Modelism - RHC Forum: Aventura in Navo - Crucisator - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Aventura in Navo - Crucisator prima mea "barca" si facuta manual

#1 Useril este offline   claudiuu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 16-July 09

Postat 18 July 2009 - 08:06 PM

Salut sunt nou pe aici, si nou in aceasta arta.
In urma cu o saptamana am inceput si eu lucrul la o nava, sincer la inceput nu stiam ce "barca" sa fac, eram multumit doar sa gasesc niste planuri pe net. Dupa 3 -4 ore de cautari am gasit schema uneia. Nava se numeste Crucisator SUA, cand m-am apucat de ea nu stiam ce tip de nava e ca nu prea am studiat planurile intregei nave ci mai mult alte coastelor, asa ca dupa o saptamana de lucru am aflat ca e nava de razboi (parca ma lovit cu caramida in cap, fix ce nu imi place),
dar acum ca tot m-am chinut si am muncit atat la coastele alea am zis sa o continui dar sa ii modific putin partea superioara a navei in asa fel in cat sa nu mai arate ca una militara.
Planuiam sa o fac din placaj de tei decupat la traforaj, singura problema a fost ca orasul in care stau eu (Galati) nu am putut gasi nicaieri placaj, asa ca am improvizat, daca lemn nu - atunci macar celuloza (ca tot pe acolo e <_< ). Am gasit la un depozit de material de constructii; ceva carton presat ignifug, se pune pe spatele mobilelor,sifonierelor etc. treaba e ca asta are cam 4-5 mm grosime si cand il tai la traforaj parca tai metal. Dar in fine eu am mers mai departe, numa ca alta problema ma lovit - prostia - , si anume: eu am luat traforaju de pe mobila (unde a stat 2 ani nefolosit cu o panza pe el, candva a fost folosit saracu) si l-am folosit asa fara sa ii mai schimb panza, am taiat cu ala o coasta intr-o ora jumate - asa mergea de greu ; treaba e ca dupa ce am taiat 11 din cele 12 coaste mi sa rupt panza si am schimbato, ce sa vad - acum taiam de 5 ori mai usor si mai bine , cred eu ca era tocita rau tare panza veche :blink:
-marimea navei este de 130 cm ( restul nu le stiu :) , la mine surprizele vin in pasi)
in fine coastele sunt gata, maine ma apuc sa le slefuiesc, si apoi sa le decupez pe interior (planuiesc sa ii pun si un motoras in viitor, asa ca ii fac locul de pe acum)
cam asa arata munca mea de pana acum, daca are cineva ceva sugestii va rog sa le spuneti ca deocamta nivelul meu la navomodelism e 0 si mi-ar folosi ceva cunostinte in plus.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 8.jpg

0

#2 Useril este offline   claudiuu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 18 July 2009 - 08:08 PM

...

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.jpg
  • Imagine atasata: 2.jpg

0

#3 Useril este offline   KIT 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 309
  • Inregistrat: 12-November 06

Postat 18 July 2009 - 11:04 PM

cauta sa faci lucrurile in asa fel incat sa nu ramai dezamagit. fa fiecare lucru pe rand si cu calm.
0

#4 Useril este offline   claudiuu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 19 July 2009 - 05:30 AM

. eroare

Aceasta postare a fost editata de claudiuu: 19 July 2009 - 05:30 AM

0

#5 Useril este offline   claudiuu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 19 July 2009 - 01:44 PM

azi am slefuit marginile coastelor, acum sunt mai poroase sa se poata infiltra aracetul in ele, dar din pacate am rupt o coasta in acest proces, o las asa si am sa ii completez partea rupta atunci cand o lipesc pe chila.
De asemenea am decupat si partea interioara a coastelor, aici nu prea conteaza sa fie neted asa ca am gravat cu cutter`u linia pe care trebuia sa merg cu traforajul astfel incat sa nu mai dureze o ora jumate la coasta si a functionat treaba - 9 coaste din carton presat de 5mm au fost decupat in 2 ore :)

intre timp am facut rost de un motor al unei aeroterme de dacie, cam maricel zic eu si nici usor, l-am testat si functioneaza perfect in ciuda faptului ca axul se roteste cam greu , oricum cred ca o sa il desfac sa il curat si sa il ung putin pentru ca l-am primit plin de ulei + vaselina si praf, acum e curatel

si poze

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PIC_0001.jpg

0

#6 Useril este offline   claudiuu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 19 July 2009 - 01:46 PM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PIC_0048.jpg

0

#7 Useril este offline   claudiuu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 19 July 2009 - 01:48 PM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PIC_0049.jpg

0

#8 Useril este offline   Bogdan B 

• ex ad525
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 948
  • Inregistrat: 25-July 08

Postat 19 July 2009 - 02:15 PM

motor asa am si eu , si vrea sa iti zic ca are turatie mica insa are cuplu extrem de mare ! Insa vezi ca trage cam multisori amperi , ai grija ca sigur parlesti niste esc ! :) succes
0

#9 Useril este offline   claudiuu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 19 July 2009 - 02:49 PM

Vezi postareaad525, la Jul 19 2009, 03:15 PM, a spus:

motor asa am si eu , si vrea sa iti zic ca are turatie mica insa are cuplu extrem de mare ! Insa vezi ca trage cam multisori amperi , ai grija ca sigur parlesti niste esc ! :) succes

nici mie nu prea imi place motoru ala, sincer acu chiar ma gandeam sa il folosesc in alt scop, si anume la o viitoare masina de slefuit care o voi face tot eu, iar la barca sa pun un motoras de video-recorder.

intre timp am scos la un prieten si planurile chilei si vreau sa spun ca mi-am pus mana in cap cand am vazut ce e acolo. pe langa cele 12 coaste nava mai are si o oglinda la spate, la care nu am gasit nici o schita nimic - am sa ii dau eu de cap dupa ce montez chila.

Chestia e ca acuma intra problema carmei si axului de la elice la care cred ca am sa le las loc de pe acum sa nu ma apuc de gaurit carena mai tarziu, nu de alta dar am sa dau 10 gauri pana nimeresc una unde trebuie si nu e bine.

revin mai tarziu cu informatii si poze din procesul de fabricatie :)
0

#10 Useril este offline   claudiuu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 19 July 2009 - 05:29 PM

e gata si chila, daca coastele sunt facute din carton presat, chila e din lemn :) . numai ca o noua problema a aparut: gaura pt axul eliciei si al carmei.... nu prea imi dau seama cum sa le fac fara sa stric nimic.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PIC_000155555.jpg

0

#11 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 19 July 2009 - 06:56 PM

Mi s-a parut mie ca-i carton presat dar speram sa nu fie. E greu si putin rezistent plus ca daca ajunge apa la el... Daca il usurezi devine fragil. Gaseai placaj de 4 si/sau 5mm pe la centre de materiale de constructii (am luat acum un an de pe Dezrobirii in Militari, aproape de sectia 21 pol.) dar am vazut si in Bricostore. Mult mai convenabil ca la magazinele de modelism, doar ca sunt foi de 1,5mp. Alta solutie pentru coaste e forexul de 4mm. Nu stiu daca iesi mai ieftin.

0

#12 Useril este offline   claudiuu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 19 July 2009 - 07:15 PM

Vezi postareanavigator, la Jul 19 2009, 07:56 PM, a spus:

Mi s-a parut mie ca-i carton presat dar speram sa nu fie. E greu si putin rezistent plus ca daca ajunge apa la el... Daca il usurezi devine fragil. Gaseai placaj de 4 si/sau 5mm pe la centre de materiale de constructii (am luat acum un an de pe Dezrobirii in Militari, aproape de sectia 21 pol.) dar am vazut si in Bricostore. Mult mai convenabil ca la magazinele de modelism, doar ca sunt foi de 1,5mp. Alta solutie pentru coaste e forexul de 4mm. Nu stiu daca iesi mai ieftin.

corect ce zici tu acolo!
dar eu sunt din galati si am cautat 2 saptamani Placaj , forex si baghete de lemn. si pot sa zic ca nu am gasit nicaieri, cu chiu cu vai am dat de un atelier de tamplarie de unde am putu lua din "gunoiul" ramas de la usi, ferestre etc. si sa folosesc la invelirea carenei.
oricum am sa o dau cu bait si apoi chit vopsea si ce mai e... sper sa nu treaca apa prin ea ca se face submarin - si asa are o forma foarte apropiata.
0

#13 Useril este offline   victordegalati 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-May 04
  • Interests:shipmodels

Postat 19 July 2009 - 08:15 PM

pe strada tecuci unde-i rarul este firma forest,au placaj de 4 mm la 1,2 x 2,2 m cam la pretul de 40 roni,mai dai vreo 8-10 roni la taiat si o iei fisii la ce dimensiuni iti convin,iar in praktiker gasesti baghete din lemn de pin diferite dimensiuni,succes

Aceasta postare a fost editata de victordegalati: 19 July 2009 - 08:18 PM

0

#14 Useril este offline   claudiuu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 19 July 2009 - 09:46 PM

Vezi postareavictordegalati, la Jul 19 2009, 09:15 PM, a spus:

pe strada tecuci unde-i rarul este firma forest,au placaj de 4 mm la 1,2 x 2,2 m cam la pretul de 40 roni,mai dai vreo 8-10 roni la taiat si o iei fisii la ce dimensiuni iti convin,iar in praktiker gasesti baghete din lemn de pin diferite dimensiuni,succes

ooohoooo ! sfat de aur! multumesc mult. dar treaba cu practiker e proasta, eu am gasit o alternativa mai buna!
De ex.: ai nevoie de 100 sipci sa imbraci o nava, ce faci ? dai 1 mil pe toate? raspunsu e nu. Te duci la un atelier de tamplarie unde face DOAR usi si ferestre la comanda, si cauti in resturile lor ceva sipculite, chiar daca sunt putin de formate sunt bune, eu cu 10 lei am strans din "gunoiu" ala cam 25 sipci late de 5 cm si groase de 2 mm la o lungime de 2,5 mentri.
oricum merci pentru sfatu cu forest! am sa le fac o vizita dupa ce ies de la munca
0

#15 Useril este offline   claudiuu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 July 2009 - 11:22 AM

Pentru ca azi e Sf. Ilie am primit o zi libera de la servici si asa ca m-am pus pe mesterit la barcuta mea, dar alte probleme au aparut la chila, deja am inceput sa imi pierd speranta ca aceasta nava va fi teleghidata, am incercat sa ii fac acel sant sa pot baga un tub pentru axul motorului si surpriza mare - am facut santul respectiv dar in schimb sa curbat chila asa ca o trebuit sa stric santul respectiv sa o indrept la loc, de asemenea am fost azi dimineata prin practiker sa iau un tub de alama si cand am vazut pretu am renuntat la ideea ca as putea monta un motor in barca. Oricum dorinta de a o terminat a cerscut si mai mult odata ce am lipit coastele pe chila, de aici incepe partea frumoasa! lipitul sipcilor.
Deocamdata nu pre arata a nava ci mai mult a racheta sau vre-un soi de submarin :rolleyes:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: carena.jpg

0

#16 Useril este offline   Zue 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1495
  • Inregistrat: 05-January 07

Postat 20 July 2009 - 12:29 PM

poti sa dai gaura pt tubul port elice dupa ce montezi sipcile si astfel nu se mai deformeaza.....se gasesc axe gata facute si nu sunt foarte scumpe...bafta
tel.0745026562
0

#17 Useril este offline   claudiuu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 24 July 2009 - 04:35 PM

Ma scuzati ca in timpul saptamanii nu am mai dat nici un semn de viata, dar chiar si asa eu am lucrat aproape 2 ore zilnic la barcuta, "caroseria" e aprope gata, are cuie batute in ea si toate cele, am sa revin putin mai tarziu cu cateva poze.
0

#18 Useril este offline   claudiuu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 24 July 2009 - 08:59 PM

maine o sa apara si niste poze, ca nu dau de aparatul de fotografiat.
pana una alta, am o intrebare la care sper sa aflu raspunsul pana maine dimineata cand ma apuc de treaba.
care e cea mai ieftina metoda sa imi chituiesc barca?
0

#19 Useril este offline   claudiuu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 25 July 2009 - 11:09 AM

scuzati de efectul asta maroniu, a uitat sormea o setare pe aparat si nu mi-am dat seama, de acuma "caroseria" e modificata. Oricum cred ca se intelege tot din ele.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PIC_0003.jpg
  • Imagine atasata: PIC_0004.jpg

0

#20 Useril este offline   claudiuu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 25 July 2009 - 11:12 AM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PIC_0006.jpg
  • Imagine atasata: PIC_0005.jpg

0

#21 Useril este offline   claudiuu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 25 July 2009 - 11:14 AM

si o intrebare! De ce nu imi mai apare continutul topicului ca inainte? acum imi apare primul post cu ce e scris in interior, iar dedesubt o lista cu numele userilor care au postat cu cate un link in dreptul lor, si trebuie sa dau click pe link sa vad ce a scris respectivul. Mi se pare foarte obositor si as dori sa pot vizualiza topicurile ca inainte. multumesc

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PIC_0007.jpg

0

#22 Useril este offline   furios 

• RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1172
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Interests:Heli

Postat 25 July 2009 - 12:05 PM

Vezi postareaclaudiuu, la Jul 25 2009, 12:14 PM, a spus:

si o intrebare! De ce nu imi mai apare continutul topicului ca inainte? acum imi apare primul post cu ce e scris in interior, iar dedesubt o lista cu numele userilor care au postat cu cate un link in dreptul lor, si trebuie sa dau click pe link sa vad ce a scris respectivul. Mi se pare foarte obositor si as dori sa pot vizualiza topicurile ca inainte. multumesc

Dai in dreapta sus la "OPTIUNI"...si alegi"STANDARD"
PS:SPOR LA TREABA
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#23 Useril este offline   claudiuu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 02 August 2009 - 04:31 PM

dupa inca o saptamana de munca mai adaug ceva poze noi in album.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PIC_0003.jpg
  • Imagine atasata: PIC_0004.jpg

0

#24 Useril este offline   claudiuu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 02 August 2009 - 04:33 PM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PIC_0005.jpg

0

#25 Useril este offline   claudiuu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 02 August 2009 - 04:34 PM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PIC_0006.jpg

0

#26 Useril este offline   claudiuu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 02 August 2009 - 04:35 PM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PIC_0007.jpg

0

#27 Useril este offline   claudiuu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 02 August 2009 - 04:38 PM

si o mica intrebare. din ce pot face tubul pentru axul eliciei, cu precizarea acel "ceva" sa fie folosit si in uzul casnic ca sa il pot gasi prin casa
am ales ca ax o sarma de electrod, cred ca are in jur de 2 mm.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PIC_0008.jpg

0

#28 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 02 August 2009 - 06:08 PM

In primul rind ,alege motorul si elicea care vrei sa le folosesti ,astfel vezi ce ax alegi astfel incit sa se potriveasca diametre si filete ,te sfatuiesc sa cumperi un ax facut de fabrica ,va fi centrat foarte bine ,il gasesti in Galati ,lungimea o stabilesti in functie de amplasamentul motor,acumulator ,la interior as da citeva straturi de lac .
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#29 Useril este offline   KIT 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 309
  • Inregistrat: 12-November 06

Postat 02 August 2009 - 06:09 PM

incepe sa prinda forma...incet, incet va arata si mai bine.
0

#30 Useril este offline   claudiuu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 02 August 2009 - 06:42 PM

am bagat un tub in carena! astept o jumate de ora acum si ma pun sa o vopsesc :mellow:
revin cu poze mai tarziu
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro