Modelism - RHC Forum: CONSTRUIESC OSD-UL - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »

CONSTRUIESC OSD-UL idei,pareri,ajutor(software)

#91 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 23 July 2009 - 09:36 AM

Vezi postareahash84, la Jul 23 2009, 10:10 AM, a spus:

dap. ai dreptate. nu stiu exact cum functioneaza asta, dar al meu lua semnalul video al camerei si punea peste ce trebuie. si ala cu chip specializat video. dar poti incerca EBA

Vezi cum merge chipul MAX7456 ca sa te lamuresti.

Vezi postareaMrSpace, la Jul 23 2009, 10:26 AM, a spus:

...trebuie sa te asiguri ca ai pinii de programare scosi la "interval".
Vad ca e cu Atmel, asta se programeaza de fel prin pinii de SPI...

Da, ii are, chiar pastile prevazute special pentru asta.
Mai precis pentru incarcarea unui bootstrapper (loader initial), care pe urma va gestiona toate update-urile de firmware prin COM.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#92 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 09-April 09
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 23 July 2009 - 09:42 AM

Da, ii are, chiar pastile prevazute special pentru asta.
Mai precis pentru incarcarea unui bootstrapper (loader initial), care pe urma va gestiona toate update-urile de firmware prin COM.
[/quote]

Deci mai intai trebuie sa incarc bootstrapper-ul,dupa care vine softul initial? adica update-ul de firmware?
SUNTEM FUDULI
0

#93 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 July 2009 - 03:39 PM

Inca se lucreaza la soft.Colegul nostru HASH84 lucreaza la soft mai precis trebuie sa incarce Bootloader-ul un fel de (bios)si nu stie exact cum.Dar se rezolva.Exact cum a rezolvat si pana mea de curent la masina.Multumesc Hash84. :D
SUNTEM FUDULI
0

#94 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 20-December 08

Postat 02 November 2009 - 08:26 AM

Salut !
Ce ai mai facut cu OSD-ul ? Eu am reusit sa-l prajesc de tot pe al meu cand am trecut la noul fuselaj am vrut sa-mi fac o mufa cu 4 contacte pt voltaj si senzorul de curent , la zbor sambata nu-mi mergea cel din urma (era un scurt in mufa cea noua) si bibilind aseara la el am reusit sa incurc doua fire si asa au ajuns 11v dupa regulatorul de 5v . Crezi ca se mai poate - merita sa fie reparat ? Ai cumva cipuri de rezerva ?
HK500GT ,EZGlider twin ,Mini Tricopter
0

#95 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 November 2009 - 09:30 AM

Ooooffff de ce nu mergeti cu 2s pe osd nu stiu, ca si asa la 3s se incinge ca naiba... sau macar cand faceti teste in casa.
Ca sa dezlipesti cipurile vechi trebui aer cald, altfel nu vad cum :unsure: munca de chinez oricum...
Ar mai fi intrebarea daca GPS-ul mai e intreg... era conectat ?
Of, of, mai, mai...

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 02 November 2009 - 09:30 AM

0

#96 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 November 2009 - 10:00 AM

Din pacate 2S nu m-ar fi salvat , cei 11v au venit de la pack-ul de propulsie via senzorul de curent conectat prost si cu un scurt in mufa improvizata . (am avut o improvizatie de-asta cu 2 pini care a mers foarte bine pe celalalt fuselaj , am vrut sa fac alta cu 4 pini pe acelasi principiu ... nu a mai iesit bine ) . GPS-ul era conectat , este absolut improbabila supravietuirea lui .
0

#97 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 November 2009 - 10:33 AM

Mai vorbim pe personala, dar tot nu pricep cum putea din exterior 11V sa ajunga printr-o mufa pe cablaj, decat daca o fi fost un fir dezlipit care a aterizat pe circuite.
Daca ai asemenea obiceiuri sinucigase, la viitorul OSD as recomanda tras complet in termocontractil si decupate ferestre de aerisire doar pe regulator si Atmel.
O sa pun aici o poza cum am facut conectarea senzorului de curent in asa fel incat sa reduc la minim astfel de riscuri, si sa folosesc cablare uzuala. Deocamdata descriere doar din cuvinte:
- tensiunea de la motor imi vine din ansamblul senzor, dar nu direct ci printr-o rezistenta de cateva sute de ohmi. In acest fel, orice scurt pe partea de OSD nu imi va duce la un scurt al pack-ului.
- pe ansamblul senzor am o mufa servo mama, avand tensiunea de la motor pe firele rosu/negru si semnalul de curent pe firul alb.
- pe OSD, am scos mufa de 2 pini originala si am pus una cu 3 pini, al treilea iesind in afara circuitului si de la care pleaca firul de semnal senzor curent la ADC6. Dupa lipirea firului se poate pune o picatura de hot glue pentru fixarea de placutza OSD si izolare.
- in acest fel, cu un singur cablu de extensie servo, din care am mai multe lungimi, deci nu imi fac probleme de amplasament, aduc si tensiunea motor si semnalul de senzor curent folosind o singura cupla.
0

#98 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 November 2009 - 11:03 AM

Vezi postarearenatoa, la Nov 2 2009, 10:33 AM, a spus:

- tensiunea de la motor imi vine din ansamblul senzor, dar nu direct ci printr-o rezistenta de cateva sute de ohmi. In acest fel, orice scurt pe partea de OSD nu imi va duce la un scurt al pack-ului.
- pe ansamblul senzor am o mufa servo mama, avand tensiunea de la motor pe firele rosu/negru si semnalul de curent pe firul alb.
- pe OSD, am scos mufa de 2 pini originala si am pus una cu 3 pini, al treilea iesind in afara circuitului si de la care pleaca firul de semnal senzor curent la ADC6. Dupa lipirea firului se poate pune o picatura de hot glue pentru fixarea de placutza OSD si izolare.
- in acest fel, cu un singur cablu de extensie servo, din care am mai multe lungimi, deci nu imi fac probleme de amplasament, aduc si tensiunea motor si semnalul de senzor curent folosind o singura cupla.

La mine mai este nevoie de inca un cablu , care duce catre senzorul de curent tensiunea de 5v de la regulatorul OSD -ului .Daca as fi folosit un regulator separat nu as fi avut problema asta , asta e , am fost "creativ" si m-am fript . Acum intelegi , prin mufa defecta 11v au fost trimisi catre placuta OSD (dincolo de regulatorul ei de curent ) din bateria principala . Oricum senzorul asta de curent mi-a dat numai batai de cap , dar am nevoie de el
0

#99 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 November 2009 - 11:26 AM

Vezi postareaAhernar, la Nov 2 2009, 11:03 AM, a spus:

La mine mai este nevoie de inca un cablu , care duce catre senzorul de curent tensiunea de 5v de la regulatorul OSD -ului .Daca as fi folosit un regulator separat nu as fi avut problema asta , asta e , am fost "creativ" si m-am fript . Acum intelegi , prin mufa defecta 11v au fost trimisi catre placuta OSD (dincolo de regulatorul ei de curent ) din bateria principala . Oricum senzorul asta de curent mi-a dat numai batai de cap , dar am nevoie de el

Aveai doua solutii:
- sa fi luat un sensor cu 2 eur mai scump si care sa permita alimentarea din pana la 4s - 16V
- sa pui un regulator dedicat micutz 78L05 pe placa senzor, cum am eu, este cat un tranzistor si costa un leu. Senzorul consuma sub 10mA.
Nu m-as fi complicat cu tras 5V din OSD, acum pricep cum s-a produs minunea.
0

#100 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 02 November 2009 - 12:41 PM

Vezi postareaEBA, la Jul 27 2009, 03:39 PM, a spus:

Inca se lucreaza la soft.Colegul nostru HASH84 lucreaza la soft mai precis trebuie sa incarce Bootloader-ul un fel de (bios)si nu stie exact cum.Dar se rezolva.Exact cum a rezolvat si pana mea de curent la masina.Multumesc Hash84. :rolleyes:

Salut,

Cum a ramas? A iesit? Nu pana la masina ci OSD ul.
Pina la primavara poate reusesc sa-mi cumpar cele necesare pentru FPV si ma gindeam sa evit un import :rolleyes:

bafta
0

#101 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2009 - 08:22 AM

L-am conectat la PC si merge (pot face update de firmware, pot citi ADC-urile , care isi fac treaba ) , se pare ca s-a ars doar MAX-ul . Ce zici EBA , ai putea sa-l schimbi ?
0

#102 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2009 - 04:16 PM

Vezi postareaAhernar, la Nov 5 2009, 08:22 AM, a spus:

L-am conectat la PC si merge (pot face update de firmware, pot citi ADC-urile , care isi fac treaba ) , se pare ca s-a ars doar MAX-ul . Ce zici EBA , ai putea sa-l schimbi ?

Nici o problema.Schimbam :rolleyes:Avem si cu ce :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de EBA: 05 November 2009 - 04:20 PM

SUNTEM FUDULI
0

#103 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2009 - 06:47 PM

Multam ! E bine sa ai OSD popular !

Aceasta postare a fost editata de Ahernar: 05 November 2009 - 06:48 PM

0

#104 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 November 2009 - 06:31 PM

Mi-am luat azi alt OSD , si am testat GPS-ul de la cel vechi . Merge , am prins 6 sat in curte . Asta chiar imi da sperante .
ar fi misto sa umblu cu OSD pe elicopter , mi-ar fi foarte util pt hover , ground speed-ul gps este ideal in acest caz .
0

#105 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 November 2009 - 10:00 PM

Salut.Gata proiectul OSD.Am reusit in sfarsit sa-l termin.Din cauza lipsei de timp,am fost nevoit sa-l trec o perioada pe dreapta.Acum am revenit.Deci?.Am ramas in punctul in care hash84 mi-a incarcat bootloaderul, dupa care nu reuseam sa-i bagam softul pe interfata de rs232.Totul era ok dar nu puteam baga softul.Nu vedea interfata.Sambata trecu Ahenar pe la mine si mi-a lasat osd-ul lui, sa-i schimb un procesor.In tre timp am tras o vedere peste placa osd a lui, si ce vad....Mici modificari la componente pe placa ,fata de a mea.Bun am zis.E de munca.Am observat ca anumite rezistente aveau alte valori decat cele din schema iar altele chiar nu mai existau conform schemei.Deci tipul a mai lucrat intre timp la proiect pana sa-l scoata la vanzare,modificand pe ici pe colo ca sa mearga.Am modificat si eu conform placii lui Ahenar si acum la probe.i-am dat si placa mea lui Ahenar sa incerce si el sa incarce softul ca eu nu aveam cablul si, surpriza.A mers.Softul a putut fi incarcat.Acum o sa scot si eu schema cu modificarile aferente ca sa se poata face incarcarea softului pe rs232 si gata.O sa revin cu schema modificata.

Aceasta postare a fost editata de EBA: 15 November 2009 - 10:04 PM

SUNTEM FUDULI
0

#106 Useril este offline   Miezu_eu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 553
  • Inregistrat: 13-July 07
  • Interests:Aeromodelism

Postat 07 November 2010 - 08:17 PM

Se mai aude ceva de OSD? nu de alta dar pe viitor vreau sa achizitionez unul...
Intreb si eu ca nu am citit toate topicurile de la F.P.V ca sa aflu.
doar....eu
0721.798.720

0

#107 Useril este offline   Olvi 

• ex rou162
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 376
  • Inregistrat: 02-September 08

Postat 06 April 2011 - 07:41 PM

am facut si eu 2 osd-uri .. primul l-am ars (a durat 2 zile) apoi al doilea l-am facut in 3 ore(avand toate piesele si cunostintele de dinainte)

un total sa fac:
14 lei cablajul imprimat
16 lei atmega 16a
32 lei cristalele de 16 si 27
restul de piese le-am gasit la un profesor.

spre uimirea mea mai si functioneaza :D

nu am cantar ca l-as fi cantarit cred ca e usor ..

cam asta e osd-ul meu :) cu semnatura in colt :p

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0635.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0636.JPG

Best way to get to next level is to practice. So fly fly fly and at the end of the day fly again.
Push your limits to a level you have never did before.
0

#108 Useril este offline   ALEX2007_BZ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 395
  • Inregistrat: 07-February 08

Postat 06 April 2011 - 09:45 PM

Schema care ai folosit-o e cea dupa site . Ai facut ceva modificari ca sa mearga sau a mers din prima cu piesele si valorile scrise acolo?
Orice poate zbura..............DACA II PUI UN MOTOR DESTUL DE MARE
0

#109 Useril este offline   Olvi 

• ex rou162
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 April 2011 - 10:18 PM

Vezi postareaALEX2007_BZ, la 06 April 2011 - 09:45 PM, a spus:

Schema care ai folosit-o e cea dupa site . Ai facut ceva modificari ca sa mearga sau a mers din prima cu piesele si valorile scrise acolo?

schema e cea de la remzibi .. piesele .. nu chiar .. nu am respectat fie ca nu am avut exact valorile respective fie ca in loc de anumite piese poti pune orice valori sau la unele poti sa faci chiar scurt in loc de piesa...

ex: in loc de condensatoarele de 27p eu am pus 22p, pe prima placa am pus 100 n si tot nu a avut nici o problema.
diodele 1n4148 am pus diode shotky , r=220ohm am pus 100ohm, bobinele de 10uH am pus pe prima placuta 47uH .. si pe asta de acum 100uH .. ca romana .. am pus ce am avut .. cel mai important sa respecti este sa pui cristalele de fix 16.0000(0)Mhz si 27.0, astea sunt cele mai importante .. adica sa nu folositi 27.3 ca nu e bine ... piesele le-am luat de la conex electronic din buc adica : cristale, atmega, pinii,
ce mai stiu de farnel au reprezentanta doar online in romania .. numai ca nu stiu cum trimit, pachet de 100 rezistente/condensatoare .. sau trimit si pe bucati sau in cantitati mai mici .. nu stiu daca merita sa cumperi 100 buc si tu sa folosesti 2 ...

cel mai important sa masurati pe pinii 3 si 4 de la max tensiunea de alimentare .. eu nu stiam de ce nu merge .. si hai sa vad ceva masuratori .. sa vad daca se alimenteaza cipurile .. atmega l-am programat cu isp deci se alimenta .. dar max-ul nu mi-l vedea in softul lui remzibi .. si hai sa masor .. cand masor 3,2V tensiunea de alimentare .. masor dupa regulator la fel .. ce naibaa mam intrebat eu .?? si am schimbat regulatorul cu alt tip un lm nus exact cat .. tot de 5V .. si a mers apoi incredibil de bine..

Aceasta postare a fost editata de rou162: 08 April 2011 - 10:21 PM

Best way to get to next level is to practice. So fly fly fly and at the end of the day fly again.
0

#110 Useril este offline   ALEX2007_BZ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 395
  • Inregistrat: 07-February 08

Postat 09 April 2011 - 09:04 AM

Multumesc mult.Am citit mai sus ca eba schimbase cateva piese ca sa mearga.Banuiesc ca si la electronica se aplica " las-o ba ca merge'asa ".
Orice poate zbura..............DACA II PUI UN MOTOR DESTUL DE MARE
0

#111 Useril este offline   Olvi 

• ex rou162
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 April 2011 - 09:38 AM

Vezi postareaALEX2007_BZ, la 09 April 2011 - 09:04 AM, a spus:

Multumesc mult.Am citit mai sus ca eba schimbase cateva piese ca sa mearga.Banuiesc ca si la electronica se aplica " las-o ba ca merge'asa ".

toata treaba in chestia asta e cum protejezi controlerele .. ai putea sa le legi direct intre ele pui quarturile si gata .. sunt unele piese care trebuie respectate cu strictete .. daca te uiti in manualul de la max ai sa vezi acolo o schema recomandata de ei .. aia ar cam trebui respectata.
0

#112 Useril este offline   Miezu_eu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 April 2011 - 07:17 PM

Salut, astept un demo cum se vede pe dispaly daca ai timp.
Bafta multa!
doar....eu
0721.798.720

0

#113 Useril este offline   emilemir 

• Search Sexy Girls from your city for night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 878
  • Inregistrat: 04-April 10
  • Interests:discussion

Postat 20 May 2011 - 09:23 PM

Buna, de ceva timp ma roade ideea sa construiesc un osd pentru al adapta unui heli. Am mers pe ideea sa fac unul dupa modelul remzibi, am achizitionat doua drivere max dar m-am oprit la ce-a mai grea parte: nu gasesc o firma in Romania sa-mi faca la un pret decent pcb-ul. Firme exista dar trebuie sa fac ce-l putin 12 placi plus documentatia care costa cat cele 12 placi iar alta firma mi-a cerut 200 de euro pentru 2 placi. Stie cineva o firma din afara care sa faca aceasta placuta magica la un pret cat de cat decent?
0

#114 Useril este offline   Elicopter 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 565
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 22 June 2011 - 04:02 PM

Unde gasesc de cumparat maxul ?
Ceea ce cauti aceea gasesti
0

#115 Useril este offline   Miezu_eu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 July 2011 - 07:32 PM

Aici gasesti sa il cumperi sau il poti cere ca smple
http://www.maxim-ic....s/video/osd.cfm

Bafta!
doar....eu
0721.798.720

0

#116 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 July 2011 - 07:48 PM

Am eu, PM cu adresa.
0

#117 Useril este offline   Elicopter 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 July 2011 - 09:31 PM

Am gasit , va ,multumesc pentru oferte .
0

#118 Useril este offline   XVanish 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 17-July 11
  • Interests:Web development, modelism

Postat 23 July 2011 - 03:57 PM

Ma documentez despre FPV si am dat si peste topicul asta cu OSD. Ce noutati aveti? Puteti posta niste imagini sau video cu cele discutate aici si cu o schema finala (cap-coada) ca sa vedem rezultatele concrete si sa putem sa le folosim si noi, astia mai incepatori, pe viitor?

Multumesc!
Internetul e distractie, nu pierde controlul!
0

#119 Useril este offline   Elicopter 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 July 2011 - 11:39 PM

http://www.mictronic...pv/remzibi-osd/ aicea gasesti detalii despre cum sa il construiesti .
Am scris bootloader , acuma urmeaza sa il programez .
0

#120 Useril este offline   XVanish 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 17-July 11
  • Interests:Web development, modelism

Postat 24 July 2011 - 06:29 PM

Iti multumesc!
Internetul e distractie, nu pierde controlul!
0

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi