Modelism - RHC Forum: Rapa Rosie - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Rapa Rosie intalnirea 2003

#151 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 11 April 2003 - 12:38 AM

Acuma eu zic sa-l mai slabim un pic pe Marinaru din colimator si sa ne vedem de ale noastre!

Ziceam ca daca tot ne vedem la RR, sa aduca fiecare ce are pe acasa de vandut, schimbat, laudat...

Nuuuuu, nu ma refeream la amante si pitzipoance ci la d'ale noastre, de modelism. Ar fi o ocazie buna sa ne mai primenim recuzita.

RHC precum si altii, care or mai fi (nu spunem cine ca se stie ei!) poa sa aduca o seama din produsele ce le-ar avea pe stoc, ca una e sa le vezi pe tilivizor si alta e sa le pipai. Daca ma gandesc bine, asa e si cu femeile... ...Din cate tin eu minte, parca...

F.
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#152 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1641
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 11 April 2003 - 07:05 AM

Io cred ca e o idee buna asta cu adus/aratat ce mai avem pe sub paturi ca io acolo le tin!

Si sunt de acord sa aducem si pitzipoancele din dotare ca altfel ma puneti pe mine pe drumuri sa va aduc si din alea!

Si in rest ce sa mai zic, sa ne vedem cu bine! si sa fie vreme buna ! Si sa avem ce cara de acasa incoa' !

Big
FROGS CAN FLY!
0

#153 Useril este offline   Stefan 

• Director tehnic RHC
  • PipPipPipPip
  • Postari: 189
  • Inregistrat: 04-March 02

Postat 11 April 2003 - 09:34 AM

Pai cine cunoaste cel mai bine locurile si pitzipoancele, ca de cautat nu cred ca vom avea timp, asa ca incepe sa contactezi toate piesele de pe acolo..... de rest ne ocupam noi.
0

#154 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 11 April 2003 - 10:04 AM

relax Stef...it's plenty for all!...Ca aia cu electrice nu se baga...au vibratoare!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#155 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 April 2003 - 10:55 PM

Marinare,

Nu-l pacali bre, pe Stefan! Cine ti-a vandut galusca cu vibratoarele, te-a fentat, nene!

Asculta la mosu: electricele nu vibreaza! Spre deosebire de alea betive, cu metanol!

Asta e! Ai inghitit-o - ai inghitit-o!

F.
0

#156 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 April 2003 - 07:19 AM

Marinare ai luat-o rau nene! Pai zice bine conu FlorinWalterashCopilFainDeOras ca bulectricele nu vibreaza de nici un fel. Nici macar daca ala ce se tine de emitator are parkinson! dar alcolicele o fac, si inca cu multa placere si abnegatie!

Stefane stai linistit ca am inceput racolarile de primavara. Am uitat sa specific in lista de participare ce ati dori, adica culori, dimensiuni, grad de evolutie, vechime etc. dar cred ca daca aduc un ciopor intreg va descurcati voi sa vi le impartiti nu?

BigAmCuCe

Aceasta postare a fost editata de Big: 12 April 2003 - 07:22 AM

FROGS CAN FLY!
0

#157 Useril este offline   alexella 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 431
  • Inregistrat: 21-May 02

Postat 14 April 2003 - 12:16 AM

Long time no see... da io tot trec p-aci sa mai iau pulsu.

Am uitat sa ma anunt: vin si io..... Zburatoare nema, poate doar daca ma opresc in Sebes si-mi iau un top de hartie. Cu masinutza oi veni, dar a mea, prapadita cum e, daca nu da de asfalt nu prea-i mare branza de ea. Dar n-are a face: vin sa ma-ntalnesc cu modelistii...

Facem talcioc? Asta-i bine... ca si io am un masinoi la vanzare, poate fac vre-o afacere pe acolo. Si de bine ce l-oi vinde, parca vad ca-mi iau altceva... Ptiu drace, pushcea pe limba....

In rest, inchei si eu ca gazda: Doamne ajuta, sa fie vremea buna...

Sanatate.
Oriunde vei merge, acolo vei ajunge............
0

#158 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 April 2003 - 07:13 AM

Lume noua!
Salve coane Alexella! ma bucur ca ai de gand sa ne calci cu ocazia circului de primavara! Daca nu gasesti tu hartie in Sebes, lasa ca duce moshu' numa sa ai cu ce1 Era vorba ca vin mai multi automodelishti offroadishti dar nu mai stiu nimic. O mai fi valabil oare, ca invitatiunea ramane erecta, adica in picioare ca sa zic asha :lol:)

Big
FROGS CAN FLY!
0

#159 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 April 2003 - 08:04 AM

Big, la 12 Apr 2003, 07:19, a spus:

Marinare ai luat-o rau nene! Pai zice bine conu FlorinWalterashCopilFainDeOras ca bulectricele nu vibreaza de nici un fel.

...lasati, lasati, ca s-a inteles bine mesaju'!...baterii...pfui!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#160 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 April 2003 - 08:30 AM

BigRoadRunner,

Mai baga invitatia si pe bucata de Forum de Automodelism, ca poate nu toti masinistii citeste de Aeromodele si nu stie ce si cum!

Marinare, bine ai revenit! Baga mare si termina Bombonelul ala al tau (io i-asi zice "Bombardel"!) ca trebuie sa-l indesam din timp in cosciugul ce l-am facut pentru pus pe masina. Sper ca ti-a dat prin cap sa-i faci ampenajul orizontal demontabil, nu?? Ei las' ca daca nu este, va fi! Scoci si superglu sa ai la tine, ca te descurci tu!

Pregateste-te din timp cu tot ce trebe! Parabolica, gratarul, vesela si cortul le aduc eu. Tu fa-ti rost de saltea, sac de dormit si ceva gros de imbracat noaptea. Eu o sa dorm in combinezonul de zbor de iarna, ca sunt patit!

F.
0

#161 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 April 2003 - 09:01 AM

BigRoadRunner,

La loc comanda!

Tocmai am vazut ca Webmasterul a fost pe faza si a bagat un Remember la mesajul tau de pe Automodelism!

F.
0

#162 Useril este offline   alexella 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 April 2003 - 12:14 PM

Vin cum sa nu vin... din mai multe motive, si intre timp se mai tot cumuleaza....

Intai vroiam sa vin de curiozitate si de placere. Sa ma uit la avionele si sa-ndop la mici si bere.
Dar acuma parca mi-as aduce si un automodel, asa.. de joaca . Si daca tot a pronuntat cineva cuvantul "Talcioc", vin si cu off-road-ul meu pe gaz poate-l insor pe acolo. Ca am deja prea multe masinutze....

Si in plus, ma declar si marele pozar. Vin cu digitala si cu lepeteu', Notebook de la firma Notebook... asa ca cine o sa vrea dupe aia poze si n-are rabdare pan' pe mail, sa vina cu disketzi. Si-s disperat rau cand sunt cu camera in mana.......

hai sanatate
alexella
0

#163 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 April 2003 - 01:30 PM

Alexella,

Buna initiativa cu SiDi urile! E bine ca le putem face la botu' calului, sa nu le mai trimitem prin posta.

Florin
0

#164 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 April 2003 - 01:38 PM

Marinero,

Philipp, neamtzul meu din Germania (!), s-a saturat de Junkersu' ala trimotor si acuma isi face un Piper de 3,6 m anvergura si fo paispe kile.

Iote ce motoras cu baterii ii pune:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: torcman_1.jpg

0

#165 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 April 2003 - 01:46 PM

Marinero,

Uite mai de aproape ventilatorul!

Invarte o elice de 26" cu 4500 rpm la fo 70 A. Suge din doua packuri a cate 30 ce celule si scoate fo 3,5-4 KW.

Si cand te gandesti ca nu are decat 100 mm lungime (fara ax)!

Motorul este de tip LRK. O descriere mai amanuntita am postat-o pe vechiul Forum. Just in case, pt. cei interesati, reiau aici o parte (cei care ati mai citit, sariti direct la poza):

Motorul e brushless de tip LRK (dupa initialele celor trei care au pus la punct acest tip de motor, Christian Lucas, Ludwig Retzbach, ... Kühlfuss). Ceea ce este interesant este faptul ca aranjamentul motorului este de fapt "pe dos" ! Bunaoara, brushessul meu "ortodox" Aveox F7LMR are bobinajul la exterior ceea ce constituie statorul iar la interior este rotorul, adica magnetul matisat in kevlar, ca sa reziste la turatii de 60.000 rpm.

Ei bine, LRK-urile sunt "pe dos" adica exteriorul este format dintr-o oala cu pereti subtiri in interiorul careia sunt dispusi si lipiti (epoxi) magnetii neodynium. Interiorul este format din pachetul de tole si bobinajul respectiv. Pana aici nimic ciudat! Ei bine, chestia este ca interiorul cu bobinajul STA PE LOC iar exteriorul-oala SE INVARTE! De aceea n-am folosit termenii consacrati de stator si rotor.

Dispunerea asta face ca masa magnetica disponibila sa fie mai mare, centajul partilor in miscare relativ banal dar marele avantaj este ca dezvolta cupluri uriase la turatii mici, ceea ce face inutila prezenta unui reductor pentru a invarti o elice mare.

Ca sa fie mai elocvent, am pus o poza facuta unui motor de pe Ju 52. Am asezat elicea special ca sa se vada pala pe care scrie diametrul si pasul. Batiul haraboaiei este din placaj ordinar de tei de 3 mm! Dihania zbura absolut incantator, parca si zgomotul era real. Adevarul e ca fuselajul era o ditamai cutie de rezonanta! Pun si o poza cu Ju 52 la decolare, luat de la spate (nu pe la spate, Marinare!).

In Elvetia, la CM F5B, Torcman (www.torcman.de) a avut cortul langa cortul nostru (de fapt Philipp si Klaus Kraft sunt prieteni buni) si am putut sta de vorba si spiona in pace si prietenie. Si cum neamtu' nu-si ia concediu nici in concediu, Klaus al meu si nevasta-sa Petra bobinau la statoare cat era ziulica de lunga, pana ce se termina baxul de bere! Ca ai dreacu', pe palinca mea n-au avut curajul sa puna gura, ca tot pierdeau sirul la numaratul spirelor!

Acuma ce e drept, poti cumpara numai kitul de motor si sa-l cladesti acasa, pe genunchi, ca dupa cum am vazut eu pe viu, nu e mare lucru. Dar pentru inca 30% platiti, mai bine iei unul gata facut si testat, ca sa scapi de belea.

Spre exemplu, din ce am vorbit eu, un kit de Torcman 350-12 Eco (180 gr., 300W, ø42, lungime 40, fara ax) costa cam 120-230 Euro, iar gata plamadit se cheama Torcman 350-12 Pro si face fo 170-180 Euro. De controllere nu stiu prea multe, da' cam cat face motorul cam atat e si controllerul. Controllere bune face firma Jeti din Cehia.

Pe curand,

Florin

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: torcman_2.jpg

0

#166 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 April 2003 - 06:54 AM

Apropos de electrice: ar fi bine sa va cam aduceti si cate un gratar ori disc din dotare, ca mai avem noi unul cat usa de la shura sau hangar (nu mai tin minte!) dar poate nu ne ajunge. Si cate ceva de udat pilotii la interior, sa nu rugineasca. Ce anume? Pai clar ca de la apa ruginim!!!!
Cum n-are legatura cu electricele? Lasa ca are! Pai daca il udam binisor pe Pop Eye, si apoi il punem sa faca gratare engros ca sa oboseasca si sa-i scada capacitatea de reactie, si pe cand cade lat de oboseala, ii facem o poza cu statia in mana si cu cateva electrice pe langa! Sa vedem atunci daca nu cumva se oripileaza mititelul!

BigGrillBrother
FROGS CAN FLY!
0

#167 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 April 2003 - 06:57 AM

Walterila,
am scapat din colimator subectul ! bre cu un motor cum foloseste amicul tau, daca il punem la paragladina cam cat timp zburam? Io cred ca ma duce si pe mine cat sunt eu de firav!

BigAmper
FROGS CAN FLY!
0

#168 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 665
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 16 April 2003 - 07:55 AM

Florine, imi permit sa te completez la capitolul Torcman-controllere si sa zic ca ei le optimizeaza pentru Jeti, care costa cam 100Eu (de 40A). Merg insa si cu alte tipuri, dar cu pierdere de performanta (5-10%).
0

#169 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 April 2003 - 12:33 PM

Vivi, ai dreptate. Intr-adevar, Philipp pe Ju 52 avea controllere Jeti si era f. multumit fiind (oarecum mai) ieftine si bune.

Bigule, daca-mi face socru-miu la timp niste piese, eu aduc o parabolica! Poate gasim si ceva sa punem in ea!

Iar cu Marinero, stai linistit! Dupa ce-si "consuma" Bombardelul, il trecem automat pe d-asea cu corent!

F.
0

#170 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 April 2003 - 01:06 PM

WalterasDeLaOrash ada tu numa' parabola ca gasim noi ceva sa pune in dansa, ca padurea'i maaare! Daca nu ne mutam la un resorant si gata!

Big Grill
FROGS CAN FLY!
0

#171 Useril este offline   wabo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 01-April 02

Postat 21 April 2003 - 09:04 AM

Este voie sa mai pun o intrebare cu legatura Ripa Rosie ?

Cum sint acollo pozibilitati de cazare in afare de camping.
Am nevasta cu bebe care , daca insista sa vine si ea, trebuie cazat undeva la Hotel sau pensiune in apropriere.

Exista asa ceva in oras/sat pe langa si care sint preturi sau numere de telefon ?
Salutare
Walter Born
0

#172 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 April 2003 - 11:59 AM

Ma interesez la hotel la Sebes, si la Hanul Ivinis si va spun preturile si telefoanele. daca vreti pot sa fac si rezervari pentru voi.

Big
FROGS CAN FLY!
0

#173 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 April 2003 - 12:11 PM

Big boier...ca am o bortzoasa cu mine!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#174 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 April 2003 - 05:54 PM

"Big boier...ca am o bortzoasa cu mine!"

Marinare! Auzi, bai!

Marinaaareeee!

Bre, nevasta-ta stie?!

Io oricum nu-i spun nimic, ca imi esti pretin!

F.
0

#175 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 April 2003 - 08:43 PM

romanu' are o vorba neaosha: fereshte-ma Doamne de prieteni ca de dushmani stiu si singur a ma feri!

dixit.
FROGS CAN FLY!
0

#176 Useril este offline   alexella 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 21 April 2003 - 10:29 PM

Bag si eu un pont, asa.. de intr-ajutorare.

Ma ofer intr-o afacere cu profit nul pentru mine. Asa, pentru intr-ajutorare.

Pot sa fac rost de undeva de pe aici din Bucuresti de acumulatori R6, NiMh, Sanyo, la vreo 33.000 lei bucata. Acumulatorii sunt adusi en-gros din state. Initial erau pentru telefoane cordles, dar e suficient sa tai pack-ul cu lama si dai de 3 R6-uri. Fiind acumulatori industriali, mai trebuie pusa o boaba de cositor in varf ca sa mai faca contact, si gata.

Eu mi-am luat pana acuma aproape 30 bucati (35 mai precis) si i-am testat (aleator) si au tinut o sarcina de 1A timp de 60min. Chiar daca sunt fabricati in 1996, eu zic ca raportul pret-calitate merita.

La ce sa fie folositi? Nu pe receptor, ca acolo nu ne calicim. La statiile astea inghitzitoare de acumulatori, ca una e sa inmultesti 33.000 cu 8 si alta e sa inmultesti 120.000 cu 8.....

Deci, vrea careva? Da vreau un raspuns repede in doua-trei zile MAXIM, ca sa ma duc sa-i cumpar. Sii... sa nu ma lasati cu ei in poala ca pun bot. Fac troc pe benzina la Rapa Rosie daca nu.....

Si ca sa fie mai simplu, dati-mi un SMS pe 0722498312 cu numele si nr de bucati, MULTIPLU DE 3, si in trei zile ma duc sa cumpar.

Vreti?
0

#177 Useril este offline   pahguletz 

• ex. paguletz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 638
  • Inregistrat: 14-February 03

Postat 21 April 2003 - 11:51 PM

Sal'tare!!
Parabolica am si eu, si oricum o aduc. Vorba aia: 2 batai strica........bip:)
Big, ai zis ca padurea e mare.....chiar vrei sa mancam din padure:)?
hihi
Ia mai zburati maaaaaai!!!
Laser frate!
0

#178 Useril este offline   wabo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 01-April 02

Postat 22 April 2003 - 07:12 AM

Cum ar fi sa tinem subjectul ?

Ma cam enerveaza ca folosesc exact subject pentru RR si daca vezi ce scrie aici e numai 10% despre RR si rest fara legatura.

Hey, webmaster. fa putin ordine in sala ;-)
Salutare
Walter Born
0

#179 Useril este offline   alexella 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 April 2003 - 07:48 AM

eeee..hm, wabo, nu-ti fie cu suparare da' mai bine lasa subectu asa.
Pentru ca in afara de micile impunsaturi, pe aici se discuta doar de RR.

S-a inceput cu prezentarea ideii, s-a continuat cu lista participantilor si metode de organizare iar acuma se continua cu mici detalii de genul: beutura, mititei, gratare, ....
Sau a deranjat propunerea mea cu iz comercial? Ca mai am si altele.... (micrometre vrea careva?... )

Si-n afara de asta, cine mai are ceva (de modelism) de vanzare, sa-l ia cu el. Cine stie??....

Eu zic ca e bine sa reusim sa punem la punct CAT mai multe detalii, inainte sa ajungem acolo.
Nu? Parerea mea.....

Daca nu, nu. Ca io sunt mic si ar trebui sa stau in banca mea....

Aceasta postare a fost editata de alexella: 22 April 2003 - 07:55 AM

0

#180 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 10-March 03

Postat 22 April 2003 - 10:03 AM

Cred ca webmaster-u' stie ce are de facut, asa ca alexella, da-i inainte. Intradevar la rapa ar fi bine ca toti ( mai ales modelistii mai "batrani" ) sa-si aduca tot ce mai au prin debara si nu mai au nevoie.
0

Arata acest topic

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro