ALEX2007_BZ, la 06 April 2011 - 09:45 PM, a spus:
Schema care ai folosit-o e cea dupa site . Ai facut ceva modificari ca sa mearga sau a mers din prima cu piesele si valorile scrise acolo?
schema e cea de la remzibi .. piesele .. nu chiar .. nu am respectat fie ca nu am avut exact valorile respective fie ca in loc de anumite piese poti pune orice valori sau la unele poti sa faci chiar scurt in loc de piesa...
ex: in loc de condensatoarele de 27p eu am pus 22p, pe prima placa am pus 100 n si tot nu a avut nici o problema.
diodele 1n4148 am pus diode shotky , r=220ohm am pus 100ohm, bobinele de 10uH am pus pe prima placuta 47uH .. si pe asta de acum 100uH .. ca romana .. am pus ce am avut .. cel mai important sa respecti este sa pui cristalele de fix 16.0000(0)Mhz si 27.0, astea sunt cele mai importante .. adica sa nu folositi 27.3 ca nu e bine ... piesele le-am luat de la conex electronic din buc adica : cristale, atmega, pinii,
ce mai stiu de farnel au reprezentanta doar online in romania .. numai ca nu stiu cum trimit, pachet de 100 rezistente/condensatoare .. sau trimit si pe bucati sau in cantitati mai mici .. nu stiu daca merita sa cumperi 100 buc si tu sa folosesti 2 ...
cel mai important sa masurati pe pinii 3 si 4 de la max tensiunea de alimentare .. eu nu stiam de ce nu merge .. si hai sa vad ceva masuratori .. sa vad daca se alimenteaza cipurile .. atmega l-am programat cu isp deci se alimenta .. dar max-ul nu mi-l vedea in softul lui remzibi .. si hai sa masor .. cand masor 3,2V tensiunea de alimentare .. masor dupa regulator la fel .. ce naibaa mam intrebat eu .?? si am schimbat regulatorul cu alt tip un lm nus exact cat .. tot de 5V .. si a mers apoi incredibil de bine..
Aceasta postare a fost editata de rou162: 08 April 2011 - 10:21 PM