Atrag atentia inca odata asupra omni-urilor de castig mai inalt decat cea stoc!
Nu mai sunt omni decat la sol, in sus se pierde rapid semnalul !
Aventura mea a inceput cu testarea unui omni de numai 5dB, cand am ajuns deasupra capului, si eram la 200m altitudine, nu mai aveam video ! Si setupul era ok, doar antena fusese schimbata.
Ca sa vizualizati mai bine cum sta treaba, daca diagrama uneia stoc de 2.5dB arata ca un mar, una de 5-6dB este ca o gogoasa mai turtita, cu golul interior destul de bine definit ca sa simti trecerea prin el, iar una de 12dB este o coca de pizza... 7grade cuprindere pe verticala !!! Asta inseamna raport inaltime / distanta maxim permis de 1/10 !!! Adica pana cand nu ai trecut de 100m distanta la sol nu ai voie sa te ridici mai mult de 10m altitudine ?!!! Cine zboara la modul asta ?!
Mai bine un patch cinstit de 8 dB, care are 60 grade minim si in spate semnal inca 200m ca sa apuci sa intorci, decat o omni de castig mare, parerea mea.
Referitor la parametrii modulului cu sinteza... Nu zic ca nu face bine ce face, nu am ce sa ii reprosez atat timp cat la capatul celalalt este un receptor tot Hitec, dar, doua constatari din ultima luna:
- ce scoate afara este un pic nonstandard, nu stiu in ce sens, acum investighez, dar suficient de non standard ca sa nu se lege cu un receptor Corona cu sinteza, foarte laudate in forumurile FPV, si care cu un modul Hitec cu cuartz se leaga.
- deoarece a trebuit sa il desfac pentru remedierea unei prostii personale (alimentare inversa), am avut surpriza sa constat ca un condensator nu era lipit bine, din fabrica !
Asa ca poate o revizie tehnica la acel modul cu sinteza s-ar impune...
zgr_44, la Mar 28 2010, 12:41 AM, a spus:
...12db chinezesti...sau pe hartie.....daca aia are 12 db....eu sunt popa....pe masurate ca nu are....ii dau maxim 6db la ochi-o-metru
antena 12db REALi
... cu picioarele pe pamant ...