As dori va rog frumos sa imi dati cateva idei despre cum as putea construi un tun din lemn la marimi reale. Imi trebuie acest obiect pentru decor exterior, si pentru ca acesta imi este hobby, de mult tot incerc sa gasesc unul, sa il cumpar dar nu gasesc si ceea ce gasesc este foarte scump si de aceea doresc sa il fac, eu.
M-ar ajuta foarte mult daca imi spuneti de unde pot face rost de materialul necesar,si de roti ca am cautat roti din lemn si nu am gasit decat o roata crapata care nu cred ca ar tine o grutate prea mare si de teava de metal nu foarte scumpa pentru el asemanator cu o teava de tun.
Nu am de la cine sa ma interesez ca nimeni nu are un hobby ca mine si nu cunosc oameni ce se ocupa cu aceste lucruri sau care ar avea materialele necesare mie.
As dori ceva in genul acesta din imagine:
http://www.berzence.hu/img/large/agyu.jpg
http://www.freakingnews.com/images/app_images/old-cannon.jpg
Va rog frumos sa ma ajutati. MultumescÂ
Pagina 1 din 1
Tun de lemn
#2
Postat 30 August 2009 - 12:26 AM
Official Sergyo, la Aug 29 2009, 04:27 PM, a spus:
..... un tun din lemn ...... pentru decor exterior, .....teava de metal .......
Intamplator, in urma cu vreo 15 ani, am cunoscut in Germania un mester care exact asta facea, tunuri “de epoca†din lemn.
Afetul si rotile nu ridica probleme deosebite de fabricatie, pentru cine nu are doua maini stangi. Studiaza fotografiile cu atentie si te lamuresti singur.
Teava, evident, nu era facuta din bronz turnat ci dintr-un bustean tras la un fel de strung, destul de rudimentar realizat. Obtinea atat exteriorul profilat cat si canalul central. Exteriorul era apoi tratat cu un chit care avea rolul de a astupa eventualele crapaturi, de a permite imprimarea in relief a unor cuvinte cu caractere gotice (cu un fel de stampila-matrita), si realizarea tot in relief a unor asazise defecte de turnare si uzura. Vopsirea o facea cu niste amestecuri de vopsele de bronz. In final aspectul era chiar foarte reusit.
Pe canalul central introducea fest o teava metalica sudata la capatul inferior si cu ajutorul carbidului obtinea si un “bum†teribil de realist.
#4
Postat 25 January 2010 - 04:36 PM
Rotile sunt realizate din scandura de lemn dur ( fag/ stejar ) cu grosimea de 3-5 cm , si sunt realizate astfel .... cercsul este impartit in 3-4-5 segemte in functie de cat de mare este roata , in capetele segmetelor este realizat un profil , asfel incat segementele sa se imbine . butucul il faci din lemn sturnjit la forma dorita si cu doua lagare pentru rulmenti , gaurile spitelor trebuie sa fie la 90 de grade fata de axul butucului spitele pot fi fcaute la strung daca vrei sa aibe un model deosebit sau le poti cumpara de'gata , roata asambladu-se toata o data , o poti lipi cu epoxi sai bizon poly sau ce lipici de lemn gassti care sa fie foarte rezistent . Peste lagarele butur=tucui aplici niste coliere de metal , la fel faci si peste cercul rotii (janta) . Colierele rotilor originale erau aplicate la cald , adica ''mesterii'' inroseau banda de metal si o bateau pana o faceau cerc , o inroseau din nou o aplicau pe janta apoi o stropeau cu apa ...
Oto si crevetii lui..
#5
Postat 25 January 2010 - 04:58 PM
Mergi bre' la un dogar roman ! Ce e asa greu de gasit? Probabil ti-l face in pretul unui butoi de vin!
Tehnica si materialele sunt absolut similare! Ma indoiesc ca la tine in Banat nu se face tuica sau vin! :rolleyes:
Pentru textuta si patinare mergi la un artist, pictor, ceramist, scenograf etc...si ti-l face cum vrei tu.
Tehnica si materialele sunt absolut similare! Ma indoiesc ca la tine in Banat nu se face tuica sau vin! :rolleyes:
Pentru textuta si patinare mergi la un artist, pictor, ceramist, scenograf etc...si ti-l face cum vrei tu.
Aceasta postare a fost editata de nch: 25 January 2010 - 05:01 PM
0745.356.013
Bucuresti/Rahova
Bucuresti/Rahova
#7
Postat 04 January 2011 - 01:36 PM
Nu vreau sa te descurajez, dar trebuie ai acces la un strungar, un frezor, un sudor si un tamplar si sa fii undeva la o curte, ca sa poti mesteri in voie. Inainte de toate trebuie un proiect sau o schita. Urmeaza apoi necesarul de materiale. Avand si eu acelasi hobby: constructia unui tun de epoca- sec.vii- am achizitionat intai rotile, am confectionat elementele tevii si apoi afetul. La aceasta data inca mai am de lucru. De notat ca am inceput lucrul cam de 2 ani. daca nu mai mult. Toate fiind scumpe, le-am facut in timp. Doua roti mai am- sunt noi- suporta greutate f. mare ,fiind construite din trei esente de lemn diferite:stejar, paltin si salcam. Pot sa ti le ofer spre vanzare. Contacteaza-ma prin RHC Forum. Succes!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1