nimsoc, la Sep 21 2009, 09:37 PM, a spus:
R.D, fara suparare dar dovedesti inca odata, daca mai era cazul, ca vb in necunostinta de cauza. Edgele, vazut de sus, are linia ce uneste BA al semiaripii stangi cu semiaripa dreapta , DREAPTA. Nu-i ca la Extra sau Yak cu unghi intre BA ale semiaripilor vazute, repet, de sus. Nu stiu cum ii zice in limbaj de specialitate la acest unghi, dar asta e particularitatea Edge-ului. Deci, daca am 95-110 mm la capatul aripii, atat am sa am si la incastrare. Asa e la Edge.
Iti doresc inca multe modele ca sa-ti dai seama de diferenta dintre Edge si Extrasi alte modele ca si design de aripa. Te astept sa raspunzi caci nu vei pregeta s-o faci, incepand cu exemple de pe vremea matusii tale care avea lantul slabit la bicicleta si terminand cu .. eventual vecinul de bloc caruia nu i-au iesit castravetii anul asta? Nu stiu, surprinde-ne.
P.S. Shogi, modelul tau cred ca are pt. inceput CG-ul pe aproape. Eu am un model aproape identic cu al tau( e de la alt producator) si are 5,8kg plin, 197 anv.,motorizat 40cc. In manual e dat CG-ul la 105mm fata de BA. Asa l-am pus si la primul zbor a cerut un pic mai in spate cu 1,5 cm(pe testate si aici are dreptate Red Sky) adica pe la 120mm. Zbora super o.k. asa. Edgele cere un centru mai in fata datorita particularitatii aripii pe care am expus-o mai devreme.
Tu n-ai avut curse pe el ca sa-l asezi cum trebuie. Pt. modelul tau curse pe profundor de 1cm urcare, coborare ,sunt ca sa zic asa 'utopice' Daca aveai curse de 5cm il simteai doar un pic greu de bot si-l aduceai bine jos. Deci sfatul meu, da CG-ul mai in spate putin, 1cm, si fa curse de 40grade pe toate suprafetele. Baga expo mult daca ti-e frica de el si nu-l forta. Dupa ce te vei obisnui cu el, redu expo pe la 60% si incepi sa te familiarizezi cu diferite manevre ale lui.
Nu ma supar stimate domn , caci nu am pentru ce !
Nu m-am dat nici odata prea destept si cat traiesti inveti - daca vrei si daca prezinta
interes !
Pentru mine nu orice este legat de aeromodelism prezinta interes - e doar o forma de recreere - nu
vreau sa transform o simpla distractie in te miri ce complex intelectual !
I-mi dadeam si eu cu parerea ! Daca chinezii care l-au proiectat nu au dat C.G. - ul bine
si care chinezi stiu toate tipurile de aripi si profile , si modele si ce mai vrei tu, pe de rost , ce pretentii sa ai de la mine !
Da de ce ma vezi tu chiar asa de idiot de fiecare data ?
Ai vazut cred ca mai sus putin am scris zic eu corect posibilele defecte :
- profundor pe zero
- unghi motor
- si unghi incidenta
si am accentuat sa verifice profundorul !
Asta cu profundorul din proprie experienta ( nu din auzite cum ma tot alinti tu din cand in cand ) - un singur click pe tras la
profundor si modelul venea fulg la aterizare - pana atunci numai in valuri venea - cum reduceam gazul cum venea direct in jos !
Este adevarat ca am scris undeva eleron in loc de profundor , din graba - da cine a citit a inteles !
Nu m-am uitat la poza Edge-ului lui shogi ca sa vad ca are aripa dreapta , eu nu am avut nici odata un Edge ( nici nu imi place )
si nu m-a facut nici mama modelist Sef la maternitate pe sectia " boraci isteti " !
P.S.
Curse de 40 grade nu sunt cam mari pentru low rate si mai ales pentru primul zbor ?
Intreb doar ca sa mai invatam si noi astia cu matusi, vecini , si biciclete pe baza de morcovi ! Serios ! - ca vreau sa fac si eu un
prim zbor la Katana 120 S !
La Sebart-ul meu ( unul dim multele pe care le am - vad ca asta deranjeaza ) producatorul recomanda curse intre 40 grade si 50 grade
cu expo intre 60% si 80% doar pentru 3D si utilizate spune el doar in momentul efectuarii manevrelor de 3D , dupa care ................ ma rog stii tu !
Nu mai fi asa moracanos ! Bafta !
Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 22 September 2009 - 08:53 AM
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !