Modelism - RHC Forum: Servo standard pentru modele 1/4 ? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Servo standard pentru modele 1/4 ?

#1 Useril este offline   zola 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 21-July 07

Postat 03 August 2009 - 01:15 AM

Este posibil ? As vrea sa ma apuc sa imi fac un buggy 2wd fara diferential cu motor de 50cmc . Daca la acceleratie merge usor un servo standard eu unul ma indoiesc ca pot folosii un standard sau un jumbo mediu la directie sau frana . Zic asta deorece model v'a avea aproximativ 1300 si cam 40-50kg in functie de greutatea roll barului si greutatea rotilor .
Oto si crevetii lui..
0

#2 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 03 August 2009 - 06:18 AM

Cu siguranta nu merge un standard.
Cu siguranta va trebui ceva cu pinioane metalice.
Cu siguranta va trebui un servo saver.
Cu siguranta....cu siguranta.

Aceasta postare a fost editata de charlie: 03 August 2009 - 06:19 AM

0

#3 Useril este offline   zola 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 03 August 2009 - 08:03 AM

Eu aveam in cap sa folosesc un servo normal care sa actineze o pargaie .. astefel cresteam puterea , dar miscoram enorm cursa .
O alta ideie mai la indemana ar fii folosirea unui motor cu reductor planetar si selector de moment ( surubelnita electrica) , astfel am si motor mai puternic (seria 540 - 600 -XXX) pinioane metalice mai bine fcaute si mai bine gandite decat ce se poate face in ''bucatarie'' iar selectorul acela poate fii folost pe post de servo saver . Dar intervine alta problema sau mai multe si anume comandarea motorului . atasarea unui potentiometru ( prcatic potentiometrul poate fii atasat prin curea sau niste roti dintate in raport 1/1 ? ) si cea mai mare porblema pentru mine alimentarea lui avand in vedere ca , consuma minim 10A mult peste ce poate suporta un pcb de servo sau un receptor ....
Oto si crevetii lui..
0

#4 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 August 2009 - 10:20 AM

Sfatul meu este sa iei mai multe servo dinalea jumbo...sa le pui in paralel cu brate solide si de la ele sa-ti faci o reducere (parghii) si poate asa sa reusesti sa faci ceva care sa merga...dar nu este o solutie...este o carpeala.

Poti sa-ti faci un SERVO folosinf electronica de la un servo clasic cu ceva modificari, adaugi un etaj de putere mai mare si folosesti un motor mai tzeapan. Apoi calculezi demultiplicarea pinoanelor din SERVo si copiezi reductorul dar la scara mai mare cu pinioane mai mari si de metal, adaptezi cumva potentiometrul si astfel o sa ai un SERVo urias care va avea multe, multe Kg forta si poate asa vei putea sa tii directia la tractorul ala de vrei sa-l faci.

Deci nu este ceva greu de facut...doar ca sunt multe de facut: reductorul, motorul, actionarea reducotorului, partea de putere (ceva fet-uri), adaptarea unui motor mai mare seria 600 de exemplu, cuplarea potentiometrului, totul intr-o cutie mai mare si etansa...ce sa mai un SERVO GIGANTIC.

Succes.
0

#5 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 03 August 2009 - 01:06 PM

As zice asa: un motor cu reductor melcat de la stergatorul de parbriz. Preferabil de la o masina mai mare. Pe axul de iesire fixezi un potentiometru de aceeasi valoare ca cel din electronica de servo. In rest faci cum a zis Charlie (electronica de servo plus etaj de putere).
0

#6 Useril este offline   zola 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 03 August 2009 - 07:11 PM

Charlie sincer nu imi pemrmit sa iua mai multe jumbo un jumbo e minim 75e :) . Iar sa propiectez si sa fac un demultiplicator nu vad cum , bine la priiectare pot folosii un servo de putere si sa copiez angenajul si cutia , cutia se poate face din aluminiu la cnc apoi acoperita cu plastic , dar dar angrenajul nu vad cum sau cine l'ar putea face ...
Da-dooo serourile maxi alea sunt slabe , ca sa iti faci o iedeie cam ce forta ar trebuii sa aibe ... inchipuieti ca mergi pe bicicleta cu ceva viteza si iei o pitra cu roata din fata ....
Dan , la asaceva ma gandeam si eu un reductor gata facut , recuperat si folosit in scopul asta ... prcatic trebuie doar sa sa apuc de cautat prin targuri si pe la dezmembrari . Ma gandesc la un reductor de macara (geam electric) .
Oto si crevetii lui..
0

#7 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 04 August 2009 - 06:51 AM

Daca stii exact cat este demultiplicarea de la un servo standard poti face aceeasi demultiplicare folosind altfel de roti. Foloseste de exemplu roti dintate de pe la masinute...pinion si "volanta" daca pot spune asa...sau roata dintata mare de la un elicopter mai mic...alea sunt de plastic dar au dinti cu pas mare...si poti face o improvizatie prinzand aceste roti intre doua placi de metal sau de sticlo textolit si obtii astfel un reductor. Macar sa faci acest SERVO urias sa mearga si sa raspunda cum trebuie si apoi daca este nevoie rotile mai mari le faci din metal la un frezor bun copiind intocmai rotile de plastic...dar macar sa merga servoul ala.

Inca o chestie...prin vdeocasetofoane vechi exista multe rori dintata de plastic cam de 3-4 cm diametru cu dinti maricei....totul este sa obtii acelasi raport de demultimplicare.
A dpua chestie tot pentru usurinta...foloseste partea de putere dintr-un REGULATOR DE MOTOR CU INAINTE SI INAPOI...si in puntea H intri cu comanda punti H din servo. Ca electronica de servo foloseste una de la un 9451 de exemplu pentru ca aia are doua perechi de FET-uri ca si punte H si de acolo poti lua comenzile pentru puntea ta de FET-uri din regulator. Alte servo au dor un circuit integrat si motorul se leaga direct la circuitul ala. LA acest model este mai complicat de facut o parte de driver mai puternica...dar nu si imposibil.

Succes.

Aceasta postare a fost editata de charlie: 04 August 2009 - 06:52 AM

0

#8 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 August 2009 - 12:56 PM

As vrea sa punctez un alt avantaj al motorului pentru stergator de parbriz, in afara simplitatii si a raportului mare de demultiplicare, faptul ca este autoblocant. In consecinta eforturile din roti nu trebuiesc compensate de motor.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 04 August 2009 - 12:57 PM

0

#9 Useril este offline   zola 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 04 August 2009 - 01:59 PM

Da corect Dan , dar trebuie sa si gasesc ceva ieftin si bun . Crezi ca ar merge folosite cele de la un camion gaz ? de prin '70 ata l'as avea ''in casa'' , in rest oricum trebuie sa ma duc la un atelier care se acupa cu demembrari reparari ciocaneli si altele , caci trebuie sa gasesc 8 bucse la fel si doua articulatii sferice pentru puntea fata .
Se merita oare sa ii fac o suspenise semiindependenta pe spate ? sau sa o las fixa , nu de alta dar am putin loc in spate iar transmisia este total haotica ( motor+variator pe mislocul sasiului in spate ambreiaj centrifugal+cutie transmisie (din roata mopedului ) apoi pinion cu lant spre axul rotilor spate
Oto si crevetii lui..
0

#10 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 August 2009 - 06:21 PM

Eu as incerca cu motorul pe care il ai.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
0

#11 Useril este offline   zola 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 August 2009 - 01:45 AM

Astazi am probat un demultiplicator de gaz + motor seria 600 , am pus o pargaie de 30 cm si opune rezistenta mare , adica trebuie sa te ''concentrezi'' ca sa o poti tine , oricum forta servoului este multiplicata si de parghile sistemului de directie ...
Oto si crevetii lui..
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro