Emitatorul JR9xll e mai puternic decat un Hitec sau Futaba? care este cel mai puternic emitator in 35 Mhz? Exista vre-un tweak care sa-i mareasca puterea semnificativ?
Revenind la oile noastre, azi am incercat sa ajung sus de tot, tinta era 3000, asa ca m-am "inarmat" cu un pack li-po 3s de 5000mA si un brushless outruner de 605w cu elice 10x5 pe pilon-eg. Dupa un zbor plin de peripetii, vezi aici mai detaliat, am fost nevoit sa ma intorc acasa dupa repere vizuale pentru ca mi s-a resetat GPS-ul in zbor!
Desi gps-ul cu osd-ul si sistemul video are circuite separate de alimentare, atunci cand am forjat la maxim motorul, m-am trezit ca nu mai am home location si text-ul "Remzibi OSD"imi ocupa tot ecranul. Fiind prea multe intamplari pentru un zbor, am facut cateva rotocoale sa recunosc peisajul si apoi un picaj accentuat drept pe zona in care ma aflam, spre fericirea mea zburam mai mult pe altitudine decat pe distanta, asa ca mi-a fost usor sa ma intorc.
Se pare ca motorul influenteaza prin vibratii/camp electromagnetic circuitele OSD-ului, care se afla in proxima vecinatate.
Am mai repetat manevra cu fortajul la 100% a motorului, cu comanda in raza vizuala a modelului, dar osd-ul a nu s-a mai resetat. Ramane de studiat problema.
Aceasta postare a fost editata de dramida: 29 July 2009 - 11:11 PM