tot sper sa nu trebuiasca sa planific una computerizata cu expo)
Postat 29 February 2012 - 02:55 PM
-GLR racing - 1/28 mod
[center]Club
C.S.T.A. Bucuresti
Postat 02 March 2012 - 08:33 PM
La urmatoarea incercare o sa dau o gaura cit motorul intr-un radiator mai serios, dupa care il tai in jumatate. Inca nu am gasit materia prima potrivita.
Aceasta postare a fost editata de DanB: 02 March 2012 - 08:34 PM
Postat 17 March 2012 - 10:11 PM
S-a ars servo-ul (a iesit fum din el) si a luat cu el si bec-ul integrat in esc (fum si de acolo dupa citeva secunde). Nasol ca bec-ul nu are protectie la supracurent si daca nu mai ai garantie un esc original (cel ieftin, brushed xl2.5) costa mai bine de o treime de masina.
Aparent servo-ul 2080 le mai da de furca si la altii "allot of them burn out within a few months. (as did mine)"
Culmea e ca a ars pe drum drept, "pedala" nu era in podea, era uscat, nu am lovit nimic.
Aceasta postare a fost editata de DanB: 17 March 2012 - 10:14 PM
Postat 14 April 2012 - 10:06 PM
Si acuma concluziile mele la zi cu privire la masinutza (din greseala le-am postat pe thread-ul de slash 1/10, le reproduc aici unde le e locul)
Al meu e slash brushed (#7005, versiunea mai veche cu motor titan 380, acuma acelasi #7005 are un motor 540)
The bad:
- Intre pinion si spur intra mizerie intr-o veselie, cu toate ca exista aparatoare
- Servo saver-ul cum prinde un pic de mizerie (adica cam imediat ce mergi, ca e sub masina, expus la vedere) nu mai cedeaza si toata greutatea pica pe servo. Care are pinioane de plastic. Bine ca se vind separat la punguta, luati cite 2-3 odata ca altfel nu merita transportul...
- Bateria stock tine prea putin (deh, 1200mAh)
- Incarcatorul stock e ca sa fie la numar, n-are peak detection
- Varianta brushed vine pe 27mhz, si mama ce fain e la full speed cind iti sare scurt directia din cauza de interferente (si servo-ul e rapid); noroc ca un rx+tx traxxas in 2.4 se gaseste nou din dezmembrari (ebay, din usa) la vreo 210 ron (jumate cit ar costa comandat oficial ca piesa) si statia desi nu pare are epa, expo, model memory automat doar ca nu are afisaj, tot dialogul se face la modul tu butonezi, ea da din led
The good:
- Waterproof rulez. Si ca n-ai griji (vai am luat ultima balta ramasa pe strada si s-a ars esc-ul) si ca ies niste drift-uri pe asfalt ud... sau bashing in noroi...
- Surprinzator de rezistent, configuratia stock, luat borduri, luat o adincitura cu fata la full speed urmata de o rasturnare ca-n
filme, nimic rupt. De rasturnari laterale (nu incercati drift daca suprafata nu e neteda) nu mai zic, fara numar.
- Se poate adauga inca un servo fara nici o modificare (doar ca horn si link-uri vin doar la pachet cu saver-ul)
- Se poate adauga inca o baterie, trebe doar obectu' si un conector Y. Pt motorizarile brushless se poate trece pe lipo (2x1800 deja e altceva decit 1x1200)
The modificari:
- Am simtit nevoia doar sa schimb uleiul din diferentiale (stock 30k, eu am pus 100k, oricum cind se incalzeste parca nu-i)
- ... si sa pun pe spate arcuri mai tari, de 1.2 parca.
- Astept a doua baterie si cablul Y
Si gata, bash, clean (spalat sub dus cu grija, la presiune mica, nimic direct in motor sau electronica + wd40, inca tin rulmentii), repeat
Postat 29 April 2012 - 01:00 AM
Aceasta postare a fost editata de snowmann: 29 April 2012 - 01:05 AM
Postat 29 April 2012 - 10:05 AM
Dar e surprinzator de rezistenta.
Postat 29 April 2012 - 01:10 PM
DanB, la 29 February 2012 - 02:24 PM, a spus:
Si eu m-am pricopsit cu o statie traxxas TQ 27mhz si da, cursa "volanului" e prea scurta. La Spektrum DX3E si la toate celelalte statii pe care le-am avut cursa volanului este mai mare si masina se controleaza altfel, mai placut.
..asta am constatat eu :angry2:
Bafta!
Postat 29 April 2012 - 05:34 PM
Postat 29 April 2012 - 06:29 PM
DanB a spus:
E o masinutza pt bashing nu pentru concurs. (mai ales) cu doua baterii trebuie sa-ti pui arcuri mai tari pe spate (scrie si in manual ceva pe tema asta). Pot sa intre pietricele atit la servo saver cit si intre pinion si spur, niciuna din variante nu e placuta.
Dar e surprinzator de rezistenta.
Neaparat arcuri si pe spate si pe fata mai tari!
Oricum cat de curand cred ca o voi transforma in e-revo ! Pt posesorii de e-revo...cum sta cu stabilitatea ? Se da peste cap asa des ?
Postat 29 April 2012 - 07:37 PM
Intre timp am trecut la digital, setat expo, alta viata.
Postat 29 April 2012 - 10:19 PM
DanB a spus:
Referitor la cursa volanului, nu e vorba ca nu se duce servo pina in capat, ci ca daca nu ai una cu expo (si alea analogice nu prea au) e greu de tinut linia dreapta la top speed (un mm misti de volan si deja masinutza e pe cu totul alta traiectorie).
Intre timp am trecut la digital, setat expo, alta viata.
La exact asta ma refeream si eu , ca am butonat la expo se il setez asa cum vreau o groaza de timp ......
Postat 30 April 2012 - 05:49 PM
FG-Monstertruck
- Zenoah 26ccm engine
- FG supply tuning pipe
Postat 23 May 2012 - 08:54 AM
cu respect, Cătălin.