flypol, la Sep 8 2009, 05:55 PM, a spus:
Cat se poate de incorect, UBEC-ul lui este in comutatie si introduce al dracu' de frecvente perturbatoare, daca e pus imediat langa receptor. Uita-te atent, pe cablul de iesire are cateva spire pe un tor de ferita. Daca ar fi stabilizator liniar la ce i-ar folosi? Mai mult, merge si pe 2S si pe 3S (Li-po) si te asigur ca nu se incalzeste excesiv cand are parte de sarcina. Ori la mine, pe Yak, a avut sarcina cat cuprinde. Si in 4 zboruri abia a consumat 1/4 dintr-un pack 3S de 1500 mAh (deci aproximativ 16,65 WH capacitate).
Eu l-am avut la vreo 15 - 20 cm de receptor (Spektrum AR7000, 2,4 GHz) si n-a simtit neam de perturbare la viata lui. Deci distanta aia iti ajunge, in principiu, dar cu conditia sa pui cablul ala intr-o pozitie cat mai fixa si, de preferat, perpendicular pe antena receptorului. De exemplu il poti fixa pe suportul celor doua servouri, pe sub calburile de actionare a directiei. si lasi spre receptor doar strictul necesar incat sa poti introduce conectorul lejer si sa ramana o mica rezerva (nu sa stea cablul intins in mufa).
Eventual incearca sa montezi UBEC-ul pe suportul servourilor (deasupra decupajului acela patrat din dreapta servoului de directie) deoarece e posibil ca si ecranarea metalica sa radieze ceva, iar la tine bate fix spre receptor. Din pacate nu am poze, dar eu pusesem UBEC-ul exact in aceasta pozitie, pe care ti-o sugerez.
Aceasta postare a fost editata de ave: 09 September 2009 - 09:57 AM