Radiocomanda E-sky folosita ca trainer pt MX-12 Cum se face oare ?
Postat 03 August 2009 - 10:01 PM
Statia este chioara fara mixaje - are mufa de trainer ( cu care o poti lega ca simulator la PC si most probabil la alta telecomanda identica )
Deci scoate niscai semnale PPM pe mufa aia idiotica... ;)
Vreau sa o transform intr-un dumb terminal pe care sa il leg la Graupner-ul MX-12 si sa o folosesc ca trainer pentru a mea sotie
Asta o am in casa - alt MX-12 e cu intalniri, etc si se duce naibii fun-ul de incepator
Asadar ?
Cum scoatem PPM din ratzushca si sa bagam in MX-12 - aaaa si sa ii taiem radio-ul pe acel moment ( dar asta ar trebui sa fie simpla )
MX-12 stie sa primeasca in modul ilink + slave semnale brute de la un PPM - zic ei
Hai dati cu paru'
Danke schoschon
Postat 06 August 2009 - 09:14 PM
motzu, la Aug 3 2009, 11:01 PM, a spus:
Statia este chioara fara mixaje - are mufa de trainer ( cu care o poti lega ca simulator la PC si most probabil la alta telecomanda identica )
Deci scoate niscai semnale PPM pe mufa aia idiotica... :)
Vreau sa o transform intr-un dumb terminal pe care sa il leg la Graupner-ul MX-12 si sa o folosesc ca trainer pentru a mea sotie
Asta o am in casa - alt MX-12 e cu intalniri, etc si se duce naibii fun-ul de incepator
Asadar ?
Cum scoatem PPM din ratzushca si sa bagam in MX-12 - aaaa si sa ii taiem radio-ul pe acel moment ( dar asta ar trebui sa fie simpla )
MX-12 stie sa primeasca in modul ilink + slave semnale brute de la un PPM - zic ei
Hai dati cu paru'
Danke schoschon
E F SIMPLU. DACA DESCHIZI TELECOM., JOS, DREAPTA(vedere din spate) e modulul RF. Are pe el o cupla cu trei fire: masa, +Vcc, semnal. Daca intrerupi +Vcc(rosu), nu mai merge modulul de RF, deci nu ai emisie, pe firul de semnal ai semnalele telecomenzii, cele de care ai nevoie. Recomandare, sa folosesti respectivele semnale printr-un condensator nepolarizat de 1microF/50V, bineinteles fata de masa. Succes
Postat 07 August 2009 - 06:03 PM
Pun un switch care sa inchida curentul la RF si sa redirectioneze PPM-ul la eine mufa DIN de 3 juma la care conectez prin condensator semnalul PPM de la telecostift
Semnalul aista il bag in MX-12 in modul slave si ar trebui sa functioneze cand apas butonul de trainer
Incercam ca moarte n-are
Pe ce frecventa e semnalul PPM ? - sa vedem daca nepolarizatul ala nu devine nepoliticos fata de el
Merci de sfaturi
Aceasta postare a fost editata de motzu: 07 August 2009 - 06:04 PM
Postat 07 August 2009 - 07:15 PM
Dar statia aia are o mufa de simulator.
Si acolo ai si semnal PPM sa-l bagi direct in MX-12, cat si un pin de inhibat blocul RF.
De pe rcgroups:
Pin 1 is TX_OUT (signal output from this transmitter).
Pin 2 is TX_IN (signal coming in from another transmitter).
Pin 3 is V_OUT (Teacher's power output, student's input power).
Pin 4 is N.C. (no connect).
Outer round metal shield is GND.
Aceasta postare a fost editata de docmarius: 07 August 2009 - 07:29 PM
--------------------
Modele: Robbe Pitts S12, GL-450C, Pelikan X-treme, Ripmax Bossanova 15cc, Raptor 620SE
R/C: Futaba FF9C 35MHz/Jeti Duplex 2.4GHz, ESU ECoS II
Postat 07 August 2009 - 07:42 PM
Merci mult de indrumari
Marius
Ai idee pinul 3 ce face cu tensiunile alea ?
Banuiesc ca pe 1 scoti PPM pe 2 bagi din exterior de la o alta sursa -chiar pot sa scot pe mufa DSC din mx-12 PPM si sa-l bag in E-Fly bag seama - ceea ce e mai putin periculos si sigur ar merge pentru ca scoteam pe mufa DSC PPM ca sa il bag in placa de sunet
Da' 3 ?
Unde-cine o baga si scoate ? :D
Merci
Postat 07 August 2009 - 08:10 PM
Posibil ca atunci cand simte 4-5V pe pinul ala sa decupleze modulul radio (asa face cand bagi cablul USB).
Ar trebui incercat. Eu nu mai am statie E-sky sa verific!
In mod normal ar trebui sa scoti semnalul PPM de pe pinul 1 si sa-l bagi in MX. Semnalul are cam 2V amplitudine, deci nu e problema sa arzi MX-ul :D
Masa o duci la masa lui MX.
Si scoti cuartul. Sau ii dai 4V pe pinul 3 (probabil - eu as scoate cuartul ca e mai sigur).
Succese.
Aceasta postare a fost editata de docmarius: 07 August 2009 - 08:11 PM
--------------------
Modele: Robbe Pitts S12, GL-450C, Pelikan X-treme, Ripmax Bossanova 15cc, Raptor 620SE
R/C: Futaba FF9C 35MHz/Jeti Duplex 2.4GHz, ESU ECoS II