Micro Boats
Postat 01 August 2009 - 10:42 AM
Am inceput cu un plan simplu si am ales cel de SV. Initial am vrut sa-l fac din carbon dar cum costa destul de mult si inca nu am achizitionat o masina de taiat mai profi si fiind si primul model micro am hotarit sa-l fac din balsa acoperita cu fibra de sticla.
Problema este de electronica:
VAR 1. Electronica de mini-z impreuna cu un picoservo de 4,3 grame din care sa scot electronica, lipo de 850mA si un BEC (placa de mini-z este alimentata la 6V). Dezavantajul ar fi raza de functionare a rc-ului prea mica
VAR 2. receptor, esc, lipo 850mA si pico servo numai ca nu am gasit de unde sa cumpar pina acum un mico esc si un micro RX in 35, 40, 72MHz sau in 2,4Ghz.
Pina acum asa a iesit, ce ma bucur este ca a obtinut suprafete foarte fine cind am acoperit cu fibra de sticla si rasina.
Am folosit pentru coaste balsa de 2mm iar pentru restul balsa de 1mm.
Cirma o sa o folosesc pe cea rosie de la graupner iar tubul si cuplajul trebuie sa vina de la robbe
Strutul cu cirma (cel gri) o sa-l folosesc la urmatorul rigger cu un periat de la mini-Z(hot chilli).
Ma gindesc ca daca mai am loc in barca sa-i fac si un tunel de inundare dar asta vedem la sfisit
Daca Sv -ul iese bine o sa-l fac si din carbon
Postat 01 August 2009 - 07:34 PM
un subiect chiar foarte interesant :)
cat despre partea de electronica..nu inteleg ceva, de ce tocmai placa de mini-z?
de ce nu incerci ceva de genul..un brushelss micut de ex Motor BL Outrunner ROXXY 2216/ 25
un regulator pt el..servo pico, si accuul acela de 850 ma 11.1 V (consuma8.3 A tractiune: 460 g) un rx micro si cu asta basta :D
incape..
parerea mea doar http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif
aa si ce elice vrei sa folosesti? ai ceva de suprafata asa micuta?
Stima
Ice
Postat 01 August 2009 - 08:07 PM
Zue, la Aug 1 2009, 11:42 AM, a spus:
Am inceput cu un plan simplu si am ales cel de SV. Initial am vrut sa-l fac din carbon dar cum costa destul de mult si inca nu am achizitionat o masina de taiat mai profi si fiind si primul model micro am hotarit sa-l fac din balsa acoperita cu fibra de sticla.
Problema este de electronica:
VAR 1. Electronica de mini-z impreuna cu un picoservo de 4,3 grame din care sa scot electronica, lipo de 850mA si un BEC (placa de mini-z este alimentata la 6V). Dezavantajul ar fi raza de functionare a rc-ului prea mica
VAR 2. receptor, esc, lipo 850mA si pico servo numai ca nu am gasit de unde sa cumpar pina acum un mico esc si un micro RX in 35, 40, 72MHz sau in 2,4Ghz.
Pina acum asa a iesit, ce ma bucur este ca a obtinut suprafete foarte fine cind am acoperit cu fibra de sticla si rasina.
Am folosit pentru coaste balsa de 2mm iar pentru restul balsa de 1mm.
Cirma o sa o folosesc pe cea rosie de la graupner iar tubul si cuplajul trebuie sa vina de la robbe
Strutul cu cirma (cel gri) o sa-l folosesc la urmatorul rigger cu un periat de la mini-Z(hot chilli).
Ma gindesc ca daca mai am loc in barca sa-i fac si un tunel de inundare dar asta vedem la sfisit
Daca Sv -ul iese bine o sa-l fac si din carbon
dupa aceleasi planuri am facut si eu barca din topicul "super v" in realitate modelul se numeste wildthing si a fost creat pt nitro
bafta
Postat 01 August 2009 - 09:22 PM
Daca barca se comporta bine o sa trec pe BL dar nu o sa folosesc outruner ci inruner pt. ca barca este deja aglomerata, cred ca o sa aleg motoare pe care le am(2040/07 si 2030/08) sau o sa incerc un 2040/12...oricum ramine de stabilit, pina atunci este cale lunga
Elici-> astept sa-mi vina axul port elice de la robbe ca sa aleg elicea in functie de terminatia pe care o are axul.Am de pus ochii pe mai multe elici: 27mm cu pas de 1,3 si pt ax de 2mm drive dog, metalica de la lindinger, doua elici de carbon de la graupner de 25mm (dar difera filetul) si o elice octura de 27mm. Toate elicile sunt de suprafata.
Aceasta postare a fost editata de Zue: 01 August 2009 - 09:34 PM
Postat 01 August 2009 - 09:31 PM
acuma inteleg dece mergi primadat pe perii :D si inteleg partea cu elicile
(abia astept sa mai lucrezi la ea si sa vad poze)
iti urez spor,si cat mai multa rabdare :)
bafta,o seara placuta
Ice
Zue, la Aug 1 2009, 10:22 PM, a spus:
Daca barca se comporta bine o sa trec pe BL dar nu o sa folosesc outruner ci inruner pt. ca barca este deja aglomerata, motoare pe care le am(2040/07 si 2030/08) sau o sa incerc un 2040/12...oricum ramine de stabilit, pina atunci este cale lunga
Elici-> astept sa-mi vina axul port elice de la robbe ca aleg elicea in functie de terminatia pe care o are axul.Am de pus ochii pe mai multe elici: 27mm cu pas de 1,3 si pt ax de 2mm drive dog, metalica de la lindinger, doua elici de carbon de la graupner de 25mm (dar difera filetul) si o elice octura de 27mm. Toate elicile sunt de suprafata.
Postat 01 August 2009 - 10:30 PM
Cind ajungi la micro cat am doua periate si un esc de pe un 1/18 la fix pt un lipo de 850 poate chiar 1000. Ar merge un dual drive :)
Aaa si uita-te putin la micro hydro cel de la chinez cred ca ar merge hardware de pe acolo e cam la aceeasi dimensiune cu ce ai deja
Aceasta postare a fost editata de RC1: 01 August 2009 - 10:34 PM
Postat 01 August 2009 - 10:41 PM
doar 9 grame. 26 x 17 x 8 mm.
asta daca vrei brushless. pt periat merge si esc-ul de 30A de la artech (19 grame). si el e foarte mic si nu costa mai mult de 20-30 lei.
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
Postat 02 August 2009 - 10:41 PM
citeva poze cu ce am mai lucrat, acum este lasata sa se intareasca rasina si apoi decupez puntea
Aceasta postare a fost editata de Zue: 02 August 2009 - 10:41 PM
Postat 02 August 2009 - 11:09 PM
Postat 03 August 2009 - 06:40 PM
poate reusesc sa cupez puntea, asta daca ma lasa fiul....
aaaa...stie cineva daca un rx de la Hi-tec (micro-rx) este compatibil cu Futaba 2pl, ambele in 40Mhz?
Aceasta postare a fost editata de Zue: 03 August 2009 - 06:44 PM
Postat 03 August 2009 - 11:17 PM
Zue, la Aug 3 2009, 07:40 PM, a spus:
poate reusesc sa cupez puntea, asta daca ma lasa fiul....
aaaa...stie cineva daca un rx de la Hi-tec (micro-rx) este compatibil cu Futaba 2pl, ambele in 40Mhz?
wow
chiar tare,imi place ca va fi micut si motorul acela imi aminteste de motoarele scoase din jucarii cand eram mai mic:D dar desigur stiu ca asta nu e la fel..daca zici ca 80000 rpm..pf mult,cred ca alea din jucarii au vro 9000 :D dar sa nu deviem de subiect,chiar e tare daca ma gandesc cat de micut va fi si sper sa zboare :D
bafta in continuare si spor,daca merge imi fac si eu unul :unsure:
Ice
Postat 03 August 2009 - 11:55 PM
[/quote]
Am folosit un Micro-receiver Hitec cu Graupner si Futaba T4X ,ambele 35Mhz. Distanta,aproximativ 150m. functionare corecta,fara probleme,dar nu era la navo ci la aero.
Postat 04 August 2009 - 02:38 AM
http://www.castlecre.../berg_ms4l.html
O optiune ar fi si cele Great Planes. In special cel cu ESC:
http://www.electrifl.../receivers.html
Ambele sunt perfect compatibile cu Futaba.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 04 August 2009 - 02:39 AM
Postat 04 August 2009 - 12:19 PM
Este vorba de hot Chili
Multumesc @dan_mitea
am incercat aseara sa inchid provizoriu barca si am observat ca nu este suficient de inalta ca sa incapa totul in barca...asa ca m-am apucat sa modific planul si sa fac coastele mai inalte....planul initial era facut la scara si pentru o lungime de 600-700mm este ok dar redus la 240mm inaltimea nu este suficienta. Oricum am vazut pe net ca mai toate micro-barcile au inaltimea sau latimea un pic exagerate, si nu se mai tine seama de proportii.Eu am inaltat coastele cu 6mm, sper ssa fie ok pina la final..
Postat 04 August 2009 - 04:52 PM
Postat 04 August 2009 - 07:24 PM
Zue, la Aug 4 2009, 01:19 PM, a spus:
Este vorba de hot Chili
e ok
te iertam http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif toata lumea greseste :)
Postat 04 August 2009 - 07:39 PM
petrix, la Aug 4 2009, 05:52 PM, a spus:
trebuie sa mai intre la apa ca sa fie micro.
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
Postat 07 August 2009 - 12:21 AM
Postat 02 September 2009 - 10:12 PM
cocpitul este facut din fibra de sticla turnata intr-o jumatate de ou kinder (desi in poze se vede ca suprafata este neregulata, la mina este foarte neteda)
am cintarit coca goala(pe un cintar de bucatarie) si are in jur de 35grame
Aceasta postare a fost editata de Zue: 02 September 2009 - 10:16 PM
Postat 02 September 2009 - 10:23 PM
sunt nerabdator,abia astept sa o vad pe apa:)
spor ,o seara placuta
ice
Zue, la Sep 2 2009, 11:12 PM, a spus:
cocpitul este facut din fibra de sticla turnata intr-o jumatate de ou kinder (desi in poze se vede ca suprafata este neregulata, la mina este foarte neteda)
am cintarit coca goala(pe un cintar de bucatarie) si are in jur de 35grame
Postat 10 September 2009 - 11:19 PM
sonic xz, la Sep 10 2009, 10:27 PM, a spus:
Incearca sa faci cateva probe cu plumb si sa calculezi capacitatea cananului.
daca o sa folosesc baterie LiIon pot sa-i fac si canal de inundare, cu LiPo nu stiu daca mai am loc in barca......o sa vad la final dupa ce asez tot hardwar-ul in barca, astept si receptorul sa vad cit de mare este
Postat 19 September 2009 - 10:18 PM
am incercat sa vopsesc barca cu rosu si imi vine "ideea stralucita" da a-i da o tenta de auriu perlat si ca atare stropesc un pic de vopsea auriu perlat peste rosu si surpriza ....vopseaua ia nu numai tenta de auriu dar si efect de lovitura de ciocan cu multe brobonele :rolleyes:
in fine dupa ce m-am chinuit de am uscat vopseaua am luat hartia adraziva si dai sa curat prostia numai ca imi place ce a iesit , ceva stil mad max...ce zice-ti sa o las asa si sa-i dau un pic (si eventual citeva gageturi gen mitraliera de avion in bot sau pe borduri si lanatoare de grenade in spate) de lac mat sau a o fac cum am vrut de la inceput?
Aceasta postare a fost editata de Zue: 19 September 2009 - 10:19 PM
Postat 19 September 2009 - 10:30 PM
=))
eu unul o vad gen cracker box, cu un pilot in capat (maricel) si cu un rollbar.
eventual sa se vada si genunchii pilotului care evident nu incape in barca.
si da ... vorbesc serios.
Aceasta postare a fost editata de andriu: 19 September 2009 - 10:31 PM
"That's sooo oshemmm !!!!!"