Servo standard pentru modele 1/4 ?
Postat 03 August 2009 - 01:15 AM
Postat 03 August 2009 - 08:03 AM
O alta ideie mai la indemana ar fii folosirea unui motor cu reductor planetar si selector de moment ( surubelnita electrica) , astfel am si motor mai puternic (seria 540 - 600 -XXX) pinioane metalice mai bine fcaute si mai bine gandite decat ce se poate face in ''bucatarie'' iar selectorul acela poate fii folost pe post de servo saver . Dar intervine alta problema sau mai multe si anume comandarea motorului . atasarea unui potentiometru ( prcatic potentiometrul poate fii atasat prin curea sau niste roti dintate in raport 1/1 ? ) si cea mai mare porblema pentru mine alimentarea lui avand in vedere ca , consuma minim 10A mult peste ce poate suporta un pcb de servo sau un receptor ....
Postat 03 August 2009 - 10:20 AM
Poti sa-ti faci un SERVO folosinf electronica de la un servo clasic cu ceva modificari, adaugi un etaj de putere mai mare si folosesti un motor mai tzeapan. Apoi calculezi demultiplicarea pinoanelor din SERVo si copiezi reductorul dar la scara mai mare cu pinioane mai mari si de metal, adaptezi cumva potentiometrul si astfel o sa ai un SERVo urias care va avea multe, multe Kg forta si poate asa vei putea sa tii directia la tractorul ala de vrei sa-l faci.
Deci nu este ceva greu de facut...doar ca sunt multe de facut: reductorul, motorul, actionarea reducotorului, partea de putere (ceva fet-uri), adaptarea unui motor mai mare seria 600 de exemplu, cuplarea potentiometrului, totul intr-o cutie mai mare si etansa...ce sa mai un SERVO GIGANTIC.
Succes.
Postat 03 August 2009 - 01:06 PM
Postat 03 August 2009 - 07:11 PM
Da-dooo serourile maxi alea sunt slabe , ca sa iti faci o iedeie cam ce forta ar trebuii sa aibe ... inchipuieti ca mergi pe bicicleta cu ceva viteza si iei o pitra cu roata din fata ....
Dan , la asaceva ma gandeam si eu un reductor gata facut , recuperat si folosit in scopul asta ... prcatic trebuie doar sa sa apuc de cautat prin targuri si pe la dezmembrari . Ma gandesc la un reductor de macara (geam electric) .
Postat 04 August 2009 - 06:51 AM
Inca o chestie...prin vdeocasetofoane vechi exista multe rori dintata de plastic cam de 3-4 cm diametru cu dinti maricei....totul este sa obtii acelasi raport de demultimplicare.
A dpua chestie tot pentru usurinta...foloseste partea de putere dintr-un REGULATOR DE MOTOR CU INAINTE SI INAPOI...si in puntea H intri cu comanda punti H din servo. Ca electronica de servo foloseste una de la un 9451 de exemplu pentru ca aia are doua perechi de FET-uri ca si punte H si de acolo poti lua comenzile pentru puntea ta de FET-uri din regulator. Alte servo au dor un circuit integrat si motorul se leaga direct la circuitul ala. LA acest model este mai complicat de facut o parte de driver mai puternica...dar nu si imposibil.
Succes.
Aceasta postare a fost editata de charlie: 04 August 2009 - 06:52 AM
Postat 04 August 2009 - 12:56 PM
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 04 August 2009 - 12:57 PM
Postat 04 August 2009 - 01:59 PM
Se merita oare sa ii fac o suspenise semiindependenta pe spate ? sau sa o las fixa , nu de alta dar am putin loc in spate iar transmisia este total haotica ( motor+variator pe mislocul sasiului in spate ambreiaj centrifugal+cutie transmisie (din roata mopedului ) apoi pinion cu lant spre axul rotilor spate
Postat 04 August 2009 - 06:21 PM
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Postat 06 August 2009 - 01:45 AM